- Ma reggel mire felkeltem hűlt helyét találtam már csak... Illetve valahol volt... Valamit kivizsgáltatott ezt mondta... Aztán mikor nem találtam a pénzem s sántított a jobb lábára illetve karcolás volt a nyakán gyanussá vált... Kérdőre vontam.. De nem mondott semmit csak hebegett... Érzelmileg teljessen káosz volt... Majd elrohant.. A cuccát ott hagyta az most nálam van.. De eddig eszembe se volt még belenézni hátha elvezet hozzá...
_____________________________________________ JK: Abdul Shalahadin Helyszín: a Külsőváros Napszak: délelőtt Helyszínen töltött idő: 2. nap _____________________________________________
Átkutatod a holmiját, és semmi olyat nem találsz ami nyomra vezethetne. Egyetlen különös dolgot találsz: egy kettétört, vékony vaskarkötőt, rajta egy ötös számmal. Jobban szemügyre veszed, mire Eligor is rápillant, kicsit gondolkodik és felkiált:
- Ez az! Ezt keressük! Sejtem már, mit vizsgáltatott ki... Egyetlen helyen szerezhet ilyet az ember. Arach Sulimer tetoválás szaküzletében. Egyszerű dísztől nagy erejű és ősi mágikus rajzolatokig... az öreg mindent ismer. Egyszerűbb mágikus tetoválásokat még készít is. Oda kel mennünk!
Azzal el is rohan, válaszra sem várva...
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke
_____________________________________________ JK: Abdul Shalahadin Helyszín: a Külsőváros Napszak: délelőtt Helyszínen töltött idő: 2. nap _____________________________________________
Vége!... Elég volt ebből az Ellandrából, vagy kiből! Úgy döntesz, hogy befejezed. Nem éri meg az állandó hajsza a titokzatos lány után, aki semmit sem árul el magáról, és hazudik, mint a vízfolyás. Elhagyod a várost, elhagyod az iskolát is. Ezt az egészet nem te akartad, pihenés kell. Talán egyszer visszajössz. Egy levelet mindenesetre jó lesz küldeni an Sibassin főmagiszternek. Talán van egy magányos mester, aki taníthat.
//azt legalább játszuk el még, amíg elhagyod a várost, oké?//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Altemor an Sibassin 2008.11.07. 14:45-kor.
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke
Írok pár sort a magiszerúrnak.. Leírom mi történt velem mostanában.. S hogy miért döntöttem el hogy elhagyom Dorant.. Miután feladtam a levelem elindulok a nagyvilágban hátam mögött hagyva a várost...
// Az Abdul Shalahadin karakter ki lett mesélve Doranból és temetőzésre került. //
_____________________________________________ JK: Valenvarion Orihores Helyszín: A Belsőváros Napszak: késő délelőtt Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
Szerencsére a Torony, az akoliták szálláshelye és a Magiszer fogadó is a Belsővárosban van, így kevesebbet kell sétálnod. Fejben összegyűjtöd, amit tudsz a fogadóról.
//a fogadóról a tudnivalókat a Fogadó a Mélyen Tisztelt Dedulus Mons Magiszter Úrhoz c. topik elején találod//
Első utad a szálláshelyre vezet. Összepakolod a kevés holmidat, és rájössz, hogy még te is elbínád, ha lenne valamid, amibe összepakolhatnád. Szerencsére az egyik srác felkínál neked egy nagy táskát, amibe belefér minden, át a hátadra tudod kötni. Csak arra kér, hogy amint átköltöztél, hozd vissza neki. Te örömmel elfogadod az ajánlatot, mert bár nem szereted, ha szívességet tesznek neked, a pénzedet szeretnéd minél jobban beosztani, hiszen ki tudja, meddig kell még magadról gondoskodnod...
Elindulsz a fogadó felé. Már közel jársz, mikor a sarkon egy rohanó ember fordul be. Összefuttok, és felborít. A súlyos táska hátraránt téged, a benne lévő dolgok pedig szétszóródnak a földön. A fiatalember szó nélkül lépdel tovább, olyan erőltetett tempóban, mint akit khálok üldöznek...
_____________________________________________ JK: Naim Akra Helyszín: Külsőváros Napszak: késő délelőtt Helyszínen töltött idő: 2. nap _____________________________________________
Hazaérkezve Syrát az ajtó előtt találod. Látszik, hogy már kezdett aggódni...
