• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Olbarise, a halott város

A Család mindenekfelett!

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
146 hozzászólás • Oldal: 3 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 10

Re: Olbarise, a halott város

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.02. 17:11

(Sebille Hosstra)

*"Nincs is olyan messze" - fut át az agyamon, majd szinte azonnal el is indulok az érzett irányba - megtalálás előtt nem igen szeretném nyomát veszteni.
Nyitva tartom a szemem és fülem ebben a kísértet-városban - sosem lehet tudni, hogy mik fordulhatnak meg itt...
Megyek hát a csatabárdomért... no, meg természetesen a szőkéért.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.01.03. 2:28

JK: Sebille Hosstra
Helyszín: Aquilona tartomány, Olbarise városa
Időpont: szürkületkor

*Elindulsz megkeresni a csatabárdot és a szőkét.
Nagyjából érzed az irányt és a távolságot, így még az ismeretlen terep sem jelent túl nagy akadályt.
Még mindig kihalt a város, de könnyedén megtalálod a szőkét. Már visszafelé igyekszik a ”szállásotok” felé az egyik viszonylag széles utcán.
Övébe tűzve ott fityeg a csatabárdod, egyik hóna alatt az abrakos zsákot, a másik alatt pedig egy bőrtömlőt cipel. Arcán néhány friss zúzódás látható.
Láthatóan elégedett magával, amikor közel érsz hozzá vigyorogva mondja:*

- Találtam néhány túlélőt! A város másik végében tanyáznak, arrafelé van egy kút is, ami nincs kiszáradva. Meg kellett őket győzni, hogy adjanak egy kis vizet, de gyorsan szót értettünk egymással...
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.04. 0:36

(Sebille Hosstra)

- Aham... azt látom, hogy csevegtél... - *nézek rá, szinte mosolygok és úgy vizslatom az új zúzódásokat az arcán.*
- Miféle emberek és mit láttál utad során? Tapasztaltál valami furcsát, szokatlant? Azon kívül, hogy kihalt a város :P...
Add ide az egyik zsákot. Segítek. - *kérem el valamelyiket a tömlő és az abrakos zsák közül. Aztán visszafelé figyelem szavait - kíváncsi vagyok, hogy kikkel hozta össze Darton ebben a pokolban.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.01.04. 19:51

Időpont: sötétedéskor

*Haladtok a szállásotok felé, közben a szőke meséli a vele történteket:*

- Tényleg elég kihalt ez a város...Kerültem egy nagyot, találtam két-három kutat is, de mindegyik ki van száradva. A város túlsó felében élnek néhányan, de jobbára egyszerű emberek. Amolyan túlélők, akik valószínűleg elmenekültek amikor a harcok dúltak. Van arrafelé egy kút is; nem tudom hogyan, de az nincs kiszáradva. Vigyáznak is rá néhányan, hogy ne ihasson akárki, de sikerült szót érteni velük. Még ezt a vizestömlőt is készségesen nekem adták...

*Közben minden gond nélkül visszaértek a szállásotokra.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.05. 11:30

(Sebille Hosstra)

- Áááááhhh.... Készséges emberek errefelé. Ez jó hír. Akkor holnap is te mégy el oda vízért. :D
És a város többi részén nem találkoztál emberekkel? Bárkivel? Nem láttál senkit, semmit? Olyan furcsa, hogy egy ilyen nagy város - még akkor is ha romos - de ennyire ki legyen halva. Valahogy nem tudom elhinni. Talán holnap ha látom a saját szememmel... - *szövöm kicsit hangosan a gondolataimat. Majd lakatot téve számra azon morfondírozok, hogy hogy fogom megtalálni ebben a pokolban Hartot. Megpróbálkozhatom a keresésével a Hallgatag Úr segítségével, de reményem nem sok van ehhez - nem ismerem őt személyesen, csak a nevét tudom... Így pedig ... *
- Csiholsz éjszakára tüzet? Én addig ellátom Rulyt. Megvacsorázunk, majd térhetünk is nyugovóra. - *Az abrakos zsákkal lovamhoz megyek, elé teszem mind, had egyen. Keresek egy lábast, vagy hasonló eszközt, amiben vizet adhatok neki.*
<Nem egy luxus istálló, de legalább védett. Remélem pacikám, hogy kibírod ezt a viszontagságot, amit itt át kell élnünk együtt.>
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.01.05. 14:14

