• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

IV. Csapat

Moderátor: Admin

Téma lezárva
232 hozzászólás • Oldal: 13 / 16 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16

Re: IV. Csapat

HozzászólásSzerző: Selmo » 2009.02.26. 20:54

Dreemer

Lássd a felszereléslistát: Pikkelypáncél (rúnázva), előre is köszönöm. Erin as. Selmo
„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 225
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.02.27. 6:32

Üdv!

Dreemer

Köszönöm a bírálatot. Reagálok rájuk.

Az általános részekre:

Mivel folyamatában kb 3-4 változat cserélődött a karakterlapból az alkotás folyamán, így én nem csodálom, ha volt aki nem tudta követni a naponkénti változásokat és nem tltötte le újra és újra a karakterlapot. Ráadásul a tudtommal "utolsónak" mondott excel karakteren is kellett változtatni, amit már nem tettetek meg közületileg csak Martos megkért módosísam magamtól, hogy ne kelljen újra felrakni...

Képzettségek: Az excel karakterlap alkalmatlan a szintenkénti fejlődés képzettségek szintjén való szerepeltetésére. (Pl.: A a harctéri gyakorlat megvan 2.fokon 1.TSZ-en, akkor utána még 3x írjam be ugyan azt a listába?) Egyébként elvileg azt mutatja a kiegészítő (kék) táblázat, hogy melyik szinttől kapja az adott karakter a képzettségbónuszokat. (A szintenkénti megosztáshoz javaslom nézd meg az I. találkozó karakterlapját, ahol szerepel a képzettségekhez, hogy melyik szinten mennyi Kp-t költött rá az ember.

Az új mégegyszer módosított változattal újabb kört kell futnia mindenkinek, hogy átmásolgassa a karakterét egy kb 5. formába.

A "kié a karakter?" kérdésre az Előtörténet fül második kitöltendő sora ad választ: "A játékos neve:"
Mivel ez szerepel a karakterlapban és a kiírás sem tért ki rá, hogy ezen túl máshol is szerepeltetni kell a játékos nevét ezért én nem tartottam fontosnak máshova írni.

Konkrét bírlatra:

Daidoji Akagi az én karakterem. Mint látható egyik mágiánál szereplő tárgyamat sem szerepeltetem az "átlagos" felszerelések között. Tehát van 36 normál és 4 13 MP-s nyílvesszőm. (A darabszám ugye a mágia résznél a "db" oszlopban szerepel. A "mana" oszlop pedig megadja, hogy darabonként 13MP a nyílvesszőkre, így szerintem egyértelmű következtetés, hogy 1 db/nyílvessző mágikus aura varázsjelre telik ebből.)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.02.27. 16:55

Üdv!

Liandryx di Valimor az én karakterem.
Először is köszönöm a bírálatot.
Másodszor, nos, minden szinten 43 KAPot költöttem. Ha jobban megnézed látod, hogy már van első szinten is plusz egy HM módosítóm, ahol meg "47 KAPot költöttem" ott meg kettő plusz HM módosító is van. Azért számolt 45 és 47 KAPokat, mert a plusz HM módosítókat is hozzáadtam a szintenkénti KÉ, TÉ, valamint VÉ-hez, és az excel úgy vette, mintha ezeket is KAPból vettem volna.
Viszont sorry, most vettem csak észre azt a táblázatot, ahová írni kellett volna a bónusz HM-eket. :?
"Mivel szegény vagyok álmom van csupán.
Álmaim lábad elé terítem,
Finoman lépj: mert álmaimon gázolsz." - W. B. Yeats

"Az írek közt az a homoszexuális, aki jobban szereti a nőket a piánál."

"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás

Rye'tel Assumpta (Tharr-pap) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1179
"Fivér" (Gorviki Vértestvér) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1442
Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 586
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.02.27. 20:07

Mindenki:

Amint tudom részletesen átnézem a kraktereket.

