• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Az Inkvizíciós Székház

Ahol megszállhatsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
47 hozzászólás • Oldal: 1 / 4 • 1, 2, 3, 4

Az Inkvizíciós Székház

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.12.03. 22:11

A hatalmas négyszintes épület szinte az egész teret uralja. A belső városon kívül ez a második -és egyben utolsó- székháza a pyarroni testületnek. Az épület a hercegi negyedtől eltérően nem csak szimbolikus jellegű, itt az inkvizíció tényleges bírálói és végrehajtói hatalmi leledzenek. Noha a székház gyakorlati hasznát részesítik előnyben, külsejéről nem hiányozhatnak a különböző istenségek díszítő jegyei, szobrai. Így megtalálhatóak az épületen Krad, Uwell, Dreina, de még Arel misztikus szimbólumai, szakrális jellegű jegyei. Az ablakok többsége színes, tört üveggel kirakott mozaik, míg az épület négy sarkán emelkedő egy-egy, 6 láb magas torony ablakai lőrésszerűen vannak kialakítva. Az épületbe egy hatalmas, kétszárnyú, vasalt tölgyfaajtón lehet bejutni, melyen az ügyes kezű fafaragók a pyarroni panteon és Orwella teomachiáját mutatja. Az ajtó fölött arasznyi, eredetileg aranyszínű, de mára kissé megfakult írással a következő felirat áll:
„ A hit tudás, a tudás hatalom, a hatalom erő!”
A székház mögött található az Istálló és a kocsiszín, melyekhez a Vének útjával és a Déli Kapu felé tartó útnál egy-egy külön használatú út tart, melyeken egy batár kényelmesen elfér.
A bárd, hetek óta elöször, szívbõl kacagott.
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

//Wayne Chapman - A Halál havában//
Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 497
Vissza a tetejére

Re: Az Inkvizíciós Székház

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.12.26. 9:55

a szavak hallatán elkomorul az arcom
- Rendben akkor haladjunk szépen sorjában az engedély ráér egyenlőre amíg nem tudom merre is kezdjek keresgélni.
- Először is lássuk a térképeket, szükségem lenne papírra és pennára hogy jegyzetelhessek.
- Valamint rengeteg kérdésem lennne és minden apró nyomra az elhunytakkal illetve eltűntekkel kapcsolatban, mely isten papjai voltak, mikor tűntek el, milyen emberek voltak, ki volt korábban a rendház vezetője stb.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.12.27. 15:28

Loba Paro

-Nos attól félek ez viszont egy kis időbe fog kerülni. Ugyanis nem csak a mi Inkvizítorainkat de más vallások papjait is megtizedelték... így például Sogron a tűzkobra híveit, vagy a hétarcú Domvik papjait is. Sajnos legtöbbjükkel nem ápolunk olyan jó kapcsolatot hogy ezt mint tudomás...

A pap mondandóját egy női sikoly szakítja félbe, ami az emeltről jöhetett.
Krad papja megrémülten kap kardjához.:
-Kradra!-kiált fel majd futásban megindul a lépcső felé.
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.12.27. 18:06

