• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 197 / 338 • 1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.05.04. 6:20

WFRP - ABE

Nagyjából írjátok le légyszi ki mivel jön hogy tudjam mire készüljek. Mert ha nincs pap akkor a papmágiát ráérek lefordítani :lol:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.05.04. 7:12

WFRP - ABE

Castor most elolvastam a mágiát elértem oda és bátornak tartalak. :lol: Lehet imádkozni ha varázsol dobja meg a DC-t és lehetőleg úgy hogy ne kegyen egyforma szám több kocka esetén. Mert mondjuk 4 kockánál 4 db 7-es szép történést hoz magával :shock:

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.05.04. 8:04

Üdv!

WFRP - ABE

Én egy Kithban Warriorral (erdei elf harcos) leszek, aki gondolt egyet és elindult megnézni mi van az erdőn túl. Bár ahogy a minimalizált leírásból kivettem itt annyira nem tejaltatóak az elfek. Vagy legalábbis az enyém annyira nem lesz belassulva. :)

A karaktert elküldtem neked Togar. Remélhetőleg jó e-mail címre. 8) :)

A "közös előtörténetre" egy ötlet: Mindenki épp akkor ért egy adott kereszteződésbe, amikor a környéken tébláboló goblinok/orkok/banditák (ami nem túl nagy falat és hihető, hogy gond nélkül szétkergettük őket) előjöttek fosztogatni. Ez után közösen elvonulnak a karakterek a közeli faluba megpihenni meg kajálni egyet. :D
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.05.04. 13:33

WFRP - ABE

Valami hasonló előtörire gondoltam, orkok gobliniok kiesnek azok kissé messze vannak de bantidát jöhetnek, és egy kocsiállomáson kezdődik a kaland ami mellett egy pár ház álldogál még. Lévén itt a lovak ára elég magas, a közlekedés általában lovaskocsikon történnek amiket különféle társaságok üzemeltetnek és egy napi járóföldre egymástól vannak kocsiállomások ahol éjszaka a lovak és az utasok megpihennek, ezek kisebb erődítmények az út mellett. Ezen kívül utazhatnak még hajóval is a karakterek. És ha elég bátrak meg lehet próbálni gyalogolni is de ezt a hülyék és az öngyilkos jelöltek választják általában :lol:

Kis ízelítő a közbiztonságról ha elhagytok egy várost vagy falut....

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.05.04. 15:39

WFRP - ABE

Togar írta:... és a main és secondary táblázatban lévő százalékot illetve pontot kell megvenni xpből ahhoz hogy befejezze a választott carriert, után lehet választani következőt akár basic akár advancedet de ez is 100xpbe kerül és az újonnan felvettnél is megkapja a skilleket talenteket és ismét a százalékos cuccokat kell kigyűjteni.

Köszönöm ezt az infót.

Én kezdésnek a "Student" karriert választottam, lévén a kari egy zöldfülü "roxforti" diák, aki varázsló szeretne lenni.

Van valamennyi Xp a karialkotásnál ami a rendelkezésmre áll, hogy elkezdhessek az "apprentice wizard" felé tendálni?

Quator!

Lehet hogy igazad van az akaraterővel kapcsolatban, de a koncepció amit elképzeltem egy eszes karakterről szól, és ahhoz jobban passzol a magas IQ.

Nem lehetne közös előtörténetem veled? Én azt képzeltem el, hogy a karaktereink barátsága onnan datálódik mikor "X"várost ostrom alá vették a Káosz erői, kis híja volt hogy fel nem égették ha meg nem jelennek az Elf Szövetségesek.
Te az elfek futára voltál aki hozta a hírt hogy készüljetek fiúk mert itt vannak a zöldbőrűek, de visszamenni már nem tudtál mert az osstromgyűrű bezárt és velem együtt vártad hogy az erősítés megérkezzen. igaz hogy én nem voltam katona, de totális háború esetén a hadrafogható férfiakat beszervezték a városi miliciába ágyútölteléknek, és mondjuk te tanítgattál néhány fogásra. Én onnan ismertelek, hogy a szállásod az egyetemváros koleszában volt,és ott ismerkedtünk össze.
Vélemény?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.05.04. 16:34

WFRP - ABE

Castor de Vinter írta:WFRP - ABE

Togar írta:... és a main és secondary táblázatban lévő százalékot illetve pontot kell megvenni xpből ahhoz hogy befejezze a választott carriert, után lehet választani következőt akár basic akár advancedet de ez is 100xpbe kerül és az újonnan felvettnél is megkapja a skilleket talenteket és ismét a százalékos cuccokat kell kigyűjteni.

