• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

V. Csapat

Moderátor: Admin

Téma lezárva
111 hozzászólás • Oldal: 6 / 8 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8

Re: V. Csapat

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.03.04. 12:43

Thor a felszerelésem tekintetében én még adós vagyok ahogy szerintem mágikus tárgy és méreg tekintetében is.
Csak legalább a statot el akartam küldeni, hogy legalább azzal ne legyen gondod.
Üdv

Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.03.04. 19:16

Átnéztem a két karaktert.

Észrevételek:

Lau

Az előtörténet szépen meg van írva. És szerencsére a KM nyugodtan tud ellenfeleket mazsolázni, hisz az írás szerint szinte megszámlálhatatlan haragosotok van. :)

Stat:

Fegyverhasználat (hosszúkard)

20 helyett 21 Kp, mert 4. szinten az erő miatt (12) nem plusz 1, hanem plusz 2 pontba kerül.

Taktika

16 Kp helyett csak 10 pont, mert nem adódnak össze a szintenkénti Kp követelmények.

Kocsmai verekedés

3 Kp helyett 2 pontba kerül. 1. szinten 1-2 (oktatás bonusz) = 1; 2.szinten 3-2(oktatás bonusz)-1 (az előző szint)=1; összesen 2

Írás/ olvasás

Ezt megkapja a pap, így nem kell az 5 pontot rá költeni. Ráadásul 3. szintre kapja.

Vallásismeret

8 Kp helyett 9 pont, az asztrálod miatt (13).

Így maradt még 10 szabad Kp-d. :D

A visszacsapó íjhoz min 13-as erő kell, különben nem tudod használni. :(

Írtad, hogy a harctéri gyakorlatot már első szinten felvetted ötösre. Egy lovagnak még el lehet nézni, meg talán egy harcosnak. De egy arelitának. Az előtörténetben le is írtad, hogy nehezen lehetett a fegyverforgatásra megtanítani, és szerintem így a harctéri gyakorlat is nyűgös. Így én nem engedem meg, hogy első szinten már 5-ös harctéri gyakorlata legyen. Esetleg 3. szintről. Persze, ha megtudsz győzni arról, miért is van első szinten ötös harctéri gyakorlata…,de az nem lesz könnyű. 8)

Garmacor

Stat:

Harctéri gyakorlat

8 Kp helyett 11 pont. 2. szintig megkapod. 3. szint: 10-5( előző szint) –2 (oktatás bonusz)=3; 4. szinten: 20-10(előző szint) –2 (oktatás bonusz)= 8; összesen 11

Állatismeret

16 Kp helyett 18, mert 5. szinten nincs oktatás bonusz

idomítás

19 Kp helyett 24 pont, mert 5. szinten nincs oktatás bonusz (+2), és az asztrálod 13. Ami 4. szinten +1, 5. szinten +2, tehát összesen +5 pont. 19+5=24

Kultúra

Megkapja az otthonit, ezért nem kell költeni pontot. Marad 5 pontod

Anyanyelv

Megkapja, ezért nem kell költeni pontot. Marad 5 pontod

Írás/ olvasás

Ezt megkapja a pap, így nem kell az 5 pontot rá költeni. Ráadásul 3. szintre kapja.

Így a végén marad 5 Kp-d amit elkölthetsz. :D

A visszacsapó íjhoz min 13-as erő kell, különben nem tudod használni. :(

Ja és gondolom véletlenül van dorani varázslóbot beírva. :)
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.03.04. 20:04

Thor:

Előtöri: örülök, hogy tetszik, úgy nézd, hogy a felét Garma írta :)

Ellenségek: válogahatsz nyugodtan, ha semmi ötlet, Dreemerrel tudsz egyeztetni, az összes njk-jának a fekete listáján rajtavannak a karik szerintem... ( már aki még él :D )

Visszacsapó íj: Leírom én is, de majd Garma szerintem részletezi. Abszolút hülyeség, legalábbis szerintem, hogy ennek ilyen korlátja van, és bezzeg a sokkal több erőt igénylő hosszúíjhoz meg nem kell semmi. Meg azt tudom mondani, hogy egy ideig én is lőttem íjjal, visszacsapóval, nem is olyan gyengével, és egyáltalán nem mondatnám, így a játék nyelvére fordítva, hogy lenne 13-as erőm, ugye ha azt vesszük, hogy 10-12 az átag, akkor mondjuk max egy 11es, és mégse volt soha semmi problémám... Meggyőzhető vagy ilyen téren, hogy ettől tekintsünk el, vagy növeljek egyet az erőmön valami más kárára?

Írás/olvasás: a pap ugyan alapból megkapja 3. szinten, de ha megnézed az Arel-papok "különleges képességeit" (wow, micsoda speckó képesség :D ) ott a 3. pontban írja, hogy nem kapják meg alapból.

Harctéri gyakorlat: az előtöriben "tisztességes harcost sem lehetett nevelni belőlük..." dolgot leginkább arra értettem, hogy kellőképpen tiszteletlenek voltak, meg mindig inkább azt csinálták, amihez éppen kedvük volt stb., tehát tisztességes harcos alatt ott éppen a sima kis egyszerű, unalmas közkatona, és erre nem voltak vevők. Aztán ugye jött a felavatás, elmentek otthonról, és rögtön belecsöppentek a háborúba, ott meg ugye, főleg az én karim számára közelharcos lévén abszolút elsődleges a képzettség, ezért is gondoltam, na de, ha nem oké, akkor írd le, hogy hanyadik szinten melyik fok, és akkor javítom ennek fényében.

Ja, egy kérdés: akkor marad a tél, és az eddig elmondott megyünk valahova a hegyekben dolog? Mert akkor ehhez lesz igazítva a felszerelés.
Ja, mégegy, a varázstárgyat illetően: nincs említve asszem az új könyvben sehol, de lenne esetleg lehetőség a 140 mp-t mentálfonál csináltatására felhasználni?

Lau
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2009.03.05. 2:52

Thor, srácok bocs hogy így eltüntem, csak épp hónap zárás volt a munkahelyemen és esélytelen volt, hogy érdemben az OM-el tudjak foglalkozni, kari megy ma vagy holnap.

Üdv Saggaras
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.03.05. 11:36

Thor:

A visszacsapó íjnak az erő követelménye hülyeség a valóságban. Hagyományörzőként elég rendesen otthon vagyok mindenféle középkori fegyver használatában. Elméletben és gyakorlatban is. Ezzel együtt ha azt mondod, hogy ragaszkodjunk a szabályokhoz akkor módosítok.

Harctéri gyakorlatot, állatismeretet, idomítást módosítom.
A kultúrát és a nyelvet harmadik fokon kapják meg a karakterek, de a valásismeretnek sajnos erős követelménye ezért kénytelen vagyok felvenni őket negyedik szintre ezért van mindkettőnél az 5 kp.

Írás/olvasás-t az areliták nem kapják meg. Az arelita képzettségcsomag fölötti részben írja a szabálykönyv.

A dorani bot csak a kapkodás miatt maradt bennt. Bocs a hibákért kicsit kapkodva kellet újracsinálnom mivel a korábbi verzióhoz nem fértem hozzá és nem akartam húzni az időt.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.03.05. 19:44

Lau

Az arel pap bár igen harcias, de szerintem nem a harctéri gyakorlat neki a legfontosabb. Valószínű pap révén inkább próbál közelebb kerülni istennőjéhez. Így szerintem inkább a vallásismerettel foglalkozik jobban. Nos az 5-ös szint az már a mester szint felett van. Ott már te magad fejlődtél, és nem tanítanak. Én a 3-as szintet mondanám neked.

Igen a tél, és a hegy az marad. Tudom máshol tavasz lesz, de a mostani kalandot kicsit egyénire készítettük. Tehát pár részt minden KM maga formálja.

Az a mentál fonál mire jó?

Garmacor írta:
A kultúrát és a nyelvet harmadik fokon kapják meg a karakterek, de a valásismeretnek sajnos erős követelménye ezért kénytelen vagyok felvenni őket negyedik szintre ezért van mindkettőnél az 5 kp.

Garmacor

Ok, bocsi azt én is elnéztem.

Lau, Garmacor

Az írás/olvasást rendesen benéztem, akkor természetesen azt jól írtátok.

Az íjjal kapcsolatban. Én is lőttem már, csak az szerintem nem visszacsapó volt, de azért nem volt nagyon könnyű lőni vele. Nehéz kérdés. Mert ha azt nézzük, hogy néha lősz vele, akkor nem kell a 13-as erő. De ahhoz, hogy rendesen tudjál célozni, és ne remegjen a be a kezed. Ezen felül néhány 10 másodperc alatt kilősz 20 nyílvesszőt, ahhoz már lehet kellene a 13-as erő. Ezért sajnálom, de tartsuk be a könyv által írt szabályt. Ha szeretnétek használni, akkor 13-as erőtöknek kell lenni. :angel:

Saggaras.

