• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A város

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
51 hozzászólás • Oldal: 1 / 4 • 1, 2, 3, 4

A város

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.08.25. 20:12

A hercegség harmadik legjelentősebb városát Erentől négyszáz mérföld utat megtéve érhetjük el, az ország északnyugati csücskében. Masgar a Thevlin folyó völgyében fekszik, amely itt, forrásától alig ötven mérföldnyire még csak széles hegyipatak. A város nevének eredete az erv masgard – ’egerészölyv’ szóban keresendő. Masgar 2103-ban került a masgarita lovagrend birtokába III. Lohalor herceg nagylelkű adományaként. VIII. (Szófukar) Eren azonban elvette tőlük, amikor 2598-ban szabadvárosi ranggal jutalmazta a kereskedelmileg egyre fontosabbá váló Masgart. Kárpótlásként a lovagok megkapták a város teljes adóját, és máig nagy befolyással bírnak az ennaes conasella, a városi tanács fölött.
Bár a város hírnevét leginkább a fölötte komorló, titkoktól terhes várnak köszönheti szerte Északon, a hercegségben talán többen ismerik bútorkészítő műhelyeit és sörfőzdéit. Masgar a nyugatról, Tarin felől érkező karavánok találkozóhelye, de erre vezet a gianagi marhapásztorok útja is.
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 330
Vissza a tetejére

Re: A város

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.05.06. 14:41

________________________________________________________________________________
JK: Rannien Siey (Rannien Siey)
Esemény: Az ébredés
Helyszín: Nyugat-Eren / Mahrahadi fogadó
Időpont: Délelőtt
A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap
________________________________________________________________________________

Ismét egy új nap virradt Masgar városára. A véred hajtott idáig, no meg az hogy bizonyíts a dorani magisztereknek. Előző este Doranból térkapun át érkeztél, de még mindig hallod mestered szavait. Folyton csak ez jár a fejedbe: "...Rannien! Ha Erenbe mész légy óvatos, ha rájönnek kilétedre, azonnal máglyára vetnek, és nem ment meg a dorani pecséted se..."
Azon tűnődsz miért nem hallgattál mesteredre, és miért nem maradtál békében. A Mahrahadi nevű fogadóban vagy, és a pultnál fogyasztgatod italodat, ami nevezetesen a híres-neves ereni barna sör. Íze egyáltalán nem hasonlítható, az egyszerű sörhöz, inkább valamiféle zamatos, édeskés bor, mint sör. A fogadóban egyre-többen vannak, minden betévedő vendég téged bámul meg először. Ugyanis fekete csuklyád és unikornis szarvat formáló botod valami baljóslatú tényt hordozz magával, főleg hogy a nomádok már a határoknál vannak. Tellik-múlik az idő, míg gondolkozol hogyan is tehetnéd magad láthatatlanná. Egyszercsak a fogadó ajtajában két kék köpenyes, pikkely vértes katona jelenik meg. A kocsma hirtelen elhalkul, mintha csak erre vártak volna. A magasabb katonatiszt közelebb lép hozzád, és erv akcentussal köszönt.
-Üdvözlöm. A helytartó már várja önt. Kérem kövessen.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kék Herceg 2009.05.11. 16:47-kor.
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.06. 16:13

(Rannien Siey)

<Feltétlenül meg kéne találnom az itteni nekromantát... Remélem rá tudom venni, hogy tanítgasson...>

<Tudom, tudom... Nem vagyok már egy óvatlan kölyök, aki csak úgy mutogatná magát ebben az elfgyűlölő országban...> Bizonygatom magamnak.

Az itallal próbálok vigyázni, mert reggel van, és amúgy se bírom nagyon az alkoholt.

<Nocsak, kik lehetnek ezek? És mit akarhatnak tőlem? Ilyen rövid idő alatt nem jöhettek rá a titkomra...>

Úgy döntök, velük tartok, hátha nem próbálnak máglyán elégetni, vagy valami hasonló.

