• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezések

Moderátor: Admin

Téma lezárva
365 hozzászólás • Oldal: 13 / 25 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.01.22. 17:31

Rio írta:[...] nem írja sehol , hogy ha az életem során növekszik az IQ értéke az az nem növeli a kp pontok számát.
Ebben teljesen igazad van, ugyakkor ennek ellenkezőjét sem írja... Ebből kifolyólag én arra gondolok (amit már leírtam), hogy mivel ez egy induló érték, a későbbiekben már nem tudsz hozzátenni.

Rio írta:Csak akkor az előző karilap volt elkurva mert abból vettem észre a változást. :)
Igen, az előzőben valóban úgy volt, azonban azt a részt nem én írtam, így rögtön nem vettem észre ezt a hibát. Egyébként, ha egy kicsit visszaolvasol itt, akkor láthatod, hogy Vigo/Herold annál a verziónál pedig épp ezt a J20-at rótta fel hibának, amit elismertem és ezért a "patch"-ben javítottam is.

Másrészt: tudom, hogy ehhez semmi közöm, de légy szíves néhányszor olvasd át a reagjaidat, mielőtt elküldöd. :grrr:
Az az egy baj a semmittevéssel, hogy sose tudod, mikor végeztél.
"A hajók kifejezetten úgy lógtak az égen, ahogy például a téglák sohasem."
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 830
ZK Karakter: Heian Amanodel - Arabel megtisztítása
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sorgen » 2009.01.22. 23:12

Sziasztok!

Akkor tehát 5 fokon vegyem meg a kegyelt hátteret kap ból és vásároljam meg kp ból a vallásism ?
I OM. verseny : Sorgen ves Erhan - A Korona Bajnoka - Caieverri mester által hitelesített családi okirat
II OM. verseny: Wyddan gor Inmattiel – Fekete Gyémántok
III OM. verseny: Enderko fon Caldobar - Kóbor Lelkek

Amikor megszülettél senki nem adott pecsétes papírt, hogy igazságos világba születtél..
Sorgen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 65
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2009.01.22. 23:39

Ha a KM belemegy, akkor igen. Hisz csak a lehetőség adott. ;)
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.01.23. 0:31

Igen, én így látom, bár (mint korábban kifejtésre került) nem muszáj ötödik TSz-en. Az is igaz, hogy a KM beleegyezése kell, de mivel nem játszottad végig az első 5 szintet, így nem is tudtál alapot adni arra, hogy ezt ne engedje, akárki is lesz a KM-ed. :D
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2009.01.23. 4:29

Sziasztok

Ezzel kapcsolatban valaki tudja már mikor lesz km sorsolás?
Esetleg az után lesz miután minden csapat teljes?
Egyébként a karakter generálás nagyon jó lett.
Bár nálam nem vette figyelembe, amikor KAP-ból mannát vettem, nem vonta le az ősz KAP-omból. Bár én oda írtam mi mennyi ha a km majd ellenőrizne. :D
Ezt a kis apróságot leszámítva minden elismerésem a megalkotóknak!!! :D

Üdv.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.23. 11:18

Martos col Legium írta:Yvett

A pap kaszt 7 pontjában igen is ingyenesen benne van a Kegyelt háttér, és a vallásismeret 3. fok! (Meg még egy csomó más képzettség is, amit egy induló 1. szintű pap megkap) Azonban szerintem egy fejvadász, attól hogy mediatori tisztségbe emelkedik, még nem lesz teljes értékű pap, csak egy olyan tagja a klánjának, akit az istenek kedvelnek, s így tudja a küldetésekhez az istene jóindulatát kérni, ezért nem kell megvennie mind a 7 pontos hátteret. (Ami azért kerül ennyibe, mert az induló képességek, a Kegyelt háttér és még néhány "extra" juttatás is hozzátartozik) Viszont pont ezért a Kegyelt hátteret és a vallásismeret 3.fokot meg kell vennie.

Ez esetben, ha jól értelek... egyáltalán nem lesz pap - vagyis nem lesz szent szimbóluma, nem avatják fel, stb.

Ami azt jelenti, hogy a vallásismeret 3.fokból kap 1 Kegypontot, aztán vásárol annyit amennyit ki akar (tud) gazdálkodni a pontjaiból. - így viszont, hogy nem pap kasztú és nincs is szent szimbóluma csak a spontán varázslás érhető el számára, vagyis amit már ecseteltem párszor a max Kegy pontjait csak egyszer lőheti el egy nap (a KM határozza meg mikor jön létre a fohász és mikor nem), s a napfelkeltei imával töltődhetnek csak vissza ezek a pontok, amíg a hite töretlen.

