• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Felszabadulás

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
147 hozzászólás • Oldal: 1 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10

Felszabadulás

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.01.03. 16:18

KM esemény [Saggaras Zenir]
Helyszín: dokkok, Ifin városa, Abaszisz
Időpont: „Hamvak”-Uwel utolsó hava, 7. nap délelőtt
Résztvevők: Drawen

Úgy gondoltad, hogy a zászlóháborút követő első utad, miért is ne vezessen oda ahol minden elkezdődött, vagyis Abasziszba, azon belül is a fővárosba Ifinbe, így hát nem is teketóriáztál, sokat miután rá untál arra, hogy téged éltetnek és ünnepelnek, hisz a jóból is megárt a sok. Ezért ellovagoltál egészen Tiadlanig, hogy ott fogj egy hajót, ami téged átvisz a tengeren. Talán sosem tapasztalt nyugalom uralkodott a tengeren, hiszen mindenki a háború után a sebeit nyalogatta, hiába telt már el több mint egy év a Zászlóháború óta.

Háborítatlan utad volt Ifinig, ahol leginkább maga a kiszállás viselt meg, de örömödre ez sem tartott túl sokáig. Itt már lehettet érezni, hogy másnap már itt a meleg évszak, a nap már magasan tüzelt és terítette szét sugarait az óriási kikötőben. Leszálltál a hajóról és elindultál a dokkok felé, hogy valami féle szállást keríts magadnak. Ám egy férfi lépett oda hozzád. Jócskán az ötvenes éveiben járt haja már ősz volt, bőre ráncos arcát egy pápaszem keretezte. De háta és tekintete is egyenes volt.

- Ön Drawen úr Erigowból? - kérdezte meg tőled asziszul. Ha bólintasz akkor folytatja:
- Victor del Garro úr üzenetét hozom önnek uram. - és egy boritákot nyújt át neked.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

Re: Felszabadulás

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.01.03. 16:18

Helyszín: kapuk tere, Ifin városa, Abaszisz
Résztvevők: Mara és Atis O’Lanal

Megérkeztek egy gyomorforgató térkapu utazás után Ifinbe, hiába ezt a fajta utazást nem lehet megszokni soha, rosszabb, mint ha az ember tengeren kellne át. Ahogy megérkeztek és kinyitjátok szemeteket, nem túl üdvözítő látvány tárul a szemetek elé. Szinte az összes kapu előtt hosszú tömött sorokban várakoznak. Tapasztalaitok szerint ez a tömeg nem széled szét egyhamar. Nemesek, karavánok zsoldos csapatok kalandozók kereskedők mind arra várnak, hogy egy-egy kapuhoz közelebb és közelebb kerüljenek, de semmi remény. Hatalmas a sor. És a téren is óriási a fergeteg, mivel Ifin dokkja igen közel van, így egyes árúk gyorsan átfolynak a város kalmárjainak kezén.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.01.03. 16:19

Helyszín: Elfoinne del Arr háza, Ifin városa, Abaszisz
Résztvevők: Kheos úr Narkon

Kis kérdezősködés után megtalálod Ifinben a keresett házat, a felső palota és villa negyedben található. A házat magas kerítés övezi, és egy díszes cirádás kovácsoltvas kapu választja el az utcától. Előtte strázsál két katona kezükben alabárdok, és díszes cicomás kék egyenruhát viselnek, rajta ugyan az a címer van, a mi a kapun és a doboz pecsétjén. Jó helyen jársz Elfoinne del Arr rezidenciáján. Áttekintesz a kapun és látod, hogy mögötte egy túl díszitett két szintes villa tárul szemed elé. Hiába ezek az abaszisziak is adnak a látszatra.

- Jó napot uram miben segíthetünk? – Szólít meg udvarias hangon az egyik strázsa.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.01.03. 16:55

Drawen

<<Örülök hogy végre szárazföldön vagyok... nem mintha zavarna a víz ahhoz túl sok időt töltöttem már el rajta.>>
Miután leszálltam a hajóról szétnézek a kikötőben.
<<Ez még mindig nem változott...ugyanolyan büdös halszagú mint annak idején volt.>>

Mikor oda lép hozzám az öregember meglepődik.Mivel a név hallatán semmi nem ugrik be ezért meg is lepődök.
<<Ki lehet ez a csóka? Honnan ismer engem és honnan tudta hogy itt leszek?!>>
- Jó napot. Mégis kicsoda ez a Victor del Garro uraság? És honnan a kránköves pokolból ismer engem?- Rohanom le kérdéseimmel az öreget még mielőtt átvenném a borítékot.