-Üdvözlet önöknek is. Mit szeretne tőlem a helytartó? - kérdezem ervül.
-Részemről indulhatunk.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.05.07. 10:25

Helyszín: Nyugat-Eren / A piactér, tanácsháza

Kérdésedre nem válaszol, csak az ajtó irányába int. Hát, nincs mit tenni, úgy döntesz követed a katonát. Mikor kiléptek Masgar zajos, és élettől nyüzsgő utcáira, folytatja.
-Elnézést, uram az előbbi tiszteletlenségemért, de a fogadóban sok olyan alak van, aki némi koronáért még az annyát is eladná. Mint már bizonyára tudja azért hívattuk ide, mert a határon különös dolgok történnek. Ez a valami...betegség...nem, nem inkább...ez...ez egy átok mindenkinél máskép jelentkeznek a tűnetek. Papjaink megvizsgálták a helyzetet, de semmi kézzel foghatót nem tudtak mondani, valaki azt mondta hogy a határvadászokat démonok szállták meg. Nem tudom, mi lehet belőle igaz, de tény hogy nagy a káosz. Délután ül össze az ennaes conasella. Radaconte il K'Arauf grófnak a helyzet megoldásáról a tanács előtt kell beszélnie. Ezért várja magát a helytartó. mondja a férfi, miközben kiértek a város főterére. Itt aztán látni lehet minden félét. Törpöket, kis szerzeteket, akik mindenféle mechanikus cuccot próbálnak rásózni, a gőgös és pökkhendi ervekre. Ők azok a félszerzetek, akiknek maga Gilron adta tehetségüket, hogy Ynevet a fejlődés korszakába lendítsék át. Az egész utca egy nagy piactér. Szekerek jönnek-mennek. Az egyik utcán lefordultok jobbra, majd aztán balra. Végül a két kékköpenyessel egy fehér épületig mentek. Az építmény két emeletes, a második emeletet oszlopok tartják. Fából készült ajtajai tárva-nyitva. Beléptek az épületbe, ami a diplomatáktól, és az ügyintézőktől hemzseg. Először, egy hosszú folyosón találod magad, amit egy bársony kék szőnyeg, díszít. A folyosó végén három-négy méter széles lépcső vezet fel. Ahogy haladtok, keresztirányba egyre több folyosót fedezel fel. Az egész olyan, mint egy nagy labirintus.
-Itt volnánk. ez a városi tanács épülete. Néhány lépést megtéve, szólal meg a katona. A folyosó végén felléptettek a lépcsőn. Felérve szétnézel. A világításról a lenti helyiségekhez képest, nem ablakok, hanem fáklyák gondoskodnak. A járat nem túl széles, éppen hogycsak elfér két ember egymás mellett. A falak kopaszak, néhol egy-egy ereni nagycsalád címere és két keresztbe tett hosszúkard dísziti azt.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Kék Herceg 2009.05.11. 16:48-kor.
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.07. 13:38

(Rannien Siey)

-Értem - mondom a pikkelycértesnek. Szótlanul követem. Közben azért rá-ránézek a tömegre.

<Ahh, a mágiát bárhogy is próbálják, nem tudják sose túlszárnyalni holmi kis masinákkal... De nem is ez most a fontos. Elég érdekes ügybe keveredtem.> Átkozom magam, hogy nem tanultam demonológiát. <Bár ki tudja. Biztos csak egy szóbeszéd ez a démonos maszlag... Vagy talán mégsem? Majd ott minden kiderül... Legalább is remélem. Esetleg valami kontár boszorkánymester terjeszti furcsa betegségét? Vagy valami mentalista tébolyította meg őket? Netán egy conjurator munkálkodik a háttérben? Kezd egyre kíváncsibbá tenni az ügy.>

Gondolataimba merengve megyek az őr után...
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.05.07. 16:34