gondolkodás nélkül követem a papot, de azért figyelek a környezetemre

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.12.28. 16:55

Loba Paro

Az atya felsiet a lépcsőn, majd megáll az egyik ajtó előtt és kinyitja. Közben bentről kétségbeesett női sikolyok hallatszódnak ki.
Ahogy a pap szélesre tárja az ajtót egy kisebb folyosóra jutottok amelynek jobboldali falán három ajtó sorakozik. A a vörösre mázolt falakon tájképeket ábrázoló festmények és minden festmény között egy egy kovácsoltvas virágtartó amiben cserepes virágok nyílnak. A középső ajtó tárva nyitva és egy hosszú szoknya alja lóg kicsit ki a folyosót fedő szőnyegre. Belülről egy monoton kicsit reszelős hang.:
-Ugyan Alisa miért? Miért félsz tőlem??? Alisa...Alisa...
Közben a nő tovább sikoltoz és néhány értelmes szót is hallasz.:
-Engedj engedj el!...Engedj el!
Lentről a lépcsőn ütemes dobogást hallasz valakik éppen felfelé tartanak.
Az atya a szobához siet majd riadtan hőköl hátra.:
- Úristen Morus! Mi lett veled?
Ahogy te is oda sietsz egy tépett ruhájú számtalan kötéssel rendelkező alakot látsz akinek szemei furcsán vörösen izzanak és éppen a sikoltozó hölgyet ráncigálja magához. Az alak valamikor egész jóképű noha kicsit borostás arcú férfi lehetett ám a torz vicsor és a vörös szemek amit most látsz rajta riasztóan hatnak.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.12.31. 10:13

a jelenetet látva egy pillanatra visszalépek takarásba és koncentrálni mormolni kezdek
képességjavítás(erő) 6 E 6körig 17-es erő
láthatatlanság mozaik saját magamra
varázslás ideje 1 szegmens hatóidő 1 kör a kari ez idő alatt 65 lábnyi távolságot tehet meg (13-as gyorsaság)

majd a lehető leggyorsabban igyekszem Morus mögé kerülni és lefogni őt, hogy ezzel időt adjak a felfelé igyekvőknek

off amennyiben támadó dobáshoz kötöd a dolgot
részemről képzetlen fegyverfogatásnak
meglepetés:+30 TÉ
harc láthatatlan ellenfél ellen -40 TÉ -40 VÉ
TÉ: 1k100+38+6 = 21(+38) [59]
(sorry a plussz hatot nem adta hozzá a vége a TÉ-nek 65
Erőm:17 (csak 6 körig)
Ha sikerül megragadnom Morust akkor megpróbálom a hölgytől távolabb rántani
amint láthatóvá válok beszélni kezdek
- Ne bántsák csak fogják le én nem tudom sokáig tartani!

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2009.01.02. 13:45

Loba Paro

Varázslatod és a Diszciplina tökéletesen remekel. Mikor belépz az ajtón már láthatatlan vagy, azonban ekkor már ott áll kivont karddal Meldiron szabad kezében Krad szimbólumát szorongatva.
- Ereszd el Morus! Ez nem te vagy! Küzd ellene!
Morus erre nagy szemeket mereszt és ajka gonosz vigyorra húzódik.
- Mit tudsz te? Semmit!
-Morus könyörgöm eressz el...

//Kérek egy ügyesség próbát hogy el tudsz-e menni feltűnés mentesen a pap mellett//

Miután sikerül oda érned az alak mögé kerülsz és megpróbálod lefogni.
Nagy levegőt veszel és egy pillanatig koncentrálsz, aztán hátulról átkarolod és elrántod a karját aminek következtében jobbja elengedi a nőt ám baljával tovább szorongatja azt. Azonban Alisa is résen van és amikor félig kiszabadul egy oldalt fordulással a másik nem kívánatos kéztől is megszabadítja magát.

Morus felordít dühében majd egy erőteljes lendülettel hátraveti fejét.
TÉ: 1k100+47 = 21(+47) [68]
Sebzés:1k3+2 = 3(+2) [5]

A hirtelen támadás után megpróbál kiszabadulni szorító karjaid közül.
//Erő-próba -2 vel.//

Közben a pap kántálásba kezd és halványkéken felvilágít szimbóluma.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.01.05. 16:52

Loba Paro

Ügyesség próba
1k10 = 9 [9]
sikertelen

Morus támadása nem talál el.

erő próba

1k10 = 7 [7]
sikertelen

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2009.01.07. 17:17

Loba Paro

Morus hihetelen erősnek bizonyul és még a megnövelt erőddel sem vagy képes visszatartani attól hogy kiszabadítsa magát karod szorításából.
alig pár szívdobbanásnyi idő alatt sikerül kiszabadulnia és szembe fordulnia veled. Noha nem lát mégis sejti merre vagy, hiszen olyan sokat még nem mozoghattál, keze csak úgy vaktában lendül előre, mindössze karmaival- melyek szokatlanul nagyok majdnem két centi hosszúak- próbál megsebezni. Először jobb majd bal kezével.

