• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Vidéki történet (ÚTK)

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
397 hozzászólás • Oldal: 16 / 27 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27

Re: Vidéki történet (ÚTK)

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.03.26. 23:37

Levágom a zombikat, viszont feldarabolni már nem fogom őket. Abban már nem lelném örömöm. Végezze ezt az alantos munkát az, aki eddig alig vette ki a részét a harcból. Odamegyek a sebesülthöz és megadom neki a kegyelemdöfést.
-Jobb lesz neked a másvilágon.
-Úgyis te is csak egy átkozott ember vagy...
-motyogom az orrom alá.
Ezután,mikor megszólal az új tag felé fordulok és a szokásos hideg tekintettel a szemébe bámulok.

-Ha ennyire várod a halálod, a zombik és a sebesült után küldhetlek.
Támadó állásba állok, kardom két kézre fogom.
-Nos?-kérdem kihívóan.

Ha támad, akkor természetesen megküdök vele, ha nem akkor:
-Gyáva féreg...Ez is csak egy ember...-a végét itt is inkább már csak magamnak mondom.
Ezután leülök, és az összes pszivel igyekszem csillapítani a fájdalmamat. A sikoly nem nagyon zaklat fel. Azt hiszem úgysincs már több dolgom...sajnos.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 279
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.03.27. 11:39

/Khers Dierol/

Erv:
- Irónikus módon, két napja szenvedtem hajótörést a nevében biztos utat sejtető Hullámmesterrel.
*Majd ezzel a mondattal elrakom a hosszúkardomat, majd felveszem a földről az üres fegyverolajas üvegcsét is, s azt is elrakom.* //Edit://<Még szükségünk lehet a nőre... Remélem csak ritkán ilyen meggondolatlan...>
- Nos, mindjárt jövök, elmegyek a felszerelésem maradványaiért.
*Elmegyek a hátizsákomért, majd visszatérek a csoporthoz, s az összegyűjtött holmikat kezdem el vizsgálni, hogy ruha, élelem és víz van-e? Közben tovább beszélek:*

Erv:
- Sajnos két napi bolyongás után sem találtam semmiféle civilizált vagy legalább táborozásra alkalmas helyet. Viszont elátkozott egy partszakasz ez, s felettébb furcsa, hogy ennyi élőhalott garázdálkodik errefelé. De a legfontosabb: élelmük van-e? Ezüsttel fizetnék érte, mert az én kétszersültem elfogyott, szétázott, s szappanízű lett. *az ízét önkétlenül is felidézve kiköpök* - Ráadásul két napja ezen élek, mivel semmiféle ehető növénnyel nem találkoztam eddig.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Dierol 2009.03.28. 7:57-kor.
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2009.03.27. 21:59

//Sychín//

<Ostoba és meggondolatlan...taktikai érzéke nulla...látszi, h nem a birodalomból érkezett, hanem valamelyik alárendelt országból>

*Gondolja a lány kirohanására, mikor támadólag lép fel a jövevénnyel szemben. Persze nem avatkozik a dolgok folyásába... :) Közben összeszedi a táplálékul és ivóvízként is felhasználható dolgokat egy-két zsákba és kulacsba (ha talál olyat)*

Erv:
-Nincs szükségünk a pénzre...itt sajnos nincsenek sarki kofák, ahol élelmet vehetnénk rajta. Majd beosztjuk a megmaradt élelmet úgy, h mindenkinek maradjon...szükségünk van mindenkire. Az esetleges sérüléseiket tisztítsák ki....ezek az átkozottak bármit terjeszthetnek, és ha valakit elkap a sebláz itt, annak vége. Azonnal indulnunk kell. Javaslom, h a parton folytassuk az utunkat, mert itt legalább vannak rákok, halak, meg kagylók. Meg a parton hamarabb akadhatunk kikötőre, mint ha bent keressük össze-vissza a legközelebbi várost.
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.03.28. 20:00

Matt

Kicsit furán nézem, ahogy Ayana ledöfi a sebesültet, majd ahogy a kardját lengeti (fenyegetően tartja) Dierol felé.
Sychín mondatára egyetértően bólintok (már akinek ez feltűnik a sötétben).

Próbálom összeszedni én is a használható dolgokat, elsőként Ayana által eddig használt rövid kardot szedem össze ha megtalálom, majd próbálok fáklyának alkalmas faágakat találni/vágni melyek végét bevágom a karddal, és keresztül kasul a hasított résbe többször befogva maradék senkinek nem kellő rongyokat csavarok (akár a leszúrt sebesült vagy a megölt matróz ruháit felhasználva is, legjobb a csíkokra vágott viaszos vitorlavászon lenne).

