• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezések

Moderátor: Admin

Téma lezárva
365 hozzászólás • Oldal: 3 / 25 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 25

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.12.14. 13:51

Üdv!

Bocsánat a késői reagért.

Maximálisan egyetértek Pelsoval. Minek találkozót szervezni, ha a többiekkel nem akarsz "közösködni" vagy játszani ha te csak egy kis nyugodt sarokba elakarsz vonulni azokkal akikkel előre már megbeszélted? Ez nevetséges, ilyen magán akciókat meg lehet simán otthoni környezetben is szervezni nem?

Éppen az a találkozó lényege, hogy (általában) azt se tudod ki lesz a Km-ed vagy éppen ki a játékos társad. Ok tudom az előző versenyen erre voltak ellen példák de csak a csapatok kis részénél. Ha nem akarok adott Km-el vagy jk-val játszani akkor mi értelme a találkozónak, versenynek, főleg ha nincs egy közös modul ami valamilyen szinten egyesíti a csapatokat.

Személy szerint én teljesen ellene vagyok ennek a magán Km és magán Jk dolognak, mert mindenki csak saját magával fog foglalkozni, és "klikkesedés" lesz elég keményen és nem az, hogy megismerjem a többi forumozót. Azért is jelentkeztem jelen esetben jk-nak mert egy olyan csapatot szeretnék magamnak "kiszúrni", akiket nem ismerek. Legyen teljesen színes a paletta és ne olyan emberekkel játsszak akiket már régóta ismerek. Még azt is "megtiltanám". hogy azok akik eddig együtt voltak, többet ne lehessenek együtt. Mert akkor hol van a másikkal való megismerkedés lehetősége? Elárulom sehol nincs. Pedig ennek a talinak éppen az a lényege, hogy ne állandóan a gép előtt üljünk és azon keresztül beszélgessünk a másikkal hanem személyesen.

Na, ebből is vita lesz már előre érzem, de hát ezért írtam :lol:

Maradok: VYan Lefydd Gianag hercege
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.12.14. 15:09

Üdvözletem!

Úgy látom ismét kavarodik a förgeteg...

Sajnálatal látom hogy elfeletkeznek eggyesek arról a természetes meebri tualjdonságrol, hogy ha valaki valakivel enm érzi eggyüt jól magát akkor nem szeret a társaságában lenni, hallani szavait. Mikor bele gondololtam miért van sok szerintem értelmetlen veszekedés a forumokon akkor arra jutottam: azért mert nincsen eehtősége az emebrnek hogy ggyes dolgokkal ne törödjék. A forumon össze vagyunk "zárva" ha valalmi veszekedésbőll valakinek elege van akkor a topicot kénytelen ott hagyni és nem olvasni. Csak igy tud "kimenekülni" a veszekedés elöl. Ez pedig nem minden esetben megoldható...

Amenyiben a természetes folyamatot hogy egyesek távol tartják maguakt másoktool a találkozó szervezésével is meg akadályozzuk rossz dolgok születséhez fog vezetni... sajnálom de ez igy van! Tapasztalat.. neeket nem mondok, szeritnem akikre gondolok tujdák jól mire gondolok! Ezt igy itt csak azért bátorkodom megemliteni mert amiről az emebr nem tud az nem is létezik számára!

Vyan Lefydd. Pelso nem csodálom ha nem értitek meg miért tartom nagyon is kívánatosnak Quatorék elképzelését.

Ugy látom abab nem gondoltatok bele hogy probált maga Quator szervezni még Nov. 2.. re egy asztai találkozót, csak meghiusult a dolgo többek közt azért mert nem találtunk megfelelő helyet ahol játszani lehetett volna! A találkozó pedig erre pont jó megoldást kinál... és ha már találkozó, akkor miért ne leehtne aki igy jőn el?

Másrészt pedig, legutobb szmeély szerint a JK-imon kivül másokkkal nem nagyon tudtam beszélgetni töbebk közt erőteljes ídő hiányban szenvedtem... Ugy vélem most se lesz sokkal másképp.

Dreemer

Edit:
Vyan Lefydd:
Személy szerint én teljesen ellene vagyok ennek a magán Km és magán Jk dolognak, mert mindenki csak saját magával fog foglalkozni, és "klikkesedés" lesz elég keményen és nem az, hogy megismerjem a többi forumozót. Azért is jelentkeztem jelen esetben jk-nak mert egy olyan csapatot szeretnék magamnak "kiszúrni", akiket nem ismerek. Legyen teljesen színes a paletta és ne olyan emberekkel játsszak akiket már régóta ismerek. Még azt is "megtiltanám". hogy azok akik eddig együtt voltak, többet ne lehessenek együtt. Mert akkor hol van a másikkal való megismerkedés lehetősége? Elárulom sehol nincs.

Arról elfeletkezel hogy a találkozón a legfontosabb dolgok egyike az hogy mindenki jól érezze magát, vagy csak nem gondoltál arra hogy vannak akik nem szeretnek eggyüt lenni, esetleg van fixen valaki akiel eggyüt lenének. Mert az a legjobb nekik.. szerintűk. Valemnyire meglehet egymást ismerni itt a forumon keresztül is... nem ugy mint az életben de legaláb egy picit.. és ebböl sokan képesek eldönteni kivel szeretnének eggyüt játszani és kivel nem.
Ha pedig olyanok kerülnek össze akik nem szeretnének eggyüt játsazni abból jo nem igen lessz.. ezért csacsiságnak vélem amit fent leirtál.
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.12.14. 16:58

Üdv!

Pelso, Vyan

1. Az állítólagos "találkozón" csak verseny van. Tehát csak azokkal tudsz "ismerkedni", akikkel egy asztalnál ülsz, de azokkal sem igazán, mert a játék megy non-stop egész nap. Így marad a gyülekező ideje tényleges találkozóra, amikor azokkal lehet beszélgetni bármiről (főként játék tmák szoktak lenni), akik hamarabb érkeztek és nem időre vagy idő után esnek be az ajtón és mennek rögtön játszani.

Ennek megfelelően az, hogy lenne-e olyan csapat, aki saját körben játszana nem módosít semmit az alap felálláson.

2. A "találkozó" tudtommal azért szerveződik, hogy élőben találkozzanak a fórumozók és jót szórakozzanak, játszanak egy nap. Mivel nem egy emberke van, aki egy marék "szotyit" nem ér se emberileg, se JK-ként, se KM-ként, így miért kell rákényszeríteni másokra, hogy kötelező jelleggel egy napot velük kelljen ülniük és ezért még fizessenek is?

Ha tényleg jó társaságban és jól akarja érezni magát az ember, akkor kénytelen saját maga tenni érte. Hiába bízná a vakszerencsére, hogy hátha valaki olyat kap majd a csapata a sorsoláson, akivel egyáltalán beszélni akar.

3. Bár teljesen rám szálltok, mint általában a többi sakál szokta a fórumon, de figyelmetekbe ajánlom, hogy én annyit kérdeztem lehet-e, hogy akik amúgy is külön jönnek játszanak egy asztalnál. Ez egy igen/nem kérdés volt.

Az, hogy többen is egyetértettek/értenek és tovább fűzték a gondolatmenetet (ami egyébként teljesen megegyezik a találkozós játékkal kapcsolatos meglátásommal: ld. mintha ZK-k lennének a csapatok), nem azt jelenti, hogy kifejezetten nekem kéne elviseljem ismétetlen a minősíthetetlen alpári stílusotokat.

Saját vélemény a versenyes csapatokról és játékról:

Én személy szerint február 1. után fogok csapatot választani jelen állás szerint. Ugyanis nem fogok ismét olyan KM-hez ülni a sorsolás késői időpontja miatt, akinek a mesélése alatt nem érezném jól magamat. (Ez nagyon jól ki lett egyébként találva időrendileg. A pénzt már addigra mindenképp be kell fizetni, mire megtuná az ember, hogy ki fog neki mesélni. Így ha nem tud/akar az adott KM-nél játszani, akkor vagy talál magának egy nomrális játéklehetőséget vagy bukta a nevezési díját, mert ugye az visszafizetve nincs.)
Attól nem tartok, hogy nem lennének helyek az eddigiekből kiindulva. Majd ráérek az S.O.S. felhívásoknál kényelmesen jelentkezni valahová.
Ha meg nem lesz érdemi csapatösszeállítás, akkor max elmegyek beszélgetni egyet Togarékkal. Esetleg majd hirtelen összedobunk egy kis csapatot és játszunk magunkban.

Ha viszont lesz lehetőség és igény a versenytől külön leülni játszani én valószínűleg oda "jelentkezem". (Természetesen ez függ a csapatösszeállítástól.)

A KM-ekkel és modulírókkal szemben azt mondjátok csúnya dolog lenne, ha nem azt a modult játszaná mindenki és főleg, ha végül mindenki "klikkekre" szakadna.
Én meg azt mondom, hogy ezt a lehetőséget pontosan azért kellene hagyni/biztosítani, mert ha ez bekövetkezik az nagyon szépen minősíti az általatok emlegetett KM-eket és modulírókat.

Pusztán kíváncsiságból kérdem: Most azért ez a nagy tiltakozás részetekről, mert féltek, hogy ha adott KM-hez kellene jelentkezni ti pont üresen maradnátok JK-k nélkül?
Mert az írásotokból ez világlik ki.

Gondolom azzal tisztában vagytok, hogy ha jól számoltam kb 7-8 KM lesz a versenyre és a JK szám még a 6 csapatot se tölti ki igazán. Vajon, hogy fogjátok eldönteni ki ne meséljen? Mert ugye akkor már ismerni fogja a történetet és így JK-ként se vehet részt.
Persze alternatív megoldásként ezek a "kieső" KM-ek pont be tudnának csatlakozni a külön csapatba akár játszani, akár KM-kedni, ha már nem jutott nekik versenyző csapat. Csak sajnos ugye nem biztos, hogy azok kapnak lehetőséget a sorsolás által lemesélni a modult, akik megérdemelnék a fáradozásaikért.

Arra kis "kedvességre" pedig, hogy miért akarna bárki elmenni, aki nem szereti tiszta szívből a találkozó minden KM-jét és résztvevőjét: Talán azért, hogy találkozzon azokkal, akikkel szívesen elbeszélget és eljátszik egy napot. Ez lenne a "találkozó" lényege. Személy szerint nagyon sajnálom, hogy ismét olyanok akarnak "dönteni", akik ezt az alap célt nem látják és nem is akarják meglátni.

Pontosan az a lényeg, hogy ha van hely és van jelentkező, akkor tudjon mindenki olyan körülmények között játszani, ahogy jól tudja érezni magát.

Általánosságban:

Mivel esélytelen, hogy végiggondoljátok értelmesen, amiket írtam, így már előre látom, hogy most jön majd a nyálverés. Vagy csak egyszerűen ismételten el lesz tusolva a dolog, mert milyen jogon mondom én el a véleményemet, ami nem a "szép és jó mézeskalács-cukormáz".

Az oly sokat emlegetett mondás itt is érvényes természetesen: Akinek nem inge ne vegye magára... de aki magára ismer annak nyomás gyorsan öltözködni!
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.12.14. 19:41

Quator ar Zaraquer:

Az általad leírtak úgy vélem pontosan kifejtik az általam homályosan felvázolt problémákat. amikre megoldást jelentene a szabad szerveződés.

Mint korábban is írtam csak támogatni tudom ezt a kezdeményezést. Mert jobb módját nem látom jelenleg annak hogy a lehető legnagyobb mértékben biztosított legyen mindenki szórakozása.

Más:
Személy szerint örülnék ha hasonló célt szolgáló ötletek felvetődnének...mindenre senki nem gondolhat... több koponya többre megy :)

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.12.14. 21:05

Üdv!

Először is én jk-ként veszek részt a találkozón, tehát nem félek attól, hogy jk nélkül maradnék.

A másik pedig, Quator, ha a "kis kapukat keresed" a verseny kiírásnál tedd azt, mert megteheted én ebbe nem szólhatok bele.

Dreemer az előző találkozót ne emlegessük, nem én voltam az, aki nem fejezte be időben a modult egy perc lehetőséget sem adva a játékosoknak arra, hogy megismerkedjenek. Itt ezt le is zártam.

