• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

IV. Csapat

Moderátor: Admin

Téma lezárva
232 hozzászólás • Oldal: 11 / 16 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16

Re: IV. Csapat

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.02.16. 20:47

MSN megbeszélésnek vége...

sikeresnek mondható :)

összegzést hogy követni lehessen a dolgokat majd megírom :)

A lényeg megvan a bemesélés... VÉGRE!

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2009.02.17. 11:22

Üdv.

Bocs, h nem voltam msn-en, de bnőmmel voltam, és már olyan rég voltunk kettesben, h nem akartam most mással foglalkozni. Majd megírnátok, h mire is jutottatok a megbeszélésen.

Am ennek a magashegyi dolognak én személy szerint nem nagyon örülök, mert az ilyen kalandokra a lovag a legalkalmatlanabb a nehézvértes, lovas harcmodor miatt. Na mindegy már nem módosítok rajta, mert se kedvem se időm, de ezt azért hamarabb is közölhették volna :S Mély tarisznya nélkül még a vértet sem tudja nagyon magával cipelni, mivel a hegyen lóval nem nagyon lehet kaptatni :S Vadonnal kapcsolatos képzettsége még csak hírből sincs, max a herb 2-es, de azzal nem megy messzire, mert leginkább az alföldi növényeket ismerheti vele.

Majd Dreemer légyszi továbbítsd a vezetőség felé, h az ilyen fontosságú dolgokat a kiírásban közöljék legközelebb, ne akkor amikor az ember már nagy nehezen elkészítette a kariját (ami mellesleg egy ilyen kaliberű kalandban valsz teljesen használhatatlan lesz)
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.02.17. 11:41

Csak röviden, hogy ne izgulj Nibur!

Elsősorban, a felháborodásod jogos, és a csapat nagy része is így érez.

A csapat Gianagba érkezik Anathor karijának esküvőjére, egy az ország adottságaiból fakadó magasföldi régióba.
Errefelé vannak kiépített utak és az esküvőket sem a havasok csúcsán szokták rendezni, a cuccod és a lovad hozhatod.
Nagyjából eddig jutottunk, meg a motiváltságról vitáztunk.

A lovas harcmodor tényleg nem hasznos egy szűk hegyi ösvényen, ám egy teljes vértes alak jól tud ilyeneket tartani :D

A komlink nem gyűrű lesz(annyi már nem fér a kezemre :D ) hanem lips/vmi olyan amihez nem kell kiszúrni a füled csak a cimpára húzod és ott marad, kérdezd meg barátnőd/

Nyomkeresés, hegyvidék Quator karija tiadlani hegyivadász, határőr a témában igencsak kompetens, és az elf sem ilyed meg ha véletlen szembe jön egy fa. Nem hiszem hogy a lovagtól bárki elvárná hogy felderítsen vagy vadásszon.
Nyugi, ha balhé lessz előre engedünk/lökünk :D .

Ha nagyon nem tudsz mit kezdeni a vérteddel csinálok helyben neked egy cuccost amivel insta-beöltözhetsz, csak Dreemer fogja a haját tépni :D.

EDIT:

lehet hogy nem Gianagban hanem valahol Erigowban keres Dreemer egy fiktív helyet de a körülmények hasonlóak lesznek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Herold Bardelot 2009.02.17. 11:49-kor.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2009.02.17. 11:48

Ok. Még egy kérédsem lenne a dologhoz, h hozhatok-é mélytarisznáyt (elvileg 53 Mp körül van, de az utk- ban nincs , csak a régi könyvekben van benne) A a mágikus cuccaim: rúnavért (1-es), mélytarisznya, meleg zeke :) meg esetleg a comlink füles. (tiszta james bond....elképzelem amint a sikátorban figyel a lovag, majd a kiszemelt célpontot észrevéve a fülén aktiválja a fülest: ssssttt.... egye, egyes...ittt szürkepatkány, A csomag úton van feléd...vége ssstttt.....
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.02.17. 11:56

Nibur Sakraf írta:Ok. Még egy kérédsem lenne a dologhoz, h hozhatok-é mélytarisznáyt (elvileg 53 Mp körül van, de az utk- ban nincs , csak a régi könyvekben van benne) A a mágikus cuccaim: rúnavért (1-es), mélytarisznya, meleg zeke :) meg esetleg a comlink füles. (tiszta james bond....elképzelem amint a sikátorban figyel a lovag, majd a kiszemelt célpontot észrevéve a fülén aktiválja a fülest: ssssttt.... egye, egyes...ittt szürkepatkány, A csomag úton van feléd...vége ssstttt.....

