• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezések

Moderátor: Admin

Téma lezárva
365 hozzászólás • Oldal: 15 / 25 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Selmo » 2009.01.27. 19:02

Köszönöm a gyors választ Yvett!

Igazából ezzel a konkrét kérdésem is megválaszolódott, tehát, nem kell külön pyarr pszipontjaimnak lennie, és godoninak, és nem kell külön venni, meg vezetgetni.

Köszike
„ Nyugodtan isteneinkre bízhatjuk hát magunkat, hisz mérhetetlen bölcsességüknél és magasabbrendûségüknél fogva kevéssé hihetõ, hogy hibásan ítélnénk Teremtés és Pusztítás dolgában … Akár csukott szemmel is követhetjük õket, kárunkra nem válhat egyetlen döntésük sem, hiszen épp tökéletes mivoltuk ment föl bennünket a kétkedés terhe alól … Mivel soha nem döbbenhetünk rá, ha mégis hibáznak … ”
Selmo
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 225
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.28. 17:26

Sziasztok!

A mai nap érkezett hozzám 3 utalás név nélkül. Keresném a gazdájukat...

Aki utalt és nem írtam neki erről vissza igazolást jelezzen!

Yv

Edit:
Az is jelentkezzen akinek ez a név ismerős: F-né Kovács Csilla - tőle is érkezett egy utalás, csak usernévileg nem tudom beazonosítani.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.01.29. 12:52

Karilappal kapcsolatban kaptam egy fontos észrevételt. Ennek hatására felhívom mindenki figyelmét, hogy nehogy egy az egyben azt nyomtassa ki a talira, ami abban a file-ban van! Papír- és tintapocsékolás lenne! Mindenkinek ajánlom, hogy válogassa ki azokat az információkat amire szerinte szüksége lesz (pl arra biztos nem, hogy mire költötte a KAP-jait az egyes szinteken), hiszen a KM-eknek addigra már ugye mindenki elküldte a karakterét e-mailben. Tehát nem a talin kell lecsekkolni, hogy minden rendben van-e vele, ott csak azokra az adatokra van szükség, ami épp aktuális. Ez a kijegyzetelés szerintem 1-2 oldalra mindenképpen elfér, ráadásul elég fekete-fehérben, nem kell megtartani az eredeti formázást.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.29. 19:17

Martos col Legium írta:Karilappal kapcsolatban kaptam egy fontos észrevételt. Ennek hatására felhívom mindenki figyelmét, hogy nehogy egy az egyben azt nyomtassa ki a talira, ami abban a file-ban van! Papír- és tintapocsékolás lenne! Mindenkinek ajánlom, hogy válogassa ki azokat az információkat amire szerinte szüksége lesz (pl arra biztos nem, hogy mire költötte a KAP-jait az egyes szinteken), hiszen a KM-eknek addigra már ugye mindenki elküldte a karakterét e-mailben. Tehát nem a talin kell lecsekkolni, hogy minden rendben van-e vele, ott csak azokra az adatokra van szükség, ami épp aktuális. Ez a kijegyzetelés szerintem 1-2 oldalra mindenképpen elfér, ráadásul elég fekete-fehérben, nem kell megtartani az eredeti formázást.

No - hogy ne szívjatok, megcsinálom a hétvégén a végleges statösszesítőt :wink:
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.30. 15:34

Yvett de Crei írta:Sziasztok!Az is jelentkezzen akinek ez a név ismerős: F-né Kovács Csilla - tőle is érkezett egy utalás, csak usernévileg nem tudom beazonosítani.

Ennek a befizetésnek a gazdáját még mindig keresem!
Valamint egy D.Dávid befizetésűt is...

Akinek nem írtam visszajelzést a befizetésről haladéktalanul keressen meg!
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2009.01.30. 17:23

A D. Dávid azt hiszem Saggaras lesz... :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.01.30. 18:17

Üdv!

Most jutottam el odáig, hogy töltöm az excel táblázatokat.

Az észrevételeket ebben a hszben gyűjtöm össze, ahogy haladok, így ezt valszeg fogom párszor editálni a postfarm elkerülése és az észrevételek egy helyen léte miatt.

1, Az Fp számításnál a J)-es "Bónusz" sort nem adja bele a max FP-be. Csak H9:I9 van megadva tartományként. (Magamnak javítottam csak szólok hátha másnál is jelent pár pontot a dolog.)