//Mivel nagyobb a kezdeményezője és te még hátrányban vagy a leszorítás miatt valmenyiben enmv agy képzett pusztakezes harcban ezért ő kezdeményez.//

TÉ:1k100+27 = 38(+27) [65]
Sebzés: 1k3+2 = 3(+2) [5]
TÉ:1k100+27 = 67(+27) [94]
Sebzés: 1k3+2 = 2(+2) [4]

Amenyiben eltalál a ruháidat széttépve a melkasodon ejt egy felületes sebet.

A támadás után hátulról egy éles paracsszó után látod amint mintha valaki hirtelen erős fényt teremtettet volna felizzik a valami, ennek hatására Morus térdrerogyik és melkasát kezdi szorítani.

az ajtóban megjelenik a két alabárdos ajtónálló.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.01.08. 8:10

Morus első támadását még sikerül elkerülnöm, de másodszorra már eltalál ekkora már lefoszlik rólam a láthatatlanság varázsa így igyekszem hátratáncolni s közben a hölgyet a hátam mögé terelni ha tudom
a megjelenő két alabárdosra egyből rászólok
- Ne bántsátok ha nem muszály csak fogjátok le.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2009.01.15. 21:41

Loba Paro

Az atya kiáltását hallod miközben testedben szétárad az ütés okozta fájdalom.

- In erra te verres nos!-kiálltja majd Morus szinte kővé változik. A két alabárdos hallgat szavaidra szinte sec perc alatt mögé lép a marconábbik és hátracsavarja kezét. A másik eközben valahonnan vékonyka vasláncot kerít elő majd rá csavarja az alak karjára.

Az atya mellé lépsz, amikor Alisa könnyedén melléd libben és rád mosolyog.:
- Köszönöm hogy meg mentette az életemet kedves...- itt elpirul- jaj de modortalan vagyok, az én nevem Alisa. Szegény Morus...

Ahogy kiejti ajkán a férfi nevét az megremeg majd már megkötözött állapotában ugyan de lefoszlik róla a varász mely eddig béklyóba verte tagjait.
- Ti átkozottak! Eresszetek! Nincs jogotok bezárni ! Muhaha! Erőtök sincs! Ereszetek! Végzek mindőtökkel! Muhaha... mindmegdöglötök!- az utolsó szavakat már szinte köpi.

//Bocs hogy eddig nem írtam de sajnos utolért a suli így félévkor...//

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.01.16. 8:44

az ütés hatására felkiáltok
<kell nekem közelharcba menni varázsló létemre korholom magam gondolatban>

Alisa szavait hallva elmosolyodok és meghajolva kezet csókolok
- Üdvözlöm. Loba Parlo vagyok. Örülök hogy segítségére lehettem egy ilyen bájos ifjú hölgynek.

- Mikor változott meg ennyire Morus? Esetleg nem viselkedett furcsán mostanában? Ki ő?
- Kérem vigyázzanak rá hogy se magában se másban ne tehessen kárt. Ugyan kicsit pihennem kell, de utána talán egy pár dologra fény derülhet mi is történt vele. Kérem atyám addig senki ne alkalmazzon mágiát vele szemben és ne engedjenek hozzá 20 lábnál közelebb senkit akiben nem bízik meg teljes mértékben.

- Illetve szeretnék valahol átöltözni illetve megmosakodni.
nézek szakadt véres ruhámra

//off: Semmi gond.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2009.01.21. 18:32

Loba Paro

Alisa kézcsókra elpirul kissé majd rád villantja bájos és hibátlan fogsorát.