Mély tarisznya:
Olyat én nem tudok csinálni, az új mozaik( a kicsi térkapu ami benne van).
Mp-ja mindenképp magasabb mert a térkapu alap ára is több, és az még csak az alap varázslat, még bele is kell rögzíteni a varázst stb.

Füles: meg se kell szólalnod, csak
gondolatban aktiválod pl: csiribú
felidézed elmédben hogy mit akarsz mondani: a bal sarok mögött egy kocsi tűnt fel
gondolatban inaktiválod:csiribá
Ekkor az összes lipset viselő személy a Te hangod fogja hallani a felidézet szöveggel. Igen még Te is.

Quatornak volt egy jó meglátása: hivatalosan esküvőre megyünk nem háborúra. Így normál utazó ruhában/hétköznapi viseletben is megjelenhetünk, nincs ugyanis okunk másra. Reméljük lesz tüzelő a bálon és nem fog a násznép megfagyni :D .
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.02.17. 17:24

A bemesélés körüli mizériát csak fokozza hogy megszokásbol átgondoltam a dolgokat. Azt hiszem átkell majd tervezni a bemesélés bizonyos részeit... de még nem fix... amint elöre tudok lépni a fronton azonnal értesitlek titeket.

MSn en amikro tudok fent vagyok ha vlalaki vlalmit szeretne ott gyorsabban le tudjuk zavarni. Az egyeségekröl és döntésekreöl majd emlékeztető PM-et küldök körbe minden nap vagy minden más nap. A PM lessz mindig az aktuális szerintem az gyorsabban eljut a néphez mint a forumos beirás... nekem legalábbis mindig felugrik egy ablak, azt meg fix hogy észre veszem.

körkérdés egy NAGYON fontos!

Kinek miképpen néz ki az ynev képe?

A kérdés okai:
-Mindenkinek másképp
-KM ként nem szeretem másokra a sajátomat rá eröltetni, bár ez mindig szükség szerü... nem elekrülhető sajna...
-Van valalmiféle elképzelésem a karakterek szintje által képviselt eröröl, és megeshet ez az elképzelés nagyon durván nem esik egybe a ti elgondolásotokkal...
-Szeretek (és meg is teszem) bizonyos dolgokkal buherálni... pl varázsaltok nem a szokványos modon müködnek... vagy eddig sosoem látott és szabálykönyvekben nem létezö varázslatokat használnak az ellenfelek... és nem bestiböl szedem a szörnyeket....
-Másik okom hogy szeretném tudni mi az amit elképzeletk hogy képes megtenni a karakteretek... szinte biztos hogy nem esi kegybe az én elgondolásaimmal nem akarom hogy a cslekvés elötti pialantban derüljön ki a dolog...

A dolgokat kb még 50X átfogom tervezni.. ebböl elgaláb 10 aslaklommal az alapoktol kezdöen mindent.. ez nálam üzem szerü... de titekt nem fog nagy mértékben érinteni, söt egyáltalán nem fog várhatóan...

Nibur Sakraf:

Megértelek szerintem jól tetted semmi vészesröl nem maradtál le. A bemesélés körüli dolgokat és a a ki mit szeretne hallani dolgokra kérdeztem rá. Megvizsgáltam a bemesélés leehtésges modozatait... és megtaláltam az akor optimálisnak tünö megoldást.

A mélytarisznyát 140 manás ingyen készletböl akarod beszerezni?

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2009.02.18. 10:09

jaja a 140 manás ingyékészletből jönne. mint írtam a 140 manás készletben lenne egy meleg zeke, egy 1-es szintű rúnavért és a mélytarisznya :)

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.02.18. 13:24

Üdv!

Dreemer

Sajnos számomra a "milyen az ynev képed?" kérdés túl általános, nem tudom mire is vagy pontosan kíváncsi, így nem tudok rá különösebben írni.

