• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Megbeszélés

Jelentkezések

Moderátor: Admin

Téma lezárva
365 hozzászólás • Oldal: 2 / 25 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 25

Re: Megbeszélés

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.12.07. 20:11

Herold Bardelot:

Egyszerűen nem értem mit akartál kifejezni.... Szerintem a leírt ténnyel mindenki(vagy nagyon sokan) tisztában van hogy nehéz modul írót találni...

Ez a tisztség efféle... egyáltalán nem értelek. A kérdésedet és felvetésedet... Kérlek fogalmazd át...

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.12.07. 23:02

Dreemer írta:
A felvetett elképzelés célja ha jól értem:

-Megoldani a csapatra nem illő történet problémáját
-Megoldani a nem szeretem a kapott KM-et problémát
-Illetve megoldani a nem szeretem a csapatársamat problémáját

Eddig elsőre ami hiba lehet:
-Minden csapatnak X időre be kéne fejeznie a mesélést...
-Nincs központilag szervezve erösen ezért megeshet hogy valakinek nem jut KM vagy ez kizárt?
-Mi van ha egy KM nél senki nem akar játszani?
-Nem minden KM ér ár modult csinálni.... Erre jelent megoldást ha az írók csinálnak egyet. Bár azzal meg az a gond hogy nem lesz elégé csapatra szabható[Hagyományos modul esetében]...

Nem értettél meg Dreemer.
Ha van 5 ember akik spontán maguk szerveződnek csapattá (pm, e-mail, msn) ;és lezsírozzák maguk között hogy ki a mesélő;és a Km vállalja és viszi a modult amit el akar mesélni akkor ezek nem problémák.
Feltételezem hogy ha nem szimpatikusak egymásnak, nem akarnak együtt játszani, útálják és rühellik egymást, akkor nem tudnak csapattá szerveződni és nem tudják bejelenteni, hogy gyerekek mi mindent viszünk magunknak csak adjatok egy szabad asztalt.
Nem fogsz igent mondani egy lehetőségre, ami olyan embertől jön akivel nem szeretnél játszani.

Ha ilyen módon áll fel egy csapat nyílván tojni fognak rá, hogy úristen kimaradnak a "versenyből" meg az "egységes" OM-feelingből, és a díjkiosztásból; mikor nekik csak egy dologra van szükségük: egy szabad asztalra. És egyébként minden a játékhoz szükséges feltételt megteremtenek maguknak.
Ha van ilyen "szabadcsapat" szerintem simán jöhetnek. Lehet épp annak az öt embernek a pénze kell majd, hogy ki tudjuk bérelni a termet...

Azért azt ne felejtsétek el: oka van annak hogy számosan jelentkeztek résztvevőnek, azaz olyannak aki csak elmegy de nem játszik. Ha ezt lehet engedni, akkor a szabadcsapatot miért nem?
Kinek csípi az a szemét ha 5 lézengő leül egy asztalhoz játszani? Az enyémet nem.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorgar ves Erhan » 2008.12.08. 6:57

nos igen, részemről is majdnem mindegy, orwennel játszanék, hamár van találkozó/verseny...
egyébként meg nekem az a véleményem, hogy hamár versenyként lett kiírva, akkor legyen egy "verseny", és emellett pedig lehet nyugodtan a "szabadcsapatos" megoldás. nem tudom mik a gondok, de ezt jó lenne ha azok beszélnék meg akiknek gondjaik vannak egymással.

Szóval én amondó vagyok, hogy aki játszani szeretne, de nem "szervezett" formában, az is jöjjön el, ha meg van legalább három négy csapatnyi ember aki "versenyezni akar, akkor legyen verseny is.
"We shall earn the favour of the Gods with the blood of the Weaklings!"
Lorgar ves Erhan
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 317
ZK Karakter: Kenji Otomo, Komisszár // Redmondi Mesék
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.12.08. 18:02

Castor:

Nem értettél meg Dreemer.

:D :P
Kivételesen ( :?: ) te értesz félre engem...

Arra az esetre gondoltam ha nem csak egy vagy 2 csapat lenne igy hanem nagyon sok... vagy mindenki.