Ha a karakter szent szimbólumot akar és imával x-szer (ha szükséges) visszaszerezni napközben is a Kegy pontjait igen is ki kell fizetnie a pap kasztért a 7 KAP-ot - ez esetben viszont igaz, hogy ebben benne van a Kegyelt háttér és azon képzettségek, melyeket egy általános pap megkap (vagyis így váltott kasztú lesz).

Innen pedig már a JK-n múlik, hogy mit szeretne. :roll:

Gorodak!
A KM-i sorsolás benne van a kiírásban már régóta...
Egyébként valószínű, hogy fogunk variálni... ugyanis egy csapatban csak két fő van - vagy őket vonjuk össze más csapatokkal... vagy lesz egy kis variálás, hogy a 6.KM-nek is legyen legalább 4 fős csapata.
Erről bővebben majd akkor, ha látom kik is fizettek, vagyis mennyien leszünk valójában. :roll:

Legközelebb egyébként ilyet nem fogok csinálni. Lesz tali, ha ti is akarjátok, de... fix csapatjelentkezés lesz és nem ilyen... hm.... káosz :roll: De ez a jövő szele asszem...

Yv
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sorgen » 2009.01.23. 11:38

Sziasztok!

Tehát, ha nem fizetem ki a 7 kapot akkor tudok varázsolni de a Km múlik ,hogy mikor és hogy töltöm fel a kegy pontjaim.
Ha kifizetem a 7 kapot akkor meg lesz szimbólum ministráns kisfiú stb?:)
a 7 kap al megkapom a papi alap képzettségeget is ? ami az induló papoknál le van írva ?

Sorgen
I OM. verseny : Sorgen ves Erhan - A Korona Bajnoka - Caieverri mester által hitelesített családi okirat

Amikor megszülettél senki nem adott pecsétes papírt, hogy igazságos világba születtél..
Sorgen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.23. 11:53

Sorgen írta:Sziasztok!

Tehát, ha nem fizetem ki a 7 kapot akkor tudok varázsolni de a Km múlik ,hogy mikor és hogy töltöm fel a kegy pontjaim.
Ha kifizetem a 7 kapot akkor meg lesz szimbólum ministráns kisfiú stb?:)
a 7 kap al megkapom a papi alap képzettségeget is ? ami az induló papoknál le van írva ?

Sorgen

Szia!

Átbújtam a könyvet, kiigazítom magam:

Ha nem fizeted ki a papi kasztért a 7 KAP-ot, de megvan a Vallásismereted 3.fokon, akkor akkor alkalmazod a mágiát amikor szeretnéd (természetesen kell Kegyelt háttér!). Viszont mivel még nem valódi pap, nem szentelték pappá, akkor "az isteni kegyét minden napkeltekor és különleges, az isten által fontosnak vélt feladatok végrehajtása után nyerheti vissza a kegyelt karakter." (könyv 30.oldal Kegyált háttér leírása).
(Pl. ha van max. 10 Kegy pontod, akkor akkor alkalmazod a papi mágiákat amikor akarod... de egy nap max csak a 10 Kegy pontig terjedően alkalmazhatod - vagy ha különleges feladatot hajtasz végre az istened szemében megajándékozhat újra a kegyével... ezt viszont tényleg a KM szabja meg.)

Ha viszont már pappá szentelték, akkor jár a szent szimbólum és egyebek, de ebben az esetben ki kell fizetni a papért a 7 Kap-ot, melyben a Kegyelt háttér és minden általános papnál leírt képzettség jár...
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Martos col Legium » 2009.01.23. 15:19

Gorodak írta:
Egyébként a karakter generálás nagyon jó lett.
Bár nálam nem vette figyelembe, amikor KAP-ból mannát vettem, nem vonta le az ősz KAP-omból. Bár én oda írtam mi mennyi ha a km majd ellenőrizne. :D
Ezt a kis apróságot leszámítva minden elismerésem a megalkotóknak!!! :D
Nem tudom, nálad miért nem számolja a manát. Nem lehet, hogy rossz mezőbe írtad? Alapvetően megpróbáltuk színkódolni a mezőket (a stat részben, a többi lapon valamiért ez nem sikerült teljesen konzisztensre): A világoszöld mezőkbe NEM kell írni SEMMIT, ott olyan képletek vannak, amik automatikusan számolnak valamit (pl a TSz mezője automatikusan kiszámolja a szintedet a TP-ből), ha megnézed, ezek a mezők általában nem is üresek. A világostürkiz mezők vannak arra, hogy a KAP-ból vett statjaidat, illetve az egyéb szintenkénti változást regisztráld (pl ha van valamilyen mágiahasználat 3. fokod, akkor a mana bónusz sorba kell az ebből adódó ingyenes manapontokat beírni) A sárga mezők vannak minden más beírandó értéknek (pl mire költötted a KP-idet, a 135 tulajdonságpont elosztása, stb) Illetvevannak a piros mezők: ha ilyeneket látsz, akkor valahol "túlköltekeztél" (pl, ha több mint 20 valamelyik induló tulajdonságod, akkor az a mező piros lesz, ha összesen több, mint 135 pontot költöttél el, akkor alul a visszaszámláló lesz piros, stb)

