• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Feketeleves [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
886 hozzászólás • Oldal: 58 / 60 • 1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60

Re: Feketeleves [ETK]

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.11.20. 22:09

(Dzsana)

- Köszönöm, nem. - *hárítok szűkszavúan a csuhás ajánlatára, majd Vruktól búcsút véve elindulok a fogadó irányába.
Meglátva kissé felderülök - bár szegény tevémet is meg kellene látogatnom az istállóban, de ezt elnapolom magamban reggelig (vagyis addig amíg fel nem ébredek).
Így egy kicsit elgyötörten benyitok a fogadó ajtaján, s a kissé mogorva fogadóshoz lépek.*

- Jó estét, vagyis éjszakát már. Nem zavarnék sokáig, csak egy kérdés erejéig; ugye megvan még a szobám? - *igenlő válasz esetében a szobámba veszem az irányt nem törődve immár semmivel. Túl közel van az ágy hívogató gondolata. Ahogy belépek a szobába arra még van gondom, hogy bezárjam az ajtóm magam mögött és a kulcsot félfordulatban bennhagyjam a kulcslyukban - de ezek után már csak az ágy létezik - és ahogy vízszintbe érkezem ahogy vagyok el is alszom nyomban.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.21. 21:33

KM esemény [Quator ar Zaraquer]
Helyszín: Verdina városa, Kereskedő Hercegségek
Időpont: „Zivatar”-Arel első hava, 5. nap éjszaka – 6. nap délelőtt
Résztvevők: Dzsana

*Ahogy Dzsana belép a fogadóba minden bentlévő figyelme hirtelen rá terelődik. Néhány pillanatnyi csönd után ismét megelevenednek az emberek, miután konstatálták, hogy csak egy kései vendég az. A helybéliek összeszedve magukat elindulnak hazafelé, a felszolgálók végeznek lassan a zárással és ráfordítják a fogadó ajtaján a zárat. Közben a kérdésre a morózus fogadós szúrós pillantással méri végig a viadornőt, úgy látszik kutat az emlékei között. Végül röviden, tömören összefoglalja a helyzetet.*

-Nincs. Másikat bérelhet. A dolgai a raktárban vannak, megőríztük őket. Ha most nem fontosak, holnap megkapja őket.

*Ezzel vár még egy kicsit, hogy mire jut régi-új vendége. Ha Dzsana kér egy új szobát, akkor szótlanul a pult mögé sétál a férfi és egy kulcsot ad át. Ezzel részéről az esti jótettek és beszélgetés megvolt, így ha nincs más kérdés felé, akkor egyszerűen elmegy a saját lakrészei felé, amerre közben a szolgálók is távoztak és egyedül hagyja a sötét, beszűrődő csillagfénytől félhomályos helyiségben Dzsanát. Ha elfogadta a kulcsot a hozzá tartozó szobát is sikerül hamar megtalálnia és bezárva magára valósággal belezuhan az ágyba, majd mély álomtalan alvásba süpped tudata.

Dzsana arra ébred végül, hogy mindene sajog. Kissé kényelmetlen is, mert meg van csavarodva rajta a ruha, ráadásul nagyon húsába nyomódtak a kardtokok tartószíjai. Ezt betetézendő a nyitva hagyott külső spalettáknak köszönhetően erős napfény tűz a még csukott szemhéjaira. Odakint már nagy a nyüzsgés.*
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.11.21. 22:15

(Dzsana)

*A fogadós válasza kicsit meglep. Három napi élelemért és három napi szállásért fizettem - igaz a szállás eggyel, vagyis lassan kettővel túl lépődik, de az étkezések elmaradtak részemről ezen időszak alatt. Csak a tevém maradt itt, de hát az ő ellátása is benne volt ebben a pénzösszegben. Veszek egy nagy levegőt, majd megvonom a vállam.*
<Szemesnek áll a világ. Én meg jelenleg túl fáradt vagyok ahhoz, hogy leálljak vitázni vele. Legyen boldog azzal a pénzösszeggel...>
*Csak bólintok a cuccom említésére és indulok is fel a szobába, ahol már vár az ágyikó.
Bezuhanok az ágyba...
Valami borzasztó kényelmetlen érzés és vakító fényre ébredek. Legördülök az ágyról, kicsit térdepelve még belefúrom arcom a takaróba.*