Köszönöm ezt az infót.

Én kezdésnek a "Student" karriert választottam, lévén a kari egy zöldfülü "roxforti" diák, aki varázsló szeretne lenni.

Van valamennyi Xp a karialkotásnál ami a rendelkezésmre áll, hogy elkezdhessek az "apprentice wizard" felé tendálni?

Nos összefoglalnám kicsit akkor a kariereket.

A kezdő karrier a karakter előéletének minősül tehát azt kiválasztva megkapjátok az összes skillt és talentet ami ott le van írva, ha két skill vagy talent van felsorolva 'or' -al akkor ki kell választani az egyiket értelemszerűen, és ezekből csak azt kapja meg amit választ. Az advanced sheme-nél lévő százalékos dolgokat kell kigyűjteni és ha az megvan akkor kész a karrier. Ekkor lehet újba kezdeni ez lehet basic vagy advanced. Az advancedet viszont csak akkor lehet kezdeni ha egy basic ki van gyűjtve teljesen.
Ha az újonnan választott karrier benne van az előzőleg kigyűjtött karrier exitjénél felsoroltakban akkor 100xpbe kerül ha nincs benne akkor 200xpbe kerül.

A második karriertől kezdve viszont már nem kaptok semmit mindent meg kell vennetek a kimaxoláshoz a skilleket talenteket %os és pontértékeket is xpből.

Annyi könnyítés van hogy külön számoljuk az alap értékeket amiket kidobtok az elején és azt amit vesztek az advanced shemhez. A kettő összege a teljes pl 25% a dobott ws +10% a vett az 35% összesen de külön kell vezetni a vett értéket az alaptól. Oka:

Pl:A harcosnak a kezdő karrierben ki kell gyűjteni +10% WS ezt meg is teszi a következő karrierje mondjuk lovag és ott már +20% ws kell a kimaxoláshoz, ilyenkor mivel már +10%-a van így csak +10 %-ot kell hozzá gyűjteni hogy meglegyen a +20%-os követelmény.Ha mondjuk van +20% ws-e és a választott carrierben +15% WS van akkor alapból teljesítette a karrier követelményét, emiatt kell külön vezetni öket.Tehát a karriereknél lévő advanced sheme értékeket nem pluszba kell venni karrierenként, hanem összesen kell annyinak lenni a dobott értékeken felül plusszban a karrier teljesítéséhez.Ez teljesen mindegy mikor kerül megvételre.

A karrier alkotásnál mindenki kap 100xpt amit az advanced shemre költhet kizárólag tehát vagy %-os vagy pontérték vehető belőle.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.05.04. 17:29

WFRP - ABE

Castor

Az IQ ok, ahogy te elképzelted a karakteredet. :wink:

Közös előtöri. Nekem okés, hogy már régebbről ismerjük egymást. Annyi változtatást kérnék, hogy az elf seregeket ne keverjük bele, mert nem akarok "népem fogaskereke" attitűdöt a karinak inkább csak kalandozó-vándor magánzó lenne. Így csupán vándorlásaim során láttam az X-város felé vonuló káosz-hordát és gyorsan befutottam figyelmeztetni meg utána ott maradtam jobb híján védőnek. A többi tanítgatás meg kolesz-bulik maradhatnak. :)

Ennyi változtatás belefér?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.05.04. 19:43

Lassan megvagyok én is a karakterrel, nem szaroztam, Apprentice wizarddal indulok :)

Előtörténet valahogy úgy kapcsolódhat hogy a városka valamilyen mágiahasználó pénzen vett inasa
(mágikus érzékét kiszúrva megvásárolta a kölyköt a paraszti családtól), könyvmolyhoz mérten szokatlanul
jó fizikális adottságokkal (erő, közelharci tám, testi ügyessség).

Üdv:
Arnoil

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.05.04. 20:21

BN

Van kitűzött kezdő időpont, vagy majd csak úgy valamikor? Nem akarok sietteni senkit, csak érdeklődöm :)
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.05.04. 20:24

Arnoil!

