• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Rannien Siey (Rannien Siey)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
11 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Rannien Siey (Rannien Siey)

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.04. 17:57

Név: Rannien Siey
Kor: 107 év (látszólag kb.: 17-18 év)
Nem: férfi
Faj: elf
Kaszt: varázsló
Jellem: Rend, Halál
Helyszín: Eren

Rannien Siey

A nevem Rannien Siey. A Szépek Népének leszármazottja volnék. A Pyarron szerinti 3594. esztendőben, Darton tercének a Sikolyok hónapjának első hetének a 3. napján, Haonwell Synn Erian városrészében láttam meg a napvilágot. Szüleim nagy megbecsülésnek örvendtek, atyám Narmiraen megtartója, anyám egy harcosnő volt. Ők tanítgattak a hosszúéletűek nyelvére. Semmiben se szenvedtünk hiányt, boldogan éltünk a többi hosszúéletűvel és kevertvérűvel.
De a jövő kiismerhetetlen... 39 éves koromban egy utcai leszámolásba keveredtünk, és mire egy kalandozó hajlamú dorani varázsló (Shandil Meradon) hatalmával elzavarta a banditákat, addigra anyám halott, atyám súlyosan sebesült volt. A magiszter ereje se volt elég, hogy megmentse az életét. Egy hirtelen ötlettől vezérelve magához vett, és elvitt Doranba mágiát tanulni, mert felfedezte a bennem rejlő fogékonyságot a mágiára. Magam sem tudtam, hogy örülnöm kéne-e, vagy szomorkodnom, mert bár elvesztettem szeretteim, új utak nyíltak meg előttem. Így utólag örülök a történteknek. Imádtam az egész iskolát. Sokat jártam könyvtárakba, minden időmet a tanulásnak szenteltem, egyszerűen szívtam a tudást magamba.
A varázslóbotomat egy haonwelli kis falucskában mellett, egy uscayha-ligetben találtuk meg. A helység nevére már nem emlékszem, de a táj nagyban lenyűgözött. Csodálatos kis hely volt, emberi kéz által szinte érintetlen. A visszafelé vezető úton lélekben felkészültem a Bot Rituáléjára. A rituálé leírhatatlan volt: ahogy éreztem, hogy lelkem újra teljes, és az érzés, mikor megtelt manával az elmém... És akkor lettem hivatalosan is Doran varázslója.
A választásom a Szarvtoronyra esett: belül talán még mindig hiányoztak a szüleim, de magam sem tudom igazán. Sokan meg is lepődtek döntésemen. Ott tanultam a Körforgásról, az Életről és a Halálról, és a Lélekről. Megértettem, hogy szüleimet már nem hozhatom vissza, mert ezzel felborítanám az Egyensúlyt. Sokat elmélkedtem a tanultakon, még többet jártam könyvtárba jobban megismerni a mágia ezen formáját. Éjszakákon át búlytam a könyveket, mert annyira lenyűgözőnek tartottam a Teremtés Művét.
Igazi barátom nem volt, legfeljebb egy-két tanulótárs, kikkel könyvtárba jártam. A szerelmem pedig a mágia volt, eme csodálatos erő, mely egyaránt képes a Teremtésre és a Pusztításra. Hű vagyok Doranhoz, a varázslóállamhoz. Szerencsére nincs ellenlábasom, legalább is én nem tudok róla.
Utamat Eren irányába veszem, mert egykori megmentőm (Shanil Meradon) egy jó barátját (ő is nekromanta) szeretném felkutatni, hogy tanulhassak tőle. A nevén kívül mást nem tudok róla, azon kívül, hogy egykoron ő is dorani magiszter volt. A neve: Inius Nochlin, egy kissé a világtól elzárkózó, meglettkorú kyrszármazék.