Egyébként örülök, hogy tetszik, és a többiek nevében is köszi az elismerést!

U.i: Reklamációnak helye van, vagyis nyugodtan szóljatok, ha hibát (véltek) felfedezni az UTK_Karilap-ban (copyright 2009 :))
Martos col Legium
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.01.23. 17:24

Üdv!

Csak megjegyzés a pap vs. szimbólum kérdéshez:

Mivel van x Kegypontja a nem szimbólumos papnak, így max annyi, hogy egy évet rááldoz, hogy pappá szentelje magát. 8) Egy szertartás varázslattal felszentel egy oltárt és rárakja a szimbólumnak valót, aztán napi szinten visszatér a manája és rányomja a tárgyra is a szertartást rendszeresen. Így megnyugodhat a KM lelke is, hogy szimbólumos pappal van dolga.

Azt eddig nem nagyon hozta fel senki, hogy a 3. fokú vallásismerettel a szertartásrendet betéve tudja a karakter és simán teljes jogú papként működik. A papi kaszt képzettségcsomagját ehhez nem kell megvennie, mert az csak a "papos" dolgokhoz kellene (pl írni-olvasni tanítani a gyerekeket a faluban, amit pl az arel-pap IQ-ból nem kap meg és mégis pap...), nem pedig ahhoz, hogy valaki Isten felkent szolgája vagy sem.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.24. 1:06

Quator ar Zaraquer írta:Csak megjegyzés a pap vs. szimbólum kérdéshez:

Mivel van x Kegypontja a nem szimbólumos papnak, így max annyi, hogy egy évet rááldoz, hogy pappá szentelje magát. 8) Egy szertartás varázslattal felszentel egy oltárt és rárakja a szimbólumnak valót, aztán napi szinten visszatér a manája és rányomja a tárgyra is a szertartást rendszeresen. Így megnyugodhat a KM lelke is, hogy szimbólumos pappal van dolga

Quator!
A megjegyzésed téves!
Saját magának nem képes szent szimbólumot "csinálni"... Könyv 255-256.oldal a szent szimbólum leírásában benne van.
Szent szimbóluma pedig csak pap karakternek lehet, ami maga után vonzza a statban megjelenő KAP költséget és az ezért kapott képzettségeket, előnyöket, hátrányokat.

Quator ar Zaraquer írta:Azt eddig nem nagyon hozta fel senki, hogy a 3. fokú vallásismerettel a szertartásrendet betéve tudja a karakter és simán teljes jogú papként működik. A papi kaszt képzettségcsomagját ehhez nem kell megvennie, mert az csak a "papos" dolgokhoz kellene (pl írni-olvasni tanítani a gyerekeket a faluban, amit pl az arel-pap IQ-ból nem kap meg és mégis pap...), nem pedig ahhoz, hogy valaki Isten felkent szolgája vagy sem.

3.fokú vallásismerettel igen, tud mindent jóformán...
de ha nem eskették pappá, akkor nem teljesjogú pap!
Mint már annyiszor elmondtam:
'teljes jogú' pap karakter: KAP költség = képzettség + előny + hátrány (ami az általános vagy az adott papná le van írva); Vallásismeretből legalább 1 Kegy pont + amit vásárol - A Kegy pontokat egy nap max. 8-szor (+1-szer) kaphatja vissza (könyv 258.oldal)
'pap utánzat' (kegyelt karakter): nincs KAP költség (csak a Kegyelt háttérre), nincs papi képzettségcsomag, nincs szent szimbólum - vallásismeretből legalább 1 Kegy pont + amit vásárol. Ezt az össz. pontmennyiséget egy nap csak egyszer varázsolhatja el... a pontjai a napkeltei imádkozáskor térnek csak vissza (valamint, ha istenének tetsző cselekedetet hajtott végre)

A segítségnyújtást jól szoktam venni - a szándékot köszönöm is, de kérlek, hogy legközelebb valótlan dolgokkal ne vezesd félre a többieket - egyrészt kényelmetlen és idegörlő dolog, arról nem beszélve, hogy az ilyen kiigazítások rengeteg energiába és időbe kerülnek, melyet szívesen fordítanék másra.