Ez szuper! A karakterem taníttatása meg van oldva, már amennyiben nem zárkol el tőle hogy tanítsd a student-emet.
Nem lehetne úgy megcsinálni az előtörinket hogy a mellett hogy ismerem Quatort, te vagy a fejlődésemre ügyelő idősebb végzett halgató? Afféle mentor. Nem kalsszikus mester-tanítvány viszony lenne, mert még kezdő vari vagy, mondjuk úgy fölöttem jártál az egyetemen, én meg szeretek veled lógni, mert te már végzett mágus vagy.
Ha nincsenek ellenérzéseid ezzel kapcsolatban jó lenne ha a karijaink között lenne egy jó viszony ami a közös alma materen alapszik.
Mikor jött a hirtelen portya a város ellen te én és Quator karija együtt kocsmáztunk, meg senyvedtünk a vész alatt.
Benne vagy?

Quator!
Persze, ok, legyél kalandozólélek. Ez már részletkérdés.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rannien Siey » 2009.05.04. 20:26

BN

A karialkotásokat lassan befejzem, aztán írom a kezdőt... Sajnálom, hogy így elhúzódott. :oops:
Az utolsó dolog, ami az agyába villant, egy széles pofájú ácsbalta volt. - Alan O'Connor: Kék éjszakák árnyai
Rannien Siey
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 799
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.05.04. 20:57

Castor!

Részemről rendben van, lóghatunk együtt :)
Én mondjuk máshogy képzelem a karakter sorsát, nem kimondott egyetemista képem van róla hanem inkább a varázsló/alkímista/sarlatán csicskája aki így apránként elles pár dolgot.
A studentet inkább egyfajta körmösökkel és nagy pofonokkal terelgetett kezdő írástudóként értelmezném, de a kettő nem zárja ki egymást, lehet ez akár egy intézményben is mint világi és misztikus oldal.

Mindegy a világkép kialakítása nem a mi dolgunk úgy sem :D
Csak a dark világban az egyetem mint olyan nagyon szabad és laza intézmény nekem, igaz reneszánsz korból van merítve az egész...

A karakterfejlődésben nekem van egy tapasztalásom, meg kéne nézni hogy így van-e.
A karakter olyan skillt vagy talentet vehet fel amit a karrierje enged neki, ha mást akar ahhoz karriert kell váltania egy olyanra amiben a kivánt talentet vagy skillt felveheti.
Egy basic karriert befejezetlenül is át lehet váltani egy másikra, illetve advancedből is visszaválthat bármikor basicra.

Togar

Hova küldjem a karlapot?
Az msn-es címedre?

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.05.04. 21:49

Togar!
Megkaphatnánk azt az exceles karilapot amiről beszéltél?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.05.05. 5:32

Arnoil

Küld emailban mert akkor bárhol meg tudom nézni.

Castor

Este tudom átküldeni msn-en akkor leszek fenn.

A karrier váltást direkt nem írtam le mert van olyan is ha viszont nem fejezed be a karriered és úgy váltassz akkor is fizetni kell érte és nem kapod meg az újban sem a skilleket sem a talanteket, azokat meg kell venned mivel ez már nem a kezdő karriered. A karrier váltás kissé bonyolultabb ha valaki majd akar elmagyarázom neki hogy kell.

Én nem láttam olyan megkötést hogy csak a karriernél lévő skilleket és talenteket veheted meg de az nem azt jelenti hogy nincs, igazából annyi ha nem olyat veszel ami fel van sorolva akkor nem fejlődik a karriered de van egy plussz skilled talented ami jól jön ha kell a kövi karrierhez hisz már nem kell megvenni mivel korábban megvetted.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2009.05.05. 5:44

Sziasztok ABE hívők!

Annyit tennék még hozzá a karrier-fejlesztéshez, hogy a karrier kimaxolásához nem elég a skillek és talentek, no meg az advanced scheme fejlesztése. A könyv külön kiemeli, hogy a kaszt/karrier felszerelését is be kell szerezni hozzá! (ugyebár egy páncélos lovag nem igazi lovag egy szál parasztgúnyában... :D )

S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 197 / 338 • 1 ... 194, 195, 196, 197, 198, 199, 200 ... 338

Vissza: Csevegõ