• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Felszabadulás

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
147 hozzászólás • Oldal: 6 / 10 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Re: Felszabadulás

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.04.02. 23:31

Mara O'Lanal

*Kardom nem nálam lévén, csak a ökölbe szorul a kezem. ~ Mégis kinek képzeli magát? Heh... Még hogy a parancsnoksága alatt... Na persze... ~ Már mondanék is valami csúnyát minimum, sőt, de aztán a bátyám elkezd beszélni, én meg közben valamennyire lenyugtatom magam, de csak kevéssé, mikor megerősítést várva rám néz, akkor is csak egy aprót bólintok, tekintetem még mindíg villámlik.*
-A parancsnoksága alá? Miket nem mond... Pedig úgy tűnt, jó megfigyelő, drága uram...
*Hangom kihívó, szándékoltan megnyomva az udvarioskodó, modoros szavakat, nem kevés gúnyt csempészek bele.*
-Annyit mondtam épp az imént, hogy örömmel segítek, amnnyiben képes elárulni, kit szolgálnak az említett egyének, avagy miért is olyan gonoszak, kegyetlenek meg miegymás. Ez nem történt meg, értelmes információt továbbra sem kaptunk. Bár nem is tudom, milyen választ várhatnék a vallás terén, hiszen ha felismerné a szimbólumot a nyakamban, vagy talán gondolkodna mielőtt parancsolgat, tudná, hogy a "fajtám" cseppet sem állhatja az ilyesmit... Tehát ha nem lett volna világos, elismétlem mégegyszer. Mint ahogyan a mellettem álló úr -
* ~Bár csak épp annyira úr, mint amennyire Észak hős lovagja, vagy amennyire én hölgyike... Díjnyertes megjegyzés Drawen, gratulálok...~ csak egy futó pillantást vetek a megszólalóra, majd folytatom.*
- is megjegyezte, úgy hívtak ide minket, azt mondta a tenyésztett komornyikjai közül az egyik, hogy mint "Észak hős lovagjaira", szükségük van ránk, és hogy a segítségünket kérik. Miért is utasítanánk vissza egy ilyen kérést? Idejövünk, erre ez fogad. "Mostantól az én parancsnokságom alatt állnak..." *Imitálom a férfi előbbi kijelentését*
Nézze meg még egyszer, most talán alaposabban a nyakamban lógó medált, ha megtaszi, bizonyára nem fog kételkedni abban, hogy ha most azt mondom, hogy nekem aztán nem parancsol senki -
*~Nem hogy te...~*
- és hogy mellesleg egy cseppet sem érdekel a pénzük... Pénz van mindenhol, és olyan is van biznyára, amihez sokkal kevesebb vér tapad... Mint mondottam, ha látom értelmét, szívesen, sőt, örömmel segédkezem, de információk hiányában ez nem fog menni... Szóval ha lenne szíves, és értelmesen válaszolna a kérdéseinkre...
*Ezzel fejezem be a kissé talán túl hosszúra sikeredett provokáló monológot, még mindíg kihívó, és emelett most -ritka pillanat- teljesen komoly tekintetem állja a kapitányét, már ha ő maga állja az enyémet.
Lévén igencsak átéléssel csinálom, nem tűnik fel a másik nő figyelő, vizsgáló tekintete. Az átlagnál jóval edzettebnek tűnök, de inkább ügyesebbnek, gyorsabbnak, mintsem egy izomkolosszusnak.*
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.04.03. 7:39

Hugom kikelését hallva egyre szélesebb mosoly terül szét az arcomon.
- Ejj hugom nyugodj meg. West kapitányt ha jól sejtem nem a műveltségéért fizetik. mondom teljesen nyugodtan de a szemem vidáman csillog
<hát lehet hogy nem megyünk sehová, Arel adjon türelmet ennek a szerencsétlen Westnek. Nagyon rosszul indított és hugicámat ismerve ezért még csúnya árat fizet. Remélem nem kap szívrohamot.>
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.04.03. 7:45

