• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sivatagi Vihar (ÚTK)

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
107 hozzászólás • Oldal: 4 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

Re: Sivatagi Vihar (ÚTK)

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.02.03. 15:31

Mikor eljöttök Mahírtól, még mindig a Smaragd Szeráj területén vagytok. Ez gyakorlatilag egy nagy kiterjedésű áruelosztó központ ahol le és felmálházzák az állatokat az istállókban, gondoskodnak a nyavajáikról és felkészítik a hajcsárok őket az útra.
Természetesen sok kis kávézó, teaház és kifőzde van itt, ami a karavánok személyzetének felfrissülését szolgálja.
A legközelebbi a Fehér Róka Kávézó. A hely felől pengetős dzsad hangszerek hangja szól, és jó kávéillat -akarom mondani feketeleves- illata száll, elvegyülve édes péksütemények aromájával.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.02.03. 16:25

(Ewan)

<Na, mi lesz ebből...>
- Nézzünk valami csendesebb helyet, ha lehetséges az ilyen. - Elrakom a papírt és megpróbálok egy a legközelebbi kávézó felé indulok remélve, hogy a többiek követnek. Keresek egy nyugodt asztalt és helyet foglalok. A felszolgálótól feketelevest és kalácsot, vagy valami hasonló süteményt rendelek, amilyük éppen van.
...
- Tehát Uraim, én most leülök és megvárom, míg végeztek. Nem kockáztathatjuk, hogy otthagyom a fogaim és nem tudjuk felvenni a pénzt, igaz? - nevetek rájuk. - De komolyra fordítva a szót, beszéljük meg, hogyan működjön a dolog. KI tud valamit az ilyen istentelen dögökről? Én csak gyerekkori mesékre emlékszem, de abban fogtündér is volt. Ugye olyan nincs valójában? - nézek ilyedtedten a többiekre. - Arról is beszélnünk kellene, hogyan induljunk neki? Szerintem 1 lövész elég a társaságban, ha valaki nem tudja a felderítést átvállalni tőlem, az én nyílpuskám amúgy sem gyorstüzelő. Jobb ötlet?
<tyúkapótyúkapótyúkapó>
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aramet » 2009.02.05. 17:27

(Belgar)

A többieket követve belépek a kávézóba és leülök az asztalhoz társaim mellé. A felszolgálótól én is egy csésze feketelevest kérek valami kísérővel.
-Hát, sokat én se értek ezekhez a sivatagi szörnyekhez. És szerény véleményem szerint-mosolygok Ewanra-a fogtündér sem létezik.
-Ami a taktikát illeti, én szívesebben vagyok a harc sűrűjében, de ha kell, akkor tudok lövöldözni is, bár ehhez elf barátunk jobban ért.
Él valahol egy úr
Csizmáján porszem a jövő
Trónusa csupán sejtelem
Csak halk sóhaj ő
Úgy hívják:félelem.

Ryan Hawkwood:Éjvarázs
Aramet
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 69
ZK Karakter: Eleron el'Sarion - Ork vadászat
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2009.02.05. 23:03

Naiden Findalath

Követi a többieket miközben azon töri a fejér, hogy azon kívül, ogy halott-e ezen lényekről eszébe jut valami hasznos legenda, amiből bári hasznos informásció kiderülhet.

-Nos ha jól, ahllom akkor már tudjuk is a taktika lényegét. Én íjjal távol tartom, vagy addigra mire hozzátok érnének kivégzem a bestiákat, úgye jól értem?
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.02.06. 13:08

A hely amit a megbeszélésetek színhelyéül választottatok, rászolgált a nevére: legalább egy tucat kávékülönlegességet árulnak a pult fölé lógatott tábla tanúsága szerint; de édes, ragacsos illatok terjengenek, jelezve, hogy húsételeket nemigen szervíroznak; legalábbis itt.
A helység körülbelül két nagyszoba méretű és nyolc asztal van benne.
A falakon szőnyegek, a homokkő támpilléreket faberakások díszitik.
Egy hosszú nyakú hangszert penget egy fogatlan turbános öreg az ajtó mellett, bárgyún villogtatva rátok ínyét mikor beléptek.
Színes ruhás herélt férfi jön, mély meghajlással köszönt és nőies hangon cincogja:

-Lenni üdvözölni Fehér Róka. -Mit hoz ki önök? -mondja miközben alátok tolja a széket és lesegíti rólatok a felszerelést, hogy asztalhoz ülhessetek.

Lánykóristákat is megszégyenítő szoprán hangjával ellentétben áll, hogy akkora mint egy korg, és legalább olyan kötött izmozata van. Bötykös öklein már elszarusodott a csont, tartanátok is tőle ha nem lenne ilyen kifogástalanul udvarias és előzékeny.

Felveszi a rendelést és a dolgára megy.