- Végre, Naim! Hol voltál ennyi ideig? Már azt hittem, valami történt... különös dolgok történnek mostanság... De az a lényeg, hogy itt vagy.
Beszámolsz a levélről.
- Most még ez is... Én... tényleg nem akartam, hogy neked bármi bajod származzon ebből a kapcsolatból... ha én ezt tudtam volna... Mi lesz most...
Egy kis könnycsepp csordul ki a szeme sarkából. Rátok jár a rúd mostanság...
A fogadó felé sétálok, és töröm a fejem. <Vajon be tudnék-e állni egy alkimistához? Akár az is megfelelő lenne, ha a segítségemért cserébe szállást meg élelmet biztosít...Ha még egy pár ezüstöt is adna valamelyikük ezen felül, semmi gondom nem lenne a Bot Álmáig. Sőt talán még félre is tehetnék egy keveset utazásra, ha esetleg úgy hozná a végzet...áhh, erre egyelőre gondolni sem merek. Biztosan itt lesz az a bot a drakkfa erdőben..>
Megrökönyödve kezdek feltápászkodni, próbálok nyugodt maradni, de odaszólok az illetőnek: - Jóember! A szemed nem azért van, hogy csukva tartsd! Kicsit jobban is figyelhetnél máskor... - és elkezdem összeszedni a holmimat a földről. Azért a biztonság kedvéért végigmérem, ki is volt a "merénylőm". Megnézem, nem tört-e össze valamim? <Csak az kéne, hogy összetörjön valamelyik keverőtálam! Nem elég, hogy a fogadó viszi a pénzem, hanem még új eszközök is... Jobban is figyelhettem volna ahelyett, hogy így elgondolkozom...>
Valenvarion Orihores úr, a Kiválasztottak közé emelt
_____________________________________________ JK: Valenvarion Orihores Helyszín: A Belsőváros Napszak: késő délelőtt Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
Szerencsére semmi sem sérült meg a felszerelésid közül. Először magadat kezded szidni, hogy jobban is odafigyelhettél volna, aztán észbe kapsz, és eszedbe jut, hogy az a ficsúr úgy rohant előre, hogy körbe sem nézett, még csak elnézésed sem kérte, és nem is segített összeszedni a holmidat, holott ő maga okozta a balesetet. De sebaj, a dorani tanoncok ruháját viselte, talán a Szarvtorony rúnáival díszítve... Talán nem most találkoztok utoljára, talán még kérdőre vonhatod valamikor...
De most nem ez a fontos. Először is meg kell keresned a fogadót, aztán pedig nem ártana valami munkát is találnod... Igen, egy alkimistához beállni mindenképpen jó lenne... Még ha nem is az Anyagmágiában mélyedtél el, akkor is van némi tudásod a dologgal kapcsolatban, no meg... minden alkimistának szüksége van alapanyagokra... Miután elfoglaltad a helyed a fogadóban, érdemes lenne utána nézni a dolognak...
A nagy gondolkodás közepette egyszercsak azon kapod magad, hogy megérkeztél... Egy gyönyörű, fehér épület előtt állsz. Ajtaja felett öles, cirádás betűkkel:
FOGADÓ A MÉLYEN TISZTELT DEDULUS MONS MAGISZTER ÚRHOZ
Az előkelőbb rétegek fogadója. Teljes titoktartás, visszafogott, nemesi légkör. Még nem tudod, hogy ez való-e neke, hiszen van olcsóbb fogadó is a városban. Altemor an Sibassin főmagiszter úr ezt ajánlotta, akkor egy pillantást mindenképpen megérdemel... Még nem köt ide semmi, bármikor átmehetsz egy másikba. Felveszed a legkomolyabb arcodat, és felkészülsz a hűvös fogadtatásra. Belépsz a Magiszter fogadóba, ahogy röviden mindenki hívja...
//folytatás a fogadó topikjában//
-Nyugodj meg kedvesem! Beszélek én az apámmal erről. Nem érdekel a vér tisztaságáról szóló hablatya, Arra ott a bátyám majd ő megőrzi a tiszta vérvonalunkat. A csalág gazdasági életéből eddig se vettem ki a részem ezután sem fogom. Itt azzal, hogy taníthatok egy tisztes megélhetésem lehet még egy darabig.
Átölelem, és bekísérem a házba.
- Nem lesz semmi baj, hidd el idejön jól összveszünk azt majd meglátjuk mi lesz. Túl fogjuk élni.
_____________________________________________ JK: Naim Akra Helyszín: Külsőváros Napszak: késő délelőtt Helyszínen töltött idő: 2. nap _____________________________________________
Mintha egy kicsit megnyugodna. Látod rajta, hogy tényleg komolyan megijedt, mikor elmesélted, hogy az apád meglátogat. Téged nem nagyon érdekel, a legtöbb érvére már felkészültél magadban, és mindegyikre tudsz megfelelő választ adni. Legalábbis reméled...
Mindazonáltal jól ismered az apádat, és kicsit tartasz attól, hogy valami olyat fog kitalálni, amire nem számítasz... valami drasztikus lépést. Ha a vér tisztaságáról és a becsület megőrzéséről van szó, nem ismer határokat...
Hirtelen egy látomás tör rád. Mintha csak megidéztek volna, olyan valószerűen látod magad előtt a folyópartot, fűzfákkal tűzdelve a partján. A külvilág zajait teljesen elnyomja a Látomás, semmit sem hallasz vagy érzel a valós világból. Ezt a képet eddig is láttad, habár most mintha kissé tisztább lenne, mint eddig. Még mindig nem tudod, hol lehet, ilyen táj számtalan országban előfordulhat. Semmi újat nem látsz... hacsak... mintha egy magányos alak sétálna a túlparton. igen, egy homályos alak... bronzpáncélt, vagy csuhát visel... talán bot is van a kezében...
- Naim! Naim, jól vagy? - Syra szólítgat. - A Bot volt az?
- Igen, nem tudom hol. Nem ismerős a hely, de biztosan nem a drakkfaliget.
kicsit meglepődöm hol is vagyok
- Ennyire tisztán még sohasem láttam. Mindenesetre még egy indok amiért itt kell lenned mellettem. Most amikor azon aggódunk mi lesz velünk egyszer csak rámtör soha nem látott tisztasággal a látomás.
Megsimogatom az arcát.
- Ebédelhetnénk valamit.
//mikor vannak az óráim amiket tartok mert eddig az kimaradt? Ha nem is játszuk ki percről percre, de azért el kell mennem rá nem? A tanárnak legalábbis illik //
_____________________________________________ JK: Naim Akra (Sher Dolan) Helyszín: Külsőváros Napszak: dél körül Helyszínen töltött idő: 2. nap _____________________________________________
Syra mintha egy kicsit megnyugodna, úgy látod. Leültök ebédelni, de evés közben is csak a látomáson jár az eszed. De hiába töröd a fejed, nem jössz rá, hol lehettél, sem arra, ki lehetett az az alak. Eszedbe jut, hogy nemsokára kezdődnek az óráid, fél kettő körül. Ha rendesen el akarsz készülni és kényelmes tempóban oda is akarsz érni, akkor lassan nem ártana elkezdened...
_____________________________________________ JK: William Tell (Castor de Vinter) Helyszín: a Déli Kapunál Napszak: dél körül Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
Jártál már Erigowban is, először mégis mellbe vág a város rendezettsége és tisztasága. Nem is csoda, hiszen mérnöki pontossággal tervezték meg az utcákat, amelyeket mágikus úton tartanak tisztán. Ez a mágusok egyik legnagyobb központjában nem is csoda... A Kapu mellett meglátsz egy kisebb üzletet. Felette nagy tábla hirdeti:
IDEGENEK KALAUZA NEM ISMERI DORANT? TÉRJEN BE HOZZÁNK, S MI ÚTBA IGAZÍTJUK, BÁRKIT ÉS BÁRMIT KERES IS!
Úgy véled, ez lehet az, amiről hallottál.
_____________________________________________ JK: Valenvarion Orihores (Valenvarion) Helyszín: a Külsőváros Napszak: dél körül Helyszínen töltött idő: 1. nap _____________________________________________
Úgy félúton járhatsz a kapu felé, melyen a Belsővárosba juthatsz, mikor megpillantasz egy színes cégért, mely egy lombikot, pár kémcsövet, és egyéb laboratóriumi felszereléseket ábrázol egy pentagrammával a hátérben. Ez lehet az alkimista, akit említettek. A bejárat fölött tábla:
AGITOR, AZ ALKIMISTA Tudomány és mágia mezsgyéjén, az Ön kényelméért. Alapvető és bővített alkimista szolgáltatások, a(z egyik) legjobb a városban!