Drawen

<<Újújj itt bunyó lesz...>>
Az ismeretlen magát zsoldosnak nevező nő mozdulatára felfigyelek és szemem sarkából figyelem nehogy valami ostobaságot csináljon.
<<Zsoldos? Nem valami jó felé ha még az érzésein sem tud uralkodni...pf... viszont Mara kicsit tényleg túllőtt a célon, ezt West se fogja szó nélkül hagyni...aztán Mara se...aztán West se...hm mikor is bunyózta egy jót utoljára? 8) >>
-Nyugalom nyugalom, annyira nem kell máris összeveszni... egy jó sereg titka a szervezés, hagyjuk szóhoz jutni a kapitányt ha azt szeretnénk hogy elmondjon valamit.-próbálgatom csitítani a kedélyeket közben én is Mara felé fordulok de még mindig szemmel tartom a másik nőt.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2009.04.03. 14:30

/Kheos ur Narkon/

kissé megrökönyödve hallgatom a hölgy kitörését. nem feltételeztem fel ennyi tüzet, bár gyanakodnom kellett volna. meglepetésem kiül az arcomra is ...
"remek, még el sem indultunk de máris kezd szétesni a csapat. habár a hölgynek igaza van néhány dologban"
... mikor oldalt lépek, nehogy kettejük közé keveredjek. a zavaromat mosollyal próbálom álcázni.
jómagam hozzá vagyok szokva az engedelmességhez, ugyanakkor számomra természetes, hogy az első leszek, aki szembefordul velük, ha tényleg valamilyen elvtelen dologra akarnának rávenni engem. eddig eszembe sem jutott ezt kifejteni."
medál a nyakában? jobban szemügyre veszem a hölgyet, aki nyilván az egyik pyar istenség követője.
"pap lenne talán? mi is a neve annak a .. ááá, igen, Arel. és kettő van belőlük? Morgena, úrnő, ne hagyj el"
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.04.03. 19:24

KM esemény [Saggaras Zenir]
Helyszín: Victor del Garro ház, Abaszisz
Időpont: „Hamvak”-Uwel utolsó hava, 7. nap este
Résztvevők: Drawen, Mara és Atis O’Lanal, Kheos ur Narkon, Irith

-Nos uram és kisasszony - Szól West Atishoz és Marához. - Én már akkor sereget vezettem a toroniak ellen amikor maguk még az ujjukat szopták. - Hangja nem kioktató, sőt nem is pökhendi, inkább olyan mint aki egy téynt állapít meg. - Így én akár egy több ezres sereget is képes vagyok elvezényelni, valamint megszervezni az utánpótlásukat, de sajnos harcban már nem vagyok a régi, de becsületes harcban ha ez szükséges akkor bármikor megmérközüm önök közül bárkivel, de inkább higadt maradok. Így önök ketten kedves Arel földi szolgálói kérem vagy beleegyeznek, hogy az én utasításaim iránymutatása mellett harcolunk vagy akkor megkérném önöket hogyha ez nem megfelelő önöknekakkor kérem ne bomlasszák tovább a sereget....Kérem még nem fejeztem be.....Krhght - Krahácsol ismét egy csúnyát a kapitány. De árad belőle a magabiztosság. - A problémája a falanxnak is ugyanaz volt mint amivel nekünk is szembe kell néznünk, ez pedig az információ hiánya, de ezt pár felderítő alakulattal kiküszöbölhetjük.. Másik oldalról a falanxok főleg lassú mozgásra képesek, nekünk pedig gyorsan mozgó gyalogos egységekre van szüszkség kiegészítve jó pár felderítő egységgel ebből egyet képvisel Irith Kapitány - itt pillant oda a fürkésző zsoldos nőre a kapitány. - Másrészről akinek erkölcsi indokra van szüksége, annak az bizonyíték lehet, hogy egy felderítő csapat feljegyzéseit megtaláltuk miszerint a férfiakat elhurcolták, és egy helyőrség a nőket és a gyerekeket kíméletlenül dolgoztatja a földeken rabszolga munka formájában, másrészről az hogy a harcoló alakulatok számbeli fölényben voltak, és vallási fanatikusok alkották őket az egy pillanatig sem zárja ki azt hogy taktikusan küzdjenek.