Kiegészítés

Személyiség

1. Van a karakternek jellegzetes szokása? (rágja a száját, káromkodik, fütyörészik, mindig zabál valamit, stb)
Mindenkit alaposan megnéz magának.
2. Miben rejlik a karakter kiválósága? (Pl: kiváló tőrdobó)
Sok mindent tud a nekromanciáról.
3. Mi a karakter gyengéje? (Pl. női társaságban annyira zavarban van, hogy nem bír kinyögni egy épkézláb mondatot)
Egyáltalán nem bírja az italt.
4. Mi a karakter kedvence? (Pl: Imád meztelen talppal sétálgatni a fűben, imádja a törpe pálinkát; stb)
Imádja a teát és a friss, lédús gyümölcsöket.
5. Mi az amit szívből utál? (pl: a fűzős ruhákat, a füstös kocsmákat, az izzadtságszagot, stb)
Ha elárulja valaki, és ha gyereknek tartják/nevezik.
6. Mi a karakter legnagyobb félelme? (ez lehet irracionális is) (pl: élve eltemetve lenni, víziszony, stb)
A kiszolgáltatottságot.
7. Mi akarakter legmerészebb álma? Mire vágyik a legjobban?
A mágia legnagyobb ura, ki képes uralni az összes mágiaformát.
8. Mik a karakter céljai?
Tapasztalatot gyűjteni, új tudásra szert tenni, a meglévőket tökéletesíteni, felkeresni Inius Nochlint.
9. Vannak-e a karakternek előítéletei? (nem szükséges ésszerű magyarázatot adni rá, elég hogy a karakter úgy véli ő megfelelő indokkal rendelkezik; Pl: utálom a gorvikiakat, mert egytől egyig aljas gyikos az összes)
Elítéli a kráni elfeket, mert elárulták népüket; a toroniakat, a gorvikiakat és az erenieket, mert fajgyűlölők; az orkokat és a goblinokat, mert hasznavehetetlen, üresfejű barmok, kik az állatok értelmi szintjével rendelkeznek; a bárdokat, a boszorkánymestereket, a boszorkányokat, mert nem mások, mint kontárok, kik csak a hatalmat látják a varázslásban; a papokat, mert nem önön erejükből tesznek csodát, hanem valami istenség hatalmából.
10. Vallásos a karakter? (Ha igen mennyire? Mekkora áldozatot lenne képes hozni a hitéért?)
Nem vallásos, ő a saját hatalmát ismeri el, nem valami másik síkon élő démonnak, kiket isteneknek neveztek el a balgák...
11. Mit tart a karakter a mágiáról és a használóiról?
A mágia a tökéletesedés útja, de vannak kontárok, kik nem látnak benne semmi mást a hatalmon kívül.
12. Ha egy mottóval kellene kifejezned a karakter személyiségét mi lenne az? Pl.:
"Más szemében a szálkát is meglátja, magáéban a gerendát sem veszi észre."
Vigyázz vele, mert ő nem csak az életedet veheti el tőled, hanem a halál nyugalmát is...

Kinézet

Egy hosszú ezüstszín hajú, sovány, mélykék szemű, 171 cm magas, látszólag 17-18 éves, 47 kg súlyú elf, bár faját próbálja minél jobban leplezni, jelent esetben csuklyájával és egy vasmaszkkal, esetenként más módszerekkel, ha olyan környéken járnak, ahol nem szívesen látott vendégek a Szépek Népének fiai. Hosszú zöld köpenyben jár hatalmas botjával együtt. Szeméből árad a büszkeség, a tudás, a bölcsesség, de akik értenek a lélektanhoz, azok felismerhetik benne a hatalom és tudásvágyat is.

Jellemrajz

Elég nagyra tartja magát a tudása miatt. Nem bírja, ha legyerekezik, mert ő így is sokkal többet élt, mint a legtöbb ember. Kifejezetten kíváncsi természetű, engedelmeskedik a feljebbvalóinak. Nem túl beszédes. Nagyra tartja a tudást és a tapasztalatot. Becsüli a tisztességet és a hűséget. Nem szereti fitogtatni a hatalmát.
A hozzászólást 4 alkalommal szerkesztették, utoljára Rannien Siey 2009.05.06. 16:02-kor.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

Re: Rannien Siey (Rannien Siey)

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.05.04. 19:03

Na akkor lássuk.

Biztosan elfet akarsz? :shock:
Nem akarom az "alkotmányt" írni, vagy megváltoztatni a karaktered előtörténetét, de az ereniek vadásszák az elfeket. És egy félelf is van olyan jó, mint egy elf.
Már Rontho-nak is írtam, hogy nem szerencsés elfel jönni EREN-be, és hogy nem vok jó KM, de neked is elmondom:
Nem biztos hogy tudom garantálni a karaktered hosszú életűségét. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy ellene vagyok, vagy nem próbálnám megmenteni, ( de ha úgy döntesz hogy marad az elf ), akkor készülj fel a legrosszabra. Nem lesz egy nyugodt perce, éjjel nappal vadászni fognak rá. Nem 1.szintű gyenge ervek, hanem a fejvadász klán, és sok sok nemes, ráadásul még a parasztok is. Szóval mindenki. (hiába vagy erős, hisz tudod: "Sok lúd disznót győz" elvén megy a dolog.) Szóval mindenki. Biztos?

Ez nem fenyegetés, hanem én így érzem játéktechnikailag jónak.

Összeségében jó lett az előtörténet. :wink: Viszont van egy két dolog ami szúrja a szemem.

