• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Holtak Bosszúja (ÚTK)

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
150 hozzászólás • Oldal: 1 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10

Holtak Bosszúja (ÚTK)

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.03.30. 7:27

KM esemény [Rannien Siey]: megérkezés a Rotwel nevezetű településre
Helyszín: Rotwel
Időpont: Darton Terce - Sikolyok
Résztvevők: mindenki

Mindannyian hallotatok pletykákat a napokban a Rotwel nevezetű kis településről. Azt mondják, hogy ezen a helyen kísértetek, gonosz szellemek, élőholtak tanyáznak. Legalább is ennek tulajdonítják az itt történt károkat. Bizonyítani senki se tudta eddig. Amiket még tudtok róla: 200-300 főt számlaló, földműveléssel, állattenyésztéssel foglalkozó falu, egy dombvidéken terül el, és azt mondják, hogy nagyon jó a helyi bor.

Már napok óta az út porát nyelitek, mikor megérkeztek késő este Rotwelbe. Rendesen kifáradtatok az egésznapos utazás során. Ilyenkor már mindenki nyugovóra tért, de még egy fogadó ajtaján fény szűrődik ki. Az épületre egy csillaglant van kifüggesztve, és alá az van írva: Alborne Dicsősége.

//Off: Dierol és Saggaras felírhat 50 Tp-t az előtörténetért, Rontho 100-at.//
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

Re: Holtak Bosszúja (ÚTK)

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.03.30. 8:05

//„Lassú” Roaran//

*Az úttól elcsigázva kantáron vezetem a lovamat* (gondolom a többiek nem mind rendelkeznek lóval, s szerény pára is hadd pihenjen) *Ahogy megpillantom a hívogató fényeket, némileg felvidulva a közeli pihenés ígéretétől, arrafelé veszem az irányt*

<Ah, végre megérkeztünk. Dicsőség Alborne-nak. Ma már csak egy jó kupa bor, egy kiadós vacsora és egy nyugodt éjszaka az amire vágyom. Majd holnap újult erővel nekiállhatunk rendbe tenni itt a dolgokat - akár akarják akár nem :D>

*Ha van istálló, elsőnek oda térek be, s ha már alszik a lovász, magam nyergelem le, s látom el a lovat.*
Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárva

"Minden nagy kaland a rossz tervezés eredménye."
Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 759
ZK Karakter: Shirin Cossagor - Intrikák Hálójában - Felfüg.
ZK Karakter: Alto sin Vortem - Ködtenger - Lezárt
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altair » 2009.03.30. 15:16

Theelor Loran

Mélyen gondolataimba mélyedve baktatok a társasággal, bár arra azért figyelek, nehogy túlságosan lemaradjak. Még nem értünk be a (valószínűleg) ma esti szállásunkra, már a honapot tervezgetem magamban. A fogadó, ha sokkal nem is, de jobb kedvre derít, hiába, fáraszó egész nap gyalogolni. Amint meglátom célirányosan az ajtaja felé indulok. Éjszaka van ilyenkor a "normális" emberek már alszanak. Talán odabenn nem is lesz senki. Az lenne a legjobb.
<Hogy itt kísértetek meg szellemmek? Ugyan már... Teljesen békés helynek látszik. Ugyanolyan falu ez is mint a többi. Biztos csak néhány vénasszony látta a szomszédot éjjel, aztán mindjárt kész az élőhalottas mese.>
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel. Különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogyan élsz."
//Kovács Ákos//

"Aki itt erős akar lenni, az úgy jár, mint a vas. Ezt úgy értik, hogy addig lesz ütve, amíg meleg."
//Rejtő Jenő: Piszkos Fred közbelép//
Altair
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 167
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rontho Marmalon » 2009.03.30. 22:36

(Marco Riallo)

Az utóbbi napokban, olykor lágyan felpendülő sosem hallott dallamom már majdnem összeáll... Lassan léptetem lovam, nyeregben ülve nézelődök szerte. És íme Rotwel, a rémhírektől terhelt kis falucska. Nyugodt álmot alszanak a házak; ki hinné, hogy veszély leselkedhet? A lantomon, sóhajtásnyi szünetekkel pendül egy két hang csupán, de csak halkan, csak nyugodtan, ne verjek fel harsogó kutyákat. Közelít a fogadónak pislákoló fénye. Barátságos helynek látszik így kívülről nézve. Első lenne a lovam kényelme, aki hosszú mérföldektől kímélte meg lábam. Hófehér szőrzete ápolást igényel. Na de,.. felmerül bennem a gyanú a rémhírek tudatában. Késő este van. - Miféle fogadó ez? Tán zombi a pincér? Dögevő a csapos?- teszem szóvá társaimnak gyanús gondolataim. Leszállok lovamról, nyugtatólag simítom homlokát. -Megpihenünk Csillag.- A biztonság kedvéért, előbb csak a fogadó elé kötöm lovam, le sem málházom még. Meg aztán, ha mégsem lenne szabad szoba, sátrat verek a közelben. Előre szólok Lorannak. -Óvatosan Loran!.. Nem ám Crantai Kóborló fogad! Majd a tegezt a lant mellé vetem a hátamra, leemelem hosszú íjam a lovamról és ballagok a bejárat felé.
R.M.
Rontho Marmalon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 219
Karakter: Hoa-teng la Rosa -Taba-el Ibara-
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2009.03.30. 23:49