Helyszín: Nyugat-Eren / A tanács háza

A folyosó végére érve jobbra fordultok, majd balra, egy másik folyosóra. Végül egy vasajtó előtt álltok meg. A kékköppenyes katona tiszt bekopog az ajtón, amire néhány pillanat múlva egy hangos
-igen- válasz érkezik. A két ervvel együtt beléptek. A szoba közepén az asztalnál, egy 52 év körüli, hosszú, őszes hajú férfi ül. Kezében tollal, serényen papírokat írogat. Szétnézel. Az alak mögött egy kétszárnyú üvegajtó található, ami a kertre néz. Baloldalt, egy iratokkal teli szekrény van. A falakon mindenféle állat kipreparált feje látható. Köztük, medve, szarvas, és róka. A katona közelebb lép, az asztalhoz, és belekezd a jelentésébe.
-Gróf! A dorani nekromanta, megérkezett. mondja a kék köppenyes. Közben az asztalnál ülő férfi, befejezi az írást, majd a katonára néz.
-Köszönöm, uraim. Elmehetnek. válaszol röviden a helytartó, a katonáinak, akik pillanaztok alatt távoznak a szobából.
-Üdvözlöm, a nevem Radaconte il K'Arauf gróf, a város helytartója. Kissé meglep, hogy Doranba, ilyen gyorsan foglalkoztak ügyemmel. Ha a nagyhatalmú magiszterek ilyen gyorsan menesztettek küldöttet, akkor biztos fontos lehet a dolog. Már bizonyára tudja miért van itt, ezért haggyjuk a mellébeszélést. Délután összeül az ennaes conasella, és a város vezetőinek, nagy hatalmú polgárainak be kell számolnom a délen történt eseményekről, és meg kell nyugtatnom őket, hogy a városban nem történhet ilyesmi. Ezért, az üllés után egy ezreddel, a helyszínre mennek, hogy megtudják mi történt ott. De addig kérem mondjon valamit. Mi a véleménye arról amit a levelemben írtam, a dorani nagytanácsnak. kérdezősködik a férfi.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kék Herceg 2009.05.12. 10:00-kor.
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.07. 18:52

(Rannien Siey)

<Ez érdekes lesz...>

-Üdvözletem, az én nevem Rannien Siey. Sajnálom uram, ez egy véletlen egybeesés lesz, nem az én feladatom a történtek kivizsgálása... DE, hamár itt vagyok, esetleg tudok segíteni az ügyben, amíg a dorani kollága meg nem érkezik. Egyelőre még csak szóbeszédeket tudok az ügyről, de ha többet elmondana, akkor talán rájöhetnék, hogy mi lenne ez a különös "nyavalya". - fejezem be mondandóm, és várom, hogy mit reagál rá a helytartó. Közben körbenézek a szobájában.
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.05.08. 13:27

-Oh értem. csalódottan vág közbe a férfi. Már épp állna fel asztalától, hogy kikísérjen, mikor folytatod beszéded.
-Megköszönném segítségét... Nos körülbelül 1 hónapja kaptam egy levelet, amiben arról számolnak be, hogy a nomádok elhagyták táborhelyeiket és Wattus városa ellen vonulnak. 3 napja érkezett egy hírnök, szerencsétlen pára eléggé megviselt volt. Azért jött, hogy hírül hozza Wattus elestét, és a Gattor megvédéséhez segítséget kérjen. Nem haboztam segítséget küldeni honfitársaimnak. Az ennaes conasella beleegyezése nélkül, aznap éjjel 12 ezer katonát indítottam a hágó védelmére. Mikor másnap délben megérkezett a felmentő sereg, szörnyű látvány fogadta őket. Az egész erőd üres volt, tele erv, és törpe hullákkal. Az erőd kapujai tárva-nyitva, viszont a nomádok sehol, mintha a föld nyelte volna, el őket. A veszteségi jelentésben 8700 harcos, 600 egyéb munkát végző, és 350 törpről kaptam hírt. Ezzel szemben az ellen veszteségei 200 halottról számoltak be. A sereg vezetője Quirin del Sineas Ribal tábornok, a különös ügy miatt, és egy esetleges csapda lehetőségétől tartva, az erődtől 5 km-re veretett tábort. A tábornok levelébe, azt írta, hogy éjszaka még hallották a holtak szellemeinek sírását is. Mivel a hágón nem volt már mit védeni, ezért úgy döntött a tábornok, hogy visszább húzódnak Sakur városának körzetébe, míg a hercegi tanács erősítést küld. 2 nappal ezelőtt a katonák különösen kezdtek el viselkedni. A katonák a táborban egymást kezdték el gyilkolni. Mikor végeztek, nem emlékeztek semmire. Estére belázasodtak, megbetegedtek, elsárgultak, arcuk felhegesedett. Reggelre valammennyi katona belehalt a betegségébe, ha nem reggelre délutánra biztos. Mikor hírt kaptam a dologról, azonnal a Felső Lovagrend Székházához küldettem egy hírnököt. Tegnap éjjel érkezett egy levél, a hercegtől amiben az állt, hogy a dorani magiszterek hamarosan küldenek segítséget. Megparancsoltam a város őrségnek, hogy kettőzzék meg az őrséget, és ha látnak egy dorani varázslót érkezni, azon nyomban hozzák a városházára.
... Délután az ügy előrehaladtáról kell beszélnem a nagytanács előtt. Mit mond? Mi történhetett három nappal ezelőtt a hágónál, és a táborba?
kérdezi a helytartó, majd egy hirtelen ötlettől vezérelve folytatja
Viszont, ha nem ezért jött, akkor mi oka van egy nekromantának ellátogatnia ide ahol Kyel napja nyugszik? érdeklődik, s kezébe vesz egy papírost.
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Kék Herceg 2009.05.12. 10:02-kor.
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.08. 20:37

