• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 30 / 54 • 1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2008.12.31. 11:31

Azt hiszem valami kavar van a dologban.

ha valakit/valamit át akarok alakítani akkor a varázs rá irányul
ha valakit/valamit transzmutálni/visszaváltoztatni/dezintegrálni stb akarok a varázs rá irányul
ezeket úgynevezett "célpont" " a varázslat célja" "a varázslat alanya" nélkül nem lehet létrehozni

teremteni a semmiből(manából) teremt anyagot az varázs, a tér egy pontján
ehhez nem kell "célt" "áldozatot" megjelölni, még csak rábökni sem a pontra, annak mindössze a zónában kell lennie(a pontnak még mindig)
ha nem "formázom"(ezt fejtsd már ki hogy mire gondolsz, ez nem elemi mágia, az átalakításhoz meg nem kell magas mágia 5. fok :? )
akkor alaktalan rögként/porként/tócsaként/cseppként jelenik meg.

idők: a rúnák kiejtése, levegőbe írása után a végjel kimondásakor, levegőbe írásakor anyagiasul a varázs jelen esetben a kívánt anyag.
A végjel a könyv szerint olyan rövid, hogy "nem számolunk vele".
Akkor miért ne tudnám az engem támadó harcos/ork/akármi képe elé/kézfejére/feje búbjára közvetlenül(értsd mondjuk: a felülettől 1 mm) teremteni az anyagot? Ha én hátrálok előle Ő meg felém mozog csak könnyíti a helyzetet.
Megjegyezném, hogy az alkímiának előfeltétele a számtan/mértan, így 5. fokkal vélhetően nem okoz gondot a táv vagy a mozgás a térbeli hogy-merre megértése.

Magát a varázslást(rúnák levegőbe írása, kiejtése) persze megszakíthatja, és meg is fogja próbálni, de hogy a teremtett anyagot senki elkerülni nem fogja az tuti.
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Horid Magaar » 2008.12.31. 12:00

No comment..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Horid Magaar 2008.12.31. 12:23-kor.
Mi vagyunk az öböl vámszedői ha fizettek a rakomány tizedét, ha nem az egész hajót visszük-Horid Magaar a sárkányhajósok vezetője.
Horid Magaar
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 66
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.12.31. 12:03

Üdv!

Köszönöm a segítséget a CÉ-vel kapcsolatban!
Összességében ha 3 jegyű a 10.TSZ-es CÉ-je a karakternek, akkor az már elfogadható.
Termszetesen azért közelről is megvédi magát a karakter, csak nem annyira erős, mint mondjuk egy lovag. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2008.12.31. 12:25

Kifejezetten csalódott vagyok.

Méregkészítés: elég egyszer kikeverni, feltalálni utána mivel ismeri azt hogy mi alkotja, már meg tudja teremteni.
Tam anyagcsoportok:. 363 oldal, és írja a mérgeket is. Kizárólag a mágikus anyagokra nincs hatással.
Számolgatás, nyílván egy koordináta rendszer pontosságával kell elhelyezni a varázslatot. El nem képzelhető hogy csak úgy az arcába vágja. Hosszas matekozás kell ahhoz is hogy a billiárdgolyóval eltaláld a másikat, vagy hogy egy mozgó tárgy útjába ejts egy másikat.(erre pont nem találtam játékot)

Kíváncsi vagyok, ha azt mondja a JK hogy akkor no tessék xy kontakméreg, én kevertem és az engem támadó/felém közeledő ellenfél képébe akarom freccsenteni egy teremtés mozaikkal/teleportálással akkor símán: lol ne tápolj ezt nem tudod megcsinálni!

Jobban szerettem volna érvet hallani nem azt, hogy úúú ez ám a tááp, meg ne hülyéskedj már....

Azért mert egy harcosnak nincs rá ellenszere attól még nem tápolás... legfeljebb hatékony.

EDIT:
Horid Magaar írta: No comment...

Ez tényleg sokkal jobb...
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.12.31. 13:16

Sziasztok!

Véleményem szerint, ha valakit a mágia alapjául jelölünk meg, tehát "A bőrére varázsolok", akkor már a személyes aura védeni fogja, mivel rá irányul a mágia.

Célozni meg mindenképpen kell, hiszen célzás nélkül egy biliárdgolyóval sem könnyű eltalálni senkit.
Különben akkor sem a villámmágiának, sem a formázás: nyíl metódusnak nem lenne CÉ -értéke, csak úgy ráböknénk a célpontra és azonnal találna is...