Selmo:

Rendben ez tisztázva :)

Varászalat vita:
Emlékszel a ssorendben 2. javaslatodra ami idöre vonatkozik? Emlékszel továbá a legutobbi ötletemre? nos annak egy egyszerüsitet változata és a 2. javaslatod közt határoz magad mejiket szeretnéd. A te karaktered ne mtudo mmejik tetszene jobban neked.

Quator ar Zaraquer:

-Kari lap:
Sajnálom de iyg alakult a fejelsztés... A akri alpon lévö értékek átvitele mint irtam Ctrl+c utána Ctrl+v lene elvileg max 3 perc munka egy kari lap esetében... csak értékeket figyelembe véve...

Szint részletezés:
Az elgondolás szeritn minden szintre vonatkoztatva raksz egy külön ki irást a képeztésegekhez. majd küldök egy példa karit és akkor át fogod látni... de az is jó megoldás amit irsz, csak szerintem igy átláthatóbb lenne...

Kié a karakter dielema:
Mint modnodttam volt memoria zavaros vagyok... a karakterek neveinek társitása a játékoshoz ne mfog menni .. hamar a legtöbb esetben a kasztok párositása sem sikerült.. egyedül a 2 mágia forgatórol tudom hogy ki a tualj..mert miattuk volt a legtöbb bajom.

Karaktered:
Egfy gyilvesző amin mágikus aura bélyeg van? érdekes elgondolás... Egy ezüst pénznyi egybefügő felület kell hozá csak [376.old Varázsjelek cimszó alti pár mondat]... a nyilveszön. Nem avgyok nagy szakértő és nem célom szörszált hasogatni, ez azért elég neehzen képzelehtö el szerintem...

Anathor:
Semmi probléma... igy már értem a miérteket...

Korábban irtam egy elirást a táéblázat használatárol vagy 2 A4 es odlalnyit. Csak éppen a forumon elveszettt... most nincs kedvem ujra beirni.

Ott le irtam hogy a +HM et amit a hartéri gyakorlat ad az alap harcértékeknél lehet elosztani. Egyéb bonuszok rublikában. A bonusz HM pedig számolja menyi elkölthető HM ed van :)

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2009.02.27. 20:29

Csak írok!

Dreemer, varázsjelek: ha ember írja egy ezüstérme a nagyság, és ha egy kisebb lény kisebb "betűkkel"? Nem hiszem hogy egy erdőpille "ha" lenne náluk varázsló akkor a varázsjeleket ezüst érme nagyságban követné el. Sztem símán lehet kisebb jeleket rajzolni ha van hozzá eszköz. Ugyanez a véleményem a varázskörökről is, de ez nem ide tartozik.

Kérdés: ha személyes aura varázsjelet rajzolok a lándzsámra, majd sikeresen belevágom a kedves ellenfélbe hogy (ép) beleáll akkor a lándzsa kinek személyes aurájába fog tartozni? Az enyémbe vagy az övébe?

A karimon módosítani fogok, akkor hol is van az az excel ami aktuális, jó?

Kié a mié: Dreemer, már Quator is írta hogy minden karilapon az előtörténetnél szerepel hogy ki a tulaj, pls odalapozni, mellesleg a kaszt is szerepel ott.
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.02.27. 20:54

Kié a mié: Dreemer, már Quator is írta hogy minden karilapon az előtörténetnél szerepel hogy ki a tulaj, pls odalapozni, mellesleg a kaszt is szerepel ott.

Jogos... fene a lusta vak Meéslöt aki nem nézi át rendesen az iromáynokat...

Kérdés: ha személyes aura varázsjelet rajzolok a lándzsámra, majd sikeresen belevágom a kedves ellenfélbe hogy (ép) beleáll akkor a lándzsa kinek személyes aurájába fog tartozni? Az enyémbe vagy az övébe?