Yuusuke

Tartva a többiek ritmusát séttálok hűvös nyugodtsággal mellettük, és közben a tájat kémlelem, hátha valami különleges szúr szemet. Amikor meglátja a békésnek látszó falucskát, a pislákoló fényeket kételyek kezdenek kószálni a fejében.

<Ilyen kedves helyen koborló nem-e világi dögök kószálnának, hát ezek után hiszem ha látom>

Csendesen közelíti meg a fogadót lábai alig vernek hangot, és aztán Loran után megy be a fogadóba.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Gosep Romuald » 2009.03.31. 6:28

Mutashi Hatso

<<.. Élőholtak? Szellemek? Kóborló lelkek? Ugyanmár.. Ha vannak is akkor miért itt? Aztán ki tudja... Lehetséges...S ha jönni kell aminek jönni kell? Jöjjön csak...>>

Lemaradva pár métert a lovon ülve követem a többieket.. Közbe el-el gondolkodva a falubeli dolgokon csodálom a tájat..Nem szólok egy szót se inkább csöndben vagyok..
Con Gosep Romuald
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 687
Karakter: Con Romualdo della Muerta - Gorvik
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.03.31. 7:18

KM esemény [Rannien Siey]: megérkezés a Rotwel nevezetű településre
Helyszín: Alborne Dicsősége fogadó

„Lassú” Roaran

Amint az istálló felé közeledsz, halk szuszogást hallasz. Belépsz a nyitott ajtaján, és észreveszed a bóbiskoló lovászfiút. Olyan 12-13 évesnek néz ki. Lépteid zajára felriad.
-Sajnálom, uram, máris ellátom a lovát. Ritkán járnak ilyen későn errefelé vándorok.
A fiú elveszi tőled a kantárt, bevezeti egy helyre, és abrakot ad neki.

Mindenki

A fogadó ajtaját résnyire nyitva hagyták. Kitárjátok az ajtót, erre az hangosan nyikordul egyet. Az eddig nektek háttal álló kocsmáros hirtelen megfordul, ijedt arcot vág, de amint észreveszi, hogy vendégek vagytok, rögtön egy mosoly jelenik meg az arcán, és leteszi a poharat, amit törölgetett.
-Jöjjenek csak beljebb uraim! A nevem Glin Ryuf. Miben segíthetek. Vacsorát, szállást szeretnének az urak? Itt minden van jó áron!

//Off: aki még nem írta fel a pénzt, az pótolja, lóból könnyű harci vagy utazó a megengedett, már akinek van.//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2009.03.31. 9:37-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.03.31. 9:29

//"Lassú" Roaran//

//Edit: Rannien: 10arany levonva a nehéz harci lóra - nem valószínű, hogy a könnyű sokáig húzná :) //

- Köszönöm ifjú úr. *mondom a fiúnak. Lemálházom a lovat, s a fiúnak még adok öt rezet, segítőkészségét látva. Majd megrakodva felszerelésemmel, távozok az istállóból, az épületet megkerülve, belépek a fogadóba. Kisebb csörömpölés közepette lepakolom a felszerelést egy szabad asztalra, majd körbetekintve felmérem a helyet. Ha útitársaim elkezdtek rendelni, csöndben várok //s akkor a következő bekezdést kérem figyelmen kívül hagyni//, ha nem, akkor a fogadóshoz szólok:*

-Bocsásson meg, hogy ily kései órán zavarjuk, de ha maradt még meleg étel, akkor szeretnénk enni valamit, mellé pedig jól esne egy kancsó bor - a javából. Ezen kívül 5 ágyat, vagy ha van - 5 szobát szeretnénk kivenni három napra. Fürdőhelyisége van-e? Ha igen, természetesen azt is igénybe vennénk, s a három napra teljes ellátást kérünk. Reggeli, ebéd, vacsora, mosás, s számomra szabad bejárást a konyhába. *mondandómat megerősítendő egy aranyat lerakok a fogadós elé*
-Ha valamilyen oknál fogva nem elég a költségeinkre, szóljon majd, ha elfogyott a hitelünk. Mindenkinek én állom a költségeit a társaságból.