-Mellesleg nem tudom mire mennék én ezzel a vacak papirossal amit ez rejt- mert gyanítom hogy valami iromány van benne- hiszen nem tudok olvasni.-mondom az öregembernek csak hogy szóval tartsam és közben jól megnézzem magamnak.

//Egy kérdés, a lovam az Erigowban maradt? Ha nem lesz szükség rá akkor nem baj csak kérdezem mert a felszerelésem többségét a lovon tartom.//
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2009.01.03. 20:01

Kheos ur Narkon

Nikos iránti tiszteletem jeléül a látogatás előtt kifényesíttettem a felszerelésemet. A dobozt most vászonzsák rejti - nem akarok ötleteket adni a helyi tolvajcéhnek. A házat elérve hátradobom az arcomat takaró csuklyát. A köpeny alól hagyom elővillanni a vértemet.

A felszólításra közlöm célomat:
- Üdvözletem. A nevem Kheos ur Narkon, Erigowból. Elfoinne del Arr úrhölggyel lenne beszédem, ha alkalmas most. Nikos ur Narkon lovag üzenetét hoztam.

"Nem fogom csatlósokkal beüzenni a halálhírét"
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.01.03. 21:23

//Lovad természetesen veled jött//

Első kérdés rohamaidra az öreg készségesen és udvariasan felel, ahogy az tőle csak telik.

- Jó uram engem ide küldött az uram, del Garro uraság, hogy adjam át eme meghívót egy nagy harcosnak, ki nem más, mint Drawen Erigowból. Elég messzire megelőzte a híre önt uram, legalábbis az számára ki nyitva tartja a fülét.

Mikor megemlíted az öregnek, hogy nem tudsz olvasni az ugyan azzal a kedves öreg arckifejezéssel fordul hozzád.

- Uram, ha felbontja a levelet, én készséggel felolvasom önnek a benne írottakat. – És nyújtja feléd a lepecsételt iratot.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.01.03. 21:25

Résztvevők: Kheos ur Narkon

- Igenis uram, kérem, kövessen.

Ezzel a két őr szélesre tárja előtted a kaput, majd az egyik őr elindul a kapuval szemközt elhelyezkedő főbejárat felé, ahogy körbe kémlelsz, az udvar túlsó végében egy istállót pillantasz meg, ahol bent áll egy hintó és néhány ló, és amonnan egy lovász fiúcska indul meg feléd.

Látod, hogy az ajtók mellett is két őr áll, és miközben közeledtek, egy cicomás fehér galléros fekete felöltőt viselő úr nyit ajtót, Arcán pökhendi arckifejezés és magasan hordott orr van. De még ő sem tudja elcsúfítani ennek a varázsos kertnek a szépségét. A bevezető út mentén virágos bokrok sorakoznak, melyek mintha istenek metszettek volna olyan szépek. A pázsiton látszik a gondos oda figyelés és munka. Ám az sem kerüli el figyelmedet, hogy egy ilyen kis palotához mérten feltűnően sok őr kóricál az udvarban.

Lassan oda értek a bejárathoz. A pökhendi inas még fennhéjázóbban kérdi meg tőled.

- Kit jelenthetek az úrhölgy számára?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2009.01.04. 15:18

Drawen

<<Hm...a hírem? Miféle hírem???Nem is sejtettem hogy ennyire híres vagyok... 8) >>

-Rendben.-mondom beleegyezően aztán kiveszem kezéből a borítékot megvizsgálom a pecsétet majd feltépem azt. Egy pillanatig nézegetem a levelet aztán az öregnek nyújtom.

Szétnézek majd kicsit odébb terelem az öreget, lehetőleg egy olyan hely felé ahol kevesen vannak.
-Nem szeretném ha a nemkívánatos fülek is hallanák a tartalmát...-magyarázom a "futárnak".
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2009.01.04. 19:20

Kheos ur Narkon

Az őröket csak a szemem sarkából figyelem. Miért ez a nagy őrizet?

A köpenyemet leveszem és az inas kezébe adom, majd megszabadulok a sisakomtól és a hónom alá csapom.