Hehe ravasz :)
És mi történik ha ugyan ezt csinálod kardal, csak éppen a kezedben van a kard?
Nos Abbó a besti ED2 ben azt hiszem leglaábbis iyg hivták. Voltak az árny járók, feltüntetve az elátkoztt vidék öslakoságánál. Nekik volt egy érdekes Tam mágiájuk, amivel dolgokat tudtak transzformálni és ezel öltek. Nem tudom az mejik szabáyl rendszerhez irodott eredetileg.. mert az elsö idökben ugy tudom nem volt személyes aura...
Más hivatalos precednesröl nem tudok... ugyhoyg kénytelen vagyok a saját jozanak mondot itélö képeségemre hagyatkozni :)

Azt mondanám a te aruád része a lándzsa. Viszont a lándzsán végbe menő TAM avgy egyéb hatások már egy másik személyes aurát érintenek. ezért felép a szeméyles aura védelme... persze ezt még 2X át fogom rágni meg emésztgetni... mert most fáradt vagyok ez csak elsö vélemény.

varázsjelek: ha ember írja egy ezüstérme a nagyság, és ha egy kisebb lény kisebb "betűkkel"? Nem hiszem hogy egy erdőpille "ha" lenne náluk varázsló akkor a varázsjeleket ezüst érme nagyságban követné el. Sztem símán lehet kisebb jeleket rajzolni ha van hozzá eszköz. Ugyanez a véleményem a varázskörökről is, de ez nem ide tartozik.

Emebr is tud nagyitó nagyságú betüket irni, pláne Transz hatása alatt.. ami régen ekllet ezekhez az irdogálós játékokhoz.... nem ezen van itt a hangsúly! sokkal inkább a csodálatos mágia törvnyein.... nem mindegy megkora az a runa mágikus jel...

Dreemer

U.i.: ha mágikus hatásúvá aakrju ktenni a nyilveszőt, elég lenen nyil felyét mágikus anyagból csinálni... pl abbitból. simán adnék rá a különleges anyag miatt +1 sebzést is :)
persze ez nem kevés + költésget jelent.... másik lehtöség a papi áldás...
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.02.28. 9:56

Üdv!

Herold

Jó újra olvasni rólad errefelé! :)

Dreemer

Karakterlap: Szerintem, ha nincs akkora különbség a karakterlapok verziói között, akkor próbáljuk a mostani formában megbeszélni a karaktereket, hiszen ez elvielg "csak segédlet". A tényleges játékban már nincs szerepe, oda másik karakterlapot használunk. (Persze, ha jelentős szerepe van, hogy egyforma verziójú excelt használjunk, akkor várjuk a végleges verziót csak az ismételten egy plusz kör, amíg kitöltjük és azon ismét végigellenőrzöd a számításainkat.

Szintezés: Ugyan az a meglátásom, mint az előző esetben.

Nyílhegyek: Kb 10cmx5cm felület elég az "ezüstpénznyi" jelhez? (Ld. japán/távolkeleti nyílhegyek)
Abbit nem jellemző, sők szinte nincs is Tiadlanban, főleg nyílhegyet nem gyártanak belőle. Nem a plusz sebzés volt a célom, másrészt pedig a plusz költségek ráterhelését sem érzem jogosnak, hiszen a megadott MP-keretemet áldoztam rá.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.02.28. 10:32

Quator ar Zaraquer:

Kari lap:

Ugy emlékszem, igaz angyon álmos voltam amikor átnéztem a kari alpokat. Hogy pár helyen volt amit nem számolt ki vagy nem rendesen számolta a dolgokat. Azok az esetek amikor ez elö állt vissza leszenk küldvbe javitott és modernizált kari lappal hogy ne legyen vele gond.

Nyi lhegyek:
Rendben van ezt elfogadom :) akkor van 4 DB különleges nyilad :) Mondjuk külön érdeksé ha becsapodáskor sérülnek a runák... 2k6 + sebzés :) :) aranyos... persze tudom nem ezért lett kitalálva csak "pozitiv" mellék hatás...

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.02.28. 14:19

Mindenki:

A kari lapok felszinesen átnézve, és modositot ávltozat vissza küldve quatornak.