Következő mondatánál Atishoz fordult.

-Nos uram bizonyára ön is tisztában van abaszisz vallási kavalkádjával, itt mindenki másban hisz, van aki isteneket imád van aki a pénz van aki magát. Ráadásul amennyire tapasztalataim ismertté tették az önök hatalma nem kifejezetten kimeríthetetlen gyógyforrás, és ha jól tudom Irith kapitány rendelkezik egy felcserrel, egyel én is tudok szolgálni, valamint önök ketten papi személyek - itt ismét a testvérpárra céloz a kapitány. - így gondolom szereztek némi tapasztalatot a hagyományos gyógyításban is. Nos remélem mostmár érti, hogy miért nem a papok a legfontosabb beszerzendő emberek.

-Ennél több információval azthiszem mi sem tudunk szolgállni. Nos akit érdekel az kérem maradjon a részletek megbeszélése miatt, a többieknek kellemes további bálozást kívánok.

Mondja ismételten Victor del Garro, a házigazda.

//Amikor a háborúkban voltatok ott is a tábori korházak voltak a jellemzőek, nem a gyógyítás varázslatokat szóró papok. Még akkor is ha történetesen birtokolták a megfelelő képzettséget, mert azért nem olyan egyszerű egy papi gyógyítás.//
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.04.03. 20:48

- Nos örülök, hogy meg tudja vállogatni a stílust amiben beszél. Ha régóta sereget vezet akkor tapasztalhatta már, hogy az Úrnő hívei nem szeretik ha parancsolgatnak nekik viszont jó célért bármikor az életünket adjuk. Számunkra csak ez érdekes. Úgyhogy kérem a továbbiakban ennek megfelelően vállogassa meg a szavait, hogy elkerüljük az ilyen afférokat.

- Ami a gyógyítást illeti igaza van nem kimeríthetetlen gyógyforrás a hatalmunk, de sokkal gyorsabb mint a hagyományos módszer. És ha jól sejtem a mozgékonyság kulcsfontosságú lesz. Kettőnk közül pedig csak én részesültem a kegyben, hogy Arel hatalmát a sérültek megsegítésére fordíthassam. A világi módszereknek inkább csak az alapjait ismerem.

- Most hogy ezeket tisztáztuk halljuk a részleteket.

// off igaz viszont ott közel volt a hátország és folyamatos az utánpótlás emberben. Ebben a küldetésben nem erre számít a kari.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.04.03. 21:23

Mara O'Lanal

*Látva a férfi (Siffad) zavart mosolyát, félmosoly kúszik az arcomra, úgy látszik nem éppen erre számított, de legalább ezentúl már fog. Amilyen gyorsan jött, úgy el is tűnik a hirtelen fellángolás, mikor West megrmlíti, hogy rabszolgaként bánnak emberekkel a szektások. Igen kevés ennél elfogadhatatlanabb dolgot tudnék elképzelni, ez már tökéletes indok, hogy odamenjünk, és tegyük a dolgunkat. Bár nem fogom elfelejteni a kapitány első felszólalását, szó se róla, de megenyhülve, egy mosolyal válaszolok immáron neki.*
-Igazán kezdhette volna azzal is, hogy úgy bánnak a helyiekkel, ahogyan, és ez semmilyen körülmények között sem elfogadtadható. Így természetesen minden tőlünk telhetőt elkövetünk, hogy megoldjuk a helyzetet.
*Tekintetem, ahogyan hangom is, magabiztos, eltökélt, ajkaimon továbbra is félszeg mosoly játszik. ~Végre egy kis izgalom... Remlélem a feladat nem okoz majd csalódást... ~*
- Halljuk hát a részleteket...
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.04.04. 8:07

Drawen

-...rabszolgaként...- ismételgetem halkan a szót miközben egyre feljebb törnek emlékeim.
<<Rabszolgaként!.....Utálom...utálom ezt a szót!>>

