• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 173 / 338 • 1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.12.30. 20:40

Dreemer!

Azt hiszem nagyon súlyos képzavarban vagy a varázsló mágiát illetően, vagyén vagyok retardált, de a könyvet átolvasva a következőket tudom mondani az általad felvetettekkel kapcsolatban: (ha tévednék javítsatok ki)

1. Ahhoz hogy mozaikmágiát használd birnod kell a Magasmágia képzettséget minimum 3. fokon. Ha ez megvan MINDEN mágikus formulát és eljárást, minden ágat bírsz használni ami a szabálykönyv Magasmágia fejezete tartalmaz, az alábbi kivételekkel:

2.Kivételek:

-Rúnamágia
-Nekromancia
-Őselemi mágia

AZÉRT, mert a fentiekre külön képzettség van amit fel kell vegyél a Magasmágia képzettség mellé, hogy használni tudd. Azaz ha a fenti három mágikus tant is használni akarod a magasmágia 3. foka mellett ismerned kell ezeket is 3. fokon.

3. Nem kell tovább boncolnia mágia iskolákat, hogy miket ismersz és miket nem, mert a a Magasmágia többit tartalmazza, -a fenti kivételeken kívűl-, és olyan fokban ismered őket ahanyas a Magasmágiád, -jelen állás, és az én értelmezésem szerint szerint. Nem igazán értem hogy mire vonatkoznak a fokokra tett megjegyzéseid.. :roll:

4. Ha megvan a Rúnamágia minimum 3. fokon azt gyártasz, amit manából és az elkészítéshez szükséges mágiaismereti képzettségeidből bírsz, egyéb megkötés nincs. Hacsak az anyag minősége nem, de ha vicces kedvedben van a varid egy rozsdás böllérkést is felrúnázhat, ha az anyag kibírja.

5 .Nem tudom mennyire olvastad át a dorani mágus botjára vonatkozó fejezetet, majd erre vonatkozóan is tisztáznod kell, hogy menyi mana és pszi ponttal és hány tulajdonságponttal bír a botod.

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.12.30. 20:49

Kicsit módosítanám

Anyagmágia: magas mágia ÉS alkímia
Asztrál mentál mágia: magas mágia ÉS lélektan
Tér idő mágia: magas mágia ÉS számtan/mértan
Nekromanciához kell az élettan és talán még az alkímia is
a többit írtad

A varázslatok szekcióban le van írva mely mozaikok mely képzi szinthez vannak kötve, az ismeret már nincs ingyen. Pl a lélektan 4. fok nélkül csak érintés távba lehet asztrál vagy mentál mágiát alkalmazni
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.12.30. 21:30

Kösz Herold a pontosítást.

Shia-ko!
"Hoal cwa Raen" nevű karaktered nálam játszana a Zárt kalandomban, vagy a nyílt játéktéren játszik?

SV!
A karakteralkotás folyamán a szintenkénti KAP-ot minden körülémények között el kell költeni. Kp-t lehet tartalékolni, KAP-ot nem.

Más. Szeretném ha nem specializálnátok agyon a karaktereiteket, és ne abból induljatok ki a karakteralkotás folyamán, hogy itt mostan be lett ígérve a harc és arra hegyezzük ki a karaktereket hogy túléljen.
NEM játszok szinthez igazításos játékot, (Pedig játszottam a KOTORRAL ésaz Oblivionnal ahol így van) lesznek gyengébb, és erősebb ellenfelek,szituációk.
Ne úgy legyen már hogy csak négyen együtt vagytok életképesek, mint Atos, Portos, Aramis, és D'artagan! Akiket ha szétválasztanak életképtelen torzóként összeomlanak "mert én jól, hallok, ő jól, lát, ő meg kezeli az újraélesztő készüléket" :roll:
Szeretném ha a kreált karik önmagukban is életképes személyiségek lennének akik nem erre az egyetlen akcióra lettek kihegyezve, hanem akkor is boldogulnának, ha nem ebben a kalandban játszanak és nem ezekkel a társakkal.

Kösz.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.12.31. 3:13

Castor arról lehet szó, hogy a hosszú kardomon van egy mágikus aura varázsjel, valamint az íjam kap egy 44 manás rúnázást?

Shia-ko, nos én úgy terveztem, hogy a kari elég sok helyen megfog fordulni de sehol sem sokáig. Így ismerhetjük egymást egy két Ibarai buliból, de sehol sem volt hosszú életü a kapcsolat, de pl érkezhetünk egyszerre Abadnába.

Amit érdemes tudni a bárdomról:

Nyughatatlan egy figura de iagzából csak az elf társaihoz képest, szeret mindig a legnagyobb csihi puhi kellős közepében lenni, de nem a szó szoros értelmében, azért hogy a hősi énekeket a lehető legélethúbben tudja majd életet derekán visszaadni, így ezért rendelkezik némi halál félelemmel annak ellenére, hogy elf. Mert még egytelen csatáját sem írta meg hősi énekké, de még nem is akarja, sezrinte majd érezni fogja a kellő pillanatot amikor ennewk is eljön az ideje. Nem az a szószáytár típus, inkábba az elfekre oly jellemző csendes figyelő beállítottságú, de ha szól annak súlya van. Neki élete és lételeme jelenlge a harc és csaták megélése, hoyg majd ezer év múltán is megénekelhesse ezeket az eseményeket. Inkábba tettek, mint a szavak embere.

Lehet, hogy rossz generátort nézek, de a harctéri gyakorlat képzit nem tudom figyelembe vetetni a géppel nem tudok beírni HM bónuszt.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.12.31. 4:29

Felszabadulás

Bocsi csak költözés miatt kis kavar van a fejembe. Van olyan akinek logok kari vélelmezéssel?
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.12.31. 9:32

Saggaras!

Magyarul két rúnafegyvert szeretnél?

A 44 manás rúnázás belefér az egy kis hatalmú permanens varázstárgyba, de a másik nem.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2008.12.31. 11:21

SV

@Castor
Nem, az aláírásomban ott van, hogy melyik van a Sivatagi Viharhoz, bár az általad említett átdolgozása ténylegesen.
Mpndjuk végül az enyém szt hiszem teljesen az életképes karakter maradt, már valószínűleg csak apróságokat módosítok, illetve amit te kérsz.

@Dreemer
Elküldhetnéd mélben a javított karilapot és akkor azt küldeném mindjárt neked vissza.

@Saggaras
Persze, csak azért küldtem, hogy írtad hogy az összeírást megcsinálod, bár lehet, hogy rosszul emlékszem, és ahhoz akartam, hogy tudjad, illetve hogy közös pontokat is tudjál belevinni, mint hosszúéletű a kicsit hosszabb életűvel. :)
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.12.31. 13:19

Castor ÍGy is felfoghatod, bár tegnap ahogy olvasgattam a könyvet mintha úgy láttam volna hogy az elf íj alapból mágikus. De ha nem így van akkor cáfolj meg. HA az elf íj mágikus akkor nem tom mit kérek ha nem az akkor 44 manás rúnázás rá.

A nem tom hány manás mágikus aura varázsjel (Azthiszem 13 mana, de a leírás nekem kissé zavaros volt) a szabláyra pedig annyit ad, hogy a fegyver mágikusnak minősül ezáltal sebzi azokat a lényeket is akiket az átlag szablya nem éppen.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.12.31. 14:09

egyébként a Mentálmágiához is a magas Mágia 3. fok a ÉS a lélektan 3. foka szükséges
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.12.31. 14:42

SV

Castor van arra lehetőség hogy írtad hogy 50 ezüstből vásárolhatunk, mi az amit alapból megkapunk, és van-e arra mód, hogy ha kigazdálkodom, hogy vehessek egy abbitacél sodronyinget ami 30 arany az ETK szerint, viszont az UTK-ból kimaradtak a különleges fém vértek, viszont amik benne maradtak azok értékei egy az egyben az ETK-s vértek értékei.

Válaszod eléőre is köszönöm
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2008.12.31. 14:46

SV

Arról volt szó, hogy felszerelés bármi lehet, de 50ezüst van nálunk érkezéskor. :think:
Egyébként az elf íjak tényleg mágikusak, de úgy tudom, azt nem kap minden elf puszira, csak mert élve született. :think:
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.12.31. 15:02

Karakterem:

Lassa nkészülget emrt ujra tervezem egyfolytában.. hiába optimalizálom a dolgokat...
azt akarom ugy nézen ki mint aki leélt vallami ksi élet utat.