<Hova tettem este a szemem, hogy nem láttam, hogy az ablak nyitva van. Vagy járt volna itt valaki? Kétlem... de ha így volt, egészségére amit elvitt. Úgyis állok tovább még ma. Dolgom van a sivatagban.
...
A fészkes fenébe ezzel a tartószíjjal is. Érdekes csessze meg az eget, hogy tegnap nem tört meg ennyire, pedig a földön aludtam nyersen minden nélkül... bezzeg most az ágyban .... pfee...>
*Ráveszem magam, hogy feltápászkodjak. Kicsit fáradtan és gyötörten de szétnézek, hogy mi van a szobámban.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.24. 8:05

Időpont: „Zivatar”-Arel első hava, 6. nap délelőtt
Résztvevők: Dzsana

*Ahogy feltápászkodik a viadornő és körbenéz a szobájában nem túl sok látnivaló tárul a szemei elé. Ágy, mellette kis éjjeli szekrény, az ablak melletti sarokban kis asztal, melyen egy olajlámpás és egy mosdótál, melyben egy kancsó áll. Ezeken túl még két bútordarab egészíti ki az összképet. Egy támlás szék a mosdóasztal mellett és egy ruhásszekrény az ajtó melletti falnál. Összességében ugyan az a puritánság jellemző, mint eddigi szállásán, illetve az egész fogadóban, de kényelmes és tiszta minden a hivalkodás nélkül is. Az ablakot valószínűleg az éghajlatra és a kellemesen meleg éjszakára tekintettel még a szolgálók hagyhatták nyitva, mint ahogy előző szobájában is volt Dzsanának, mikor megszállt a fogadóban. Mostani szobája a fogadó udvarára néz, így ha mást nem is, de az utca zajait valamelyest tompítja a fekvése, bár ennek fejében az állatok és a velük foglalatoskodó szolgálók hangjait meglehetősen tisztán lehet hallani.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.11.24. 10:41

(Dzsana)

*A körbekémlelés után felállok, és levetkőzöm csupán annyira, hogy a reggeli mosdást megtudjam ejteni - feltéve, ha van a kancsóban víz; arc, nyak, kéz - a többire nemigen van lehetőségem kis helyen és kevés vízben, ráadásul úgy emlékszem, hogy itt fürödni nem lehet, nincs erre helyiségük... aztán lehet ez is rosszul maradt meg az emlékezetemben.
Átöltözni nincs lehetőségem, hisz a raktárban leledzik minden ruhám és felszerelésem. Így visszaveszem azokat a ruhákat amik rajtam voltak, majd fogadóshoz veszem az irányt. Kivárom a sorom, ha többen vannak előttem, majd a fogadóshoz fordulok.*

- Jó reggelt, vagy napot.... Szeretném megkapni akkor a felszerelésemet amit a raktárba vittek le, valamint az éjszakai szállást és egy reggelit is kifizetnék.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2008.12.10. 20:14

Súrion

*Résnyire nyÍló szemeimen át először csak pislákoló homályt látok, de szépen fokozatosan kitisztul a kép. Viszont a sajgó tagjaimról ugyanez nem mondható el.
Fejemet kissé megemelve körbenézek, hogy hol vagyok, hiszen utolsó emlékem, hogy ülök Fahlan hátán. Ekkor veszem észre az ágyam mellett ülő embert.*

(Közös)
- Hol vagyok?
-*kérdezem tőle halk, rekedt hangon.*

//Off: Üdv újra :D És köszönöm a türelmeteket! //
"Ha csakugyan vannak istenek, ha minden cselekedetünknek valamiféle célja van, mond meg nekem:
melyikük és mi végre teremtette a nőt...?"