Az emlékek hatására kezem akaratlanul is ökölbe szurol, miközben tekintetem a semmibe mered magam elé.
Nagy nehezen lenyugtatom magam, és miután már tudom hogy igazén fontos és igaz ügyért harcolok.<<nem mintha olyna lennék mint egy Északi bádogdoboz de mégis csak több ez a pénznél...>> felteszem a leglényegesebb kérdést.:
-Mikor indulunk?
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2009.04.05. 19:13

/Kheos ur Narkon/

Valami itt egyre jobban bűzlik nekem. Rabszolgatelep? Nem olyannak tűnnek, akik a "szabadság" szót tűznék a zászlójukra. Sokkal inkább a pénz motiválhatja őket.
- Kapitány, rám számíthat. Bár ami a gyalogos egységet illeti, abba én nem illek bele.
És pont akkor került elő a téma, mikor pont le kellett csillapítani a többieket. Nagy taktikus lehet az öreg.

KARAKTER:
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.04.07. 21:13

A többeik vizslatása során megakad a tekintetem az erdőjáró férfin. Szám mosolyra húzódik, és alaposan felmérem a testalkatát.
West kapitány mindkét rám vonatkozó megjegyzésére az öregre nézek,majd helyeslőn bólintok, ezután tekintetem ismét az előbb megszemlélt féfira vándoroltatom. A későbbiekben kicsit elgondolkozva motyogok az orrom alá.

-Rabszolgaként?...
Ezután figyelem tovább az eseményeket.

Természetesen maradok, hogy a részletekről értesüljek. Hogy hova küldenek pontosan, stb.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 279
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.04.15. 1:35

KM esemény [Saggaras Zenir]
Helyszín: Victor del Garro ház, Abaszisz
Időpont: „Hamvak”-Uwel utolsó hava, 7. nap este
Résztvevők: Drawen, Mara és Atis O’Lanal, Kheos ur Narkon, Irith

West kapitány örömmel nyugtázza, hogy mindanyian maradtok.

- Nos remek, a feladatuk lesz a toborzás valamint számítok a kiképzés és összeszokás alatt is a segítségükre, ezenfelül természetesen a harcoknál is fontos szerep hárul majd magukra. Valószínüleg találnak majd toborzó tiszteket a háborúbol vissza maradva, ám jelezném önöknek hogy sem del Garro úr sem jómagam nem ismerjük a helyi milici toborzó tisztjeit.

-Ami problémát jelenthet, hogy a háború elvitte a legjobb katonákat, így önöre fog a legnagyobb teher hárulni hisz önök a leg harcedzetteb emberek a környéken akik csábíthatóak egy kis harcra.

-Toborzási szempontok - Kezdi sorolni a kapitány - könyü vagy közepes fegyverzett, gyors taktikusan mozgo kis egységet adott esetben már régóta összeszokott szakaszok toborzása. Semmi kép sem kezdő, akrdot alig forgató fiatalokra van szükségünk. A hadtáp megszervezése del Garro úr és jómagam feladata lesz.

- Mivel az idő siettet minket, így az itteni toborzásra egy hetük van. Körülbelül önökön túl 150 emberre van szükség és ez csak a minimum - Következő mondata elött Atisra néz. - És ha erre a küldetésre szeretné, hogy egyes rendházak papjai is eljöjjenek akkor ajánlom figyelmébe, hogy erre még itt ifinben kerítsen sort.

West kapitány ezutána térképhez megy, és megkeresi Ifint a térképen, amit gyorsan meg is talál.

-Nos egy hét múlva a lant havának első hetének vasárnapján hajóra száll az egész csapat, és két heti hajózás után érjük el a torkolatot, ahol partra szállunk. Ellenállásra még nem számítunk, így a partra szállás nyugodt körülmények közt zajlik majd.

Látjátok, ahogy a kapitány végig vezeti úját a folyón egészen uti célotokig. Azért hangzik hihetőnek az egyszerú partra szállás mert a terület rajzolt határa joval meszebb van a folyó szétválásától.

