• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 112 / 200 • 1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.05.24. 12:13

Én is játszottam vele, közel sem ilyen fanatikus módon... amúgy vannak ilyen emberek tényleg, akik a nap 24 órájában képesek ott ülni. Ami azt illeti, a private szerverek szarok ahogy vannak, az online free meg tényleg unalmas. :)

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.05.24. 13:39

Nos nekem személy szerint nem tetszik a wow karifejlődési rendszere. Biz isten az ős Diabló II.-ben, vagy a Dungeon Siege II.-ben is jobban lehet érezni és élvezni a karifejlődést. Nem nagyon lehet észrevenni a minőségi különbséged ha a karid szintet lép.
Értelmetlennek tartom a hatezerféle craft- meg talent fát, én feleslegesnek érzek ennyit.
Az online wowban (trial verzió) tényleg az volt, hogy hatalmas területeket jártál be mire találkoztál pár kóbor szörnnyel. Egy szintlépéshez vagy egy órát kell talpalni és szó szerint vadászni a szörnyekre.
A questek annyi voltak hogy menjél el ide beszélj ezzel, vagy ölj meg x monsztát és hozzál x darabot valamiből.
Privat serveren a karim a pályafutását azzal kezdte -néztem is nagyokat- hogy indulásnál az inventory-ba kapott egy fulspéci armor és fegyver felszerelést amit csak 70. szinten tudtam volna használni. Gondolom pvp-re volt kihegyezve és a gyors fejlődésre, mert egy szörny leöléséért léptem egy fél szintet 10 perc játék után már 13 szinten voltam, volt élvezet ezerrel... :roll:
A talentek használata nem túl látványos, és gyakorlatilag mind egymás variánsának tekinthető. Én csak azt tapasztaltam (harcossal játszottam) hogy mindegyik nagyot sebez és kész, mindegy melyiket nyomom.
Nekem nem jött be a wow.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.05.24. 14:33

Castor!

Nem akarom, hogy sértődés legyen belőle, de nem tudom, miért mondasz ennyire kemény véleményt a játékról, amikor nem is játszottál vele rendesen. Nem vagyok valami gépagyú wowfanatikus, csak szeretnék eloszlatni néhány tévedést.

1. A trial verzióban maximum 20. szintre juthatsz el... párhuzamként az kb a mágus 2 szintje, olyankor még nem ismer übercombókat a karaktered, bár magusban kellő tapasztalattal ez talán kevésbé igaz. Nekem maximum szintű karaktereim voltak, legalább 50féle képességgel, varázslattal, úgy sokkal élvezetesebb.

2. A hatezer féle craft az csak színesítésnek van a játékban, a talentek pedig pont azért, hogy ne unj rá. Én sámánnal játszottam, hol contactfighter, hol gyógyító hol meg egyszerű caster voltam. A talentek pont erre jók, ráadásul tényleg kasztonként sok ezer lehetőség van, hogy osztod el a 71 pontot, mindegyik másért és másért jó.

3. A privát szerverek beállításai szerverenként változnak, nyomába sem érhetnek a normálnak, nem véletlenül alkotta meg ezt a Blizzard így.

4. Ami meg a játék harcosait illeti, a háromból két fa első három sora valóban a sebzésre megy a talenteknél, mert ha nem arra menne, nem maradnál életben, mert mire kigyaknád az ellent addigra kihalnál. A harmadik fa (tank) pont arra megy, hogy rengeteg életpontod és vértezeted legyen. Kicsit ütsz, de sose halsz.

A WoW legnagyobb hátránya, hogy csak akkor működik igazán, ha elég sok időt töltesz vele, ez pedig ha nincs eszed fanatizmushoz vezet. Viszont előnyére legyen mondva lehet élvezni és ha nem tudod pl az angolt gyakorolni, elég hasznos lehet. Ha pedig olyan klánban vagy, ahol külföldiekkel beszélsz is, tényleg fejlődhet egy kicsit a nyelvtudás (félreértés ne essék, ne azt mondom, hogy ha nem tudsz angolul, go wow aszt megtanulsz).