< Semmi kedvem az erőm világításra meg tűz csinálásra pazarolni, próbáljuk meg szállítani fáklyával hátha sikerül... >

A talált dolgok közül a maradékot begyűjtöm, illetve ami az elhunytakhoz került azt onnan szedem össze. (2 kés, kötéldarabok, ruhák-szövetek, kis hordó bor).

Dierolhoz fordulva:

- Mondja csak merre járt eddig? Mert akkor arra nem nagyon van értelme mennünk, s menjünk arra amerre még nem járt. Mi nem mászkáltunk még itt, s csak egy napja vetődtünk itt partra szintén egy elsüllyedt hajóból. Beszélt pár szót általam nem ismert nyelven. Érti amit a hölgy beszél? Sajnos csak mutogatva tudunk vele kommunikálni.

Mindenkihez:
- Maradt pár dolog amit inkább vigyen egy erősebb ember, vagy legalábbis mindenki hurcoljon ezekből valamit, mert a közös túlélésünket jelenthetik.

Mutatom a kis hordó bort, illetve ha sok szövetanyag maradt és/vagy sok fáklyát gyártottam akkor azt is.
Ha elindulunk akkor az egyik fáklyámat meggyújtom a tábortűzről, s úgy haladok a többiekkel.

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.03.28. 23:17

/Khers Dierol/

Erv:
- Nem látott valaki egy inget? Lehetőleg szürke, kék vagy vörös színben? Vagy bármilyet, csak tiszta legyen...
*Ha adnak, vagy találok, akkor végre lecserélem a jelenlegit, amit elrakok a hátizsákomba későbbre - kimosni*
Azt hittem, hogy mivel együtt vannak, egy nyelvet is beszélnek... De igen, a nő beszédét értem - az asziszt használja, az én anyanyelvem meg a toroni, de az akcentusból már gondolom elsőre rájöttek. Ha van kérdésük, felteszem neki.
Ha kérhetném, útközben aki lát útilapu levelet vagy cickafarkat, szedje le, mert az kell a friss sebekre, a kamilla és útifű pedig a láz ellen. Ha valaki nem tudná, hogy néznek ki, elmondom. Valamint a méhek méze is tisztítja a sebeket - annak hála nem fertőződnek el. Bogyóknál és más termésnél pedig szóljanak - nem mindent lehet büntetlenül megenni...

- A járkáló holtak elég frissek voltak - talán ők is hajótöröttek lehettek, de az azt jelenti, hogy valakinek a környéken nagy ereje lehet - egy-két nap alatt négy holtat mozgásra bírni nem tűnik egyszerű feladatnak <szélnek ereszteni őket pedig logikusnak sem mondható - de nem vagyunk egyformák>
- Ha meg spontán mágikus hatás - akkor meg a környéket valamilyen átok sújtja... Egyik lehetőség sem kellemes.

*Majd aszisz nyelvre lefordítom Ayana számára Matt mindenkinek szóló kérését, és az enyémet is a füvekkel kapcsolatban, majd felteszem a saját kérdésemet is:*
<Kíváncsi vagyok, hogy szóba áll-e velem?>
Aszisz:
- Most mondta az úr, akit Mattnek hívnak *(rá is mutatok, hogy egyértelmű legyen, kire gondolok)*, hogy nem igazán tudtak eddig beszélgetni. Szeretne a többiektől megtudni valamit? Van kérdése?

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.03.28. 23:28

<Csak egy ilyen kis átkozott pondró képes ekkora szemtelenségre. Nem foglalkozni egy hölggyel? Majd megmutatom én, hogy kit nézzen levegőnek.>
-Azt hiszem rólam mintha megfeledkeztél volna.
Rohamozok a jövevényre, hisz mégse hagyhatom, hogy egy ilyen egyszerűen átnézzen rajtam.
-Tanulj egy kis tiszteletet!
Elég dühös vagyok, ami főleg csak a hangomban hallható. A szavakat leginkább odavetem az új tagnak.

