• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Selina (Sakamoto Yumi)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
23 hozzászólás • Oldal: 2 / 2 • 1, 2

Re: Selina (Sakamoto Yumi)

HozzászólásSzerző: A Dorcha » 2008.11.29. 18:37

Üdv!

Nos, Selina én nem a pontokkal kapcsolatba dirigállak már megint. :) (bocs többek között ez a dolgom)

A Kalhorás megoldásra hívta fel a figyelmemet egy személy. Tisztázzuk illetve a véleményedre vagyok kíváncsi. Mit szeretnél alapvetően kezdeni a kegypontokkal? Illetve, ezzel a karakterrel egy váltott kasztú karaktert szeretnél életre hívni, vagy csak egy buzgó vallásossággal megáldott félelf kisasszonyt?

Nagyon fontos, hogy az UTK "váltott kasztúságot" kard illetve harcművészek esetében csak akkor "enged meg" ha elveszti a slan diszciplinák feletti uralmát a kari.

Egyszerre a kettő nem megy. Arra is szeretném felhívni a figyelmedet, hogy ha én ezt a karit most beengedem akkor a helyszín váltás kérdésessé válhat, mivel a HM-ek legtöbbjének (szerintem) csípné a szemét ez a kis nüansz.

Megértésedet köszönöm

Arigato: A Dorcha
Még a tízezer láb magas gát is összeomolhat egy hangyafúrástól.

Lejött az eget
átívelő ragyogás
istene. Még a
nagy tenger fenekére
is eljut ragyogása.

(Uesiba Morihei)
A Dorcha
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 345
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selina » 2008.11.29. 19:50

Szia :)

Semmi probléma... az ÚTK tesz egy olyan kijelentést, hogy aki rendelkezik kegyponttal de nem pap, az is tud szórványosan papi mágiát használni, csak úgy hogy nem a karakter használja hanem hogyha olyan szituációba kerül, akkor a km a meglévő kegypontokból egy a szituáció megoldásában segítő varázslattal kelhet (a karakter isteneként) annak segítségére. Másrészt pedig aki elsajátítja a Vallást 3. fokon, már képessé válhat a papi varázslatok végrehajtására amit az istene enged neki, ha van kegypontja, de a hatás nem biztosított, itt meg azt tudnám javasolni, hogy ha leszek annyira aljas és valamikor felhúznám az 1-es vallásismeretemet 3-asig, akkor már a karakter tudhatja hogy milyen varázslatokat hazsnálhatna ha pap lenne, de a lagalapvetőbb ötletem az volna hogy legalább +2k10 kör alatt jönnek létre azok a varázslatok, vagy ha kényszerszituációban pl.:halálos veszélben, úgyanúgy csak a Km engedi a karaktert varázsolni, és ő továbbra sem tudhat. Tehát teszem azt egy gyógyítást azt sokkal lassabban tudna csak végrehajtani, de mondjuk egy köd felidézést vagy egy villámot, már egyáltalán nem, főleg meg nem harban, az egyszerűen kisülne magától , ha a Km úgy dönt, és levonódik érte a kagypont... Én így képzeltem el... nem hiszem hogy olyan hamar 3. fokú lenne a karakternek a Vallásismerete, vagy hogy olyan hamar nagyon sok kegypontot osztanék neki... szerintem ez így nem tápolásra megy, hanem szinesítő elem csak, másrészt meg a Vallást csak a nyelv és kultúrával együtt tudom csak fejleszteni, a pszí, meg ahm meg a kp meg az fp meg úgyis elég sok KAP-ot felemészt ahhoz, hogy ne legyen sok kegypontom :) úgyhogy én ezt így képzeltem el, illetve ezt a megoldást tudom nektek javasolni.

remélem logikusnak tűnik nektek így és elfogadhatónak tűnik :)

Üdvözlettel mindenkinek

- Selina -
Selina

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Dorcha » 2008.11.30. 18:50

Üdv!

Nos, azt mondom, hogy várunk a vallásismeret 3. fokig nem tudom, hogy az mikor lesz de majd utána rátérünk. :)

Mindenesetre látom egy kicsit utána néztél a dolognak, ha alapvetően színesítő elemnek gondoltad és ha a későbbiekben is az fog maradni, akkor részemről rendben van a karakter.

Mindenesetre amiket Yvett írt azon dolgokat javítsd ki kérlek. És aztán mehet a menet.

Lejött az eget
átívelő ragyogás
istene. Még a
nagy tenger fenekére
is eljut ragyogása.

(Uesiba Morihei)
A Dorcha
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selina » 2008.12.01. 9:47

Sziasztok :)

Amiket Yvett kért azt kijavítottam, Anyanyelv, kultúra - Erv lett, a Nyelvtudás - Erv közöst töröltem, a maradék 2 kp-ból felhúztam az Elf nyelvet és kultúrát 2-esbe a 4. fokú oktatásnak köszönhetően

Még annyi érdekelne, hogy mivel a karakter koncepcionálisan a slan kardját tényleg csak komoly becsületbeli vagy életveszélyes helyzetekben húzza elő, de pusztakézzel nem tud harcolni, ezért könnyebb csetepaték esetén a nálla lévő botkarddal harcolna... ezt úgy képzeltem el mint egy kendó botot ami ugye a szamurálykard formályát, arányait és súját is igyekszik utánozni...
Szeretném ha a slankard értékeivel rendelkezne, de a sebzése elég ha csak a fele, és ezzel terméseztesen NEM tud a karakter Sárkányharcolni. Ezt a botkardot kimondottan olyan harcokkor használja mikor esze ágában sincsen komoly sérülsét okozni, vagy ölni.

Már csdak erre várok egyértelmű választ. utánna részemről is mehet végre a játék :)
Köszönök minden segítséget :)

- Selina -

UI.: ELNÉZÉST!!! :D eklfejtettem... a +4 VÉ az Akrobatikából jön
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Selina 2008.12.01. 12:54-kor.
Selina

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.12.01. 12:40

Szia!

A VÉ-nél még mindig nem értem mi az a +4 feltüntetve.

A botkard értékileg megegyezhet a slan kardéval - hiszen pont azt másolják le ahogy írtad szinte tökéletesen, csak fából (javítson ki valaki, ha tévednék!).
A sebzése 1k6 (és inkább zúzódásokat okoz, semmint nyílt, vérző sebeket), és természetesen nincs vele sem lefegyverzés, sem fegyvertörés, sem páncélátütés (a slan karddal is csak sárkányharcban lenne...). A botkard STP-je 15.

Ha ezekkel A Dorcha egyet ért és megmagyarázod a VÉ-ben azt a +4-et, akkor megadom a várva várt státuszt és kezdhetsz is.

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Dorcha » 2008.12.01. 20:27

Üdv!

Nem értek egyet, mivel a kendoban használt kard nem másolata az eredeti katanának, mivel egyenes és bambuszból készült. Maradjunk inkább a boken kifejezésnél ami majdnem azt is jelenti, hogy fakard. :) DE ez már csak kötözködés és rossz májúság. :)

Részemről rendben van. De ismételten előre bocsátom, hogy ezt a karaktert ha vándorlásra kerül sor, nem biztos, hogy minden HM befogja fogadni. Még ezen feltételek alapján is ezzel szeretnél játszani Tiadlanban?

Várom válaszodat:-)

Lejött az eget
átívelő ragyogás
istene. Még a
nagy tenger fenekére
is eljut ragyogása.

(Uesiba Morihei)
A Dorcha
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Selina » 2008.12.01. 20:55

Ő Szia :)

Mostmár hagyd végre abba a Kötöszködést!!! Az előző reagodban inkább azt már azt írtad volna hogy hova megy az első reag!!! :D

Hogyha egyszer a karakter majd ki akar menni Tiadlanból, az olyan soká lesz, olyan magas szintű lesz, és ennél fogva olyan megkérdőjelezhetetlen szerepjátéknak lesz az eredménye, ami alapján egyik Hm-nek sem lesz kifogása a karakter életrevalósága hitelessége, és játszhatósága ellen. Így fölösleges most azon aggódni, hogy kimegy- e Tiadlanból vagy sem. Ha úgy ítélem meg, hogy tiadlanból máshova, megy arra úgyis csak akkor kerül sor, amikor már elég magaszintűnek innentől fogva tapasztaltnak érzem hozzá, illetve ha valamely környező Helyszínen van megüresedés :lol:

ÚGYHOGY SIKÍTVA KÉREM AZ ELSŐ REAGOT!!!!! :D :D :D :D :D
Selina

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: A Dorcha » 2008.12.02. 21:52

Üdv! :)

Jajajj én szóltam de hát ez van. Akkor egy ideig Tiadlanban maradsz félelf "barátosném" :) .

Az első reagot már mint a bemesélőt ha van kedved akkor megírhatod Tiadlanba, mivel nekem Szalagavatóm lesz és nem nagyon érek rá a hétvége előtt.

Ha van kedved akkor az Úttalan utakon, az országföldjét járva topicba írj.

Hova mész éppen? mi célból? az ország melyik részén?

Addig is minden jót: A Dorcha

EDIT: azt elfelejtettem mondani, hogy Yvettől kérd a játékos karakteri státuszt légyszíves.

Lejött az eget
átívelő ragyogás
istene. Még a
nagy tenger fenekére
is eljut ragyogása.

(Uesiba Morihei)
A Dorcha
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

• Honlap
Vissza a tetejére