Így összegzésként annyit, hogy ha valakinek megéri a rááldozott időt, akkor nyugodtan játsszon, Castor barátunk szerintem kissé kihegyezte a hibákra a dolgokat, de ha nincs kedved ott ülni a gép előtt sokat vagy valami, akkor ne fogj bele, mert életed legrosszabb élményei közé fog tartozni. Az egész arról szól, hogy megalkottak egy játékot, amely az emberek -és főképp a fiatalság, bár én jártam úgy, hogy az egyik csávó közölte, hogy várjunk egy kicsit, lefekteti a gyereket aludni...- versenyszellemét használja ki - mindenkinél jobb felszerelést szedjél össze, ne legyen olyan szituáció, amit nem tudsz megoldani, stb. Kissé az egészet áthatja a pénz, ami rendkívül visszataszítóvá tudja tenni, az accountfeltörőkről és hasonlókról már ne is beszéljünk.

M.

ui.: remélem nem az jött le, hogy én utálok mindenkit aki "sértegeti" a nagy WoWot, én is tudom, hogy vannak bőven hibái, és nem ajánlgatom senkinek. Mindenkinek megvan a magához való esze, döntsön belátása szerint.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.05.24. 15:22

No én felhúztam pár karit lvl 40ig és raideltem is párszor persze nem hardcore playerként. De sok különbség nincs a kasztok között. A harcos, vagy tank vagy dps, és ez minden féle más kasztra vonatkozik vagy support a kari vagy dps-t nyom. Teljesen mindegy horda vagy ally a karaktered a küldik egy kaptafára készültek. Ráadásul nehéz benne fejlődni egy idő után, vagy húzod a karit aminek nincs értelme vagy questelsz amibe meg az első száz után bele lehet fáradni. Mert az a lényege amit Castor is leírt.

Ennek ellenére nem rossz játék a wow mert én is sokat játszottam vele, de két verzió van vagy kocka lesz az ember és mindennap tolja hogy a haveroktúl ne maradjon le vagy alkalmi játékos és néha játszik akkor meg hamar megunja. Mire én 40-nes lettem mindenki átment Outlandre és elég lehangoló volt egyedül bóklászni néha órákig egy pályán anélkül hogy npcn kívül bárki járt volna arra.De arra jó a játék ha valaki le akarja ereszteni kicsit a gőzt leül és hentel egyet mint a diablóban ert kábé olyan nehéz ez is.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.05.24. 15:24

Meridian írta:M.

ui.: remélem nem az jött le, hogy én utálok mindenkit aki "sértegeti" a nagy WoWot,

Á dehogy, ki hinné.
Megyek is vissza a nyugdíjasklubba ultizni a faterokkal, az való nekem. 8)

Nem sértődtem meg, de én valóban alkalmi játékos voltam, csak ki akartam próbálni és nem ragadott magával.

UI: Egyébként még annyit hogy nem a fiatalok versenyszellemet használja ki, hanem azt -a szerencsejáték függőségeknél is működő- egyszerű pszichés mechanizmust hogy az agy örömérzettel jutalmazza a játéktevékenységet, mert mindig kapsz olyan ingert ami miatt tovább akarsz játszani. Minimális erőfeszítéssel érsz el fejlődést ,"jutalmat" amit a való életben nem tudnál megvalósítani.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rontho Marmalon » 2009.05.24. 16:06

Megnéztem Castor linkjét, a wowos kisfilmet. :lol:
Azért szörnyű na!
Bár ezek a fanatikus wowosok, valószínű azon szörnyülködnének el, hogy én hogyan tudok naphosszat a tóparton üldögélni, horgászbotjaim mellett. :)
Ízlések és pofonok.
R.M.
Rontho Marmalon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 219
Karakter: Hoa-teng la Rosa -Taba-el Ibara-
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.05.24. 16:07

Castor: mondasz vmit :)

Mindegy, az eredmény ugyanaz.