A kávézó asztalainak felénél ülnek. Többségük dzsad karavános, kereskedő, kisebb részük helyi polgár. Idegen zsoldos nem nagyon van, mert készételek közül csak édességet és egyéb csemegéket szolgálnak fel a jelek szerint.
A népek teljes átéléssel beszélik a híreket, pletykákat és napi történéseket.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2009.02.08. 16:47

Naiden Findalath

-én kérném a ház specialitását.

Mondja Naiden udvaias de félelmet nem ismeő tekintettel a szoprán hangú férfira nézvést.

<Huu, most nem tudom eldönteni, hogy megilyedjek tőle vagy kiröhögjem. Alapvetően barácságosnak lászik, valószínűleg a férfiasságával együtt a mogorva harciasságát is elvették, és szép egér cincogó hangot kapott cserébe.>
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.02.09. 8:42

(Ewan)

- Nagyjából igen. - fordulok Naiden felé. - Annyival pontosítanám, hogy én mennék némiképp előre, ha földi módszerekkel el lehet rejtőzni előlük és megpróbálom felfedezni a rejtekhelyeiket, mielőtt Ők fedeznének fel minket. Ehhez kellene tudni róluk valamit, mert ha reménytelen elbújni előlük, akkor tényleg egyszerűbb, ha ketten megtűzdeljük őket, amíg közel nem érnek, aztán ami belefér.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aramet » 2009.02.11. 10:46

A nagydarab fickó alkatához egyáltalán nem illő hangján majdnem elnevetem magam, de sikerül visszafognom magam. Leadom a rendelésemhez a hely specialitását is hozzácsapom.

-Ebből a szempontból tényleg jó lenne többet tudnia a szörnyekről, de mivel még nem vették őket lajstromba, ezt a lehetőséget elbuktuk, hacsak-gondolkodok el egy pillanatra-Mi van a karavánnal ami befogta őket? Vajon a városban vannak még? Ők csak tudják miket hoztak, nem?
Él valahol egy úr
Csizmáján porszem a jövő
Trónusa csupán sejtelem
Csak halk sóhaj ő

Aramet
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.02.11. 11:26

(Ewan)

- A kérdés nagyon jó, de épp ezért nem értettem, hoyg senki nem tud semmit a szállítmányról. Sem aki hozta, sem aki rendelte. Ha a karaván tudta volna, hogy mit hoz, akkor itt is tudnák, de az időnkbe belefér, hogy fussunk egy kört szerintem.
<Mondjuk ennél nagyobb összevisszaságot is tapasztaltam már itt, pedig arra azért szoktak ügyelni, hogy mire adnak ki pénzt.>
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.02.11. 14:39

(Naiden)
Kihozzák a ház specialitását: a szárított datolyából, fügéből és kesudióból álló kalács szerűséget, aminek egy falata után úgy érzed: elteltél vele.
Nincs különösebb bajod a gyümölcsökkel, de ez nagyon édes és tömény, viszont kísérőnek egy kupa hűs vizet kapsz amit citrommal savanyítottak kicsit meg, láthatólag édességhez semleges dolgot adnak kisérőnek.

(Off: Ok, akkor megvárom a konkrét haditanács végét és csak akkor reagálok, ha van valamilyen cselekvés a karik részéről a külvilág felé.)
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.02.13. 8:36

(Ewan)

<Érdekes baleset lesz ez itten...>
Eszek pár falatot és kortyolgatom a levest miközben gondolkozom a hogyan továbbról.
<Vajon tényleg senki nem tud semmit vagy csak ködösítenek? Ha megtudnánk valamit, lehet hogy Naiden-nek eszébe jutna valami. Mintha mesélt volna már egy-két érdekesebb történetet varázslatos lényekről. Hátha nem csak meséket tud.>
Amikor a felszolgáló a közelbe jut magunkhoz hívom:
- Hallottuk, hogy Jabril Hamed legutóbbi állatszállítmányát szabotálták így nem tudunk abban a megtiszteltetésben részesülni, hogy láthassuk az egyik híres viadalt. Ki tehetett ekkora szörnyűséget? Milyen csodálatos szörnyeket hozhattak ide? Nem tudsz erről esetleg valamit? - Felvillantok egy ezüstöt, hogy nagyobb kedve legyen mesélni. - Melyik társaság elég hősies, hogy ilyen fenevadokat szállítson?
<Ha legalább tudnánk, hogy kiket keressünk, már lenne merre elindulni.>
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.02.13. 12:03

A dzsad fiú elkapja az ezüstöt és lelkesen mesélni kezd:

-A Kedall raktár ellen? Oh, mindenki erről beszél! Tegnapelőtt hozta Kendall és csapata valahonnét a Quiron-tenger mellékéről. Lerakodtak és még aznap éjjel továbbáltak. Másnapra valami bestia szétmarcangolt három rakodómunkást, mikor bementek áruért. A túlélők szóltak a városi gárdának, azok kijöttek, levadászták azokat a bestiákat amelyek kijutottak -veszett csata volt, még egy raj lovas lándzsás is itt volt- is és őrizték a raktárat addig, amíg az emir varázslója kijött és csinált valami hókuszpókuszt. Valami kört rajzolt vagy mit. Azóta még a denevérek se repülnek ki a raktárból. Azt mondják semmi nem törhet ki onnét. Azt nem tudni ki csinálta. A kereskedők rebesgetik, hogy amund szabotőrők akarják így fokozni a városban a káoszt, de olyat is hallottam a városi striciktől, hogy egy rivális banda segítette a szörnyek szabadulásuk útját, mert Kendall nem fizetett egy luxus lányért akivel egyszer Armelin ünnepén összefeküdt....a kézművesek céhe szerint lehet Kendallék rosszul zárták a ketreceket vagy ilyesmi. Mióta mástól veszi a láncokat és a zárakat, fújolnak ám nagyon Kendallra, ő volt a legnagyobb megrendelőjük. A hóhérsegéd szerint, akivel együtt ittam a legutóbbi veremviadalon; Kendall elfogott egy aqvír korcsot és azt nem lehet csak úgy börtönbe zárni...de én biztos forrásból tudom: ma a piacon a dinnyeárus beszélt a Tamid-ház egyik tevehajcsárának a sógorával, akinek a katonatársa őrzi a raktárat és azt mondja hogy Kendall a Szelek Urának harcosát fogta el, aki szörnyű haragjában minden ketrecett szétzúzott.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.02.13. 13:32

(Ewan)

<Aquir korcs? Szelek Ura? Egyre szebbnek tűnik a helyzet. Mondjuk hogy ebből mennyi az igaz, az más kérdés. Ha az aquirok anniyra halálosak, mint rebesgetik, akkor a katonák nem állították volna meg, így ez valószínűleg nem igaz. Viszont ha ennyi fegyverest kellett bevetni, akkor még biztosabb, hogy nem lesz egyszerű dolgunk. Kezd végre érdekes és izgalmas lenni a dolog.>
- Ezek igazi csemegék lennének az arénában. Mi a tervük velük? Újra befogják őket vagy megpróbálják levadászni? Merre találjuk ezt a Kedall raktárat? Egy ilyen látványosságot muszáj megnéznünk.
<Ott talán tudnak mondani valami ténylegeset, amiből ki tudunk indulni.>
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.02.15. 10:06

(Off: ichigo, kilépett, úgy veszzük a karija sose volt. 8) Nem kínlódok a kimesélésével.)

A felszolgáló fiú elgondolkodik.

-Úgy tudom Kendall a Tamid-házzal áll szerződésben. Azt hiszem az emír elvárja tőlük, hogy takarítsák el azt a szemetet amit ők okoztak.

-Ó, a raktár a Bazár külterületének déli részén áll, egy címeres van a homlokzaton, egy sólyom van a címerben, aki egy kígyót tart a karmai között. -mondja a fiú, aztán a dolgára siet.

-Hát ez nem valami sok. -mondja Naiden- Ezek alapján bármi lehet ott, egy fabunkós orktól egy sziklaevőig. A felderítés nem rossz ötlet, de hallottátok Mahírt: ha bebörtönző varázskör van az épület körül, a felderítő hogy tér vissza beszámolni arról amit látott? Csak annyit tudunk tenni, hogy a helyszínen óvatosak leszünk. -néz jelentőségteljesen a predoci harcosra.
-Ez nem hovédő háború orkok ellen amit fanfárok hangja kísér. Célszerű lesz nem egyedűl előretörni vagdalkozva.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Aramet » 2009.02.15. 14:11

(Belgar)

-Akkor szerintem lassan fejezzük be a falatozást és induljunk. Lehet, hogy még a raktáron kívül is megtudhatunk valamit, ami hasznunkra válhat.

Amúgy nem szoktam "vagdalkozva előretörni". Azzal a taktikával már rég otthagytam volna a fogam valahol, de mivel én csak kiegészítő fegyvernek használom az íjamat, ti viszont hivatásos lövészek vagytok, úgy néz ki én leszek a sűrűjében és ti fedeztek távolról. De ezt már megbeszéltük.

Mondandóm befejeztével nekilátok, hogy elfogyasszam a feketelevest és a kísérőt. Ezután megvárom, hogy a többiek is végezzenek, majd felkapom a felszerelésemet és ha senkinek nincs ellenvetése, javaslom, hogy induljunk.
Él valahol egy úr
Csizmáján porszem a jövő
Trónusa csupán sejtelem
Csak halk sóhaj ő

Aramet
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére