• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

IV. Csapat

Moderátor: Admin

Téma lezárva
232 hozzászólás • Oldal: 14 / 16 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16

Re: IV. Csapat

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.03.01. 18:19

Üdv!

Korkategória:

Az igaz, hogy legtöbbünk (talán mindenki) karaktere a "III.középkor" kategóriába tartozik, de az eddigi magus szabályokkal ellentétben az ÚTK-ban már nemcsak a "II.ifjúkor"-ban nincs tulajdonságmódosító, hanem ebben a III.-as kategóriában sem. (Ld. a könyv említett oldalát.)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.03.01. 21:06

ZK:
Megvan a bemesélő reag:"Bajos utazás" nevet kapta

Az események az esküvö elött zajlanak.
EDIT:
Selmo mégsem lessz jelen.. idő hiány miatt :(

Háttér:
Aanthor karija körbe küldte a meghivót, majd megbeszélték a karakterek Erigoweban találkoznak, egy kicsit maguk leszenk amig elutaznak a nemesek családi birtokára. Ez az ut 1-2 hetet fog igénybe venni télen. Egy Ergiowbol tovább vivő térkaput is égénybe fogtok venn iaz ut folyamán amit a nagy térképek nem jelölnek.

Mint a beesélési pontbol is kiderül mindeki rendben megérkezett. Már aki jelezte részt tud/kiván venni a proba játékban.

Innentől kezdve tietek a pálya :) A cél adott, eljutni idöre az esküvöre!

Valószinüleg Aanathor kedvese othon maradt az elökészletek miatt.. ugye ruhát kel lcsinálni és egybek. Addig a jAnathor karaktere mehet legény búcsúba (Ellena templomban szokás tartani ugy tudom :twesited: )

Remélem mindenkinek megfelel a beemsélés modja.. neekm elsöre igy tünik logikusnak :)

Quator:
igazad van felszínes voltam...

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.03.02. 0:10

Hm

Akkor költök: annál a résznél nagyot kellett mondani, hát mondtam.

Shuluri bakpápa:
Egy az erioni függőkertben tett titkos látogatása során az északi szövetség rajtaütött a már több mint 500 éves Lof'derm ti Plo'dar-on, az akkori bakpápán.
A rajtaütés sikeres volt,a testet elpusztította a fejvadászok és Doran különítménye, ám a pápa már évszázadok óta nem a saját hanem vazallusai egyikének testét használta, lelke egy rubin függőben volt. Ez a függő a rajtaütés során eltűnt. Hét hónappal később sikerült csak nyomára lelni. Krylhorr és három varázsló társa kutatta fel és semmisítette meg(az őstűz síkjára vetette)ezt az ereklyét.
Részletezzem még?

A Vérkelyhesek:
Itt nem megbízásról hanem árulásról kell beszámolnom, mikor is a magiszter nyakára küldtek öt boszorkánymestert, a messzi Quiron déli partjáról. A "fekete mágusok" sikeressen elűzték akkori otthonából. Őt ugyen nem, de pártfogolt tanítványait és az épületet is elpusztították. A több évig tartó bosszúhadjárat során egyesével begyűjtötte és a Dorani ítélőszék elé szállította a vétkeseket. Miután mindegyiket nyáladzó idiótává szedálta mágiájával. Azóta nincsenek tanítványai és állandó lakhelye sem, zóna jelek(erdők mezők ember nem járta vidékek) garmadán "lakik" sehol sem töltve pár napnál többet.
Mivel szükségleteit nem kell a piacról fedeznie, így ezen "otthonai" csak általa ismeretek.
Elég lessz?

Ellenségek: toron jó pénzt vagy megbocsátást, vagy rangot nyújtana annak aki beszolgáltatná az elfet. Ez alapján válaszd meg az elenségeit.

Hülyén nézne ki, hogy a kari úúú de űber táp, de senki nem fúj rá. A tettek meg nem hőseposziak, ne feledd, hogy nem magában harcol hanem egy szervezet(nem is akármelyik) tagjaként. Elég régóta.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.03.02. 22:32

Amint kész az uj 1.15 ös kari lapt tesztje mindenkinek kiosztok egy példányt :)

Lehetöség szerint ere doglozatok a továbbiakban...

Quator nálad 3 hibát talált.. 3 kp elszámolva... 194 KP-t költöttél el.
Lélektan, állatismeret, enhéz vért nél van valalmi elszámolva... 1-1-1 KP val...

Selmo: nálad vlalami nagyon nem ok...

Egyenenlöre csak a ti lapjaitokat teszteltetem vele.

Rendben Herold... Csak egy kcisit érdeksen nézet ki.. a kari lapon nem tudtam a doglokat hova pakolni...

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.03.03. 6:36

Üdv!

Dreemer

Sajnos most csak vakon tapogatózom, hogy mi lehet a hiba a képletekben, mert átnéztem és mindegyik képzettségem jó.

Az sokat segítene, ha nem is küldöd el e-mailben a dolgot, hogy több vagy kevesebb szerinted, amit ráköltöttem.

