• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A városon kívül

Ahol megszállhatsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
246 hozzászólás • Oldal: 15 / 17 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17

Re: A városon kívül

HozzászólásSzerző: Torozon » 2009.03.05. 21:35

Syris,Shia-ko

Az öreg fülét vakargatva válaszol.
-Hát egy kutya biztosan elfér, de te...hááát... na majd meglátjuk, talán az istállóban elalhatsz ha nincsenek különösebb igényeid.
A hallottakon Filo hosszan rágódik mire végül mosolyogva és magabiztosan kinyögi.:
-Hö?
Ezután az öreg feláll majd körbekémlel.
-Nos akkor indulhatunk?-kérdezi majd miközben a hátranéz elszomorodik kissé.- Ó drága jó szekerem, milyen sok vihart átvészeltünk mi már és erre így kell elválnunk....

Egyikőtök sem tudja kideríteni hogy érzései őszinték-e mindenesetre ha hazudna nos... akkor bizony valóban egészen művészi szinten űzi.
A bárd, hetek óta elöször, szívbõl kacagott.
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

//Wayne Chapman - A Halál havában//
Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 497
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aramet » 2009.03.06. 12:31

/Aramet/

Miután meggyőződök róla, hogy nincs komoly baja, kicsit megkönnyebbülök. Azonban a lányon lévő korom és füstszag kíváncsivá tesz.<Egy tábortűztől nem lesz ilyen szaga egy embernek, ehhez valami nagyobb dolog kellett.>Körbenézek, hogy látok-e felszállni füstöt a közelben, majd megpróbálom magához téríteni a lányt. Egy kis vízzel lemosom az arcát és megpróbálom megitatni. Amint magához tér megkínálom egy kis ennivalóval és ha elfogadja én is eszek vele. Eközben megpróbálok szóba elegyedni vele.
Él valahol egy úr
Csizmáján porszem a jövő
Trónusa csupán sejtelem
Csak halk sóhaj ő
Úgy hívják:félelem.

Ryan Hawkwood:Éjvarázs
Aramet
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 69
ZK Karakter: Eleron el'Sarion - Ork vadászat
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2009.03.06. 22:43

Aramet

Körbetekintesz ugyan de mást nem látsz csak az út kétfelét szegélyező fáktól, azonban kelet felől enyhe füst szagot hoz a szél.
A leányzót kulacsot tartalmának pár kortynyi vizéből könnyedén sikerül magához téríteni. A lány először körbenéz majd mintha hirtelen ismét felébredne elkezd sírni. Érthetetlen szavakat motyog miközben zokog és a válladra borul. Néhány szót mégis kiveszel abból amit nyögdécsel.:
- Apa....anya...

HIába próbálkozol inni vagy enni adni szegény párának ő csak sír tovább.
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.03.08. 20:55

Syris

-Remek.-mosolyodom el.
-Akkor menjünk. Gyere, Dran! Filo, hozd a csomagokat!
Közben elindulok.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 279
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.03.10. 9:29

(Shia-ko)

Csatlakozom a többiekhez, majd az öreg mellé sétálok, hogy támogassam.
- Sajnálom a kocsidat. Segítek, amíg biztosnak nem érzed a lábad alatt a talajt.
<Beszéltetni kell, tudjunk meg minél többet a városról első kézből.>
- Mesélnél valamit Erionról, Eddig csak legendákat hallottam róla. Milyen hely? Milyen fontos szabályokat kell betartani?
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2009.03.20. 22:35

Syris, Shia-ko

// Hm.. sok mindent megéltem már de hogy eltűnjön a reagom azt még nem... hihetelen, hét elején elküldtem és azóta vártam hogy majd írtok erre most látom hogy sehol sincs!//

Az öreg elfogadja Shia-ko segítségét majd válaszol is neki.
- Hogy Erion? Hát fiam olyan amilyennek mondják, Ynev népeinek olvasztótégelye. Ezért valójában nincsenek szabályok de ezeket mégis be kell tartani... igen ilyen ez az Erion, irányított káosz amit csak a legmagasabbra kapaszkodottabbak látnak át. Minden kerületnek meg vannak a maga szabályai... nos és nem kettő nem három hanem pár száz kerület van. Ugyanakkor legtöbbször egy adott népé az a kerület így például a shadoni negyed a shadoniké, míg a Kyr-út mellé toroni családok települtek be... szóval viszonylag el lehet igazodni ha ismeri az ember az adott népet... és szerencsére a kalandozók ilyenek, ezért is hívják a kalandozók városának. Na meg azért mert itt gyűlik össze a legtöbb gazfickó.

Miközben az öreg mesél Filo csendesen Syris ládáját cipelve követ titeket. A sort pedig a Dran zárja.