A nő mintegy véletlenszerűen a bárdhoz dörgölőzött, és a fülébe súgta:
"-Ha lepihennél , álmodj rólam! Neked szabad."

Wayne Chapman
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 422
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.12.11. 6:23

Résztvevők: Súrion, Dzsana

/Súrion/

*A kopasz férfi kicsit megélénkül és közelebb hajol a dalnokhoz.*

-Üdvözöllek Súrion. Dreina, az Aranyúrnő, templomában vagy, biztonságban. Egy fiatal helyi nemes hozott ide az éjjel, hogy lássuk el sebeidet és viseljük gondodat, amíg fel nem épülsz.

*Ezután egy kis tálkát nyújt Súrionnak, amiben valami enyhén illatos folyadék van. Valószínűleg valami tea vagy hasonló főzet lehet.*

-Igyál néhány kortyot.

//Üdv itt is! :)

Súrion max életerőn van, de az út megpróbáltatásait azért nem tudták ilyen hirtelen kikezelni a papok, viszont már csak a „rendes” fáradtság és megerőltetés gyötri. :wink: //

/Dzsana/

*A viadornő szobájában lévő kancsóban tiszta víz van, így a mosdásnak semmi akadálya. A fürdési lehetőség kérdéses, de ahogy visszaemléksik nem is kérdezte, hogy van-e ilyen lehetőség. Megérkezése után a város felfedezése során meglátogatta a fürdőt, így nem volt szüksége fürdőre és nem is kérdezte a fogadóst ezügyben. Felöltözés után elindul lefelé és szembesül vele, hogy már jócskán benne járnak a délelőttben. Az étkező részben sok vendég nyüzsög, mint először is tapasztalta nemcsak a fogadó lakói, hanem a város polgárai közül is sokan járnak ide reggelizni, ebédelni, vagy csak társalogni egy pohár ital mellett. A kiszolgálók biztos lábbal serénykednek az asztalokat és a tömeget kerülgetve, míg a fogadós a pult mögött állva kisazolgál és osztogatja a feladatokat a konyha irányába is. Ahogy nagysokára Dzsana sorra kerül biccent felé és kérésére bólint egyet.*

-Rendben. A felszerelését nemsokára hozzuk vagy felvitessem a szobájába?. Mit kér reggelire?

*Közben kissé feltoródik a „sor” Dzsana mögött és valaki nekiütközik hátulról.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2008.12.11. 20:13

Súrion

*A választ pár pillanatig szótlanú "emésztem".*

< Akkor hát elájultam és Malor hozott ide?! Egy templomba... Azért remélem volt annyi esze az Úrfinak, hogy felcsert is hÍvott!? >

*Majd elveszem a tálkát és belekortyolok, közben pedig tovább faggatózom.*

(Közös)
- Felcser látta már a sebeimet?
"Ha csakugyan vannak istenek, ha minden cselekedetünknek valamiféle célja van, mond meg nekem:

Wayne Chapman
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.12.12. 16:44

Résztvevők: Súrion, Mustafa

/Súrion/

*A csuhás türelmesen megvárja, míg megemészti kezeltje a hallottakat. A tálka tartalma tényleg gyümölcsteának bizonyul, bár nem egy kifejezett ízt érezni, így valószínű valamilyen összetételű vegyes forrázatról van szó. Bárhogy is legyen ízletes és jóleső a napok óta tartó fáradalmak után. A kérdésre nyugodt hangon válaszol az ágy melletti széken ülő férfi.*

-A sebeid beforrtak, hála Dreina hatalmának. Már csupán a kimerültség az, ami lehúzza tagjaidat. Ez az ami nem tűnik el nyomtalanul. Csak pihenéssel, nyugalomban heverheted ki. … Esetleg ennél valamit? Vagy fel szeretnél kelni megmozgatni a tagjaidat?

/Mustafa/

*Csend. Meleg és nyugodt csend. Ez veszi körül Mustafát, ahogy fekszik csukott szemmel… de nem a földön vagy valahol a vadonban. Ahogy tudata megélénkül megérzi, hogy ágyban fekszik, valami zárt helyiségben, ahová nem jut be a külvilág zaja. Csupán valahonnan fény, világosság vetül szemhéjára. Ha kinyitja szemeit és megpróbál körülnézni azt veszi észre, hogy egy kis, alig 2x2 méteres fülkében vagy mondhatni szobában van. A feje feletti lőrés-szerű ablakon besütő nap adja a világosságot, mely visszahozta a valóságba. Bár arra nem emlékszik hogyan került ide, de kis idő múlva felfedezi, hogy az ablak alatt, az ágy mellett kis zsámolyon ott vannak a ruhái és a kardja. A pajzsa az ülőalkalmatosságnak támasztva. Vaskos, vaspántos tömör faajtó van az ablakkal szembeni oldalon az ágy lábánál, de nem szűrődik be arról sem semmilyen nesz vagy zörej. Akár magánzárkában is lehetne, bár az mindenképp másra utal, hogy fegyvereit mellé tették… és emlékei szerint a tömlöcökben nincs ilyen kényelmes ágy sem, párnával, paplannal.*

//Herold/Mustafa: Üdv újra a kalandban! Örülök, hogy ismét csatlakoztál kis csapatunkhoz!!! :koccint: //
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.12.12. 17:45

(Mustafa)
//bár még kék vagyok de tán csak nem leszek megróva :D , hellóka//

<jól van na ... még egy kicsit hagy aludjak!>

Körbenézek és felülök az ágyban.

< a holmim megvan>

Benézek a pokróc alá is.

< minden a helyén ... lássuk csak ... a szekér és a szikár vénember ... Dzsana ismerőse ... aztán setét ... már csak az a kérdés hol vagyok>

-Haladjunk szépen sorban! Napfelkelte! Ima! Motyogom magam elé határozottan.

Arccal a megfelelő irányba fordulva fonom mellkasom előtt keresztbe a kezem, így mondok hálát az újabb napfelkeltéért.

Csendben felöltözök, és felszerelésem is összepakolom. Sajgó fejem figyelmeztet a közelmúltban ért természeti csapásra. Miután összeszedtem mindenem ajtót nyitok és keresek valakit aki útbaigazíthat az est homályba vesző része és hol létem felől.

-Szép jó reggelt. Mustafa vagyok. Meg tudná nekem mondani hol vagyok, és mi történt velem? Hogy kerültem ide?
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.12.13. 7:29

Résztvevők: Mustafa

*Az imádsághoz a megfelelő irányt nehéz megmondani, mert a nap már magasabban járhat az ablakon kinézve, mint kora reggel lenne, de azt nem lehet így megállapítani, hogy mennyivel. Azért nagyjából ráérzésre betájolja magát Mustafa és imát mond Doldzsah kegyelméért. Majd elkészülődik és elindul keresni valakit az épület lakói közül. A vastag ajtó könnyedén, hang nélkül nyílik és így egy folyosóra jut a pap, melynek mindkét oldalán sűrűn sorakoznak a hasonló ajtók és valószínűleg a mögöttük lévő szobák sem lehetnek sokkal másabbak. A folyosó enyhe ívben kanyarodik, ahogy követi az épület ívét. A padlón vörös szőnyeg, mely itt-ott már megkopott a használat miatt, a falakon pedig minden ajtóközben egy-egy majdnem karvastagságú gyertya van kovácsoltvas tartóban. Nem mindegyik ég, csupán 10 méterenként 1-1, így kissé homályossá téve a folyósószakaszt. Ahogy elindul valakit találni Mustafa, akivel beszélhet halk léptekre lesz figyelmes, majd a kanyarulatban feltűnik egy vézna és alacsony, de fiatalnak látszó kopasz férfi. Vörös csuhája mellrészén ágaskodó arany-oroszlán címer látható, nyakában ezüst medál függ. Közelebb érve a megszólításra felkapja fejét, úgy látszik épp elgondolkodott valamin. A meglepettség látszik ábrázatán, de pár pillanat alatt felméi miről is lehet szó és elmosolyodva válaszol.*

-Önnek is jó reggelt! Minden bizonnyal az egyik külhoni, akit tegnap hoztak ide. Ez Dreina kolostora és Önt az éjjel hozták hozzánk, hogy lássuk el sebeit és gondoskodjunk mihamarabbi felépüléséről. Hogy érzi magát? Azt hiszem szólnom kell a rendfőnöknek, hogy nézze meg nem-e maradt vissza valamiféle károsodás.