(Rannien Siey)

< :shock: > Próbálom leplezni meglepődöttségem, de hála a vasmaszknak, nem vehet észre sokat belőle.

-Így hirtelenjében magam sem tudok sokat mondani az ügyről. Nem kaptak arról hírt, hogy esetleg valami különös sámánok, természeti papok vezették volna a seregeket. Ekkora puszítást okozni ilyen kevés veszteséggel mágia nélkül már-már lehetetlen. Biztos valami átok végezhetett a katonákkal a táborban... De ezt ha látnám, akkor biztos többet tudnék mondani. Esetleg az egyik áldozat boncolása több információ birtokába juttathatna minket...

-Személyes ügy miatt jöttem ide, a kékköpenyesek honába... Egy volt dorani magisztert, ki szintén nekromanta, próbálok felkutatni. Információim szerint valahol Erenben telepedett le. Nekem először Masgar fordult meg a fejembe, így idejöttem először keresni Inius Nochlint. Annyit tudok róla, hogy egy meglett korú kyr származék.

<De vajon én ezt minek kötöttem egy ereni orrára? Nah mostmár mindegy, hátha tudna segíteni, bár erősen kétlem...>
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.05.09. 13:28

-Nem. Mint már említettem, a csata mibenlétéről semmi különöset nem tudunk. Először mi is átkokra gondoltunk. Elküldtük hát papjainkat, hogy kivizsgálják jók e feltételezéseink, de nem jártak sikerrel, pedig megpróbálkoztak mindenféle átokűző módszerrel, és varázslattal. Az ennaes conasella, már összeült egyszer, hogy megtárgyalják a történteket, de végül sehova nem jutottunk. Az első üllés katasztrófa volt, mindenki habogott mindenfélét. Kyel papjai, pedig már világégésről beszéltek. Kikértük hát hadvezéreink tanácsát is, akik szintén azt mondták, mágia nélkül ilyen kevés veszteséggel, a történelem folyamán, még soha senkinek nem sikerült győzelmet aratnia. válaszol, mondatodra a helytartó. Közben feláll asztalától, majd a kertre néző üvegajtóhoz lép s folytatja beszédét.
-Sajnos nincs boncmesterünk, és a tanács tagjai, és jómagam se tartom jó ötletnek, egy elesett katona Masgarba való hozatalát. Hiszen ki tudja? Lehet, hogy ez a valami megfertőzi az egész várost és... akad el a férfi szava, miközben belegondolt mi történhetne. Néhány pillanatig néma csend van a szobában. Majd megfordul, és egy mosolyt erőltett arcára. Közben elmondod miért vagy itt.
-Nos még soha nem halotam erről az emberről akit keres. válaszol mondandód befejeztével. Majd az ajtóhoz lép, kinyitja és várja hogy távozz, de mielőtt kilépnél a szobából, még feltesz egy utolsó kérdést:
-Esetleg megtudná mondani, mikorra várható a dorani kollégája, ugyanis elég sürgős a dolog.
Kilépsz az ajtón, és úgy érzed, hogy a grófnak nem igazán van kedvére, hogy lehet egyetlen lehetőségét engedi el veled. A folyosón négy, öt lépés megtétele után, utánad szól.
-Mi lenne az az összeg, amiért hajlandó lenne az ügyemmel foglalkozni? ... Mit tehetnék én a nagyhatalmú magiszter úrnak, hogy küldetését félbeszakítsa, és segítsen?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kék Herceg 2009.05.11. 16:51-kor.
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.09. 13:46

(Rannien Siey)

<Ahogy gondoltam, Inius nem mutogatja magát nagyon a nagyközönségnek...>

-Fogalmam sincs, hogy Doran mikorra küldi az illetőt... <Úgy látszik, itt már nincs több dolgom.>
Megfordulok, mikor utánam szól.