//Ha kérdezgetni akartok az öregtől akkor írjátok le egybe, és ezzel le is tudtuk az oda utat-már amennyiben szeretnétek hogy kicsit felpörögjenek az események.//

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.03.23. 8:40

(Shia-ko)

Kényelmesen haladunk a város felé.
<Ezzel eddig nem sokra mentem. Ennyit a mende-mondák is majdnem tartalmaznak.>
- Mond csak, te melyik részén laksz a városnak? Merre érdemes munkát keresni? Tudsz ajánlani valakit esetleg, aki kereskedő inast vagy hasonlót keres?
<Remélem ezzel el tudunk indulni valamerré.>
- Szólj, ha túl sokat kérdezek vagy fáraszt a beszéd, kérlek!
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.04.12. 22:01

Figyelmesen hallgatom az öreg monológját.
-A Kalandozók városa...Igen, már többször hallottam, hogy így emlegetik Eriont...Gondolom akkor a furcsaságok nem szúrnak annyira szemet az embereknek. Mit gondol, mennyire vennék rossz néven,ha ő bemenne a városba?-mutatok Filora.Kicsit később megkérdezem:
-Nem szeretnék nagyon sok időt Önnél tölteni. Nem akarom zavarni. Meg tudná mondani, hogy a magamfajtákat hol látják szívesen? Vagy ha más nem, hol tűrik meg?
Ha esetleg nem értené rögötn, a fülemre mutatok.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2009.04.22. 8:22

Syris, Shia-ko

Az öreg először Syrisnek válaszol.:
- Nos leányom a városban sok negyed van ahhol a hozzád hasonlók hame egy oltárkövön végzik ha nem vigyáznak. A legtöbb az Örömnegyes, és a Szegények-negyedében található, ha ezeket elkerülöd míg meg nem szokod a Várost akkor nem lesz gondod. Persze, Erion olyan város ahol mindennak feltűnik egy új szekta, vagy egy fanatikus gyilkos, netán örült Gorviki- bár minden Gorviki őrült- vagy Toroni, akik magukon kívül minden mást lenéznek.
Ezután Shia-kohoz fordul és neki is válaszl kérdésére:
- Már hogy fárasztana a beszéd? Én szeretek beszélni...csak sosincs aki emghalgatná. Gyermekeim már rég elkallódak valahol a nagyvilágban, unokám meg egy szál se, így leginkább jó öreg Sovánkámnak beszéltem, de most már ő sincs. Már csak az én kedves kis asszonykám maradt akinek semmi újdonsággal nem tudok persze erőrukkolni-mondja kicsit hucutul.- Egyébként mit is kérdeztél? Hogy munkát szeretnél találni? Hát abban attól félek nem tudok segíteni, bár... a piacon vannak felhajtók akik gyakran keresnek pakoló inasokat vagy árusokat, ám az a munbka nem túlzottan kifizetőtő, persze jobb mint éhenhalni. De ha gondolod majd utánnakérdezgetek hátha keres valamimesterember inast maga mellé. Egyébként én a fogadó negyed mellet lakom, azért pont ott mert egy istállót üzemeltetek, nem túlgusztusos munka, de a sok kalandor szereti ha megértő kezekkel bánnak az álataival, ezért hozzám hozzák a lovaikat ha visszatérnek ide, és miért en térnének? Kár hogy oda lett a szénám... így most kocsizhatok a város másik végére hogy szerezzek ellátmányt jövőhétre az állatoknak. Ha nem sikerülne az maga lenne a pokol... persze nagyon köszönöm ezt a sok pénzt, de kérlek értsétek emg hogy bosszús vagyok a lovam és a szekerem miatt. Jajj istenem ha nem sikerül szénát vennem csődbe megyek! A kalandozók nem jönnek majd vissza... pedig, pedig már maga a Vaskezű is volt itt! Hihetetlen nem?

Ahogy beszélgettek- vagyis inkább főként a magából kikelt öreg- lassan elértek a városkapu előtt kigyózó sorhoz. leglaább nyíllövényi távolságra van még a hatalmas barlang szerű nyillás, ám a sor szinte csigalassúsággal halad. A sok szekér és batár miatt az út önmagában elég gusztustalan így délután, hiszen a nap melegen süt az állatok pedig nem restellnek maguk alatt megtrágyázni a földet.
Ösztönösen beálltok az előttekek lévő társzekér mögé, ami egy hatalmas elfátyolozott valamit hurcol. Előtte még hat ilyen szekér van, mindegyiknek a bakján ül egy egy hajtó és egy segéd, akinek a kezében nyílpuska van. A batárok mellet jópár viszonylag egyező ruhájú felfegyverzett alak sétálgat várva a szekerek bebocsátását.