A harmadik dolog pedig (ez egy egyéni vélemény) az az igazi szerepjátékos, aki minden körülmény között tud játszani, még ha nem is a neki legmegfelelőbb emberről vagy csapattagról van szó.

Ez egy verseny megmérettetés nem egyszerű asztali játék, igenis ha Castorral egy csapatba kerülnék játszanék vele nagyon szívesen, holott mindenki tudja, hogy nem csípjük egymást. (ne vedd személyeskedésnek Castor de ha annak veszed akkor leszarom egész egyszerűen 8) )

Mind1 ez az én véleményem. Arról pedig hogy megértelek-e titeket vagy nem szeretnék én dönteni.

Minden érvemet felhoztam, a szakadék itt a forumon a tagok között így is nagyon nagy de ha ezzel a klikkesedéssel (mert nem találok rá jobb szót: téged nem szeretlek veled nem játszom, neked meg a stílusod nem tetszik mint Km) csak ez a szakadék mélyül és tágul.

Mindenesetre kompromisszum képes vagyok mint mindig, és ha a többségnek ez kell ám legyen beleegyezem de nem jó szívvel. Innentől kezdve a már emlegetett szavazást én is támogatom.

Maradok. VYan Lefydd Gianag hercege

Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.12.14. 21:36

Vyan Lefydd írta:
Ez egy verseny megmérettetés nem egyszerű asztali játék, igenis ha Castorral egy csapatba kerülnék játszanék vele nagyon szívesen, holott mindenki tudja, hogy nem csípjük egymást. (ne vedd személyeskedésnek Castor de ha annak veszed akkor leszarom egész egyszerűen 8) )

Emiatt ne fájjon a fejed Vyan. Már jó ideje hogy visszavontam a jelentkezésem a részvételtől; így egy biztos: a jelenlétem nem fogja csípni senki szemét; mert ezt az elmebajt most kihagyom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.12.14. 22:34-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.12.14. 21:41

Vyan Lefydd:

Másrészt pedig, legutobb szmeély szerint a JK-imon kivül másokkkal nem nagyon tudtam beszélgetni töbebk közt erőteljes ídő hiányban szenvedtem... Ugy vélem most se lesz sokkal másképp.

Dreemer az előző találkozót ne emlegessük, nem én voltam az, aki nem fejezte be időben a modult egy perc lehetőséget sem adva a játékosoknak arra, hogy megismerkedjenek. Itt ezt le is zártam.

Arról pedig hogy megértelek-e titeket vagy nem szeretnék én dönteni.

Hmm... ezt imádom és utálom egyszerre. Mit is? Hát azt hogy félre értenek...
A nem volt időm részt arra kel érteni amikor magán a rendezvényen megjeelntem és mentek a dolgok, nem epdig azt megelöző részről volt szó.

Toivábbá nem véletlenül van jelenleg is rejtett topickok közt a 2. OM-Találkozó topickja is! Ha szabad kérnem minden volt KM et és írót ne bolygassuk a multat... nem fogok fölösleges veszekedésekbe bonyoldni amign em látom azok értelmét. Az hogy ki miért és hol tartott a 2. találkozón a modul írásával pont ebbe a kategóriába esik. Ennek okát szeritnem te is jól tudod...

Minden érvemet felhoztam, a szakadék itt a forumon a tagok között így is nagyon nagy de ha ezzel a klikkesedéssel (mert nem találok rá jobb szót: téged nem szeretlek veled nem játszom, neked meg a stílusod nem tetszik mint Km) csak ez a szakadék mélyül és tágul.

Ez tény. Ezzel nem lehet mit kezdeni szerintem... az emberek ilyenek. Csak annyit lehet tenni mint a való éeltben nem ál az ember azzal szoba akivel nem szeretne, és nem olvasa a reagjait, jobb megoldást nem ismerek rá.

A harmadik dolog pedig (ez egy egyéni vélemény) az az igazi szerepjátékos, aki minden körülmény között tud játszani, még ha nem is a neki legmegfelelőbb emberről vagy csapattagról van szó.