*Közben emberismerettel megpróbálom felmérni, hogy a fogadós és az esetleges többi ember között látok-e bajkeverő típust. Majd leülök, s várom a kiszolgálást. Amint megkapom a szobát vagy az ágyhelyet, elviszem oda a felszerelésemet, s páncél nélkül, de a lovagkardot magammal víve visszamegyek az ivóba. A fegyvert letámasztom a falhoz, s gondolataimba mélyedve várom a vacsorát, s kényelmesen kinyújtózva a széken figyelemmel kísérem az eseményeket.*

//pénz levonva - az emberismeretre nem tudom, kell-e dobni, de ne szaladjunk ennyire előre//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dierol 2009.03.31. 16:03-kor.

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Gosep Romuald » 2009.03.31. 11:07

Mutashi Hatso

Odaérve a fogadóba megkötöm a lovat ,majd szólok a lovásznak h foglalkozzon vele.. Beérve a fogadóba körbenézek majd lecucolok és odamegyek a fogadóshoz. Ha hallom amit Roaran bezsél akkor megköszönöm neki a lehetőséget majd leülök egy asztalhoz egy székre s figyelek..

// Rannien! felírtam a pénzt meg amit elfelejtettem felírni cuccot tetováláshoz eszközök, papír meg iylenek.//
Con Gosep Romuald
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altair » 2009.03.31. 14:44

Theelor Loran

Marco megjegyzésére elhúzom a szám, bár tudom, hogy a sötétben akkor sem látná, ha nem háttal állnék neki. Az ajtóhoz érve várok egy kicsit amíg Yuusuke közel ér, és csak ezután nyitok be. Amint beérek felmérem a helyet belülről. Először is ösztönösen tüzet keresek, az egy kis biztonságérzetet ad, majd megnézem kik vannak bent, (ha egyáltalán van valaki a kocsmároson kívül). Az előbb riadt, majd hirtelen vidám csaposnak csak annyit mondok:
- Jó estét!
<Vajon mitől ijedt meg ennyire? Ha fél valamitől minek hagyja nyitva az ajtót?>
Ha van valaki bent (szándékaim szerint) nem túl feltűnően megnézem miféle/mifélék, és várok a többiekre. Ha megérkeznek és Roaran elmondta, hogy mindenki helyett fizet, egy bólintás kíséretében megköszönöm, majd én is leülök.
"Érdemes aszerint élni, amiben hiszel. Különben előbb-utóbb abban fogsz hinni, ahogyan élsz."
//Kovács Ákos//

"Aki itt erős akar lenni, az úgy jár, mint a vas. Ezt úgy értik, hogy addig lesz ütve, amíg meleg."
//Rejtő Jenő: Piszkos Fred közbelép//
Altair
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 167
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rontho Marmalon » 2009.03.31. 17:21

(Marco Riallo)

Loran és Yuusuke után lépek be az ajtón. Bár az előbbi megjegyzéseim viccesen próbáltam hangsúlyozni, azért volt némi feszültség bennem. Mikor meglátom a kocsmárost, kellemesen lesz úrrá rajtam a nyugalom. -Arel áldását a házra!- Majd Loran felé fordulok. -Úgy látszik még bújkál az a crantai- húzom félmosolyra a szám. Körülnézek a teremben, van e némi érdekesség. Ha van vendég, megnézem magamnak, miféle lehet az ilyen kései órában. Oda lépek a fogadóshoz. -Marco Riallo a nevem. Nemes bajtársaim és jómagam, szállást remélünk e fogadó falai közt, vacsorával és fürdővel.- Közelebb hajolok hozzá, mélyen nézek a szemébe, mint aki nagyon fontos dologgal folytatja. -A fogadó előtt hagytam szépséges szép Csillagomat. Nagyon meghálálnám, ha kezelésbe venné valaki friss vízzel, zabbal és szénával. Egy alapos csutakolás sem ártana neki. Rajta lévő málháimat tegyék csak az istállóba, hátizsákomat pedig a szállásra kérném.- Visszaegyenesedem, kicsit nyújtóztatom magam. -Vacsorának legyen a ház specialitása... Távozásunk előtt majdan rendezem a számlát.- Keresek egy terebélyesebb asztalt amit mind az 5 en körül ülhetünk és helyet foglalok. Ha a többiek már megtették, közéjük ülök. Íjat, tegezt karnyújtásnyira támasztom a falnak. És a lantom, hát már megint az ölembe mászott, de még csak porolgatom és közben azon gondolkodom, vajon társaim nem unják e nagyon a zenémet?

Edit: /off: Mutashi Hatsot hogy szólíthatom?/
R.M.
Rontho Marmalon
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 219
Karakter: Hoa-teng la Rosa -Taba-el Ibara-
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2009.03.31. 21:36

Yuusuke

Előbb mikor belépek az ajtón tekintetem lassan körbe járatom a fogadó belsejében, de ezt a lehető legkevesebb feltünéssel teszem. Ha valaki a fogadóson kívül bent van, akkor rajta szemeim kicsit tovább időznek.