-Ha kérdésük lesz engem itt a del Garro házban megtalálnak, nos kellemes estét önöknek, és Arel vezesse önöket!
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2009.04.15. 17:24

/Kheos ur Narkon/
- Értettük, kapitány, akkor egy hét múlva. Az én esetemben egy lóval is számolni kell majd a behajózáskor, remélem, nem okoz gondot. És ha nem gond, akkor a szobát kicsit tovább igénybe vennénk, szerintem akad megbeszélni való újdonsült társaimmal.
nézek a többiekre, hátha valakinek ellenvetése van. Ha nincs, megvárom, amíg a kapitány távozik.
- Nos, hölgyeim és uraim, a nevem Kheos ur Narkon, az erigowi Narkon házból.
udvariasan meghajlok a hölgyek felé és biccentek az uraknak
Ami azt illeti, lenne néhány kérdés, amit meg kellene vitatnunk. Ismeri valaki a környéket? A vezetőnk kevés útravalóval látott el minket az információt illetően.

KARAKTER:
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.04.16. 14:30

Atis O'lanal

- West kapitány miért akarja megismételni a korábbi hibáját. Ön is tisztában van vele, hogy 1 hét akkor lenne elég az összeszoktatásra ha a 150 veterán most itt állna elöttünk. Miért a rövid határidő?
- Csak arel híveiben bízok meg annyira, hogy a segítségüket kérjem megkockáztatva, hogy idő előtt felhívom magunkra az ellenfeleink figyelmét.
- Az érintett területről rendelkezésünkre tud bocsátani egy részletes térképet?

majd ujdonsült társaim felé fordulok
- Tényleg lenne még mit megbeszélnünk Narkonnak igaza van.
- A hugom Mara O'lanal én Atis vagyok. Üdvözletem.
- Ismeri valaki a helyi toborzótiszteket?

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.04.21. 6:26

Drawen

Kheos felszolalására felvonom a szemöldököm.:
-Erigowi? És... mi hír a jó öreg Erigowba?-kérdezem egy kaján mosoly kiséretében, közben kihúzom magam hogy jobban láthassa az erigowi címeres általvetőmet.

- Valóban meg kell még beszélnünk pár dolgot, például hogy ki hol kezdi a toborzást? Én szivesen kiállok az utcára és elkiabálom magam ha ezzel segítek az ügyünknek, sőt vállalom hogy Ifin legeldugodtabb ivóit is felkeresem ... elvégre szerintem rajtam kivűl kevés ember ismeri ennyire Ifint.
Némi gondolkodás után hozzáteszem.:
- Ha a sereg kiképzéséről kell majd gondolskodnunk tudok egy nagyon jó helyet. Van pár kettősbilincset viselő alak a város egyik felében... hm... hogy is nevezik? Jah igen, rabszolgapiac! A legjobb hely egy kis gyakorlásra...egyébként ha nem mutatkoztam volna be, Drawen vagyok, istentudja kinek a fia, és hogy honan.Ha valaki nem értené magyarázatképp hozzáteszem.: ... a rabszolgapiacot is elégé ismerem...
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.04.21. 16:11

Mara O'Lanal

*Végignézek a társaságon megint, mosolyogva biccentek mindenkinek, miközben bemutat engem is a bátyám, aztán visszafordulok én is a kapitányhoz.*
- Egy jó térképnek mindekppen hasznát vennénk. De mindenesetre én sem értem, mire föl ez a sietség? Ha ilyan sürgős, feleseleges arra pocsékolni az időt, hogy megpróbáljunk néhány idegenből öszeszokott, harcedzett csapatot faragni, arra egy hét bőven kevés. Akkor már inkább sokkal hasznosabb, és ésszerűbb kis csapattal, rejtetten odamenni, felmérni a viszonyokat, amikről, mint kiderült, nemigen tudunk semmit, és közben itt elkezdeni a csapatszervezést, amit a szerzett információk alapján mégiscsak könnyebb volna. Addig meg, ha minden igaz, a hölgy, és a csapata a rendelkezésünkre áll, ők már minden bizonnyal összeszoktak. *Pillantok a nevezett egyénre megerősítést várva.*
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
147 hozzászólás • Oldal: 6 / 10 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10

Vissza: Régi Kalandok...