Ok semmi gond. Csak nekem sincs mindig időm rá, és szeretnék mihamarabb túl esni rajta. :)
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.03.05. 20:32

Thor:
Elküldtem a javított verziót, remélem megkaptad.
Még így utojára a harctéri gyakorlatra visszatérve: én spec pont azzal is közel kerülök az istenemhez, hogy az ő nevében különböző őrült és vakmerő dolgokat csinálok, harcmezőn pláne. A másik, hogy nem is mondam én, hogy nagyon tanítottak, a képzettség II. kategória, tehát ha bizonyos feltétel adott (a zászlóháború csak az :) ) akkor gyakorlással, oktató nélkül is megy az elsajátítása. De amúgy átírtam, 1-4 tsz 3. fok, 5 tsz 4. fok, onnantól 5, remélem így rendben van.
Az erőt növeltem egyel, a karizmát csökkentettem egyel emiatt. Ja és kevesebb lett picit az fp-m, kellett még 4 kp, most hogy Garma írta, vettem én is csak észre, hogy a vallásismerethez erős köv. a kultúra, ahhoz meg a nyelv, ez is javítva.
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.03.05. 20:34

Thor

Rendben akkoraz er 13 lesz Ettől függetlenül viszont.
Én nem néha lövöldözök hanem aktívan íjászkodok. A szabály pedig azért hülyeség. Mert a visszacsapó íjjak jóval gyengébbek voltak (kevesebb erő kellet a kihúzásukhoz mint a hosszúíjaknál). Egy átlagos harcban használt íjaknál ez nagyjából úgy néz ki, hogy egy hosszúíj kihúzásához kétszer-háromszor akkora erő kellet mint egy visszacsapó íj esetén. A visszacsapó íjak 40-50 fontosak voltak míg a hosszúíjak 70-120 a leletek alapján. A régészeti leletek alapján az angol íjászok (hosszúíjat használtak) csontváza eldeformálódott az íjhasználattól annyira erős íjakat használtak. Ilyenről még a visszacsapó íjat használokról nem hallotam.

Üdv

Garma

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.03.08. 10:02

Con, Saggaras, Selmo még mindig nem jutott el hozzám a karakterlapotok. Légy szíves küldjétek el, hogy legyen idő átnézni, és esetleg javítani.

Lau, Garmacor.

Tudom a könyv szabályai nem mindig fedik a valóságot, de hát ez egy másik világ, és nem 100%-osan úgy működik mint az igazi, ahol élünk. Lehet aki kitalálta még soha nem íjászkodott, de az is lehet, hogy egy másik fajta íjat hív így, aminek nem is visszacsapó íj a neve.

Köszönöm, hogy elfogadtátok a kérésemet, annak ellenére, hogy nem értetek vele egyet. :)
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.03.08. 14:24

Thor: hisz te vagy a KM :)
Amúgy Selmo nincs a csapatban, csak 4-en vagyunk...
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2009.03.09. 1:54

Thor

Átküldtem a karaktert, jah és annyi, hogy teljesen átdolgoztam a koncepciót, nem nagyapa, hanem unokatesó, nem fél-elf hanem ember, nem dzsad hanem pyarroni, valamint nem fejvadász-felderítő, hanem tolvaj (bűvész), úgy dióhéjban ennyit.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.03.09. 16:55

Saggaras

Megkaptam a karakterlapot. Ahogy tudom átnézem.
:)
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.03.10. 17:10

Saggaras

Átnéztem a karakterlapot, és csak egy-két dolgot találtam.

A zsebmetszésnél valami nem okés. 15%-ot kapsz alapból + 18% a képzettségből + 12 pontot költöttél (12*3=36) 36% = 15+18+36= 69%. Te viszont 75%-ot írtál.

Az anyanyelvet, és a kultúrát nem kell megvenned Kp-ból, mert azt alapból megkapod. Így marad még 12 pontod. :)
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2009.03.12. 15:05

Hali, bocsesz mindenkitől, de iszonyatosan el vagyok havazva mostanság melóban. Tényleg igyekszem mihamarabb újra küldeni a cuccot. :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2009.03.12. 16:30

mer zsebmetszésre is kapok oktatás bónuszt másrészt az alapot nem adtam hozzá szerintem
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
111 hozzászólás • Oldal: 6 / 8 • 1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8

Vissza: Csapatszervezés