• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Város

Ahol a Mágusok az urak...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
149 hozzászólás • Oldal: 8 / 10 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10

Re: A Város

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.11.25. 11:05

Naim Akra

- Hoppá! Az óráimról majdnem elfeledkeztem. Sietek haza!

Megcsókolom a homlokát és elindulok az iskolába

<Vajon hol lehet az a liget? Melyik folyó partján? Lehet meg kellene kérdeznem valakit. Mindegy majd kiderül, most az óra a következő feladat>

Sietősebbre fogom a lépteimet
Malor Dein Árnyjáték nirmajéban
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Valenvarion » 2008.11.27. 23:03

Valenvarion Orihores

Ha már egyszer észrevettem, csak benézek ide. Talán épp egy szerencsés véletlen, hogy szemet szúrt itt ez a bolt. Beköszönök az ajtón: - Szép napot jóuram!
<Gondolom férfi - elég ritka, hogy egy nő érdeklődjön a bűzös vegyületek, meg mindenféle rossz-szagú főzetek iránt...>
Valenvarion Orihores úr, a Kiválasztottak közé emelt
Valenvarion
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 18
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.11.28. 14:36

Helyszínen töltött idő: 2. nap

Sietve elindulsz az iskola felé, de egyre csak azon gondolkodsz, milyen különös dolgok történnek mostanság...
Először Syra különös álma, aztán az édesapád levele, végül az egyre tisztább látomások... Szokatlan dolgok történnek mostanság, s olyan gyakran, ahogy elképzelni sem tudtad volna régebben. Dehát... alkalmazkodni kell!
Az összes közül mégiscsak Syra álma volt a legkülönösebb. Valami rettentően gonosz dologról beszélt. Valamiről, ami készülőben van, vagy talán már el is kezdődött... Persze az is lehet, hogy semmi sem volt, hiszen az a magiszter sem érezte, akivel Syra beszélt... De megeshet az is, hogy a magiszter is titkol valamit... Na mindegy, túl bonyolult az egész!

Mikor lezárnád magadba az ügyet, hirtelen rossz érzés támad rád. Hatalmas, szentségtelen, tömény gonoszságot érzel áradni magad felé. De honnan? Valahonnan a hegy felől... talán a belsejéből... Olyan érzések szállnak meg vele kapcsolatban, hogy egyből eszedbe jut megint Syra álma. Valószínűleg ugyanezt érezhette. Nem lehet képzelgés, hisz olyan valószerű.
Szólni kéne valamelyik magiszternek! És az iskola? Tényleg, mi lesz akkor az órákkal? De ez halaszthatatlan! Azt pedig levonják a béredből!

Pedig tudod, hogy döntened kell, és a döntéseden sokminden múlhat...
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 232
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.11.28. 14:59

Helyszínen töltött idő: 1. nap

Belépsz az üzletbe, s egyből megüt a különböző illatok és szagok érzékpróbáló keveréke. Aztán, mikor többé-kevésbé sikerült hozzászoktatnod magad, körülnézel az enyhén füsttel telt helységben. Mindenfelé lombikok, kémcsövek, csövek, mérlegek, kanalak, és bugyborékoló, fröcsögő, forró, fagyott, színtelen és homályos, füstölgő folyadékok. Egy átlagos (annál talán kissé rendezetlenebb) alkimista-laboratórium.
Köszönésedre egy férfi biceg ki az egyik belső helységből. Ritkás, fehér szakálla van, mely lehet vagy 5 ynevi hüvelyk hosszúságú. Kopott kék talárt visel, mely bizonyára szebb napokat is megért. Egyik lábára erősen sántít, ezért biceg. Nagyszerű, így biztosan nehezére esik hozzávalókat gyűjteni... Nagy karimájú szemüvege mögött ül két, szürke szeme, mellyel folyamatosan téged vizslat.

- Napsütést és sikeres transzmutációt! - köszön valószínűleg. - Miben segíthetek... - végigmér. - Doran novíciusának?
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.11.28. 15:27

Naim Akra

<Hát azt hiszem a tanoncok várni fognak egy kicsit, ez az ügy halaszthatatlannak tűnik.>

Amikor odaérek az iskolához, nem a tanterem felé veszem az irányt, hanem az igazgató Magiszter szobája felé

<Mi lehet ez a furcsa érzés? Nem értem, először Syra álmában, most meg fényes nappal nálam.>

Amikor odaérek bekopogok, és várok
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.11.28. 17:54

Hamar elérsz az iskolához, s azt is tudod, a magisztert merre keresd. Az iskola igazgatója az Anyagmágia egyik főmagisztere, Villar Thalestes. Bekopogsz hozzá, s bentről az ismerős hangját hallod:

- Szabad!