Akkor te nagyon szerencsés ember vagy :) Sajnos sokan erre nem képesek.

Ez egy verseny megmérettetés nem egyszerű asztali játék

Ezt a különleges kérdések és felvetések kategóriába sorsolom. Attól függ ki miként tekint rá. Van kinek szórakozás és tényleg ismerkedés és feltételezem van akinek vérre menő versengés!

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.12.14. 22:50

Vyan Lefydd!

Fórumon kívül nagyon szívesen elbeszélgetnék a gondolkodásmódodról.
Semmi értelme se lenne a fórumot telefröcsögni ilyenekkel. Már korábban kértem.

Írj egy levelet az orwen89 kukac gmail pont com emailcímemre, mert lenne pár helyreigazitásom az OM közösségével kapcsolatban. Ha ugyan nem szarod le a másik észérveit, mert ha igen akkot részemről mindegy, és emelem a kalapom.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.12.14. 22:58

Sziasztok!

Először is mindenkitől elnézést kérek, hogy 4-5 napig nem tudtam részt venni a fórum életében.

A találkozóval kapcsolatban viszont a következő döntés született tőlem, mint szervezőtől:

A III.OM-találkozó "hagyomány" miatt ugyan úgy fog lezajlani mint az első kettő. Vannak modulírók, akik megírják a közös modult - vannak KM-ek, akik ezt lemesélik annak a csapatnak, akiket a sorsolás útján kaptak. (A szeretem-nemszeretem KM-i dolgot még átrágom... lehet ezen változtatni fogok - ez irányú javaslatokat kérek, hogy hogyan lehetne ezt a problémát megoldani.)
Ami változtatás lesz az eddigiek alapján az az, hogy 9-től van terembérlés, úgy 11-12-ig szabad beszélgetés ahogy jólesik alapon. A modul úgy 4-5 órás lesz csupán, és így lesz idő még a vége után is alaposan kidumcsizni magunkat. NEM verseny! - Ezt egyébként már módosítottam korábban, csak nem írtam ide be, mert már lehetőségem nem volt rá.

Kérek mindenkit, hogy olvassa el a kiírást újra a találkozóval kapcsolatban.
Köszönöm!

A felvetett kérdésre pedig a válaszom a következő:
A játék kötelezővé tétele nem lehetséges senkinek, de gyanítom, hogy a 99% jelentkező számít arra, hogy olyan emberekkel üljön le asztalizni, akiket a fórumon keresztül megismert. Ezért a játék adott mindenkinek ahogy eddig is - csupán a verseny része tűnik el a dologból.
Aki résztvevőként jelentkezett a találkozóra az is eljöhet természetesen, hisz senkit nem lehet kötelezni a közös játékra. Hogy ők leülnének közösen egy másik asztalhoz játszani... nos nincs értelme a fentiek ismeretében (főleg, hogy aki JK-nak jelentkezett, az játszani akar, de aki nem, az külön sem szeretne...).

Akinek ezen feltételek és lehetőségek tetszenek, az megtartja a jelentkezését és megtisztel bennünket a jelenlétével a találkozón, akinek nem tetszik az visszamondja a jelentkezését és nem jön el.

Yv
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2008.12.14. 23:21

Üdv mindenkinek!

Kezd ez egy kicsit elfajulni!

Egyrészről, ne mondja nekem senki, hogyha nem "csípi" Castort akkor is szívesen játszana vele. Mesélje a nénikéjének!

Anapol!
Nem, tudom milyen megfontolásból teszed, de egyértelműen és határozottan Pelso pártját fogod( a kiskorúak miatt nem fogalmazok másképp). De ezen felül ennek semmi észszerű okát nem mutatod, adod!

A találkozón nem lehetnek kiskapuk! Ha a szervezők úgy döntenek, akkor lehet kiscsapatos szerveződés, ha nem nem, ez teljesen független a résztevőktől. Akinek nem tetszik legfeljebb nem jön el!