Ha több, azaz 1-1 ponttal többet költöttem a táblázatod szerint, akkor állatismeret és lélektan terén nem kezeli azt, hogy "fokonként -2 KP, de minimum 1". Mindkét említett képzettségnél ugyanis csak -1 KP "érvényesíthető", mert nincs akkora kp szükséglet az egyes fokai között, hogy 2-t ki lehetne belőle vonni.

A nehézvértet végképp nem értem, mert annál 1-5-10 a három fokozat és itt -0-2-2 vonható le. (Esetleg az lehet még gond, hogy szintén nem kezelve a "minimum 1" kérdést az első fok 1 KP-ját lenullázta az oktatásbónusz -2 Kp-ja.

Látatlanban ennyit tudok mondani, de ha elküldöd a kérdéses karakterlap változatot megnézem mi a konkrét hiba. (A számításaim szerintem jók, sokszor átszámoltam őket az elmúlt két hónapban.)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.03.04. 19:29

Csapat:
Eezen a héten picit le vagyok amorizálva szellemileg... nem tudom mikor tudok érdemben ténykedni. SRY...

Quator:

A fajodbol fakado bonuszokat nem néztem amikro a kari lapot töltöttem ki...
Lélektanra mndenestre oktatás bonuszt a harcos nem ad ezért ott 1 el kevesebbet kölöttél!

Vért vis. A táblázatban lévő hiba bukott ki :)

Állat ismeret: álmos voltam... arra meg van okitási bonusz amit nem számoltam...

Selmo:

A godoni pszi egy alága a pszinek. Ha jól értem a sazbályokat akkor "ingyen" kapod.

Másrészt 252 KP-d ba kerül az igy csökentet képzetség menyiség.. márha nem irtam el semmit. Te pedig 227 Kp-t számoltál magadnak... mégl ehet vlalahol vlalami elvan irva nálam.. majd elenörzöm ha lesz idöm.

Többeik karijai is jönnek sorra!

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.03.05. 6:16

Üdv!

Dreemer

A harcos kap oktatás bónuszt lélektanra. Kérlek nézd meg a harcosnál még egyszer.

Faji bónuszom nekem biztosan nincs, mert ember a kari. :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2009.03.05. 12:36

Üdv. Nagyon el vagyok havazva...az elkövetkezendő hetekben legfeljebb hétvégenként tudok magussal foglalkozni...bocsánat mindenkitől. De akkor próbálom behozni a lemaradásomat mindenben. (imádom ezt a gazdasági válságot :S)
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.03.05. 19:52

Elkezdtem megnézegetni a harcrendszert, hogy mi is változott pontosan ETK-hoz képest.

Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy használjuk-e és ha igen melyik opcionális szabályokat?

ZK

Sajnos eddig nem jutottam odáig, hogy írjak a kalandba. Megpróbálom nyomon követni és ha tudok írni is, de jelenleg úgy tűnik nem tudom ígérni a részvételemet. :oops:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.03.06. 14:51

Sajnálom hogy csak most kezdek el ténykedni... Elvoltam havazva... no meg álom korosan nem az igazi a birálgatás... szelelm munka végzés...

Kari lapok:

Foylamatosan fejlesztés altt álnak, ujabb hibákat találtam. Továbbá a bövités is folyamatos :) Amint tudom a kari lapok segitségével ellenörzöm a pontelosztást.

Modul:
Semmi nem változott a bemesélés körül. Nincsenek további adataim... Amint leszenk irok.

Quator ar Zaraquer:

A harcos kap oktatás bónuszt lélektanra. Kérlek nézd meg a harcosnál még egyszer.

Ugy tünik kicsit nagyon álmos voltam hogy benéztem :) LOL Rendben akkor amostmár csak a legujab változaton kell konvertálnom eggyet hogy a % osokat is elellenőrizzem :)

Amugy nem véletelnül a te kari alpodal keztem... tudtam hogy ababn nem nagyon elssz hiba :) CSak a saját hibáim után való járkálás nem megy valmi jól :(

Elkezdtem megnézegetni a harcrendszert, hogy mi is változott pontosan ETK-hoz képest.

Ezzel kapcsolatban lenne kérdésem, hogy használjuk-e és ha igen melyik opcionális szabályokat?

A harc rendszer maga 100% ban le lett cserélve szinte, ugyhogy erösen javasolt midnenkinek átnyálazni.. mrűá aki harcol vagy mozog csata közben. Mert pl varázslűás közben ere is van mód! Ezért vicces lessz, a angy mágus sietve hátrál a kardot lobáló ork elöl Xd

Opcionális szabálytalankodás:
Mi a ti véleményetek ezekröl? Nekem van véleményem, csak ne akarom rátok erötetni...
Ezért is ha tudom a véleméynetekt majd döntök arrol mi marad és mi megy a sülyesztöbe.

