• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 84 / 200 • 1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.23. 18:40

Azért Amica, mert belőled kinézték hogy nem szívesen hajtod el őket a sunyiba.
Ezek az emberek arra apellálnak, hogy az átlagember -főleg a fiatal nők- nem szeretnek nemet mondani és másokat megbántani, mert a konfrontálódást nem szeretik, idegen tőlük. Ezt használják ki.
Ennen okán -mivel engem ez dühít- nekem nem okoz különösebb gondot mindet elküldeni a jó édes anyjába, így velem már nem próbálkoznak, illetve a pofátlanabbja egy kísérlet után feladja, mikor nyíltan és szó szerint közlöm hogy esélye sincs és leszarom a nyomorát. Dehát ez én vagyok... :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.23. 18:44

Más.
Emlékszel rá, mikor egy éve az OM I. reggelén az állomáson ott volt az a teljesen befüvezett srác a váróban, aki ott állt közvetlen mellettünk, és úgy vigyorgott, mint aki éppen most látta meg a Nirvanát?
Az se volt semmi, mikor előszőr megszólítottalak titeket, egy pillanatra megfordult a fejemben, hogy vajon nem ő-e Con... 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2009.03.24. 9:43

Castor: :LOL:

Amúgy Pesten is rengeteg a hajléktalan, és valami úton-módon mindegyik a Fedél Nélkül magazint árulja, és például a Corvinus egyetem mellett szokott állni egy fószer, prémes bőrkabátban, amilyet bárki elfogadna. És a legdurvább az, hogy adnak neki. Szipolyozza a futtatóját vagy ha nincs akkor meg ne kéregessen. A saját ügyének árt ezzel sztem, legalábbis engem Castorhoz hasonlóan dühít. Még a kocsiablakot is felhúzom ha esetleg arra jár valamelyik.

Más. Igen meglepődtem rajta, de ma Magyarországon ez előfordulhat, ráadásul nem is páratlan eset. Édesanyám egy orvos kollegájával sétált a Blaha Lujza Tér felé, és találkoztak két heroinistával, akik be voltak lőve és enyhe lila színben fetrengtek az utcán. Az esetet nem részletezném, mentő, stb, de mindehhez péntek délután 4 óra... elképesztő.

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2009.03.24. 10:20

Nemrég olvastam egy könyvet hajléktalanokról. Úgy nyolc emberkét meginterjúztak az életéről, hogy keveredett oda, mért isznak annyit, hogy állnak a szállókhoz, bentlakásos szállókhoz, valláshoz, stb, no meg szociális munkásokat is kérdeztek a munkájukról, gondozottaikról, és kivétel nélkül az derült ki, az utcalakók nem a rendszer szegény áldozatai, vagy a körülmények szívói, hanem maximálisan tehetnek arról, hogy oda kerültek, ahova. Olvasva az életük egyes részleteit, többször is közbejött olyan esemény, amibe ha belemarkolnak, kilábalhattak volna, javíthattak volna az életükön, de nem tették.
Nagyjából sejtettem, hogy ezt hozza ki a sztori, és azt, a koldult zsé piára megy, vagy más zsebébe (bár a megkérdezettek között futtatós fedélnélkülit nem szólaltattak meg).
Nekem az jött le, egyáltalán nem az jelenti a segítséget, ha valaki így próbál jobbítani az életükön. Amíg az illető maga nem ismeri fel, ahogy él, azon változtatni kéne, hulla felesleges minden gyámolítás, no de ez nem csak a csövesekkel van így.
Hozzáteszem: soha a büdös életben nem lennék szociális munkás, valahogy a törődjünk minden elesettel csak azért, mert biológiailag ugyan abba a fajba tartozunk, nekem nem elég.
Rám még nem szálltak kéregetők, remélem, ez így is marad.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Amica » 2009.03.24. 13:15

Castor
Lehet h kinézték belőlem h talán adok, de azt felismertem volna. Sajnos ezek sztem ki akartak rabolni :( Legyen elég annyi h nem érem el a 160at és fiatal lány vok ^^" Amúgy nem szoktam adni hajléktalanoknak, nekem is eszembe jut h nem ennivalóra fogja költeni a pénzét, hanem ivásra és ez szomorú. Mondjuk azért néha el is gondolkodom ezen ... Van egy szakállas kis bácsi a pályaudvaron, aki állandóan újságot árul. Nem tudom milyen lehet mikor épp nem árul, de azért tudom tisztelni h mindig udvariasan szólítja meg az utazni vágyókat. Nem szoktak tőle venni, de akkor sem káromkodik, hanem még ő kér bocsánatot és kellemes utat kíván. De azt is láttam h ugyanez az ember a szerelmes párokhoz nem megy oda, mert tudja h nem illik zargatni a turbékolókat :D Na mindegy, a lényeg h én sem vettem tőle, de azért annyit tisztelek bennem h sose láttam káromkodni, pedig minden nap az udvariasságáért csak visszautasítást kap; bár lehet h én vok vak ^^"
Hogyne emlékeznék arra a srácra! Én azt hittem h velünk van :lol: Aztán mikor kiderült h nem ... Azért nem semmi. 8) Dehogy ő lenne Con? Kíváncsi lennék h miért pont ő jutott eszedbe róla? :D Bár mi tagadás, engem is megtudott téveszteni és ugyebár még nem találkoztak akkor a fórum tagjai egymással. :)