Ismét nem bántólag, de az őszi találkozón mi volt a jellemző? Bejött a "kedves" JK és se szó, se egy nyamvadt biccentés, leült az általa kinézett asztalhoz, d.u. 4 kor pedig felállt, oszt csókolom megvolt a találkozó.
Van aki ezen változtatna! Ez biztos nagy jellemhiba.
Azt inkább nem tenném fel vitára, hogy akkor ki mit tiltson meg egy találkozón! Erre nem nagyon volt és remélem nem is nagyon lesz példa!
Szerintem ez egy szórakoztató hétköznapi-vagy épp hétvégi- program, és nem megmérettetés. Egy fikarcnyival nem érzem magam fickósabbnak vagy épp vonzóbbnak ha én kerülök az első helyre.

Pelso

Szerintem, senkinek sincs arra szüksége az oldalon- sőt jogosan veszi sértőnek- hogy elmagyarázzák neki, hogy mi az a szerepjáték!
Ez egy ilyen szakma. Ha nincs rá igény akkor te a lelked is kiteheted, a kutyát nem érdekli a kalandötleted.
Ha nem akarsz vitát kérlek ne "áldozd" fel magad a köz oltárán.

Az hogy teszem azt öten leülnek és amellett, hogy mivel mindenki más a "versennyel"-még mindig inkább nevezném találkozónak, de ez egyre inkább homályba vész- foglakozik esetleg Ők is kapnak valamit a pénzükért és játszanak csak úgy, nem értem miért okozna bárkinek is fizikai vagy lelki fájdalmat.

Mindenki teljesen másképp mesélte le mind az első, mind a második találkozó modulját, nem hiszem hogy bármelyik KM szemére lehetne vetni bármit is!

Mikor bárki úgy érzi, hogy bántólag szóltam hozzá az nem véletlen!
Gyakorlatilag kezd a találkozó egy kinek a nagyobb vitává terebélyesedni!

Így azok akik szimplán és minden személyeskedés, vagy "versenyláz" nélkül eljönnének és az otthon ritkán élvezhető asztali szerepjáték élményét szeretnék újra meg újra átélni tehetetlen szemlélőivé válnak az egész esemény alakulásának.

Csak hogy ne legyen félreértés:
-az hogy páran leülnek és nem a "közös" modult játszák, gyakorlatilag nem számít, csinálják.
-Én személy szerint szeretném, ha a találkozó egy közös modul, sorsolt Km-ek és szimpátián alapuló csapatok részvételével jönne létre.

Az eddigiekhez hasonlóan a személyeskedést és fröcsögést inkább pm-ben várom...
Mivel más módját nem látom itt is megkérném/megragadnám az alkalmat hogy kedves Anapol "kolléga" tekintse meg a Pm üzeneteket tartalmazó mappát és ne csak a "vérpezsdítő" témákat olvassa!

ui: elnézést kérek mindenkitől, hogy nem fogalmazok olyan finoman mint Orwen!
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.12.15. 6:19

Üdv!

Yvett

Yvett de Crei írta:... (A szeretem-nemszeretem KM-i dolgot még átrágom... lehet ezen változtatni fogok - ez irányú javaslatokat kérek, hogy hogyan lehetne ezt a problémát megoldani.)...

A kérésedre tennék egy javaslatot, amit azt hiszem már több helyen is írtam és alapvetően megoldaná a szeretem-nemszeretem a KM-et kérdést:
Egyszerűen nem sorsolás útján kapják a csapatok a "végkifejletnél" a KM-et, hanem előre úgy kerül megnyitásra a csapat-topic, amiben szerveződni lehet, hogy "XY KM-hoz jelentkezők". Ettől még természetesen mesélheti mindegyik KM ugyan azt a modult.
Egyrészt így haladósabb lesz szerintem a dolog, emrt már az elejétől tudnak a JK-k kérdezni egyeztetni a KM-mel, hogy mit enged és mit nem.
Másrészt nem lesz személyi probléma. (Természetesen ennek alapja, hogy a KM is eldöntheti, hogy kinek hajlandó mesélni és kit nem akar látni az asztalánál.)
Harmadrészt az is megoldódhat ezáltal, ami jelenleg azt hiszem még fennáll. Jelesül, hogy több a KM, mint amennyi szükséges lenne a JK-számhoz. Így viszont még előre eldőlne kinek/kiknek nem jut csapat (akiket annyira nem tudnak elviselni a JK-k) és ők még megpróbálhatnak JK-vá avanzsálni.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.12.15. 7:28

[quote="Yvett de Crei"]

A szeretem-nemszeretem KM-i dolgot még átrágom... lehet ezen változtatni fogok - ez irányú javaslatokat kérek, hogy hogyan lehetne ezt a problémát megoldani.
[quote]

Üdv!