Edit:
2, Bár ez nem az excel bugja, csupán nekem nem teljesen világos a felszerelések kérdése, azért felteszem.
Alapvetően a harcos kap ingyé 2 fegyvert, 1 pajzsot és 1 vértet. Ha a szintén ingyé járó 140 MP-ből van rúnafegyvere választva, akkor azon felül kap hagyományos fegyvereket is ingyé vagy a hagyományos fegyvrekre lett a rúna felróva és így az már nem jár neki?
Tehát általánosabban: A 140 MP-ből felvett tárgyak "alaptárgyát" ki kell külön fizetni (vagy felvenni a kaszt-limitből) vagy az "grátisz" jár a varázsosság mellé?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.01.30. 19:20

Quator

1.) Köszi, hogy szóltál, ajánlom mindenki figyelmébe a változtatást (emiatt ne kelljen már szegény Yvettnek újra felraknia az oldalra, hogy aztán mindenki letöltse)
2.) Előre szólok, ez egyéni véleményem, de szerintem az alaptárgyat külön meg kell venni, aztán megrúnáztatni.
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.01.30. 21:39

Mást végül nem találtam az excel táblázatban.

Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy a közös előtörit hova és milyen formában kell írni? Valahova az excelbe vagy teljesen külön?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.01.31. 10:56

Üdv.

Én szerintem meg a 140 manna pontos tárgyakért nem kell fizetni, az ingyen van. Hisz már 10. szintű a karakter, és ezeket kalandjai során szerezte.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.31. 11:07

Quator ar Zaraquer írta:Alapvetően a harcos kap ingyé 2 fegyvert, 1 pajzsot és 1 vértet. Ha a szintén ingyé járó 140 MP-ből van rúnafegyvere választva, akkor azon felül kap hagyományos fegyvereket is ingyé vagy a hagyományos fegyvrekre lett a rúna felróva és így az már nem jár neki?
Tehát általánosabban: A 140 MP-ből felvett tárgyak "alaptárgyát" ki kell külön fizetni (vagy felvenni a kaszt-limitből) vagy az "grátisz" jár a varázsosság mellé?
Amit kap a kaszt megkapja - ezért nem kell fizetni.
Ha valaki a fegyverét megtartja és e mellé "vesz" a 140 Mp-ból rúnafegyvert "ünnepi" alkalmakra, hát tegye - nem ezen fog állni vagy bukni a kaland, hogy 1 rúnázott fegyvere van vagy 1 mindennapos és 1 "ünneplős".

Quator ar Zaraquer írta:Viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy a közös előtörit hova és milyen formában kell írni? Valahova az excelbe vagy teljesen külön?
Azért mert én lehagytam az előtörténet végéről a "Közös előtörténet" címszót, még oda lehet írni.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.01.31. 11:16

Üdv!

Yvett, Martos, Thor

Köszönöm a segítséget és a válaszokat.

Akkor a rúnafegyvereket külön kapottnak veszem a 140 MP-ből és emellé külön a kasztból "járó" ingyen cuccokat. (Ami esetemben annyi különbség, hogy a plusz két dárdát 1 aranyért nem veszem meg, hanem csak felírom. 8) :D )

A csapatelőtörit, akkor a saját előtörténet végére fogom/fogjuk illeszteni.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.01.31. 12:35

Elnézést a post farmért! Azért írom új reagba, hogy feltűnő legyen.

Még két észrevételem van az excellel kapcsolatban:

3, A páncélos résznél a CÉ nincs a módosuló értékek között. Engem nem érint, mert kinulláztam a vértem MTG-jét, ezért nem vettem észre tegnap. Hátha van, akit igen.

4, A felszereléseknél nem hiba csak figyelemfelhívás, hátha mások is morfondíroznak azon miért nem a beírt induló pénzüket mutatja a táblázat: Az alkotók bennefelejtették a mintabevásárlást és a példamérgeket a táblázatokban, ha azokat kitörli az ember "nullázódik" a költés.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rio » 2009.02.01. 8:36

sziasztok. Még egy kis észrevétel a felszerelési listába ( a 41-es sortól nem számolja a felszereléseket) csak azért szólok mert őrvendeztem milyen sok lóvém van még s mikor géppel összeszámoltam , elszomordtam.
Rio
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 69
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.02.01. 9:55

Üdv!

Újabb észrevétel, ami az excelbe illesztett előtörténetes szövegdobozt illeti:

5, A szövegdoboz végére írtam a csapatelőtörténetet, ahogy Yvett mondta, de bizonyos számú sor után nem jeleníti meg a begépelt részeket. (Nem a sövegdoboz aljához érve. 8) ) Ha az ember széjjelebb húzza a szövegdobozt, akkor a sorok megváltozó törésének megfelelően ismét a "sorlimit" alá kerül a szöveg és látható lesz.

Ezzel kapcsolatban krdésem annyi lenne, hogy mivel a csapatelőtörténet nagy valószínűséggel mindenkinek ugyan az lesz cpoypaste segítségével, lehet-e úgy megoldani, hogy egy word dokumentumban mellétesszük a karakterlapoknak a tömöíretten küldött fájlban?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
365 hozzászólás • Oldal: 15 / 25 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 25

Vissza: III.OM találkozó