Időpont: sötétedéskor

*Miután megetetted Rulyt keresel valami edényfélét amiből meg is itathatod. Elég sokat kell keresgélned amire lelsz egy megfelelő fém edényt, ami szebb időkben talán gyümölcsös tál lehetett. A ló mohón issza a vizet, de valószínűleg kevés lesz neki ez a mennyiség; akár két-háromszor ennyit is tudna inni, ha kapna.
Míg te a lovaddal foglalatoskodsz, a szőke tüzet csihol, előszedi a vacsorának valót és válaszolgat a feltett kérdéseidre:*

- A kút környékén többen vannak, de még elszórva láttam egy-két háznál fényt...Gondolom élhetnek itt néhányan, ha más nem akkor a fosztogatók, akik összeszedik az itt maradt értékeket...
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.06. 11:19

(Sebille Hosstra)

- Na igen, a fosztogatók mindenütt megtalálhatóak. ...
*Elfogyasztom a hideg vacsorám kicsit kedvtelenül. Jó lenne már enni egy rendeset, ám tudom, hogy ez még várat magára igen csak. Közben ha tudom felmérem, hogy mennyi időre elegendő még a készletünk kettőnknek.
A vacsora végeztével ahogy tudom kinyújtóztatom tagjaimat a páncél alatt.*

- Éjszakára álljunk őrséget. Én kezdek, ha nem bánod. Valahogy nem bízom ebben a helyben, nem szeretnék reggelre a kárpit túloldalán lenni... Legalább is remélem, hogy nem vár még az Uram. :roll:
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.01.06. 12:50

Időpont: este

*Az ennivaló nagyjából két-három napra lehet elegendő kettőtöknek. Az abrak amit a szőke szerzett szintén két-három etetésre elég Rulynak.*

- Én is gondoltam az őrségre, majd ébressz fel ha aludni szeretnél! Remélem nem kapunk társaságot...

*Evés után a szőke elvackolja magát a tűz közelében, és meglepően hamar el is alszik.
Odakint gyorsan teljesen besötétedik...*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.07. 0:12

(Sebille Hosstra)

*A vacsora végeztével elpakolok. Hosszú éjszakának nézek elébe, legalább is van ilyen sejtésem. Szétnézek a kevés fényben, ami megadatott - látok-e olyan anyagokat (vékony ágak, léc-deszkadarab, stb.) amire ha rálépnek reccsen. Ha nincs ilyen csinálok a fahulladékokból, majd a bejáratunkhoz terítem szét ahogy tudom nagy ívben.
Ezt követően megejtem az esti imádságomat, kérve az Urat, hogyha hű szolgálójának tekint, akkor kísérje figyelemmel itt utam, sorsom, s támogasson hatalmával, ha szükséges.
Az imádság után letelepedek a tűz mellé, ha szükséges rakok rá, hogy ne aludjon ki - melegítsen. Közben azon gondolkodom, hogy kicsit furcsa a szőke viselkedése. Érdekes módon még az sem lepte meg, hogy talpig vasban látott... :roll:
Elmászkálnak minden felé a gondolataim - persze közben nem hanyagolom el az őrködést... Néha felállok, körbekémlelek, majd visszakuporodom a tűz mellé.
Ha semmi gigszer nincs, akkor úgy 1-2 órával éjközépje után felköltöm a szőkét, hogy őrködjön ő tovább. Elmondom neki, hogy mi van az ajtó előtt, nehogy rálépjen...
Letelepszem viszonylag közel a tűz mellé aludni, de egy belsőbb sarkot pécézek ki magamnak. Tudatomat pedig felkészítem arra, hogy ébredjek fel, ha reccsenést hallok a bejárat felől.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.01.07. 1:58