Jah még vallami, kedves csapatom, amikro bekerülünk a játékba és indokoltnak látja a karakterem bizony 50 manábol neki fog leselkedni mágiksu tárgyakat gyártani runa mágiával...

Csak arra kell majd fiygelni nehogy megtörjenek a runák... mert akkor 5 manapontonként K6 sebzés...

Más:

A karakterem lelki világáról:
-Dorani mágus
-Mániűákusan kutat csak a mágia érdekli, sok mást is megekllet hogy tanuljon, de azokat a doglokat nem szereti csinálni.
-Anyja miatt ért a szabó mesterséghez-> róházkodást válall :)
-Ami fix hogy lessz neki: Ruan mágia, öselelmi mágia, Asztál-Mentál mágia. A necromanciát és idézést nem becsüli sokra. gyszerüen világ képe szeritn azok nem olyan mágia formák amikkel neki törödni kéne... nem elég érdekesek, ahogy a TAM sem.
-Mostanában valami lelki baja lehet... enm egy alkalommal piűált a kocsmában és durva verekedést robbantot ki, ujabban sörös kupákkal is meglepően jól harcol :)

Castor:

azion filozok hogy szerepjáték szempntjábo lleeht ha nő lenne érdekesebben jönének ki a dolgok... elvégre egy kocsmai amazon lenne aki mellesleg a jövö eggyik taán angy mágusa lessz... márha megéli...

Saggaras Zenir:

A nem tom hány manás mágikus aura varázsjel (Azthiszem 13 mana, de a leírás nekem kissé zavaros volt) a szabláyra pedig annyit ad, hogy a fegyver mágikusnak minősül ezáltal sebzi azokat a lényeket is akiket az átlag szablya nem éppen.

A fegyvered mágikus leeht, csak azzal nem mész sokra... mert a löszer attol még nem az, és az ami sebez érdemben.. emiatt turot nem fog sebezni egy runázott ij egy démonon... ha nem mágiksu löszert használ!

Elf ij:
Mágikus, és ugy tudom hogy csak Szirenárban ismerik a készitési titkát legalábbis sumiba fvalalmi ijesmi volt... SRY
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.12.31. 15:32

Nem mondod, hogy a déli elfek ilyen kis gyíkok, hogy egy elf íjat sem tudnak összerakni?

Ja tényleg igazad van a rúnázással kapcsolatban. Köszi.

Akkor pláne nem tom mi a rák legyen. Még gondolkodom.
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.12.31. 16:54

Nem mondod, hogy a déli elfek ilyen kis gyíkok, hogy egy elf íjat sem tudnak összerakni?

Ebben nem vagyok biztos... de logikus lenne hogy képesek rá... utána kéne nézni.

Ja tényleg igazad van a rúnázással kapcsolatban. Köszi.

Akkor pláne nem tom mi a rák legyen. Még gondolkodom.

Nem kell ezen fenn akadni :)
A nyílvesszőt kel mágikus hatássuvá tenni. vagy valalmi mágiksu ahtűsu dologgal bevonni a nyilvesző felyét. Elvégre azzal sazkitja ki a dögök oldalát :)

Momentán áldás mint megoldás tökéletes erre a problémára. Egy álás a vesszökre egyesével persze és megvan oldva a probléma... Vagy szentelt vizet kensz a veszökre, csak az a fontos hogy mágikus hatású legyen a vizecske és rajta maradjon a nyilfelyén :)

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.12.31. 17:47

Elf íjat mind délen, mind északon ismertik, használják és gyártják, de cssakis Sirenarban és Elfendelben. A kiszakadott elfek, még azok is akik Yllinorban élnek, nem ismerik az elkészítési módját. És az íj mágikus, mert az elkészítésekor a használója lelkének egy darabját is belekovácsolják.

Castor, Szerencse amulettem lehet?
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 173 / 338 • 1 ... 170, 171, 172, 173, 174, 175, 176 ... 338

Vissza: Csevegõ