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Valenvarion » 2008.11.29. 20:09

Valenvarion Orihores

- Valenvarion Orihores vagyok jóuram! Az a hír járja, hogy nem jönne rosszul a bolt háza táján egy hozzáértő kéz. Jómagam foglalatoskodtam az anyag megismerésével a tanulóéveim alatt, és elszegődnék magához! De sajnos bármennyire is szeretnék a felfedezés öröméért tevékenykedni, nehéz idők járnak egy novíciusra, és az élet sem túl olcsó itt Doranban... Úgy hallottam, maga az egyik legjobb a városban?! Bizonyos vagyok benne, hogy mindkettőnk hasznára válna, ha a sorsunk útjai összefutnának. Bár emlegettek egy másik mestert is, egypár kerülettel arrébb... - várakozva húzom el a mondatom végét.

<Vajon sikerül-e felkeltenem az öreg érdeklődését? Talán mellettem van a szerencse, és holnap már megkereshetem az első pár koronát a létfenntartásomhoz>
Valenvarion
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.11.29. 20:23

Érdeklődve figyeli a mondandódat, s amikor a másik mestert említed, kissé összehúzódik a szeme.

- Igaz, ami igaz, régóta űzöm már a szakmát, de mostanság eljárt már felettem a kor. Régebben többet bírt a lábam, könnyebben hajolt a derekam, ha valamit be kellett gyűjteni az erdőből, vagy valahonnan venni kellett. Mostanság úgy kell megvennem, hogy felárért idehozzák nekem, s azt is igen nagy pazarlás megvennem, amit megtalálnék a drakkfa erdőben, vagy az Ewiram-tó körül. Dehát... ez jutott. Én is hasonlóképpen gondolom fiam, mindkettőnknek kamatozó lenne, ha nálam dolgoznál mostantól. Először hozzávalókat kéne gyűjtened, s aztán meglátjuk... talán még ragad is rád valami. Ravasz dolog, amit a másik mesterről mondtál, de ha itt akarsz dolgozni először is jegyezd meg jól, hogy engem sem ejtettek ám a fejemre!

Kissé meglepődsz a hirtelen tegezésen, de az öreg korát tekintve nincs is benne semmi különös. Még jobban meglepődsz, mikor a mesterről beszél. Na igen, az öregnek megvan a magához való esze...

- Még igen hamar akadt jelentkező, pedig nemrég ejtettem el, hogy jól jönne egy segéd. Volt már előtted is egy... ifjú... de elhajtottam izibe, mert felborított egy lombikot! Hallatlan! De nem bánom, most három napig olyan kemény lesz az arcán a bőr, mint egy drakkfa kérge. Meg úgy is fog kinézni... Hehe! Legalább megtanulja, hogy Agitor, az alkimista érti a tréfát, csak rühelli... Egyébként ki szólt neked az állásról? Awidor, gondolom...

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Valenvarion » 2008.11.30. 20:14

Valenvarion Orihores

- Úgy látom, valóban nem tévedtem, és gyümölcsöző lesz mindkettőnknek, ha együtt dolgozunk. Kora ellenére úgy vág az esze jóuram, akár a penge! Awidor gondolom a fogadós - ő ajánlotta ugyanis, hogy ide jöjjek először. A növényekhez nem értek valami nagyon, de a laboratóriumi munka a kezemre áll. Egyébként szívesen megcsinálok bármit, amit tudok. Csak próbáljon ki bátran!
Valenvarion
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.12.01. 19:27

Végigmér még egyszer, aztán nagy nehezen kiböki:

- No legyen, nem bánom! Először csak hozzávalókat gyűjtesz nekem, aztán majd meglátjuk. Ha jól dolgozol, kifogástalanul, méltón Doran egyik legnagyobb alkimistájához, akkor persze egyre kitüntetőbb feladatokat kapsz majd. Csak bizonyítanod kell rátermettségedet hozzá. Naponta kapsz fizetést, a munkaidő lejártával. Kezdetben tíz koronát kapsz majd naponta, remélem megfelel... Ha nem, akkor ne is lássalak!

Komoly képpel mondja, de azért a végén kicsit elvigyorodik.

- Mivel ma már lekéstél a műszakból, így leghamarabb holnap tudsz kezdeni. Holnap tudsz jönni?

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.12.02. 7:15

Naim Akra

Benyitok és meghajlok.

- Tiszteletem Magiszter úr! Bocsásson meg a zavarásért!

- Idefelé jövet volt egy látomásom, amit még az órámnál is fontosabbnak tartottam ezért vagyok itt.

- Valami szentségtelen gonoszt éreztem magam felé áramlani, valahonnan a hegy felől. És eszembe jutott Syra a párom látomása is, aki a napokban szintén valami tömény gonoszt érzett álmában. Fel is ébredt rá. Nem tudom mi lehet ez, de mindenképpen szerettem volna szólni, mielőtt valami szörnyűség történne.
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.12.02. 15:49

Először meglepve néz rád, majd amikor mondandód végére érsz, elkerekedik a szeme. Végül ő is úgy véli, felesleges a köszönés meg a többi formaság.

- Teljesen biztos vagy benne? - kérdezi. - Tényleg ezt érezted? Mert nem te lennél az első...

Elkezd matatni a fiókjában, kisvártatva papírt és írótollat vesz elő. Gyorsan lekörmöl valamit, aláírja, és lepecsételi. Beleteszi egy borítékba, viasszal lezárja, és a dorani nagypecsétet ábrázoló pecsétgyűrűjével le is pecsételi. Végül ismét hozzád fordul:

- Naim! Ezt azonnal el kell vinned Sorel Letharius magiszternek! Annyit mondj neki, hogy én küldtelek, a levél tartalmát kifogástalanul érteni fogja, más valószínűleg nem. Ezen az utcán szaladj végig, s amint eléred a kaput, a második elágazásnál fordulj jobbra. Bal oldalt a hetedik ház Letharius magiszteré. Siess! Ha választ ír, akkor hozd el nekem, ha nem, akkor pedig mondd meg neki, hogy a bejáratnál várom. Érteni fogja...

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.12.02. 18:01

Naim Akra

- Bocsásson meg, hogy ajtóstól rontottam be. Teljesen biztos vagyok benne, és nagyon rossz érzés volt!

- Természetesen elviszem neki. Az órámmal mi legyen szóljak a növendékeknek, hogy máskor bepótoljuk?

Átveszem a levelet és kihátrálok

-Viszont látásra Magiszter úr

Becsukom magam mögött az ajtót. Sietősen elindulok a megadott irányba.

v.

Elmegyek a tanterembe

-Az óra elmarad majd bepótoljuk, de most fontos dolgom akadt. A közetkező órán megbeszéljük a részleteket.

Sietősen elindulok Letharius magiszterhez
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.12.02. 18:13

- Velük most ne törődj, értesülni fognak a dologról!

Igen sietősen szaladsz a macskaköves utakon, de szerencsére nem botlasz meg. A levélnek célt kell érnie. Áthaladsz a Belső- és Külsővárost elválasztó kapun, az őrnek csak egy pillanatra mutatod fel a kis érmét, mely Doran novíciusanak és akolitáinak jár. Közben persze az agyad végig a történteken jár, nem tudod, mi lehet ez az egész. Olyan különös... Miért tett Thalestes magiszter ilyen hirtelen lépéseket? És hogyhogy ő nem érezte? Azt mondta, nem te lennél az első, aki ilyet érez... Talán ez a Sorel nevű varázsló lehet az? ...
A nagy gondolkodásban majdnem túlszaladsz a kereszteződésen. Anélkül, hogy megtorpannál, gyorsan berohansz a csendes oldalutcácskába. Egy, kettő... hét!
Letharius magiszter háza egy átlagos dorani ház kinézetével bír, talán csak a belőle áradó nyugalomban más. Ez rád is azonnal hat, kissé megnyugszol, mikor az ajtóhoz lépsz. Mi baj történne?
Bekopogtatsz a pentagrammával díszített rézkopogtatóval, mire bentről egy középkorú, jólnevelt férfi hangja hallatszik:

- Szabad! Jöjjön csak be, nyitva van!

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Valenvarion » 2008.12.03. 9:38

Valenvarion Orihores

<Kezdetnek tíz korona? Nem is rossz...és lesz ez még jobb is! Így egyáltalán nem lesz gond kihúzni a látomásig - és egyébként sem árt, ha kicsit megismerem a drakkfa erdőt. Eddig tiszta haszon...>

- Persze, semmi akadálya. De ha nem baj, akkor már ma megnézném a boltot, meg el is mondhatná nekem a tudnivalókat, hogy holnap ne kelljen ezzel bajlódnunk, hanem egyből tudjam a fontos dolgokkal kezdeni. Mit gondol Agitor mester?
És egyébként is: mikorra jöjjek reggel?

Végig mérem az öreget, megnézem a ruháját is tüzetesen még egyszer, és egyre inkább szimpatizálok az öreggel.
Valenvarion
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
149 hozzászólás • Oldal: 8 / 10 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10

Vissza: Doran