Időpont: éjszaka

*Felkészülsz az éjszakára. Elhelyezel jónéhány száraz léc és deszkadarabot a bejárat környékén, szerencsére van elég alkalmas alapanyag. Utána rövid imát mormolsz Uradhoz.
Gondolataidba mélyedve ücsörögsz a tűz mellett és vigyázod a szőke nyugodt álmát.
Alig telik el néhány óra – nagyjából éjközép előtt egy fertályórával lehet – amikor Ruly ideges horkantása zökkent ki az unalmas ücsörgésből.
Némi koncentrálás és fülelés után te is érzékeled a sutyorgó beszédet valahonnan az udvarház belső udvaráról. Nem lehet, vagy lehetnek túl messze, de még nem sétáltak bele a recsegő-riasztónak kitett lécekbe.
Sejtésed beigazolódni látszik...*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.07. 22:16

(Sebille Hosstra)

*Ruly horkanása és a hangok észlelése után lassan a szőkéhez araszolok. Igyekszem nem nagyon csörögni, bár sejtem, hogy a páncélzat rajtam mást fog produkálni...
Meglököm finoman a szőkét, szájára teszem a kezem és mutatom a másikkal, hogy csendben legyen. Kezembe veszem a bárdot és mutatom neki, hogy ő is így cselekedjen - hisz nem kértem vissza a fegyveremet. Ha van olyan hely, hogy "elbújhat" akkor azt is mutatom neki - ő csak könnyebben és hangtalanabbul mozog mint én, így talán meglepődhetnek ... ha egyáltalán ártó szándékú egyének mászkálnak odakint...
Én visszaülök a tűz mellé és megpiszkálom, teszek rá. Úgy teszek, mintha nem is hallanám a kinti zajokat - közben viszont nagyon is nyitva tartom érzékeimet, főleg a fülemet.*

//3 Pp Érzékélesítés - hallás. 222.oldal (18 körig kitolom)

Egy kérdés ^^ A Kegy pontokat visszakaptam?//
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.01.11. 21:32

*Halkan a szőke mellé ”osonsz”, bár elég rendesen zörög a vérted. Ő azonnal felriad amikor a száját befogva csendre inted. Gyorsan kapcsol és egy bólintással jelzi, hogy érti mit akarsz.
Rejtőzködni nincs igazán lehetőség, de a csatabárdot megmarkolva az egyik sarokba lopózik. Ő is fülel és bizonyosan hallja is a kint lévőket.
Te visszaülsz a tűz mellé, majd rövid koncentráció után kiélesíted a hallásodat.
Egyből jobban hallod a beszélgetést, de sajnos egy szavukat sem érted, mivel gorviki nyelven beszélnek. A hangokból arra következtetsz, hogy legalább négyen vannak a suttogók, és valószínűleg férfiak. Vértnyikordulást nem hallasz, feltehetően vértet nem visel egyikük sem.
Nem sokáig beszélgetnek, hanem halkan lopózni kezdenek a bejárat felé. Persze te pontosan hallod a lépteik zaját és egy olyasmi kattanást is hallasz, mint amikor valaki egy nyílpuskát húz fel éppen.
Néhány lépés után rálépl az egyikük a zajkeltésre kitett egyik száraz lécdarabra, ami hangos reccsenéssel roppan ketté. Te persze még jobban hallod ezt a reccsenést az érzékélesítés miatt, zúgni is kezd egyből a füled.
Odakintről – valószínűsíthetően – egy fojtott szitkot hallasz, majd gyorsabb mozgásba lendülnek a gorvikiak. Immár nem törődnek a csendes mozgással, pillanatok alatt az ajtónál vannak és el is kezdik feltépni.*

// A Kegypontokat visszakaptad.//
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.13. 21:23

(Sebille Hosstra)

*Fülelek... abban biztos vagyok, hogy nem csevegni érkeznek a látogatók. Amikor meghallom a kattanást, s azonosítom, hogy egy nyílpuska felajzása okozta, felállok a tűz mellett. Érzékeimet eredeti állapotukba állítom vissza - nem kívánok megsüketülni még ideiglenesen sem.
Szét nézek. Lapát, lábas, fedő, egy szélesebb deszkadarab... ami kezembe akad sebtiben: beletúrok a tűzbe, hogy a kezemben lévő tárgyon legyen parázs, amennyit csak fel tudok "merni" vele ... S, ha beszakad az ajtó már lendül is a tűzeső a nem kívánatos látogatóinkra. Ha módomban áll még egyszer megteszem ezt; ha nem, másfélkezes kardom kerül a kezembe.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2009.01.15. 19:48