A további segítségnyújtást szívesen veszem bárkitől, de csak akkor ha valós dolgokat tartalmaz. Inkább olvassatok kétszer is utána a könyvben, mint másokat vezessetek tévútra.

Köszönöm!

Yv
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2009.01.24. 4:24

Hali

Köszönöm a válaszokat.

Csáó
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2009.01.24. 9:52

Üdv!

Yvett

Köszönöm a kiigazítást.

Te vagy a szervező/modulíró/KM, így úgy játszunk ahogy te mondod. Én csak megjegyeztem, hogy 7KAP egy darab tárgyért irreális.

Egyébként nem a pappá esketés "ceremónia" kerül 7KAP-ba, hanem a képzettségcsomag és az ingyen hátterek. (Képzettségcsomagot nem is kell megkapnia, az ingyen hátteret meg meg kell vennie a nem pap-kasztú papnak.)

Arra azért kíváncsi vagyok, hogy Arel felkent fejvadászának, ha már különleges iskola-előnye (amiért 6 KAP-ot kifizetett és még 1 KAP-ért felveszi a kegyelt hátteret is, nomeg önerőből a vallásismeretet 3.fokra, amit valszeg paptársaitól tanult) miért nem sikerült kapnia az egyháztól egy szent szimbólumot vagy legalább paptársaitól segítséget, hogy készíthessenek egyet?

Ebből következő másik szakadás a rendszerben az általad elmondottak alapján a Sogron Útját járó tűzvarázsló. Ő sem pap és mégis papkodik rendesen. Vagy netán neki is rá kell még áldozzon 7 KAP-ot?

Hasonló probléma van akkor az ashaoni tűzmesternél. Neki sincs meg a BM képzése "csak" a tapasztalati mágiát írja a könyv, hogy fel kell vennie hozzá és még hatalom italát is tud csinálni pedig nincsennek különösebb méregkotyvasztós képzettségei sem (mint ahogy a papszerű karakternél a szent szimbólum készítés). Neki is rá kell akkor ezek alapján adnia a 6KAP-ot a BM iskolára?

Van még egy pár ilyen szakadás, de nem sorolom tovább.

Elnézést kérek a félrevezetésért.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sorgen » 2009.01.24. 12:19

Sziasztok!

Remélem nem robbantottam ki ezzel vitát...
De tény nem átlátható a dolog és be kell valljam én hasonlóan gondolkodom mint Quator..
Szerintem is ha már a klánnak kifizettem a 6 kap ot és felveszem a kegyelt hátteret akkor , az már benne lenne , hogy kapok szimbólumot...

De megvárom milyen döntést Hoztok ...

Tisztelettel

Sorgen

Sorgen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2009.01.24. 12:50

Üdv!

Ez az Anath-Akhanon belüli mediator kérdés érdekes, és nehéz eldönteni mi a jó gondolat.

Az én véleményem szerint az illető játékos egy fejvadász karakterrel indul ügye bár. Nos bizonyos idő elteltével lelke igaz hitbuzgóvá válik, (aminek a képzettségeiben már 5. szint alatt meg kell mutatkozni mint vallás ismeret 2. szint.) és szépen lassan megtanul mindent amit a papoknak illene tudni. Ez elég sok variáció, hisz valaki szerint a papnak nem kell olvasnia, míg más azt mondja, hogy a papság a tudomány egyik ága.
Nos a leírás szerint felveheti a kegyelt hátteret később, illetve vallásismeretet, és kultúrát okítanak oktatás 4. szintű bonusszal. De azt nem írják, hogy kötelezően tudniuk kellene azt amit a papoknak tudni kell.
Viszont áldott szimbólumot maga nem készíthet, és a rend csak akkor fog készíteni neki, ha eléggé hitbuzgó ( vallásismeret 3) illetve tud mindent, ami a követeléseknek eleget tesz. És mivel nincsen külön leírva, így a KM dönti el, hogy kötelezően mit kell tudnia a karakternek, hogy mediator lehessen.
Tehát szerintem nem kell 7 KAP-ot véglegesen elkölteni, de Kp-ból meg kell venni mind azt, amit a rend kér. És lehet, az több pontba fog kerülni, mint ha felvenné valaki a pap hátteret 7 KAP-ért.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
365 hozzászólás • Oldal: 13 / 25 • 1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25

Vissza: III.OM találkozó