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ulrich » 2009.05.25. 15:15

no most meg ne kövezzetek de én a mai napig tolom :)
a küldetések persze bonyolódnak ahogy fejlődsz az első 5-10 szint afféle tutorial amin gyorsan átfutsz utána pedig már lényegesen összetettebb kalandbai illő dolgok is előjönnek. perzse akinek bejött marad gyüjtögetős küldi is. ami jó hogy lényegesen több küldetés van szintenként mint amit meg lehet csinálni mielőtt túl egyszerűvé válnának a feladatok, így lehet válogatni.

Nekem mai napig nagy élmény amikor finn portugál holand meg görög srácokkal közösen dolgozunk. Amúgy muszály is hiszen önállóan rengeteg olyan küldi van amit egy kaszt sem tud megcsinálni csak csapatban - jóféle csaptmunkára nevel :)

természetesen ez is mint minden játék rejt magában némi "rákattanás" kockázatot de nem többet mint a flipper a sims vagy akármelyik- amit meg a média felfúj hogy rendes hír híjján valamin lehessen csámcsogni az egy nagy túró - ahol a gyerek 20 órát gép előtt ülhet ott a szülő is leszerepel rendesen - sőt főleg csak a szülő
Jobbodat éles kard, balodat erős pajzs, hátadat hű barát védje.
Ezért gondosan bánj a fegyverzeteddel és néha azért mégis nézz a hátad mögé.
Ulrich
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 46
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ulrich » 2009.05.25. 15:17

Rontho Marmalon írta:Megnéztem Castor linkjét, a wowos kisfilmet. :lol:
Azért szörnyű na!
Bár ezek a fanatikus wowosok, valószínű azon szörnyülködnének el, hogy én hogyan tudok naphosszat a tóparton üldögélni, horgászbotjaim mellett. :)
Ízlések és pofonok.

ja igen lehet horgászni is a wow-ban halak melett előfordul hogy kincsesláda vagy éppen kalóz kincses térkép kerül a horogra :)
Jobbodat éles kard, balodat erős pajzs, hátadat hű barát védje.
Ezért gondosan bánj a fegyverzeteddel és néha azért mégis nézz a hátad mögé.
Ulrich
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 46
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.05.25. 19:25

Üdv!

Bár tudom még nagyon távoli a következő OM-találkozó, hogy miként lesz, hogyan lesz a dolog meg lesz-é vagy sem. Azért remélhetőleg itt a csevegőben nem lesz probléma a kérdésemből:

Ha odáig jutunk, hogy lesz tali és lehet versenytől külön asztalizni, akkor van akinek lenne kedve valami nem-magus rendszerű asztalihoz? (Pl.: vampire, sr, requiem, l5r, sw, /MERP :lol: /, stb...)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2009.05.25. 19:36

Kár hogy sajnos nem bírok elmenni a találkozóra. :?
Pedig, lelkes jelentkező lennék egy Vampire kalandra. :D
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.05.25. 19:44

Quator, mi az a l5r? Jó ég, lehet, hogy kimaradtam valamiből?! Magyarul megjelent?
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.05.25. 19:50

l5r= Legend of the five Ring
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.05.25. 20:03

Ulrich írta:no most meg ne kövezzetek de én a mai napig tolom :)

Azért remélem a véred nem fajul odáig, hogy a wow 3. kieg. kiadásának éjszakáján, valami hercig tangás-ágyékkötős orknak öltözve narancssárga hajjal tombolsz a Média Markt előtt... 8)

Bár azt megnézném....

Reggelre már a you tubon lennél... :lol:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.05.25. 20:31

Ebben mondjuk lehet valami... :D arra én is kíváncsi lennék

M.
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 112 / 200 • 1 ... 109, 110, 111, 112, 113, 114, 115 ... 200

Vissza: Archívált Fórumok