//KÉ:roham miatt az enyém
1. tám.1k100+88 = 72(+88) [160]
2. tám. 1k100+68 = 15(+68) [83]
1.sebz. 3k6+1 = 4+3+1(+1) [9]
2.sebz. 3k6+1 = 5+1+2(+1) [9]//
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.03.29. 0:14

Syris mielőtt party attackba kezdenél:

Dierol írta:*Majd aszisz nyelvre lefordítom Ayana számára Matt mindenkinek szóló kérését, és az enyémet is a füvekkel kapcsolatban, majd felteszem a saját kérdésemet is:*
<Kíváncsi vagyok, hogy szóba áll-e velem?>
Aszisz:
- Most mondta az úr, akit Mattnek hívnak *(rá is mutatok, hogy egyértelmű legyen, kire gondolok)*, hogy nem igazán tudtak eddig beszélgetni. Szeretne a többiektől megtudni valamit? Van kérdése?

Itt éppen veled foglalkozik...
Amennyiben továbbiakban is rohamozol akkor jelezd egy PM-ben és reagálok is az eseményre. (ezt átszerkesztve)

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.03.29. 12:28

//Hupsz. Nem vettem észre, hogy reagolt közben Dierol. Akkor bocsi, és a támadást visszavonom. Épp el akartam küldeni,és azért nem láttam, no meg fáradt is voltam kicsit.//

-Nincs kedvem cipekedni. Így hát nem is fogok. Én gyilkoslásra születtem, ezért ha ölni kell, ölök. Az előbbi harcból kivettem a részem, most rajtatok a sor.
-Tényleg nem tudtunk idáig beszélgetni. Én ezután se nagyon tervezem. Mindenesetre ha mégis kellene valami, majd szólok neked.

Ezután faképnél hagyom,mielőtt mondhatna bármit is. Az indulásig akkor a max. pszimmel a fájdalmaimat csillapítom és a kardomat tisztítom le. A cipekedésben nem segítek.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2009.03.30. 11:50

//Sychín//

*Mikor látja, h a lány nem visz semmi terhet hümment egyet*

<Az úri dáma...na nem baj, majd a következő étkezésnél megnézem mire jut, ha nem lesz mit ennie>

-Uraim, mindenki készen áll az indulásra?

*Fordul a többiekhez, miután a hátára kanyarított egy kissebb batyut, amit eddig összecsomagolt (úgy állította össze, h ne legyen túl nehéz hosszú ideig cipelni). Főleg a kifogott élelem maradéka van benne, meg némi használható ruha, és egy erősebb fadarab, amit később túrabotnak is használhat. Közben a toroni (Dierol) mellé battyog.*

-Ha nem gond én ön mellett folytatnám utamat...ha már egy nemzet sarjai vagyunk. Ön a birodalom mely részéből sodródott erre az átkozott helyre?
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.03.30. 12:34

//ejnye, szépen haladtatok, amíg nem voltam, gratula. Talán nem is kellek ide? 8) Mindenesetre dolgozzátok fel 2. szintre a karikat, a képzettségeknél vegyétek figyelembe, hogy azt lehet fejleszteni, amit használtatok.
Ja igen, party kill-t csak a KM fog csinálni – izé, nekem lehetséges :lol:
Syris, még mindig rossz a linked, nem tudom megnyitni//

A kialakult konfliktus nem oldódik meg, de láthatóan senkinek nincs kedve még többet harcolni. Összeszeditek a még használható holmikat, Matt 3 fáklyát fabrikál. Sajnos elég kevés holmitok maradt. Tanakodtok, hogy merre indulhatok tovább – Dierol már felmérte a nyugatra eső részt, ami látszólag semmiben sem különbözik a keleti területektől. Végül Matt ráakad egy tengerésznapló átázott lapjára a szemét között. Valószínűleg a kapitány írt rá a hajótörés előtt – a tinta elmaszatolódott:
* keletre a Ha----foktól, a távolság 3-, a sebesség 15 hossz. Túlsodró----k - -----------. A part a térkép sze---t zátonyos, de nincs más esélyünk. Am-------- sikerül, ---- Őrpo--tban ------etünk ---- menedéket, délre a pa-----. ---------------szerint óvakodni kel*
A többi teljesen olvashatatlan.

A hajnallal együtt érkezik a hideg, a tűz ellenére hamarosan vacogni kezdtek. Az eget rövid időre tisztára sepri a szél, de újra beborul – hűvös nappalra számíthattok.