-egy elf aki doranba nevelkedett, de darton hívő? Erről kicsit bővebben kérnék magyarázatot
-Egyedül, viszont végképp nem lenne jó ötlet jönni, legyen helyette, hogy mestereddel vagytok diplomáciai küldetésen (bár ki lenne az a "hülye" varázsló, aki egy tapasztalatlan mágust, ráadásul egy elfet visz magával, akiről tudja egész Ynev, hogy fajgyűlölők [egész Ynev = a tanultabb, tapasztaltabb lények] Doran és Eren jó diplomáciai kapcsolatban vannak, így kérném valami mást kitalálni, hogy miért Erenfelé ("a csak mert ott van dolga" válasz nem jó)
-kiváló nekromanta? :? bővebben? miért? mitől? a tanulástól még csak tudor, de nem nekromanta
-Honnan vette Dartonita vallását? ... legalábbis szülei meghalltak még kiskorában. Ahogy én tudom a doraniaknak nincs vallásuk, mert az maga a mágia, hol volt ideje foglalkozni a vallásal, vagy mikor?

Azt hiszem ennyi lenne, ha dűlőre jutottunk, játékba kerülhetsz, ( legalábbis én mesélek neked, ha javítod, és válaszolsz kérdéseimre ) viszont majd ha visszaért Doran ura, Altemor kollégát is megkérem nézze át, és ami szerinte nem jó. Azt utólagosan javítsd kérlek.
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 330
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.04. 21:08

Javítva, készül az előtörténeti rész.
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.05. 15:10

Név: Rannien Siey
Kor: 107 év (látszólag kb.: 17-18 év)
Nem: férfi
Faj: elf
Kaszt: varázsló
Jellem: Rend, Halál
Helyszín: Eren
Szint: 1.
Tp:

Statisztika

Tulajdonságok:

-Erő: 11
-Gyorsaság: 12
-Ügyesség: 14
-Állóképesség: 10
-Egészség: 13
-Karizma: 15
-Intelligencia: 16
-Akaraterő: 15
-Asztrál: 14
-Érzékelés: 15

Hátterek:

-Iskola (varázsló) 10 KAP
-Mágikus fogékonyság 0 KAP
-Pszi érzékenység 0 KAP
-Holtak szeme 1 KAP
-Faj (elf) 1 KAP

Összesen: 12 KAP

Szintenként elosztható: 38 KAP

Életerő:

Ép: 13/13
Fp: 25/25

Fp-re költött KAP-ok: 0

Összesen: 0 KAP

Harcértékek:

-KÉ: 27 (27)
-TÉ: 37 (37)
-VÉ: 86 (86)
-CÉ: 39 (39)

Időigény: 5 szegmens
Sebzés: 2K6

A zárójeles értékek a fegyveres harcértékeket (varázsló bot) jelöli.

HM-ra költött KAP-ok: 0

Képzettségek:

Kp: 16+11=27

Kp-ra költött KAP: 11

Alap:
-Kultúra (erv) 3. fok
-Helyismeret (Doran) 3. fok
-Nyelvtudás (elf) 3. fok

Kaszt:
-Nyelvtudás (erv) 3. fok
-Nyelvtudás (közös) 2. fok
-Politika/diplomácia 2. fok
-Udvari etikett 2. fok
-Írás/olvasás 3. fok
-Ősi nyelv 3. fok
-Számtan/mértan 3. fok
-Történelem 2. fok
-Magas mágia 3. fok
-Pszi (kyr) 4. fok

Felvett:
-Élettan 3. fok - 10 kp
-Nekromancia 3. fok - 14 kp
-Fegyverhasználat (botok) 1. fok - 2 kp
-Lovaglás 1. fok - 1 kp

Összesen: 11 KAP

Mágia:

Mp: 10/10

Mp-ra költött KAP-ok: 27

Összesen: 27 KAP

Pszi:

Pszi pontok: 18/18

Pszi pontra költött KAP-ok: 0

Mágia ellenállás:

AME: 14+8 (Statikus pajzs) =22
MME: 15+8 (Statikus pajzs) =23

Elköltött KAP-ok 1. TSZ-en:

-12 Háttér
-27 Mp
-11 Kp

Összesen: 50 KAP

Pénz:

-arany: 3
-ezüst:
-réz:

Varázsló bot értékei:

-Intelligencia: 11
-Akaraterő: 11+1 (Pszi 4. fok) =12
-Asztrál: 11

-Mp: 3/3
-Pszi: 12/12

ME:
-AME: 11+8 (Statikus pajzs) =19
-MME: 11+8 (Statikus pajzs) =19

Felszerelés:
-hátizsák
-varázsló bot
-gyümölcsök: aszalt és friss
-kulacsban: tea
-teafüvek
-3 napi váltás ruha (minden ruhája zöld)
-utazó csuklyás köpeny (zöld)
-pénz erszényben
-egy Nekromanciáról szóló könyv
-vasmaszk (1-es SFÉ)
-Dorani Nagypecsét