üdv:
S.
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.12.31. 13:46

Nos tényleg erős az amit Vigo mond, de szerintem simán működik.
A bárdmágiánál a vakítás ellen sem véd a természetes aura és nem kell célozni sem vele, hogy megfelelő helyen jön e létre.
Ráadásul a személyes aura a lelket védi illetve az ellen véd, hogy a test bármiféle egyébb mágia hatása alá kerüljön, de mivel az anyagteremtés nem a célponton hanem előtte, fölötte jön létre így az aura semilyen hatással nincs rá.
Ami a célzást illeti az elemi mágiánál a kitöréssel sem kell célozni. Létrejön ahol a varázsló akarja ugyanez a teremtés, létrejön az anyag ahol a varázsló akarja aztán vagy belefut az ellenfél vagy nem.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.12.31. 13:51

Bocsánat hogy így más témát is felhozok.

De a szintenkénti iskola miatti KAP levonás azért van egyrészt, mert azzal fizetem ki, hogy a karakterem ott tanult, és egy csomó tapasztalot gyűjtött amit egyébként sokkal nehezebb lett volna megszerezni, ráadásul jó oktatóktól.

Másrészut azért mert az iskola kapui mindig nyitva állnak számára, és ott gyarapíthatja tudását, fejlesztheti képességeit ellenörzött, segítő körülmények közt.

De mi van akkor ha valamilyne oknál fogva ez az iskola megszünik vagy kiveti magából az illető játékost?

Hiszen már nem tudja kiaknázni ugyanazokat az előnyöket mint az a társa aki iskoláját még kitudja használni a további szinteken.

Másrészt nem tudom, hogy ez a téma feszegetve lett-e már, de mi a helyzet azzal, ha a karakter egy másik iskolát akar létrehozni, olyat amit az UTK nem tartalmaz. Ilyen pl a bajvívó, akire elég csúnya dolog lenne ha ráhúznánk az alap harcos kasztot hiszen eléggé speciális a képzése, vagy ami kimaradt de remek harcos kaszt a Gladiátor ami szintén nem feletethető meg az alap harcos kaszttal. És ezeknek az iskoláknak egyrészt lehet, hogy más az iskolánkénti KAP költsége, szerintem a bajvívójé például nyugodtan lehetne 6 KAP a többi harcos iskola 5-ével szemben.

Erről mi a véleményetek?

Tisztelettel Saggaras
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.12.31. 14:03

@Saggaras

Ha megszűnik az iskola vagy kivetik a karaktert nyilván megszűnik a mesterfokú oktatók nyújtotta előny.
Ha gyorsan ítéletet kellene mondanom egy ilyen karakterre két ötlet merülne fel:
1. A karakter így járt, de ha a kasztjában szeretne maradni továbbra is ki kell fizetnie minden szinten az iskolájáért fizetendő KAP-ot.
2. Rendben, ha erősködik, felszabadulhat pár KAP, esetleg nem kell mindet kifizetnie, csak a szükséges hátterek költségét. Viszont akkor, ha varázshasználó az illető, igenis NE LEGYEN KÉPES a továbbiakaban olyan varázslatokat használni, amely manaköltsége meghaladja azt a mennyiséget, amelynek a birtokában volt a karakter az iskolája megszűnésekor.
Értsd már nincs aki megtanítson neki olyan varázslatot, amelyhez csak később lenne ereje.

Sajnos ez azon bukik el, hogy az ÚTK-ban már mindent levittek 1E-sre így majd minden varázslatnak alacsony a kezdeti manaigénye.

Ezért én a megszűnt iskola viszonyt, szintenként legfeljebb 1-2 KAP csökkentésével balanszolnám.
Bár szerintem nem ezen a pár ponton fog múlni a játék élvezete.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.12.31. 14:23

Én is inkább a msáodik dolgora gondolnék. Mert azért ha belegondolsz tény hogy a játék élvezetét nem ez fogja megsegíteni, de a második esetben is elveszti a negyedik fokú oktatókat. GÍy azért az az egy két plusz KAP is több a semminél.

Az iskolák klánok esetén vélemény?

Valamint nem tudom volt-e már erről szó, de mi a helyzet a különleges fémű vértekkel? Abbit, mithrill, mert én az UTK-ban erre se találtam utalást, viszont a táblázat a kimaradt részektől eltekintve egy az egyben az ETK-s verzió. ÍGy van mód arra, hogy a kimaradt dolgokat onnan nézhessük ki?
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.12.31. 14:25

Ráadásul a személyes aura a lelket védi illetve az ellen véd, hogy a test bármiféle egyébb mágia hatása alá kerüljön, de mivel az anyagteremtés nem a célponton hanem előtte, fölötte jön létre így az aura semilyen hatással nincs rá.
Ami a célzást illeti az elemi mágiánál a kitöréssel sem kell célozni. Létrejön ahol a varázsló akarja ugyanez a teremtés, létrejön az anyag ahol a varázsló akarja aztán vagy belefut az ellenfél vagy nem.