*Egy tűzből kilógó, félig elégett deszkadarab látszik hirtelenjében a legmegfelelőbbnek a parázsszóró művelethez. Alig kell beletúrnod a tűzbe, és egy jókora adag máris a deszkán van.
Amint nyílik az ajtó a belépők felé zúdítod a parázsesőt. Egyelőre két sötét ruhás, tipikus gorviki kinézetű fickó lép be nagy lendülettel a feltépett ajtón, de azonnal vissza is hőkölnek a feléjük hulló parázs miatt. Kezükben villogó pengéjű ramierákat látsz.
Csak pillanatokra torpannak meg, így újabb parázsesőt már nem indíthatsz, helyette kézbe kapod a másfélkezes kardodat és felveszed az alapállást. Egy-két másodperc, és a nyakadon lesznek.
Miközben rád ront a két ramierás fickó, az ajtóban egy újabb sötét ruhás gorviki jelenik meg. Egy szuronnyal ellátott nyílpuskát szorongat a kezében, tekintetével célpont után kutat.
Szőke kísérőd ezalatt nem lép elő a sarokból, úgy tűnik, hogy egyelőre nem vették észre a támadók.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2009.01.15. 23:52

(Sebille Hosstra)

*A parázs nem vált be annyira mint gondoltam, de nem baj... van más.
Kardom előtérbe helyezem - bár nem úgy nézem, hogy mérete elrettentő lenne ezeknek a fickóknak. Felmérem a két támadód, s látom érkezik a harmadik is.
Hagyom, hogy a két fickó közelebb jöjjön... miközben koncentrálok a harmadikra.

1.kör
      Védekező harc, hátrálás nélkül mágia használattal (+10-et ad a VÉ-hez). A VÉ így 120.
      1.cselekedet
        Bénítás (5 szegmens, 8 Kegy pont, E=1k10+4 = 1(+4) [5]
      A maradék időt védekezéssel töltöm el.

Akár hatásos volt a mágiám, akár nem a következő körökben felveszem a küzdelmet a két haramiával.

2.kör
      1.támadás
        KÉ=1k10+40 = 6(+40) [46]
        TÉ=1k100+73 = 76(+73) [149]
        VÉ-110
        Sebzés: 3k6 = 6+4+2 [12]
      2.támadás
        KÉ=1k10+40 = 9(+40) [49]
        TÉ=1k100+73 = 2(+73) [75]
        VÉ-110
        Sebzés: 3k6 = 5+4+1 [10]

3.kör
      1.támadás
        KÉ=1k10+40 = 4(+40) [44]
        TÉ=1k100+73 = 67(+73) [140]
        VÉ-110
        Sebzés: 3k6 = 4+4+3 [11]
      2.támadás
        KÉ=1k10+40 = 3(+40) [43]
        TÉ=1k100+73 = 48(+73) [121]
        VÉ-110
        Sebzés: 3k6 = 6+4+3 [13]

Ha eddigre nem tudom őket legyűrni, elkergetni, stb. akkor újra hatalmamhoz nyúlok.*
- Ranagol fattyak! Ne hozzátok ki belőlem az állatot!... Addig fussatok, amíg van mivel... :ordogi: - *szavaimat tettek követik... nem kegyelmezek, ha nem futamodnak meg...*

4.kör
      1.cselekedet
        Rettegés (5 szegmens, 10 Kegy pont, E=1k10+10 = 2(+10) [12]
      2.cselekedet, támadás
        KÉ=1k10+40 = 3(+40) [43]
        TÉ=1k100+73 = 72(+73) [145]
        VÉ-110
        Sebzés: 3k6 = 4+4+4 [12]

5.kör
    Pusztító ismereteimet latba vetem a harc alatt (Pusztítás képzettség használata, 10-zel csökken a túlütésküszöb!)
      1.támadás
        KÉ=1k10+40 = 4(+40) [44]
        TÉ=1k100+73 = 81(+73) [154]
        VÉ-110
        Sebzés: 3k6 = 1+6+6 [13]
      2.támadás
        KÉ=1k10+40 = 8(+40) [48]
        TÉ=1k100+73 = 36(+73) [109]
        VÉ-110
        Sebzés: 3k6 = 4+1+6 [11]
S menni mindig tovább,