Mig te egy csapatrol max 2 röl beszélsz... elbeszélünk egymás mellet...

Az tény van igény a versenyre...

Azért azt ne felejtsétek el: oka van annak hogy számosan jelentkeztek résztvevőnek, azaz olyannak aki csak elmegy de nem játszik. Ha ezt lehet engedni, akkor a szabadcsapatot miért nem?

Kinek csípi az a szemét ha 5 lézengő leül egy asztalhoz játszani? Az enyémet nem.

Engem sem zavarna, söt szerintem senkit sem... Az elgondolást csak támogatni tudom :)

Dreemer
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2008.12.08. 18:18

Hmm. Érdekes a dolog, mert eléggé elkerülte a figyelmemet a dolog verseny jellege. :) Nem mintha zavarna, de szívesen részt vennék simán "sszeülünk és játszunk" vrzióban is.
Szvsz egy szavazás sokat könnyítene a dolgon, a "szabadcsapatok" pedig önsegélyező verzióban meg tudnák oldani a csapat+mesélő dolgát, annak sem hiszem hogy nagy akadálya lenne, hoyg a hozzám hasonló, jelenleg igazán sehova sem tartozó újoncok is csapatot, mesélőt találjanak maguknak.

Ui.: Nem tudom, hogy hol, hogyan szokott szerveződni a dolog, de ha Bp. a helyszín, vagy lehetséges helyszín, akkor munkámból adódóan ingyen/jelképes áron tudok helyszínt biztosítani.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.12.08. 20:01

Mielőtt elfajul a vita egyenlőre két résztvevő van csak velem együtt szóval felesleges ezen agyalni.Aki versenymodult akar jelentkezik jknal aki mesélni akar az kmnek aki meg kimarad azt csinál amit akar a lényeg a részvétel.Ha játszunk mi is résztvevők játszunk ha csak beszélgetünk azt tesszük.Mi a találkozót tartjuk szem előtt a többiek a verseny és játék jelleget ennyi. Én már két talin játszottam és szinte csak a csapattársaimmal beszélgettem így most beszélgetünk kicsit és ha megunjuk játszunk ennyi a történet.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.12.08. 20:38

Akkor itt be is fejezhetjük a témát. A többi felesleges szócséplés.

Tehát, ha megoldható kérnénk egy szavazást, akár privátban, csak a találkozóra eljönni szándékozó emberektől, hogy az egységes meghírdetett feltételekkel szeretnének játszani, vagy nem akarnak belefolyni a "verseny"modulba.

Tényleg, ha lehet ne ragozzuk tovább, mert ebben nincs semmi felfoghatatlan.

Togar! a beszélgetés jó ötlet.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.12.08. 23:50

Srácok, lehet szidni, vagy bármi mást tenni velem, de egyenlőre nem írok ki semmilyen szavazást.
Kevés időm lévén pár napig elgondolkodom az itt uralkodó helyzetről, aztán majd meglátjuk mit hoz a jövő szele.

Annyit még hozzátennék, hogy okulva az előző találkozókon történtekből, most "kerete" is lenne mindennek - napirend, ha úgy tetszik. Ahol az asztalizás előtt és után lenne idő beszélgetni, ismerkedni, fényképezkedni, stb...

Shia-ko!
Azt hiszem szombaton tettem közzé a kiírást, mely tartalmazza az időpontot és a helyszínt.
Köszönöm a segítő szándékot, de ez már fix.

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2008.12.09. 9:56

Ok, azt nem néztem. :respect:

szerk.: Már igen. :)

Mint szóló személy, hol tudok csapatot keresni magamnak? Illetve van olyan társaság, aki bevenne maga közé? :think:
Előre is köszi!
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.12.09. 11:55

Shia-ko!

Mihelyst megnyitom a csapatszervezősdi topikot lehet 'klikkesedni', rendezkedni, csapatosulni.
Minden csapatra nyitok egy topikot és akik együtt szeretnének játszani oda bejelentkeznek maguknak - pusztán szimpátia (vagy ki tudja mi :)) alapján. Ha megnézed az arhívumban az első két találkozó topikjait, ott látod, hogy hogy szokott lezajlani.
Attól pedig nem félnék a helyedben, hogy nem találsz csapatot magadnak :wink:

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2008.12.09. 12:09

OK, olvasok. :respect:
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.12.11. 15:16

Látom kicsit lemaradtam de most örülök neki.
az én véleményem ha már elmegyünk játszani akkor szerintem eygséges modult nyomjunk de mindenki a saját feje után menjen... így elvesztené a versenyhangulatot a dolog, meg utánna min röhögnénk hogy jé ezt mi így csináltuk és bibibí sokkal jobb lett :D

Egy technikai kérdés.:
Egy X kasztú karakter aki nem pap ám "megvette" a Kegyelt háttért, és később (miután kasztja tanulmányait befejezte) felfedezik rajta hogy képes lenne használni papi mágiát és egy isten akaratát érvényesíteni Yneven, ennek köszönhetően elsajátítja a megfelelő képzettségeket (jelen esetben Vallásismeret 3. Fok) akkor az a karakter onnantól kezdve ha vásárol KEGY pontokat képes lesz használni a papi mágia varázslatait?

Üdv.:Torozon
A bárd, hetek óta elöször, szívbõl kacagott.
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

//Wayne Chapman - A Halál havában//
Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 497
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2008.12.11. 15:25

Ha kap szent-szinbólumot, ergo felszentelik, igen persze.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.12.12. 8:17

Torozon

Ajánlom figyedlmedebe a kegyelt háttér a vallásismeret és a papi mágia leírását ott a válasz a kérdésedre.Azért nem árulom el mert így legalább elolvasod rendesen a könyvet.Ráadásul egy másik topikban ezt már megbeszéltük :wink:

Más kérdés hogy se szent szinbólumot nem kap sem fel nem szentelik az életben mivel nem pap ha ez a két dolog megvan akkor már pap kasztú a karakter.

:off:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.12.14. 12:04

Üdv

Nem is tudtam, hogy itt már ennyire előre haladtak az események.
Nem rég meglepve értesültem róla, hogy egyesek szeretnének a találkozón mindenkitől függetlenül össze ülni egy kis csoportban saját KM-et választanak, és még véletlenül sem közösködnek a többiekkel.

Csak futólag olvastam át az itt leírtakat. Valamivel világosabban látok. És már világosabb a felvetet ötlet lényege. Talán még az indítékot is értem, kivéve a felvető indokát.

Különösebben nem tilthatom meg, hogy felvetésük mellet ki tartsanak, de szeretném meg említeni ennyi erővel otthonuk melegében is összeülhetne bárki az oldalon pm egyeztetés után.

Azt viszont szomorúan láttam, hogy szinte csak erről fojt a beszélgetés eddig.
Jó lenne, ha más kérdések is felvetődnének, de hát nem kell még ennyire előre rohanni. Van még időnk a beszélgetésre. Igaz nem sok, de még ép elég a kényelmes üzenetváltásokhoz.

Yvett meg említette, hogy nem ír ki szavazást, míg nem ismeri a szervezők és modulírók véleményét.
Úgy tartom helyesnek, hogy itt is leírom.

Nekem nem tetszik. Én nem látom, be minek jelentkezett, ha tudja, hogy elkülönül a többiektől és saját szakállára szórakoztatja magát.
Ez továbbra sem jelenti azt, hogy meg tiltanám a kezdeményezést.
Csak szeretném megjegyezni, hogy az ötletszavazásra bocsájtása magában foglal egy veszélyt.
A modulírók munkája és a szervezgetés feleslegessé válik. Ezt nagyon a szívemre venném. Szerintem nem csak én vagyok így vele.
Quator viszont ha már meg van a csapat, akik már most tudják, hogy nem kívánnak részt venni a közös kaland lemesélésében és már KM is van akkor én nem álok utatokban.
Nyugodtan gyertek el és érezzétek jól magatokat.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
365 hozzászólás • Oldal: 2 / 25 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 25

Vissza: III.OM találkozó