-Hát... - sóhajtok egy nagyot. - Pénzért nem bocsátom áruba képességeim... DE, esetleg egy szívesség fejében foglalkoznék az üggyel. Úgy vélem, a helyszínen többet tudhatnék meg a dologról. Elvégezhetek ott esetleg egy boncolást, hamár úgyse hozzuk ide a halottat. Akkor hamarosan útnak is indulok. A gyűlésen meg mondja, hogy két dorani is ráállt az ügyre, nemsokára többet fog majd tudni...
Várom a válaszát.
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.05.10. 13:24

-Miféle szívességre gondolt? kérdezősködik a gróf, majd mielőtt válaszolnál folytatja.
-Áh! Értem már... Természetesen megkerestetem ezt az Inius Nochlint, de sajnos nem ígérhetek sokat. viszont azt igen, hogy a legjobb embereimet állítom az ügyre, és ha találnak valamit azonnal értesítem önt. válaszol, majd vissza lép asztalához. Radaconte gróf, kezébe vesz egy pávatollat, belemártja az asztalon lévő tintás üvegbe, majd elkezd írni valamit. Mikor végzett gyertyát gyújt, ami néhány pillanat alatt felmelegszik, és a lefolyó viaszból önt egy keveset a papírlapra. Majd az asztalon lévő pecsét gyűrűt belenyomja a forró viaszba, ezzel hitelesítve a lapot.
-Tessék, fogja ezt a papírt. nyújtja át a levelet, a meglett korú férfi.
-Szeretném ha az ennaes conasela üllésén részt venne, és szólna egy-két szót az ügyről. Addig, a városházától nem messze lévő, jó hírű fogadóban; a Fáradt Utazóban pihenhet, természetesen az én költségeimre. Csak adja oda a papírt a fogadósnak. Este pedig az ezreddel, elindulhatnak a táborba, különben is manapság nem ajánlatos a hágó felé egyedül menni. mondja az erv. Arcáról kíváncsiság tükröződik.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kék Herceg 2009.05.12. 10:05-kor.
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.11. 18:37

(Rannien Siey)

-Nem hinném, hogy önök meg tudnák találni a magisztert... Ezért én másra gondoltam. A masgarita lovaggrend Ölyvfészek nevezetű épületét kívánnám meglátogatni... De nem ez most a legfontosabb.

<Pont ez amitől féltem, mármint hogy nekem kell majd ott beszélnem, úgy hogy semmit se tudok...>

-Értem, mikor lesz az ülés? Akkor megyek, és lepihenek még egy kicsit az ülés előtt.
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.05.12. 12:03

-Ám legyen. Ha sikerrel jár, és megbírja akadályozni a fertőzést, vagy tudom is én minek nevezzem ezt a valamit. Elintézem, hogy néhány óra erejéig, bepillantást nyerhessen a lovagrendbe. válaszol a gróf, s kezét nyújtja az egyességetek megpecsételéséhez. Majd átveszed tőle a papírost, és mindketten elindultok az ajtó felé.
-Az ennaes conasella ebéd után egy fertályórával ül össze. Nyugodtan pihenjen, ha eljő az idő, magáért küldetek. felel kérdésedre a férfi. Közben a lépcsőhöz érkeztetek. Megálltok.
-Nos minden jót. A tanácsházáról kiérve, forduljon balra és menjen egy utcát a fogadóig, majd egészen az utca végéig gyalogoljon el, s végül forduljon jobbra. Néhány ház elhagyása után meglátja a fogadót. Nem tévesztheti el. Három emeletes, fekete márványból épült, épület. Ajtajában, két udvari ork őr áll. köszön el a helytartó, majd ha nincs kérdésed, visszasétál szobájába. A tanácsházáról kiérve, ismét Masgar piacterén találod magad, ahol a reggel látottakhoz képest, semmi nem változott. Dél felé közeledve, még mindig elég nagy a nyüzsgés.
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.12. 19:11

(Rannien Siey)

-Akkor viszlát! - köszönök el én is, és elindulok az útmutatás alapján a fogadó irányába. Sóhajtok egyet, mikor meglátom megint a tömeget. Próbálok eljutni a Fáradt Utazóhoz. Az orkoknak felmutatom a papírt, remélve hogy beengednek.
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
51 hozzászólás • Oldal: 1 / 4 • 1, 2, 3, 4

Vissza: Masgar városa