Az egészben az a vicces hogy elvileg tárgyat teremteni emebren belül nem leeht azon kivül igen. A ahtűár vonal ameddig kiterjed a személyes aura nincsen meghatározva pontosan ez az egyetlen gyengéje a TAM szabályoknak....

Szerintem a csoka bőre jelenti a határ vonalat. Tehát véleményem szerint a személyes aura csak a z élölény testének határáig terjed ki. attót pl 1 mm re már nem. Emiatt ha oda teremt valaki 10 köbméter sósavat akkor az áldozatnak rossz napja lessz.

Másrészt a pillanatyilag viselet ruházat mint olyan is érdekes dolog... Miért is? Mert a pilanatnyilag vislet minden holmi és tárgy élvezi a szeélyes aura védelmét! (364.oldal személyes aura 1.bek.) Azt viszont sehol ne irja le egyértelmüen a szabályzat hogy a uha és a test közti terüeltre uygan az a szabály vonatkozik e mint a testen belüli varázslásra!

Tehát rúha és a test közé lehet e teleportálni vagy teremteni... Azt leirja a szabályzat hogy magáa a ruhára és magára a testre nem lehet varázsolni. de a köztes régiókról nem rendelkezik...

Ez pedig nagyon nagyon fontos! Miért is? 5 fokon runázott páncél véd valalmenyit pl egy elelmi tüzkitöréstől vagy egy savas esötöl. Márha a tüz vagy sav és az emebr között van... de mivan ha a páncél és az ember közt jön létre a hatás??? A páncél adta védelelm semminek tekinthető és pá-pá...

Másik dolog, mi van azokkal akik teljes egészében ruhába burkolják magukat?
A varázslónak tudnia kell nanó mm re pontosa nhova teremtse az anyagot de ha enm látja a ruha altti részt akkor mi alapján döl el hogy jó helyre pakolja a vaárzslatot vagy sem?

Ha már itt vagyunk egy kérdés:
Van valalkinek ötlete hogy a kitörés varázslat epicentrumának térben való elhelyezésére miféle korlátozások vanank a varázsló zónáján kívül? ÉRSD: a zonámon belül vagy távolba hatással egy általam tetszőlegesen meghatározott pontban hozhatom létre a kitörést?

Erröl sehol nem ir egyértelmüen a könyv...

Mápredig egyszer egy Halál-Rend jellemü varázslóval elelmi erő kitörést szivesen kiprobálnám... mondjuk... 5 E vel.
Célterületnek az áldozatom 6 és 6 csigolyája közti térbeli pontot(Ahol térben található az elitet terület) jelölném meg. Elvielg 5E elemi erő 5K6 sebzést okoz...átlagos sebézse 15 lessz. De szerintem a csoka derék tályékon valahol ketté fog törni...

Elvileg az Elelmi mágia nem tartozik a TAM alá ezért a TAM szabályai nem vonatkoznak rá... Javítsatok ki ha tévedek.

Aki azt mondja erre hogy táp:
-Minden E anyagra ható mágiksu hatás létrehozása 1 szegmens
-Kétkezes fegyverek bevetési idelye 5 szegmens.
-Varázslók nem magas Vé röl híresek, sem sok ÉP röl-Fp röl.. 1 ütéssel túl üthetők egy harcos részéről.
-Mana vissza nyerési metódust kicsit megvariálták
-A fenti példával csak 1 ellenséggel tudott végezni mig ha 2 támadó van a varázsló jó eséllyel hulla lesz.
-Ha egy átlag varázsló csak varázslói háttérel és 3. foku magas mágiával szintenként 10 manát szeretne kapni, 13 KAP ot költhet el minden egyébre.
-1. iskola használatának feltételét jelentő képzetség átlagosan 14 KP-ba kerül (3. fokra)oktatási bonusszal eggyüt. És csak mágikus képzetségekkel nem könnyü életben maradni... //szeritnem nem is lehet...//
-Nincs belölük sok, és erre vannak kitalálva... A harcos aki 20 as tulütés küszöbbel és pusztitással egy jóbb fegyverel ugyan erre képesek. Csak épp korlátlan számban, mert nem kell manát felhasználniuk...

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.12.31. 14:32

Saggaras!

KAP levonás nem szintenként van, hanem egyszer - amikor kiválasztod az iskolát/klánt/szervezetet - és ez a levonás végleges!