Továbbá egy ujjab szavazás:

Ki szeretne a jeelnelgi karakterekel egy zárt kalandban ténykedni? csak hogy kirpobáljuk mijen 10 sznten az élet?

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.02.28. 14:31

Benne vagyok.:)

"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás

Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.03.01. 10:41

Üdv!

Ismét kiestem kicsit a "körforgásból", így kérlek jelezzétek, hogy kihez nem jutott el Dreemertől a javítás.

A zárt kaland, ha a többiek is rá szavaznak jöhet. Bár azt nem tudom ígérni, hogy minden nap tudok majd írni. (Sajnos pont a március a legzsúfoltabb hónap a tavaszból.)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2009.03.01. 11:56

Én nem kaptam semmit.

Ide kérném : bardelot KUKAC extra PONT hu

Játék: nem fogok online játszani, egyenlőre az is leköt, hogy mesélek.

Ezért is inaktív Herold.
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.03.01. 12:57

Quator:

Megkaptam, köszönöm.

Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.03.01. 13:37

Általános helyzet jelentés:

MSN en utol értem Selmot:
"nagyon szívesen benne vagyok a ZK-ban"

Vele eggyüt mindeki szavazott.
Ugynézki hogy 1 eerb kivételével midnenki bene van a ZK ban. Amint készen van a törtéent és elindul a dolgo itt és pm ben is értesitem a résztvevöket. A beemsélésel kapcsoaltos dolgoakt az elsö mesélö postban fogom feltüntetni.

Karakter elbirálás:

CSapat elötörtéent: jutalmat érdemel!

Aki átment és tulélte a nagy lehuzásokat:
Quator ar Zaraquer

Akik még szenvedő alanyok:
Selmo
Nibur
Anathor
Herold (?)

Amint tudom folyatom a bírálást...

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.03.01. 15:36

Kedves játékosaim! elfeledkeztünk ugy közösen egy kellemetlen dolgorol....

Az öregedésröl és a korkategoriákról.. ezért az összes eddig lejavitott karaktert átt kel nézni :(

a könyv 33.oldalán vannak a kor kategoriák feltüntetve.

Modositások azokat érintik akik:
Emberek akik 35 évnél idösebbek
Elfek akik 900 évnél idösebbek
Kyr származékok akik 70 évnél idösebbek

Ennek fényében vagy a karakter kell fiatalitani vagy a statisztikákat modositani...
Megjegyzem a máfusunk ha járatos a tam ban és van elég manáklya kakor tud megoldást a dologra.. iletve leeht 200 aranyért venni fiatalitó italt :)

Mellesleg a következő karakterek mentek át az elötörtéenti rostán:
Quator
Selmo
Aanthor

Sulyos krédések:
Vigó
-Hösi tettek:

Suluri bak pápval hoyg is volt az a kisérgetés? Ez még Tier nek is massziv höseposzi szintü tett lett volna szerintem... Érdeklnének a részeltek...

Asziszi vérkelyhesekkel mit végzett?

Elenségek:
"CSAK" toron és csalosai szeretnék vérét venni? jól értelmezem?

Nibur:
Jelentös ifju -kóri események:
A vörös hadúr szokot menni nomádokat öldösni? Nem simerem anyira a vörös és fekete hadurak viselt dolgait... Azt tudom ha egy is mozgásba lendül anank követekzményei szoktak lenni... másrészt Ezen a körüton szerezhetett valami barátságót ismertséget a kari?

Személyiség:
a gonosz mágai használok leirásában emlited ne mekedveled a boszorkányokat, boszoráyn mestereket akik gonosz célokat szolgálnak. Korábban leirod hogy a karaktered szeritn nincsen jó és rossz... Nem tudom értelemzni ebben a szemléletben a akraktered ere a részre vonatkozó leírását... akkor ez itt mit szeretne takarni?

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
232 hozzászólás • Oldal: 13 / 16 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16

Vissza: Csapatszervezés