Meridian
Mi Connal jártunk úgy 1x h a Nyugatinál az aluljáróban beálltunk nekem bérletet venni és csak pár méterre volt tőlünk 2 hajléktalan, akik alatt hatalmas sárga tócsa volt :? És még had tegyem hozzá h nem egy-két emberből állt az a sor a pénztár előtt! Szörnyű h ilyesmit lehet látni :(

Nava
Egyet értek Veled, sztem is a nagy többség saját maga okozta ezt a helyzetet. Ha akart volna dolgozni, akkor tett volna róla és bármilyen munkát vállalhatott volna, csakhogy fenntartsa a családját ill saját magát. A másik meg h azért vannak azok a szociális szervezetek h segítsenek rajtuk és sztem nem egy-kettő segítene abban is h új életet kezdjen. Félre értés ne essék, nem utálom őket vagy ilyesmi, inkább csak szánom.
Amica
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 223
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.24. 14:31

Amica!
Ja, csak poén volt, nyugi, Cont nagyjából be tudtam azonosítani, mert régebben egy MSN képen mikor beszéltünk már láttam.

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Amica » 2009.03.24. 14:49

Túúúdom én h csak poén volt ;) :lol:
Amica
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 223
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.24. 16:05

Az együttérző anyuka :D :

http://www.youtube.com/watch?v=_RkYWb6K ... re=related
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Gosep Romuald » 2009.03.25. 6:39

Halihó!

Tudna nekem valaki segíteni? Utk szerinti Enoszukei fegyvereket valaki eltudná küldeni pm-be nekem? Gondolok itt Adminokra, HMre.. Elméletileg az Enoszuke topicba ki lett anno dolgozva.. Előre is köszi.

Ui.: Ha a képzettségeket és utk szerinti karaktereket is elkülditek. Ezt is megköszönném.
Con Gosep Romuald
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 687
Karakter: Con Romualdo della Muerta - Gorvik
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.03.25. 10:10

Az a rész Copyright neten nem terjeszthető :lol:

De különben magában a könyvben benne vannak a cuccok, a HM-je niincs már meg, így adminra kell várni ő majd elküldi neked.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.03.25. 11:18

Ment a PM Romulado!

A hajléktalan témához meg annyit, hogy majdhogynem én magam is hajléktalan vagyok. Albérletben lakom, ha valami miatt kidobnának a munkahelyemről és nem találnék rövid időn belül munkát, én is az utcán kötnék ki. Nem nehéz az utcára kerülni, ha rosszul jönnek össze a dolgok...
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2009.03.25. 12:25

Ez mondjuk tény nem nehéz az utcára kerülni, ám ha valaki odakerül van esély kikerülni onnan. Mert akik évek óta ott vannak azok nagy része magának köszönheti, és szinte egyik sem minimálbérért dolgozott az előtt mielőtt csöves lett.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.25. 14:18

Ok Terda, csak nagy különbség van abban, hogy passzív áldozatnak, a körülmények mátírjának tekinted-e magad, aki lemond arról, hogy valaha is irányíthassa újból a saját életét, és igazolva érzed az alkoholiznust és az emberi igénytelenséget.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.03.25. 16:22

Nos ami az utcára kerülést illeti az nem nehéz.
Ami pedig a talpraállást illeti. Utcaseprőnek is csak akkor mehetsz ha van bejelentett lakhelyed. Mielőtt valaki rácsodálkozik nem viccből mondtam pár éve az FKF-nél dolgoztam és az utcaseprőket irányítottam. Ami pedig a kapcsolódó béreket illeti akkoriban a minimálbért fizették talán napra leosztva. Nagyjából. Jó esetben pedig 2 max 3 napot tudtak dolgozni egy héten mert még ezért a pénzért is sokan akartak jönni.
Szóval annyira azért nem egyszerű dolog talpraállni még ha nem iszik akkor sem. A hasonló kaliberű egyébb munkák meg 40-45 éves korára tönkreteszi az emberek zömét, sérv, gerinc problémák stb (legalábbis a piaci rakodók körében én ezt tapasztaltam).
A munkásszállókon meg többek elmondása szerint rendszeres a lopás stb.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.03.25. 19:15

Én ezt nem vitatom Garma, de gondolom a hajléktalant a sérve nem akadályozza abban, hogy ha a házunk (panel) hátsó kijáratának folyosóján csövezik, akkor ne oda szarjon és hugyozzon ha rájön a szükség..., pusztán azért mert akkor ki kell menni és ott hideg van.
Többek között ez az oka, hogy mi rendszeresen kitessékeltük őket a házból.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 84 / 200 • 1 ... 81, 82, 83, 84, 85, 86, 87 ... 200

Vissza: Archívált Fórumok