Mi van akkor, ha az iskola megszűnik?
Nehezebb lesz a dolga (nehezebben fog tanulni):
- elesik az oktatás bónusztól minden képzettségre vonatkozóan (több Kp-pontot kell kifizetni a képzettségért)
- az olyan képzettségeket, melyekhez feltétlenül szükséges oktató segítsége fejleszteni vagy megtanulni nem tudja

Másik iskola:
vegyünk egy alap harcost, aki kifizette a harcos kaszttért az 5 KAP-ját. Ameddig jól érezte itt magát eloszthatott szintenként 45 KAP-ot a statjára.
Ha netán ez a harcos bárddá szeretne válni - miért ne - akkor a 45 KAP-ból ki kell fizessen 6 KAP-ot. Vagyis ezek után ő már csak 39 KAP-ból gazdálkodhatja ki a szükséges értékeit.

Amiket felhoztál, hogy nem tartalmazza az ÚTK a kasztot:
a gladiátor, a bajvívó is harcos - akár tetszik akár nem. Még anno az ETK-ban is a harcos főkaszt alá sorolták be és nem máshová - ezek csupán alkasztok.
Tény, hogy teljesen más a képzettségcsomagja (más lenne), de ettől még ők is harcosok.
Amit tehetnénk, hogy ezen alkasztoknak összeállítjuk az alap képzettségcsomagját, és azt, hogy mit tanulhat oktatás bónusszal.

Különleges fémű vértek:
Zárt kalandban nézhetsz azt amit szeretnél - hisz ha te vagy a KM azt határozol amit akarsz, vagy ha JK vagy a KM-mel tudsz egyeztetni.
Ám a nyílt helyszíneken ez már nem áll fenn.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.12.31. 14:36

Értem, és köszönöm Yvett, tehát pl ha nyíltban vagy zártban olyan iskola kasztját akarom indítani (függetlenül főkaszttól) akkor az illető HM-KM-el kell egyezkednem, hogy összeállíthatunk-e egy külön képzettség csomagot, és okattási csomagot?
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.12.31. 14:38

Másrészut azért mert az iskola kapui mindig nyitva állnak számára, és ott gyarapíthatja tudását, fejlesztheti képességeit ellenörzött, segítő körülmények közt.

De mi van akkor ha valamilyne oknál fogva ez az iskola megszünik vagy kiveti magából az illető játékost?

Megszivta :) Az oktatási bonusztól el esik, és minden további szinten fizetheti a KAP levonást. Elvégre amikor az iskola tagja lett egy csomo mindent megkapott, több kasztuságot a rendszer nem kezeli le.. igy ez van Igy Járt (IJ).

Salyát iskola:

-Ugy tudom erre lesz valami későbbi kiegészítés.

-Asztaliban megbeszélik veelm a JK hogy smint legyen egy meglévő átdolgozása alapján.

-Iskolán kivüli karaktert inditasz. elsőre huzos lehet a gondolat de nem az :) Sokan nem számolnak utána a nyereségbe... az alp képzetség csomag amit ad az iskola kb 13-1 szintre vissaz jönn a z iskolán kivülinek mert nincs levonása. az oktatási bonusz az ami neehzen potolható ki.. kivéve ha vaalmi jó iskolába be tud kerülni a kari.

Valamint nem tudom volt-e már erről szó, de mi a helyzet a különleges fémű vértekkel? Abbit, mithrill, mert én az UTK-ban erre se találtam utalást, viszont a táblázat a kimaradt részektől eltekintve egy az egyben az ETK-s verzió. ÍGy van mód arra, hogy a kimaradt dolgokat onnan nézhessük ki?

Ezek biztosan léteznek, már csak azért is mert mintm ágikus anyagok létezése megvan a TAM ban! és emlitik is 363.oldalon a 3. anyag csoport alatti részen nézd csak meg!

Az anyag maga létezik a statisztikálya már nem IJ :(
nagyjábol arra tudok gyanakodni mint ami a hatalom amulet sorsa lett! ami mellesleg enm picit volt táp dolog... oláne ha valaki véletlenül nem eggyet hanem 4-5 öt birtokolt...

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.12.31. 14:58

Saggaras Zenir írta:Értem, és köszönöm Yvett, tehát pl ha nyíltban vagy zártban olyan iskola kasztját akarom indítani (függetlenül főkaszttól) akkor az illető HM-KM-el kell egyezkednem, hogy összeállíthatunk-e egy külön képzettség csomagot, és okattási csomagot?

Majdnem.

ZK-ban a KM-mel egyeztetsz bármiről.
Nyíltban egyenlőre ami nincs a szabálykönyvben nem létezik, nem lehet használni, tanulni - stb. Vagyis egy pl. bajvívót harcosként alkotsz meg, majd a Kp-ból veszel neki olyan képzettségeket, melyek a bajvívóhoz passzolnak (és ha az adott képzire nincs oktatás bónusz így jártál) - vagyis nincs egyéni bajvívós képzicsomag.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.12.31. 15:28

Okéka vettem az adást, nagyon szépen köszönöm a segítséget.

Üdv Saggaras
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 30 / 54 • 1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 54

Vissza: Csevegõ