A felkent azonnal az ajtófelé terel közben válaszol.:
- Természetesen, levisszük a másik mellé. Sajnálatos hogy Ő is erre sorsra jutott. erről majd később beszélünk egyenlőre menj és pihenj le barátom...-mondja rosszkedvűen majd Alisa felé fordul.
- Édes lányom adj az úrnak egy üres szobát, és gondoskodj számára váltás ruháról.-
A pap elviharzik és te sem vag yolyna kedvedban hogy utánna fordulj. A lány karon ragad és egy üres szobába vezet amely egész puritánúl van berendezve.: ágy (kényelmesnek tűnik), fiókos asztal fehér terítóvel gyertyatartóval kalamárissal és pennával, egy éjeli szekrény két szék. Az ablaktáblák nyitva így elég világos van benn.
Alisa bocsánatodat kéri majd elrohan ruháért.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2009.01.22. 15:27

Loba Paro

Ahogy Alisa a szoba felé vezet lopva végigmérem és közben kérdezgetem //off hogy néz ki? :D
- Tudna nekem mesélni ezekről az esetekről, eltűnésekről. Meldiron atya a segítségemet kérte de sajnálatos módon még nem volt alkalmunk beszélni róla és ahogy látom nincs vesztegetni való időnk. Nem szeretném ha esetleg ismét veszélybe kerülne.
amikor elhagyja a szobát lekapom magamról a szakadt ingem köppenyem az ágyamra dobom és megnézem a karmolást esetleg látok-e rajta valami rendelenességet ha nem akkor utána meditálni kezdek és visszatöltöm a mannapontjaim

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2009.01.24. 21:50

Loba Paro

//Bocs, azstem már megtörtént//

Alisa egy tizennyolc tizenkilenc évesnek tűnő polgárleány. Dús fekete haja, egy kicsit vágott kékes árnyalatú szeme, és vékony ajkai vannak. Arca ovális, sem seb sem ragyák vagy egyéb kellemetlen dolgok nem csúfítják, orra kicsi mondhatni pisze. Vékony, kecses nyak, keskeny váll, nem túl dús de mégis sokat sejtető keblek- melyeknek egy kicsiny mégis a latban sokat számító része, hála a ruhájának, fedetlen. Keskeny csípőjén egy arany szegélyű vöröses szoknya lengedez amely eltakarja lábit, egyedül lábfejei lógnak imitt amott ki a szoknya alól, de azokon is egy kicsinyke sarut visel. Ruházata szinte két látható ruhadarab áll, az egyik a vöröses szoknyában végződő ruha ami a vállait és kebleinek egy részét fedetlenül hagyja, a másik a saru. Ékszereket a fülében lévő aprócska, zöldes árnyalatú fülbevalókon kívül nem visel. A fülbevalóban felfedezel valami karcolás félét -csigavonalra hajaz- de nem látod elég tisztán mit akart ábrázolni az ékszerész.

-Sajnos... nem sokat értek ehhez.Csak annyit tudok hogy valami kórság, amit gyakran csak Átoknak nevez az Atya, pusztítja a Hit Védelmezőit. Persze csak azokat akik valamikor kapcsolatba léptek...-egy pillanatig gondolkozik aztán kicsit vontatottan hozzáteszi- velük. Ő a harmadik sajnos. De most kérlek bocsáss meg j Uram teljesítem Meldiron atya utasításait mielőtt meg talál fedni.

Levetkőzöl majd megvizslatnod a sebedet. Semmi különöset nem látsz rajta, azt leszámítva hogy egész csúnya. Nem ártana ellátni és bekötözni, mert egyébként biztos sokáig fog tartani mire begyógyul.
Éppen neki látnál hogy meditálj de kopogást hallasz az ajtón.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
47 hozzászólás • Oldal: 1 / 4 • 1, 2, 3, 4

Vissza: Fogadónegyed