• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 101 / 153 • 1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2008.11.07. 11:47

Igen, a csoportmunka nekem is dilemma, azért nem ragaszkodom pont ehhez a klánhoz. Az ikrek vagy vértestvérek szinte éppúgy megfelel, a választott mentalitás simán elfér ott is.
A kipusztított kis klán viszont nem rossz ötlet, főleg ha az oktatási előnyök kihazsnálásának neézségeit vesszük, ha nem a közelben dolgozom éppen. :think:

@Dreemer
Bocs a PM-ért, mellényomtam. :pirul:
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.12.14. 11:50

ÚTK-ban, a választott iskola pontköltsége minden tapasztalati szinten levonódik az 50 elkölthető KAPból? (És csak ezen felül költhet a karakter a pontértékei növelésére?)
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2008.12.14. 12:04

Az iskola, a faj, az adottság mind-mind levonódik az 50ből az elején, és csak a maradékot oszthatod el szintenként.
Másként:
igen, mindne szinten le kell vond az 50ből.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.12.14. 13:13

Köszi :)
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.12.30. 15:35

Üdv minden lelkes érdeklődőnek!

Nos nem igazán szabályzavar, de már a régi könyvekben is ez állt, így inkább ide passzol mint a "beszélgetés az ÚTK"-ról topicba.
Bár többször is az érdektelenség hegyormába ütköztem a mozaik mágia kapcsán ám kitartó vagyok, és érdekel ez a téma.

Az új agyszülemény:
Kirekesztő varázskörök. Alapesetben a varázsló képes a zombitól a démonurakig elég sok fenevadat elzárni a körön belül eső területektől.
Abból kiindulva, hogy ezek azért nem miden napos(nincs belőlük minden napköziben kettő) teremtmények, elvárható hogy hétköznapi fenevadak kirekesztésére is képes legyen.
Elég hülye a szitu, mikor egy démonúr a közelébe se tud menni a csapatnak, majd két nappal később a hegyekben több napi hajsza után kiéhezett farkasfalka koncolja fel a kimerült csapatot.

Javaslat:
a táblázat első(zombi 20 mp) tétele jó például az eccerű kutyák(háziasított állatok)
a második az erdei vadállatok (farkasok medvék stb., olyanok ami azért nem mesebeli "szörnyek")
a harmadik a "szörnyek" kategóriára (amivel vélhetően itt a földön a büdös életben nem fogsz találkozni)
a negyedik a humanoidok (ember, elf, törp, a közösségben élő, kultúra/birodalom alkotó népek, igen az ork is :P )
bár nem nagy akadály számukra, de az 5. kategóriába az őslényeket sorolnám, mindazokat akik szervezete odot termel
kirekesztésére.

Várom, hogy ki mit szól hozzá ... de tényleg, ... ööö lehet, hogy a leendő OM talis Km-em torkán is megpróbálom ezt letolni... ajánlom szíves figyelmükbe.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.12.30. 17:49

Ötletes. Ismét megdobja a varásló lehetőségeit.
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.12.30. 19:55

Segítsetek hogy jól értelmezem e Herold ötletét:

-Kirekesztő varázskör Davalon vára köré; a kirekesztettek köre: toroni emberek; eredmény:
A dwoonok nagy röhögve nézik ahogy a toroni csapatok nem tudják megközelíteni a várat.
Szerintem ez kicsit táp.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2008.12.30. 20:07

Nem hiszem, hogy fajon belül lehet finomítani, hogy pl. az AB+ vércsoportúakra legyen csak hatással. :think:
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.12.30. 20:08

Üdv!

Hm nem emléxem, hogy írtam volna, hogy akkor csak elf vagy csak toroni, a lelkekből sem lehet válogatni, hogy akkor te jöhetsz a többi meg nem. Ez nem véletlen.
Nem sok értelme lenne kizárni mindenkit Davalonból... és az sem valószínű, hogy a normál tárgynál mindössze 5x stp-vel rendelkező varázskör megtörése komoly gondot jelentene, mivel a várfalon kívül illene elhelyezni. Most már nem "olyan nagy cucc" megtörni egy varázskört, még természeti jelenséggel is meglehet csináltatni(pont ÚTK-ban módosították ezt :D ). Szal ha valaki feldob egy ilyen kört a vár köré, méterenként tart egy rúnamágust aki nem tom mi módon, de renoválja a katapultok lövedékeitől sérült rajzolatot ... nem túl hihető, arról nem is beszélve hogy mikor"elszabadul" viheti a falat is.
Mielőtt még a rúnakör tetejébe húznád a 50x méter magas várfalat... a földrengés tuti kiüti vagy legalábbis sebez bele annyit, hogy törjön a varázskör...Toronban azért akad pár bömös aki szívesen elsüt párat ha szépen megkérik.
És nem csak a gaz ellent zárja ki, hanem mindenkit, az erősítést is.
Lehet hogy táposnak gondolod de amit felhoztál nem túl hihető...
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.12.31. 3:01

Én úgy tudom, hoyg ez pont fajonként különböző, hogy pl van olyan amivel az emberekt ki tudod zártni, de a kyreket nem pl. Így megint nem olyan könnyü a helyzet.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2008.12.31. 9:30

Saggaras.

Azt nem tudom máshol interneten volt-e már ilyen próbálkozás, ezt most én ötlöttem ki, könyvben nem szerepel.