Az okokként megadott dolgokra viszont azt hiszem tudok válaszolni:
Karakterek "erősségi szintje". Nos tudom ez ÚTK meg minden, de a magus számomra akkor is az maradt ami volt. Tehát az 5.-6. TSZ az, ami a "már erős vagyok, de még fejlődök" kategória. E fölött, főleg 10.TSz-en már az "amit kellett/lehetett elértem és mostmár ebből a tőkéből elvagyok" kategória. (Persze jelentős különbség, hogy ÚTK-ban valami 4500 TP-től 10.TSZ, ETK-ban meg ebből még az 5.TSZ-t közelítette csupán a varázsló mondjuk.) Így valószínűleg számomra az ynevképet erősen sérteni fogja az ÚTK rendszere szerinti középkategóriás besorolás, mikor ezen a szinten én ahhoz vagyok szokva, hogy a karakter már nagyhatalmú a maga területén.

Nem szabálykönyves varázslatok, szörnyek és hasonlók. Na ettől én személy szerint kiütést tudnék kapni, hogy finoman fogalmazzak. Ennek két egyszerű oka van:
1, Ha valami nem neves/magusos dolgot szeretnék játszani/látni, akkor nem magusozni ülök le, hanem más ahhoz illő játékkal játszani. (Pl.: napfénytűrő vámpírt WoD-ban okés mesélni meg szabályos is, de magusban a vámpír egy adag fokhagymától is füstöl, nemhogy a naptól.)
2, Nem azért mondom, mert arra számítanék, hogy te vissza akarnál élni a KM-i befolyásoddal a játékban, de a nem szabályos játék magában rejti a KM-i túlkapások lehetőségét is. Az meeg számomra nem vigasz, ha utólag annyit kapok, hogy "ja bocs azt hittem ez az újítás nem így sül el".

Karakterek képességei. Szerintem mindent képes megtenni a karakterem, amire van felvéve neki "jogalap". Tehát pl van 2.fokú vadonjárásom (ha jól rémlik nincs nagyobb), ehhez úgy emlékszem az van írva, hogy kisebb csoporttal kb egy hétig el tud csatangolni gond nélkül. (könyv most nincs nálam, így idézni nem tudom a szöveget) Ekkor nem szeretném, ha pl a "megyek hozok vacsorát" kijelentésre egy furfangos tulajdonság-próba sorozat lenne a kitétel, amikor az van a képzettségnél, hogy adott szinten ezt meg tudja csinálni. (Ez csak egy hirtelen kiragadott példa volt, de remélem kiviláglik mire godnolok.) Összességében én ismerem a karakterem képességeit és határait, amiket a szabályok megengednek és ezeket próbálom jó kombinációban kihasználni a problémák leküzdésében.
Illetőleg akár JK-ként, akár KM-ként ilyen magas szinten azért már szokott lenni egy "hős faktor". Ez annyit tesz az én olvasatomban, hogy vannak szituációk, amikor esetleg dobni kéne, hogy sikerül-e a dolog, mert stressz meg minden, de azt mondjuk, hogy "ne dobj inkább, mert még a végén elrontod". (Ezt nem tudom pontosabban megfogalmazni, hogy mikor-hogy.)

Remélem tudtam segíteni a válaszokkal.

Mindenki (főleg Anathor és Nibur)

Mi a helyzet karakterileg? Nem hajcsárkodni szeretnék, de akkor mikor is tudjuk elküldeni az első körös bírálatra a karicsomagunkat?
(Szerintem az pl nem okoz majd megoldhatatlan akadályt, hogy Dreemer nem engedi meg "utólag", hogy 2 váltás nyári ruha helyett azt írjuk, hogy 2 váltás téli ruha. :) )
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2009.02.18. 19:36

Üdv!

A mai nappal vissza vontam a nevezésem.

Abból amit már tudok és amire következtetek a passzív tényekből azt szűrtem le, hogy erre nekem köszönöm de semmi szükségem.

A csapat jó lehetett volna, azt sajnálom.

Köszi a bizalmat és sajnálom hogy nem tudtam élni vele.

Sziasztok.
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.02.18. 19:43

Herold!

Nehogymár néhány idióta kívülálló miatt ne gyere!?!

Hidd el nekem a csapatunkon kívüli részért én se mennék, sőt!