A vitába nem szeretnék beleszólni de egy javaslatot én is tennék.:
Mi lenne ha sorsolnánk a KM-eket és akinek nem tetszene az egyszerűen cserél egy másik csapattal?
Bár ez kicsit keszekuszább mint a Quatoré de van benne egy kevéske véletlenszerűség. Bár szerintem Quator ötlete sem rossz cak akkor meg lehet az lesz hogy pár KM-hez több csapat si jelentkezne és akkor meg csak a KM-dönt hogy kinek mesél kinek nem .

Lorin
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.12.15. 7:42

Üdv

Én csak a topik címét ajánlom a vitázók figyelmébe. III. OM találkozó, verseny mivel engem a tali része érdekel a verseny nem így én csak arra a részére vagyok kíváncsi.Versenyeztem eleget játszom eleget én ismerkedni megyek. :teccikerteni:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.12.15. 9:58

Quator én meg értem, hogy mit kérdeztél. És ha el olvastad volna az írásom végét olvashattad volna ha már meg van a csapat aki tudja, hogy nem vesz részt a közös kalandban de ott akar lenni akkor gyertek nyugodtan. Én nem tiltom meg.
Csak az ellen vagyok, hogy ezt a kezdeményezést ki terjesszük a többiekre, mert akkor én fölöslegesen dolgozom.
Én nem csak én. Yvett már a szívére is vette ezt a lehetőséget.

Tudtommal te Thor csapatában voltál és élvezted a történetet.
Ő az egyik KM és modul író. Én vagyok a másik és Yvett segít amiben tud.
Hogy csak az ismertebb KM és modul írókat említsem magamon kívül.
Szerinted mi talán rossz KM-ek és modulírók vagyunk. Talán nem tudunk mesélni.
Talán te jobban csinálod.
Az egyetlen amit nem tudtok az, hogy én hogyan mesélek de ha esélyt sem kapok akkor nem is tudjátok meg.

Az a KM aki meg nem kap csapatott mert nem akarnak nála játszani meg süllyedjen el amiért nem veszi észre, hogy róla van szó.

A vádad mi szerint nem értünk semmit meg ki kérem magamnak.
Értek én mindent. És ha ennyire el szeretnél különülni egyes KM-ek től, és JK-tól, és kérlek most írd le ki az. És Klikkesedj nyugodtan. Nem akadályozom meg de kérlek ne húzd se te se más az időnk ezzel a kérdéssel. Írjátok le nyíltan mi az amit szeretnétek és mi az amit nem.

Ez igaz mindenkire
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.12.15. 10:17

Vyan lefydd-del meg csak egyet tudok érteni.
Igen zavaró volt, hogy mi időben befejezzük és nem volt időnk megbeszélni senkivel csak egymás közt.
Utána meg mindenki rohant haza.

Igaz ez az általa le írt többi pontra is. Még ha nekem egy kicsit döcögősen mesélt is.
Ugyanúgy vállalom a kihívást játszom és mesélek mindenkivel és mindenkinek.

Fejlődni szeretnék és rossz néven veszem ha ezt egyesek meg akarják akadályozni csak ezért mert nekik nincs kedvük fejlődni.

Ennek a játéknak a lényege pont az mint a gyónásnak.
Fejlődni lelkileg.
Fejlődni mint ember.
Fejlődni, hogy jobbak legyünk mint mások.
Fejlődjünk emberi kapcsolatainkban.
Ahhoz, hogy ezeket teljesítsük csak időt kell szánni a beszélgetésre. Amit Yvett fel is vetet és én támogatom.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Pelso 2008.12.15. 10:21-kor.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
365 hozzászólás • Oldal: 3 / 25 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 25

Vissza: III.OM találkozó