/Dierol, Ayana/
Az erdő felől túlvilági szél támad – befurakszik a ruha alá, nem véd ellene a tűz sem. Csak számotokra láthatóan fénylő csóva csap fel a testekből, melyet egy madárforma árny gyűjt össze és eltűnik.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.03.30. 13:40

//Khers Dierol//

*A hátizsákomba gyűrök pár használhatónak látszó ruhadarabot és ha van élelmet, esetleg takarót, köpenyt. Vagy ami annak használható A kulacsom alján lötyögő vizet kiöntöm, s a hordóból feltöltöm borral. A másik kulacsomat, amelyikben a hatalom italai vannak, gondosan az övemre rögzítem. Valamint még elrakom azt, amit esetleg javasolnak, hogy hozzam magammal. Majd Sychín kérésére bólintva válaszolok:*
Erv:
-Örömmel venném a társaságát. Mivel nem óhajtok gyanúsnak tűnni, ezért, ha megbocsát, maradnék az erv nyelvnél, hogy a többiek is értsék. Valamint, ha megengedi, eltekintenék a toroni etikett szabályaitól - a külhoniak nem értékelnék, s most nem a szavak, hanem a tettek, és a túlélés a legfontosabb. Jómagam Piedra tartományából származom, nem messze az Únió határától. A hely, ha mással nem is, de a boraival bizton büszkélkedhet. A családom is főleg az Ambrosia Imperalis, avagy a közkeletű nevén a Vérnedű érlelésével foglalkozik. *Halványan elmosolyodok az emlékek hatására* Persze, amikor éppen nem zászlóháború dúlja fel az uradalmat... <Mindkét fél részéről> -Jómagam sajnos a borászathoz nem értek túlzottan, sem a fegyverforgatáshoz. Inkább a könyvtárban töltöttem napjaim jó részét. Ennek hála a tudományos ismeretekben vagyok jártas, ha be kellene sorolnom magam.

*Amikor a papírlapot böngésszük, az én verziómat is közzéteszem, s fordítok is asziszra - elvégre ez egy fontos részletnek tűnik.*
"-az egyik Ha-val kezdődő fokon túl vagyunk keletre, //nincs térképészetem// Túlsodródtunk (talán egy fonosabb tájékozódási ponton) A part itt már zátonyos, de nincs más esélyünk. Amint? sikerül, valamelyik őrposztban lelhetünk menedéket, délre a parttól? S óvakodni kell az élőhalottaktól?" Talán.
- A jó hír az, hogy van egy Őrposzt valahol, de sajnos hírhedten ellenséges a környék.

*Amikor a szél megcsap, megborzongok, s annyit suttogok erv majd aszisz nyelven:*
- Átkozott egy hely ez. Nem szabad meghalnia itt annak, aki félti a lelkét... *majd alig hallhatóan:* - Utálom a madarakat.
<Attól az árnytól kiráz a hideg - pedig sok cifra dolgot láttam már..>

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2009.03.31. 10:11

//Sychín//

*Összehúzza magán a ruházatát, és próbál minél kevésbé kimelegedni, h ne izzadjon, így csökkentve a hőveszteségét. Ő is szemügyre veszi a lapot, amit Matt talál, és megpróbálja kihámozni magában, h mi lehet az értelme, de nem sok sikert arat. Megpróbál a toronival jól elbeszélgetni, és közben már azon gondolkozik, h ha innen hazajut h fog elszámolni a hátrahagyott famorral.*

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2009.03.31. 20:42

// Dierol, Sychín ha toroniul beszéltek azt jelezzétek. Eddig úgy vettem hogy minden Erv. //

Matt

A papírkából Dierolhoz hasonló mondatokat alkot, elsőre nem nagy eltérések vannak.

- Menjünk akkor délre? Eddig úgy tűnik arra van a papír szerinti őrposzt, óvakodnunk meg már kell mindentől.

Összepakolgatok én is pár ruhadarabot, próbálom valahogy elrakogatni őket.
Keresek pár üres kulacsot vagy tömlőt és én is töltök a hordóból, majd mutatom a többieknek.

- Elég nehéz a fogás rajta, de a tartalmát érdemes volna magunkkal vinni.