*alapjában véve nagyon segítőkész a férfi, de úgy tűnik kicsit túlkominája a dolgokat és ezt szereti szóban is levezetni.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Huor Aikanáro » 2008.12.13. 11:27

Súrion

*A csuhás válaszát hallva azonnal abba hagyom az ivást és kissé hitetlenkedve egyik kezemmel az oldalamon és a lábamon lévő sebhez nyúlok.*

< Beforrtak... Szóval valami gyógyÍtó papjuk is van. Remek csak erre a gatyám is rá fog menni! De majd kiverem abból a vén gazemberből... >

(Közös)
- Hát, ez fantasztikus! És kinek tartozom ezért köszönettel?
-*kérdezem ismét a férfit nyájas mosoly kÍséretében és közben az ujjaimat dörzsölgetem, a mindenki álltal ismert módon, az árat illetően.*

Wayne Chapman
Huor Aikanáro
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.12.15. 19:11

Résztvevők: Súrion

*a férfi arcán változatlan a szelíd mosoly, de kezeivel int maga előtt, hogy nincs szükség a fizetség egyezményes jelére.*

-Köszönettel Dreinának tartozol, hogy a kegyelméből meggyógyíthattuk ilyen gyorsan sebeidet. Pénzzel vagy más javakkal nem kell foglalkoznod. A helyi nemes, aki idehozott rendszeresen adományoz templomunknak, így az ő védenceit mi is szárnyaink alá vesszük.

*Bár konkrétan nem monja a csuhás, de szavaiból kiviláglik, hogy az ellátás árát, bármilyen borsos is legyen, már Malor kifizette előre.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.12.15. 19:37

(Mustafa)

<hé hé hé!>
-Csigavér! Nem kell egy kis fejfájásból agyműtétet csinálni! Köszönöm Néked és mindazon erőknek-intek széles ívben a karommal- kik megsegítettek, ám úgy érzem most már boldogulok. Nem akarok hálátlannak tűnni, mond mivel lehetnék szolgálatotokra?
Meghallgatom majd fontolóra veszem szavait.
Azt semmiképp nem hagyom, hogy a további kezelésem illúziójába ringassa magát vagy bárkit. Udvariasan, de határozottan győzöm meg róla, hogy az állapotom több mint kielégítő.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.12.16. 19:07

Résztvevők: Mustafa

*A csuhás figyelmesen meghallgatja Mustafát, majd ingatja kicsit a fejét.*

-Nem tartozik semmivel. Az egyik helybéli nemes patronálja felgyógyulásának világi részét. Emiatt is van, hogy mielőtt csak úgy útjára bocsátanánk a rendfőnök vagy valamelyik orvoslásban jeleskedő rendtársunk meg kell vizsgálja, hogy tényleg semmi baja. Kérem értse meg nem lenne helyénvaló, ha félbehagynánk a kezelését, amennyiben szükséges. Jöjjön velem és keressünk valakit, aki elbocsáthatja Önt.

*Úgy látszik ő sem akar engedni a dologból. Makacs egy egyházszolga annyi szent. Ha a dzsad nem ellenkezik vagy akarja magára hagyni, akkor megfordul és mintha el is felejtette hová indult erdetileg visszafelé kezd sétálni. A tempója nem túl gyors, de határozott, látszik tényleg tudja hová megy és mit akar.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
886 hozzászólás • Oldal: 58 / 60 • 1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60

Vissza: Régi Kalandok...