Nibur Sakraf
Üdv. Nagyon el vagyok havazva...az elkövetkezendő hetekben legfeljebb hétvégenként tudok magussal foglalkozni...bocsánat mindenkitől. De akkor próbálom behozni a lemaradásomat mindenben. (imádom ezt a gazdasági válságot :S)

Semmi gond.. amikor irsz akkor irsz. Amugy is le vagyok lassulva :(

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.03.07. 9:39

Karakter elbírálás:

Továbiakban ezt a postot fogom frisiteni amig ezeb az odlalon látható lessz, nem akarok mindent össze szemetelni.

Quator:

Levélben elkültem a akrakteredet, ezuttal töblet KP-t talált a táblázat... a kari lapot is átkültem valószinünek tartom hogy valalmit elnéztem... létszives ha van rá mod nézz rá te is, hátha megtalálod a hiba forását.. sajan enekm nem ment tegnap pedig majd 1 órán át nézegettem.

Nibur:

Ez hosszú lista lessz!
1. Karaktered nem tanulhat pszit, illetve nem lesz képes alakalamzni, mert nincs pszi fogékonyság hátere!

2.A faji és kasztból fakado oktatási bonuszok nem adodna össze! Emiatt az 9összes szociális képzetséged ára nem ugy néz ki amint nálad felvan tüntetve!Az összes nyelv amit tanultál kevés KP val van számolva. 3 at számoltál el 5 kp helyett a legtöbb helyen.

3.A 2. pontban irt dolog folyománya lehet a töbi szociális képzetségnél való elszámolás is:
párbaj, Suekszuális kult. ; szinészet, heraldika,udvari etiket,

4. Lovgkénto ktatási bonuszod van a fegyver használatra és harcétri gyakorlatra is! Ezért ezek kp költéségét elszánmoltad! A 4. foku fegyver használat 3. fokrol neked 13Kp ba kerül; mig a harctéri gyakorlatért 21 Kp val tartozol. Ezeknél többert számoltál...

5. összesen 198 KP-t költötél el pszi mélkül. mig 172Kp-t vettél és az inteligencia hozáadott értéke sem feledezi ak ülömbözöetet. 8 KP val kevesebbet vettél kap bol. Továbá nálam valamiért a 7. szinten 1 kap elköltetlen.

Selmo:
MSN en megkereslek amint tudlak.

Aanthor:
MSN en átadtam a doglokat.. ha javitás lessz küldj e-mailt, a javitott kari lapal, kéelek a legujabb válrotzatra dolgozzál.

Herolad:

Valamikor te is sorra fogsz kerülni... Valamikor a héten :)

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.03.07. 10:03

Üdv!

Dreemer

Már megnéztem és válaszoltam is a leveledre. :D

Ide csak dióhéjban írom: A %-os képzettségekre költött Kp-t nem vonta a táblázat az össz Kp-ból. (A levélben képletet is írtam.)

Nem akarom elvenni Nibur kenyerét vagy belekotyogni a dologba, de azért írok, mert jelezte, hogy kevesebbet tud lenni:

A szociális képzettséges résznél a faj és az oktatás nem adódik össze, de Nibur lovaggal van, aki ingyen megkapja a nemesi vér hátteret is, ami az oktatással ugyan nem adódik össze, de a faj+nemesi vér összeadódik. Tehát a kyr-lovag karakter minden szociális képzettségénél -4Kp-t vonhat le fokonként, de fokonként minimum 1.

A fegyverhasználat és a harctéri gyakorlat szerintem azért "drágább", mert nincsennek (vagy akkor még nem voltak meg) a tulajdonságok hozzá és így nehezebben tanulta, több Kp-ért.

Mégegyszer elnézést a kéretlen beleszólásért!
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2009.03.08. 13:43

Üdv Dreemer.
Bocs...tényleg elnéztem a pszi-s dolgot :P
A nemesi vér háttér viszont összeadódik a fajból származó előnyökkel, ezt írja is a háttérnél, így kétszeres bónuszom van a szociális képzikre. A lovagnál lévő oktatásból származó bónuszokkal nem is számoltam asszem.

Edit: Látom Q már meg is tette helyettem a bejelentenivalót .... köszönöm :)
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.03.08. 18:37

Karakterek:

Minden hozzám külödtt karaktert átolvastam.

Selmo statisztikai része rendben van.

Nibur:
Megnéztem a könyvet és tényleg :) annyi iskolai kedvezmény van a könyvben hogy az ember agya csak úgy zug...
Nálad +9 KP van ah midnen igaz ugy hogy nem veszel pszit....

Melelsleg elsimerésem a képzetség és faj kombinációjának kiválasztása maitt... gyakorlatilag csak 4 képzetségre nincs oktatási bonuszod :)

Másrészt van egy lap pontod amit még nem osztottál el... Quaor cimérek üldöm a kari lapokat... Remélem majd továbbitja.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2009.03.10. 14:55

Dreemer írta:Herolad:

Valamikor te is sorra fogsz kerülni... Valamikor a héten :)

Dreemer

Melyiken? 8)
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
232 hozzászólás • Oldal: 14 / 16 • 1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16

Vissza: Csapatszervezés