- Szép estét - Mondom a fogadósnak kimért hangon. Majd mikor hallom, hogy itt mrá mindenki a számlánk rendezésén bajlódik akkor inkább úgy döntök, hogy egy nagyobbacska asztalhoz ülök le. Botomat a székemhez támasztom, tarisznyámat a földre teszem, és kimért testatást veszek fel.

<Talán a mende mondáknak mégis volt alapjuk, ha új látogatók miatt így megriadt, de akkor miért nincs az ajtó zárva?>
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.03.31. 23:02

KM esemény [Rannien Siey]: szállásfoglalás, vacsora
Helyszín: Alborne Dicsősége fogadó

A lovászfiú ellátja a többi lovat is élelelemmel és vízzel, majd el kezdi lecsutakolni őket. A pénzt rögtön zsebrevágja.
A fogadóban már nincs senki a lenti helyiségban, van hely bőven. Minden asztal kerek és egyforma székek tartoznak hozzájuk. Kiválasztotok egy helyet, ahol elfértek mind az öten. A fogadónak magvan az a jó kis hangulata: borosállványok a fal mellett, képek a falon, a sarokban egy kemence, amiből árad a kellemes melegség felétek. Halljátok a hasábok recsegését, szikrák pattogását. A kocsmáros feje fölé egy őzagancs van felfüggesztve. A fogadós egy enyhén pocakos, vérbeli kalmár típus, akinek kezd hiányos lenni a hajkoronája. Egy étel -és italfoltokkal díszített kötényt visel a kopott inge felett. Szeméből nem tükröződik semmiféle ártószándék, csak némi félelem.

-Tökéletesen elég lesz, uram - mondja a fogadós Dierolnak. - Ígérem a legjobb szobákat kapják tőlem - és azzal kitesz a pultra öt kulcsot. - Drágám, a ház specialtását az uraknak! - kiállt a konyha felé. Odasiet a borosállványhoz, és egy bort kivesz a közepéből, majd elővesz öt poharat a pult mögül. - Garantálom önöknek, hogy nem kapnak jobb bort a közelben! - és már tölti is ki rögtön a poharakba, majd egy tálcán odaviszi az asztalhoz. - Sajnálom, hogy ha megijesztettem önöket, amikor megérkeztek. Sosem lehet az ember elég óvatos manapság. Ki tudja ki áll a helyi eltűnések mögött, amik most az elmúlt két hétben történtek. De nyugodjanak meg, ez a hely biztonságos. Látom észrevették, hogy az ajtó nyitve volt. Kicsit rossz már a zár, de ha bezárom, akkor már nem fog kinyílni. Tudják, elég sok dolgom van mindig, és gyakran kell itt éjszakáznom, és nem szoktam bezárni az ajtót ilyenkor, csak miután végeztem a pakolással, és megyünk lefeküdni az én drága feleségemmel. Csak mostanában ez az istenverte zár kezdi felmondani a szolgálatot, és a lakatos még mindig nem jött ide, pedig már vagy 3 napja hívtam.

//Dierol: nem kell dobnod, anélkül is meg tudod állapítani, hogy egy ártatlan fazon.//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dierol » 2009.04.01. 14:40

// "Lassú" Roaran//

*Az egyik asztal melletti széken csendben üldögélve várom a kiszolgálást, közben fáradtan szemlélem a fogadós serénykedését. <Tehát, ha jól értem, éjszakára torlaszoljam el az ajtót az egyik asztallal, nehogy bejöjjön valaki?> *Amint megkapom a szobát vagy az ágyhelyet, elviszem oda a felszerelésemet, s páncél nélkül, de a lovagkardot magammal víve visszamegyek az ivóba. A fegyvert letámasztom a falhoz, és a vacsoráig meg sem szólalok ha nem muszáj, csak Marco játékát hallgatom. Vacsora után még egy kicsit csevegek pár szót a többiekkel, utána egy asztallal eltorlaszolom az ivó ajtaját, majd felmegyek, tisztálkodok, és lepihenek éjszakára. Elmémet a reggeli fényre ráhangolom, hogy a kelő nappal együtt ébredjek. (pszi - ébredés)*

//Hacsak nem történik valami, ami kizökkentene ebből//

Dierol
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Gosep Romuald » 2009.04.01. 17:23

Mutashi

Leülve várom az ételt s hallgatok.. Majd egy-egy mély kortyot nyelek ki a kupámból. Én se csinálok semmi érdekeset a vacsora alatt.. Egyedül csak figyelek.

//Mutashi-nak szólíthatsz
Con Gosep Romuald
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

Következő

Téma lezárva
150 hozzászólás • Oldal: 1 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10

Vissza: Régi Kalandok...