- A nevem Kheos ur Narkon, Erigowból.
Az inas hasonlít apám inasára, akit csak Pálcaszájúnak csúfoltunk.
"Vajon az inasokat külön oktatják a fölényességre vagy ez egy munkával járó betegség?"
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.01.05. 20:31

Atis O’Lanal

látva a tömeget egy percre elkomorulok
- Nos hugocskám ahogy látom nem jutunk olyan gyorsan tovább, de ha már itt vagyunk nézzünk körbe a városban aztán majd utána hazalátogatunk. Már ha képes vagy bajkeverés nélkül kibírni pár napot. :)
ezzel beállok valamelyik sorba és igyekszem türelmes lenni közben a tömeget figyelem
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2009.01.05. 20:42

(Mara O'Lanal)

*A tömeg, meg a hosszú-hosszú sorok láttán fancsali képet vágok, hiába, az egy helyben állást sosem kedveltem.
Aztán a kétes értékű feltételezésre kissé megemelem az egyik szemöldököm, és egy mosollyal válaszolok:*

-Méghogy én? Nézz csak rám, maga vagyok a megtestesült ártatlanság... :angel: *vigyorgok továbbra is*
-Arról meg aztán igazán nem tehetek, hogy csak úgy vonzod a bajt... De amúgy igazad van, az lesz a legjobb, ha egyenlőre szétnézünk kicsit, itt úgysem jutnánk előbbre...*bólintok rá a javaslatra, miközben vetek egy újabb fancsali pillantást a hosszan kígyózó sorokra.*
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.01.07. 2:19

Ez itt egy forgalmas móló, de találsz egy nagyobbacska rakományt, ami bepakolásra vár, ez meglátásod szerint alkalmas lehet, ahhoz, hogy az öreg felolvassa a levél tartalmát.

- Kght - köszörüli meg a torkát az öreg - Tisztelt Drawen úr észak hős lovagja. Tisztelettel kérem, hogy jelenlétével emelje a ma este rendezendő bálom fényét, és ha nem sértem meg akkor meg is tisztelhetne azzal, hogy házamban vendégeskedik ifini tartózkodása alatt. Tisztelettel Victor del Garro.

Miután az öreg felolvasta a levél tartalmát, akkurátusan összehajtja, majd felnéz rád kérdő tekintettel.

- Mi a válasza az uram részére? – kérdezi nyugodt udvariassággal.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.01.07. 2:20

Résztvevők: Kheos úr Narkon

Zavartalan arckifejezéssel veszi tudomásul, hogy őt használod fogas helyett. Ám amikor megemlíted a nevet, mintha egy furcsa fintor hagyná el az arcát.

- Oh, nemes úr ön csak nem Nikos úr rokona? - hangján semmi érzelmet nem veszel ki, ám az arca annál inkább beszédesebb, és nem az öröm tükröződik rajta. Úgy látszik nagybátyád a itt sem volt valami népszerű.
- Kérem, kövessen a szalonba, az úrhölgy jelenleg ott fogyasztja teáját.

Észreveszed, hogy mi előtt megfordulna, int egyet az őrök felé, akik eddig feltűnően feléd fordultak, ám most mindenki indult a saját helyére.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2009.01.07. 2:22

Helyszín: kapuk tere, Ifin városa, Abaszisz
Résztvevők: Mara és Atis O’Lanal

A térről, ha szeretnétek, gyorsan kitudtok jutni a térkapukból érkező forgalom, jóval gyorsabba halad, mint az Ifinből távozni igyekvők, De ez egyáltalán nem meglepő, ez a hely mindig is ilyen volt. Kis tolakodás után, már a téren kívül vagytok, ám hűen magatokhoz maradtok a forgalmas fűúton, ami egyenes a kikötő mesés látványát nyújtja nektek, ahogy haladtok lefelé. Rengeteg hatalmas karavella árbocai és vitorlái sorakoznak a nyugodt tengeren, amit épp a nap magasan járó fénye csillogtat. A kikötőben óriási munka folyik, hajók érkeznek, más hajókra éppen fel vagy le pakolják az irdatlan mennyiségű árut, némelyek pedig épp most szedik fel a horgonyt vagy már el is indultak az öbölből. Észreveszitek, hogy ahogy egyre lejjebb haladtok az őrjáratok száma úgy szaporodik, hiába ilyen mennyiségű árúra, és pláne itt Ifninben muszály vigyázni.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.01.07. 16:20

hugom megjegyzése mosolyt csal az arcomra
- Persze ártatlanság én meg még sosem háltam nővel.
- Nos merre menjünk hallotál már valamit a városról?
- Vagy csak igyunk egy sört valamelyik kocsmában?
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

Következő

Téma lezárva
147 hozzászólás • Oldal: 1 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 10