Viszont olyan jó kis csapat gyűlt itt össze, hogy csak miattatok megéri elmenni! Ha más nem mi majd a naagy közös kalandon kívül játszunk egy jót, de ezt, a találkozást a csapattagokkal kérlek ne hagyd ki! (Többek között önös érdekből is kérem ezt, mert szeretnék végre veledi is találkozni és játszani egyet, ami az eddigi két alkalommal egy-egy köszönésen túl nem sikerült sajnálatos módon.

-- Figyelmeztetés: Sértés --
Con Larrodan
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selmo » 2009.02.18. 23:38

Herold!

"Testvérem" bármi is történt kérlek, ne hagyd magad befolyásolni, és gyere el, szórakozz egy jót, csak azért is.A csapat véleményem szerint is nagyon jó, a többi meg nem lényeg. A saját dolgainkat mi jól és normálisan megszervezzük, a többi meg Í.J.!
„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 225
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.02.19. 14:22

Herold!

Egyetértek az előttem szólókkal, nagyon örülnék ha találkozhatnánk és megtisztelnél a jelenléteddel! Remélem sikerül meggyőzni, hogy mégis csak részt vegyél a találkozón, és játszunk egy jót!
"Mivel szegény vagyok álmom van csupán.
Álmaim lábad elé terítem,
Finoman lépj: mert álmaimon gázolsz." - W. B. Yeats

"Az írek közt az a homoszexuális, aki jobban szereti a nőket a piánál."

"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás

Rye'tel Assumpta (Tharr-pap) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1179
"Fivér" (Gorviki Vértestvér) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1442
Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 586
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.02.19. 14:24

Ja igen. Quator, holnap mindenképpen leadom a karimat, minden kész van (stat, előtöri, kivéve a felszerelés), csak be kell gépelni. Elnézést a késésért, és köszönöm a türelmet!

"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás

Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2009.02.19. 23:46

Herold:

Szerintem szerencsésebb lenne ha vissza vonnád a lemondásodat.

1 .Ha igyis uygis eljössz akor miért ne játszahatnál.
2. A KM ek mindig eltérnek az eredeti modultol, miatatok ez amugy sem elsz kis mértékü.
3. A varázslód tárgyainak nagyját átengedtem... és tudod mit... a com linekdre is akitalálok vlalmit csak hoyg legyen... De szigoruan csak a csapat tagok létszámával megegyező DB lessz belöle.... nem akarok itt mobil hálózat alapitására engedélyt adni! :)

4.Az egyméssal vitázokkal nem ekll törödni, jót tesz az ember EGS tulajdonságának :)

PM ben kültem a beigért emlékeztetöt, picit talán hosszú lett... az elején sé a évégn van pár kérdés meg egyéb léyneges dolog ak özepén.. hát irtam mam eéslési stilusomrol magyarázok ezt azt.

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2009.02.20. 19:38

Jelentem alásan karakter elküldve. :)
Igaz hiányzik még a felszerelés, és az előtöriből 1-2 kérdés, de ahhoz szeretném Nibur segítségét kérni.
Szóval Nibur megkérdezhetem, te mit írtál a következő kérdésekre (csak mert gondolom együtt kalandoztunk nagy részt "testvérek" lévén, így csak nem kéne külön dolgokat írnunk annyira.)
- Milyen társadalmi pozíciót és vagyoni helyzetben volt a család?
- Gyeremkkorban történt jelentős családi tragédiék (ha voltak ilyenek)?
- Gyermekkorban történ jelentős -a karakter életútját befolyásoló- örömteli események (ha voltak ilyenek)?
(Erre az uccsó kettőre írtam választ, de mivel egy családban nőttünk fel, ezért hátha te is mást írtál.)
- A tanulóévek vége (Mi volt a karakter "mestervizsgája" azaz mi volt az a momentum amikortól az adott Kaszt tagjának számított?)
(Itt egy közös - az első - küldetésre gondoltam.)
- Élete során bekövetkező fontosabb események (kalandok, „hős”tettek, stb. – legalább 5 db felsorolása és pár mondatban lévő leírása kötelező!)
(Ide is írtam 5 dolgot, de talán vagy 2 fontosabb eseményben együtt vehettünk részt szerintem.)

Remélem nem okozok ezzel gondot neked, és a többieknek azzal, hogy a felszerelés még nincs. :oops:

Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
232 hozzászólás • Oldal: 11 / 16 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16