Az alapja a könyvben megjelent kirekesztő varázskör mellyel démonokat, zombikat, kísérteteket etc. lehet kizárni.
Ennél a varázskörnél NEM lehet olyan opciót beépíteni hogy csak a "nagy fene durral érkező" démonurat zárja ki de a "haver kis mocsok (szövetségest)démonurat" akivel épp el akarjuk pusztítani, azt engedje át. Pont úgy, ahogy olyan sincs, hogy akkor most lekapcsolom aztán meg fel. Nem lehet meghatározni, hogy az általam mozgatott zombik át tudják lépni, de az ellenfél bömösének zombijai pedig ne.
Ez egy kivétel nélkül, minden az adott kategóriába eső lényt kizáró(vagy a párja a bezáró) varázskör, erősség és ellenállás nélkül.
Lehetőleg ezt a válogatást ne firtassuk már tovább. :?

Sajnos már az sem szerepel a könyvben, hogy 1m átmérőjű az alap varázskör, és ennek többszörözése csak a befektetett mp-ok többszörözésével lehetséges.

Amit én javaslok az annyi, hogy a megjelent táblázat első sorát bővítsük ki a pl: háziállatokkal és így tovább, lehessen olyan varázskört írni ami nem csak a túlvilági teremtmények ellen jó.

Az előző reagomban közölt lista, felvetés is ezt célozza.

Az intelligencia vagy életpont alapján rangsorolást azért nem erőltettem mert meg lehet nézni akkor a humanoidok hova kerülnének, mikor némelyik szörnynek 100+ épje van/lehet.
Próbáltam úgy behatárolni hogy milyen kihívást jelentenének a lények egyébként, és ez alapján rangsoroltam őket.
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.12.31. 14:18

UTK 384 oldal.
Ez alapján szerintem megoldható, hogy csak egy meghatározott démont zárjon ki / engedjen be, viszont akkor a többi szabadon szétszedheti a varázslót. :lol:
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.12.31. 14:24

Jah mostmár megértettem Vigo, oké köszi
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.12.31. 14:47

kirekesztö körök :

Érdekes téma :) Avagy alkossunk uj runaméégikus dolgokat :)
Hát elsöre is azt mondanám az ötlet jó csak van egy ksi gond.. am nem is kicsi:

A kirekesztő és bebörtönöző varázskörök megtörésére semmi módon közvetlenül nem képes az aki ellen csinálták!
Ezért tud pl démonurakat is kordába ntartani egy bebörtöznő varázskör, az aká egy sik ura is lehet de az fix hogy amig a kör töretlen onnan ki ne mtud mozfulni, és önmaga nem képes a kört emgtörni.

Mármost efféle erös gátat eltudok képzelni ami emebrek ellen van. CSak mint a legtöbb börtönző kr ez is a teljes falyra.. oh bocsánat!!! Falyokra! igaz, merthogy tárgyalt köreink démoni falyokra vannak hatással!

Ergó nem tudna még Tier táp Gorduin se mit kezdeni ezzel, sőt Csakazértis Noris se menne semire...egy ijen kör ellen...

Hát ne mtudom ez nem lenne szerencsés...

Vérgát- nem tudo mmenyire létezik am ostan irendszerben.. .de ez volt anno ara valo hgy a nem kivánatos egyének távol maradjanak!

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vigo Odrich » 2008.12.31. 15:18

Üdv!

Felteszem annak a varázslónak aki egy démonurat be tud börtönözni nem pont Tier Táp Gorduin bebörtönzése okoz komolyabb gondot.
A varázskörbe először be kell lépni. Ezt ritkán teszik önként.

A varázskörök vonalait átlépni és megtörni nem tudja, de a teleport pl nincs ezzel kizárva, a démonúr számára sem.

Környezeti hatásokkal is megtörhetőek már a rúnamágikus jelsorok.

Akkor ha külön vennénk ember csoportokra, valós lenne az a veszély amit Castor írt, Davalon ostrománál.

A vérgát szakrális varázslat, és nem hiszem, hogy csak úgy szétlocsol bármely lar-dori adeptus pár lityi vért, a moralitásuk miatt pedig nem zárnám ki őket egy ilyen lehetőségből.

Az megint abszurd, hogy a vari egy lidércet be tud börtönözni, de egy orkot meg nem.

Az elképzelés finomítása:

A táblázat értékei 1m-es átmérőjű körre szóljanak.
Az átmérő többszörözése a Mp igényt is többszörözze.
(ezt mondjuk az eredeti körnél is ildomosnak találnám)
Ami nem fér bele az nem marad benne(bebörtönzönél)
magyarul ha a ló segge még kilóg de a feje már átért akkor a ló továbbmegy, nem vágja félbe a lovat a kör.

A kategóriákra( a besorolás mindig a KM tiszte)
100 mp ősfajok(aquir)
80 mp kultúrhordozó fajok(ember)
60 mp szörnyek(troll)
50 mp vad és elvadult állatok(farkas)
40 mp háziasított, idomított állatok(kutya)

Így azért egy vár bevédése több mint komoly hatalmat igényel, és megtörni még mindig ugyanannyi.
Belegondolva hogy megcsinálják és vki megtöri: az az irdatlan mennyiségű mana elsül, és az igazán nagyot szól.
Viszont jól elhelyezett körrel (szűk átjáró, barlangnyílás) hatékonyan lehet használni.
XV. Vigo Odrich, Haonwell hercege
Vigo Odrich
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 268
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 101 / 153 • 1 ... 98, 99, 100, 101, 102, 103, 104 ... 153

Vissza: Csevegõ