Csatlósok

-Ethan

-Eren
A hozzászólást 10 alkalommal szerkesztették, utoljára Rannien Siey 2009.07.19. 15:18-kor.
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.05. 15:22

Induló pénz: 3K6 = 1+1+1 [3] arany.
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.05.05. 16:55

136 KAP az elosztható 135-ből (miután átnéztem a képzettségeket, rájöttem miért 136 KAP:? Kérném feltűntetni, hogy a 4.fok miatt mely képességet növelted)

Az állóképesség, még a normális "átlagos emberi" értéket se éri el, ezzel szemben elég erős szervezetű a karakter. :shock:

"A nekromancia élettani hatásai:
a nekromanták teste igen nagy megterhelésnek van kitéve, mivel az életerõ szabadon áramlik, formálódik benne. Ennek köszönhetõen a nekromanták a korkuknál idõsebbnek, vékonyabbnak néznek ki, allultápláltságuk, véznaságuk szembeötlõ, minden idejüket munkájukkal és megszálott kutatással töltik, hiszen ki tudja a sors milyen hosszú idõszeletet engedélyezett számukra, sosem tudhatják hogy elég lesz e nekik ahhoz hogy megtalálják a nagy áttörést az örök élet titkát.

Jellemzõ fizikális jegyek egy nekromantán:
-Beesett arc, karikás szemek, vértelen ajkak, tûzben égõ móhó, tudásvágyat hajszoló szemek
-Aszott, ráncos bõr, hajlott hát, gönyedt tartás
-rekedtes hang, motyorgó, lassú beszéd"

Attól, hogy elf még ezek ugyanúgy érvényesülnek rá. 8)
A testi tulajdonságai alapján egy, fitt és egészséges elf. Megint nem akarom írni az alkotmányt... de muszáj :? változztass a karizmán, és az állóképességen, legalább az "átlagos emberi értéket" érje el [az állóképesség]

A CÉ: 15(Érz)+14(Ügy.) =29

Az alap nyelvtudás miért elf? Az előtörténet alapján nincs megindokolva, hogy valaha beszélt is volna elfül

AME: 14(asztrál)+8=22 na de mi az a nyolc? Ha Pszi pont [Pp] akkor kérném feltűntetni, de akkor már miért nem az összes Pp-t rakod a pajzsba ?

Köszönöm a jól áttekinthetőséget :wink:

Szép munka!

Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.05. 18:34

A 136 elszámolás következménye.

Arra akarnál a nekromciával kilyukadni, hogy túl szép, a fent leírtakhoz képest. Én arra gondoltam, hogy még mivel nem alkalmazta oly sokszor a nekromancia varázslatait, ezért az aurája (és vele együtt a teste) még nem torzult el ily mértékben.

Hozzáadtam a faji bónuszt, csak nem tüntettem fel, hogy miért 10-zel több.

A karakter Haonwellben született, elfek voltak a szülei (amíg éltek), és arra gondoltam, hogy elfünl tanították beszélni a fiukat.

Az statikus pajzs lenne, csak nem írtam oda. Az ÚTK-ban a pszi költsége a statikusnak 10+1/E.
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2009.05.05. 19:23

Ok rendben. 8)

Így már érthető, de kérném feltűntetni, az előtörténetbe hogy szüleitől tanult meg elfül, mert mint én, arra gondoltam, hogy már kis gyermekkorában vesztette el őket, (kb 10-20 éves korában történt a tragédia.) így nem sokat beszélhetett elfül. :?

Akkor Masgar városába megy a reag... hamarosan

Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2009.05.11. 9:45

Üdv!

Átnéztem, és nem találtam semmi olyat, ami ellentmondana a Doranról tanultaknak.
A felszereléslistában nem láttam a Dorani Nagypecsétet (pecsétgyűrű), amelyet akolitává avatásának éjszakáján megkap, pedig fontos tárgy. Az Északi Szövetségen belül felmutatója segítséget és együttműködést nyer, s "megnyitja a legmakacsabb kapukat is" :D Mert ugyebár, mint az ÚTK is írja: "A hordozója nemesember, ki birtokát nem holdakban, hanem hatalma súlyában méri."
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 232
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.11. 17:43

:oops: Pedig hivatkoztam is rá... :oops: Pótoltam.
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.27. 19:11

Változó értékek:

Tp: 53

arany: 10
ezüst:
réz:

Ép: 3/13
Fp: 25/25
Mp: 10/10
Pp: 18/18

Bot:

Mp: 3/3
Pp: 12/12
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
11 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Temetõ