Beállok a sorba, lehetőleg úgy hogy előttem és mögöttem is legyen ember, út közben nézegetem a környéket és a növényzetet az út két oldalán. Ha felismerek valamilyen növényt azok közül amiket Dierol említ, akkor szólok.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.04.05. 10:09

--------------------------------
KM: Siffad
Helyszín: Az erdőben
Időpont: Psz. 3701. télelő
Résztvevők: Ayana, Csendes Matt, Dierol, H’yssadin Sychín
--------------------------------
Nekivágtok a hosszú és bizonytalan útnak dél felé. Az idő lehűlik és dér jelenik meg de a nap még ilyen gyengén is hamar felolvasztja. Legalább a mozgás melegen tart benneteket. Az erdőben haladtok, próbáljátok követni a vadcsapásokat, de időnként kénytelen vagytok a fákat kerülgetve haladni. A környék csendes, nagynéha láttok egy-egy eltűnő állatot. Csak rövid időre pihentek meg, kevés élelmetek szinte teljesen elfogy a déli pihenő alatt. Pár órával később egy keskeny patak keresztezi az utatokat. A vize jéghideg és frissítő. A folyóvíz általában embereket is jelent, ezért rövid tanakodás után szembementek a folyásiránnyal. Egyre többször kell rövid pihenőket tartani, az erőtök a végét járja, a gyomrotokba egyre nagyobbakat harap az éhség. Ayana egyik könnyebb sebe bevörösödik. Az erdő sehogy sem akar véget érni, mikor egy kisebb emelkedőn Ayana a távolban egy természetidegen építményt pillant meg – egy tornyot, mely körül több madár is kering. A toronyból vékony füstcsík is látszik. Maradék erőtöket összeszedve arra indultok, azonban rohamosan sötétedni kezd. Végül megnyeritek a versenyt: előbb egy ember-járta ösvényt találtok, majd egy nagyobb irtásra léptek ki. Az erdő szélétől nem messze fából emelt, embernél magasabb kerítést és egy nagyobb kaput pillantotok meg.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.04.05. 11:28

//Khers Dierol//
//igen, eddig minden beszélgetés erv, esetleg aszisz nyelven történt a toronit nem használom - nem akarok kirekesztőnek tűnni//

*Ha látom, vagy mondja Ayana, hogy elfertőződött a sérülése, (és képes vagyok használni a Betegségmágiát) mondom neki aszisz nyelven, hogy:
- Megvizsgálnám a sérülését, ha megengedi - és valamennyire megbízik bennem. De kérem, utasítson el, ha olyan ostobának gondol, hogy kárt akarok okozni magának. Semmi kedvem a vizsgálatot félbeszakítani, mert eleve nem bízik meg bennem.

*Ha rábólint, erv nyelven szólok, hogy álljunk meg, mert meg akarom vizsgálni az egyik sérülést. S legyenek kedvesek nem megzavarni a végéig, de utána szívesen válaszolok esetleges kérdésekre. Majd felidézek egy betegség azonosítása varázslatot az elkövetkező 60 szívdobbanásnyi időben (328.o) hogy megtudjam mekkora a baj, majd közlöm Ayana-val az eredményt. Utána meghúzom azt a kulacsomat :shock: , melyben a hatalom italát tárolom, hogy ismét feltöltődjek mágikus energiákkal. //remélhetőleg nem kapott tengervizet// S megpróbálom 2 szinttel csökkenteni a betegség szintjét (Betegség befolyásolása), hogy könnyebben felépüljön, miután ismét tudok varázsolni az után a fránya ital elfogyasztása után.

*ha viszont elutasít, vagy nem tudom a betegségmágiát használni, akkor aszisz nyelven mondom, hogy:
- Mézet kellene rákenni, esetleg egy gyógyítót találni mihamarabb.

*Mikor mondják, vagy meglátom már én is a madarakat, megszólalok erv, majd aszisz nyelven:
- Elég sok madár köröz ott... Vajon mi vonzhatja őket? Remélem nem hullák,hanem csak egy szemétdomb... Valaki nem tudná megmondani, milyen madarak?

*Az irtáshoz érve megjegyzem magamnak
<Hmm... védősáv, nehogy észrevétlenül a falhoz jussunk? Valószínűleg íjászok is vannak.>
Erv majd aszisz nyelven:
- Ha jól sejtem, ez aszisz vagy toroni befolyás alatt álló hely - hacsak a madarak mást nem tanúsítanak... Szóval a kérdés az, hogy hogyan menjünk a kapuhoz, mert semmi kedvem, hogy nyílvesszőkkel megtűzdelve vérezzek el a fal tövében... S ki beszéljen? Azt javaslom, hogy amikor végre hozzánk szólnak, az, aki közülünk az adott nyelvet anyanyelveként ismeri, kérjen bebocsátást a többiek nevében is. Hisz mindenki a saját kultúrkörében mozog otthonosan, s nem követ el súlyos hibát véletlenül.

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
397 hozzászólás • Oldal: 16 / 27 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 27

Vissza: Régi Kalandok...