A furcsa kis menet előtt lévő szekér lova hirtelen fellágaskodik mad hátratolja kicsit a kocsit amit mögé fogtak és leginkább boroshordókkal van tele. A hátrafelé lendülő szekér egészen az egyik vastag lepellel lefedett szállítmányú társzekérig csúszik vissza miközben a kétségbeesett hajtó nagy nehezen megpróbálja megállítani.
A társzekér hajtója felkiált dühében.:
- Hé te! Ha nem tudsz hajtani akkor állj le az útrol! Erre a másik is vissza kiállt.:
- Mi hogy én nem tudok hajtani? Tehetek én arról hogy egy kigyó elém mászott?
A gyorsna kialakuló szópárbajban egyre csúnnyább szitkok hagyják el a két hajtó száját, ám erre ti már nem tudtok figyelni, az öreg fordul felétek:
- Gyertek utánnam, ha kivárjuk a sort holnapra se érünk be... a kalandozóknak amúgy is külön bejárásuk van, elég csak annyit tennetek hogy azt monjátok átutazóban vagytok. Rendben?

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.04.27. 12:54

(Shia-ko)

<Hallgatom az öreg beszédét és arra a következtteésre jutok, hogy semmivel sem vagyok beljebb, ha azt nem számolom, hogy a mendemondkák igazolásra találnak. Már csak a tapasztalatoknak is alá kellene támasztaniuk.>
- Rendben, előzzük be őket, ha tényleg soron kívül benegednek. - indulok az öreg után.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.05.16. 22:33

-Öreg, tudnál ajánlani esetleg egy jó idegenvezetőt? Az első napokban kéne, hogy el tudjak igazodni a városban, és mondjon is pár dolgot róla. Nem tudom nálatok meddig lehetünk, meddig nem zavarunk, de mire továbbállok, szeretném kicsit kiismerni Eriont. A járást, a főbb helyeket, a szokásokat.
<Hmm... munka lehetőség úgy látszik nem túl sko van. Legalábbis ami engem érdekelne...Mikor érkezünk már meg? Jó lenne lepihenni. Azt hiszem egy kis kényeztetés se ártana nekem. Egy kellemes fürdő milyen jól esne. Na meg egy férfi társasága...>
Ábrándozásom közben elmosolyodok.
-Shia-ko, miután megérkezünk, mit tervezel a továbbiakra? Gondolom mész dolgozni, hisz az ekőbb munkalehetőségről kérdeztél. De azonkívül?
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2009.05.19. 21:12

Syris, Shia-ko

-Eriont kiismerni? Arra egy élet sem elég gyermekem.
-mondja az öreg, miközben megkerülve a szekeret elindultok előre.
Shia-konak feltűnik hogy mögöttetek egy öreg ember aki kezében egyenes botot fog arcát pedig csuklya takarja úgy szint kiválik a tömegből majd titeket követve megindul előre. A szekerek lassan bandukolnak miközben ti lendületesen haladtok előre. Filo néhány emberben meghökkenést vált ki de senki sem tesz megjegyzést.
- Addig maradsz amíg jól esik. persze te döntöd el mikor állsz tovább leányom.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.05.20. 8:52

(Shia-ko)

<Szintén kalandor? Vagy csak egy vándor, akinek tetszik a sor kikerülésének ötlete? Vagy utánunk szaglászik? Az öreg érdekli vagy a lány? Esetleg én? Vagy a nagydarab fickó? Legjobb lesz, ha szemmel tartom.>
- Így valóban gyorsabban haladunk.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2009.05.25. 14:43

<Az öregtől se tudok meg sok mindent, amir valóban kíváncsi lennék...>
-Köszönöm, öreg.-mosolyodom el.- Meg tudnád mondani körülbelül milyen messze vagyunk még az otthonodtól? Jó lenne mihamarabb megérkezni.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2009.06.23. 0:30

Syris, Shia-ko

Haladtok a sor mellet az öreg bácsi pedig válaszol.
-Hát gyalog megvan egy órányira is de ha találunk fuvart akkor kevesebb mint negyedóra az út. Persze ha sietősebb a dolguk akkor mehetünk az Ajtókkal is csak az drága.

Hátatok mögött még mindig ott sétálgat az öregember aki lassan botjára támaszkodva szinte sántítva közeledik. Aztán hirtelen patakopogás üti meg a fületeket és nyíllövésnyire egy vágtató lovas szinte talpig páncél lovas tűnik fel nagy porfelhőt kavarva. A köztetek lévő távolságot alig egy perc alatt teszi meg jóformán lassítás nélkül. Amikor közelebb ér a mögöttetek baktató bácsira mély baritonhangján rákiált.:
-Hé öreg félre az útból!
Azonban a vénember mintha meg sem hallotta volna ugyanis sem oldalt lépő mozdulatot sem más jelzést nem tesz. A lovas pedig nem lassít. Pár pillanat múlva hallani vélitek a hihetetlen nagy csattanást amellyel az öreg háta a ló szügyének csapódik majd az öreg oldalt esik. Szerencséjére így csak az út melletti kisebb árokba zuhan és nem a ló patái alá.
A lovas előttetek is elhúz ellenben nektek sikeról ellépnetek előle, rákiált a városőrökre mire azok utat nyitnak és be is engedik a városba.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
246 hozzászólás • Oldal: 15 / 17 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17

Vissza: Fogadónegyed