• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 54 / 200 • 1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.11.18. 6:50

Szia

Szóval a memória kérdés milyenek sd vagy ddr. Az sdknél előfordult az hogy ha az egyik 100mhz a másik 133 mhz akkor a kettő együtt nem megy. A ddrnél meg olyan gondok szoktan lenni hog menyi chip van rajta csak az egyik oldalán vagy mindkettőn mert ha két különböző akkor ezek sem mindig látják egymást. Vagy csak simán cseréld meg a sorrendet mert nem mindegy melyik van elől.

Elvileg a windóz valami miatt zároltnak látja a billentyűdet ezt pontosan nem tudom miért mintha úgy érezné hogy állandóan nyomod a shiftrt erre azt javaslom belépsz a biosba és nyomsz neki load setup defaultot vagy load setuap failing safe default vagy ilyesmi mert ahény bios annyiféleképp hívják.

A videókarihoz probálj új drivert leszedni az nvidia.com rúl de elsőként olyat ami a karihoz való és nevében szerepel a whql rövidítés ezt talán segít ha nem akkor próbáld meg régebbi driverekkel. Nem ártana tudni az alaplapod típusát mert a ge6200 8x agps és lehet a lapod ccsak 4x-et támogat és akkor az a baja hogy nem bírja kezelni a kártyát.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.11.18. 7:16

Épp ezt akartam mondani én is, amit Togar már megemlített, hogy hiába van új videókártyád, korántsem biztos, hogy azt az alaplap tudja kezelni.

Nekem éppen akkor fagyott le a videokártya csere miatt a gép, amikor a legújabb video-drivert használtam hozzá. Nem szabad a a legújabb szoftvert leszedni, ha viszonyalag régi a géped, mert nem fogja tudni kezelni.
Fel kell menni az alaplapgyártó honlapjára és meg kell nézni, hogy az alaplap milyen drivert bír el. Általában felsorolják, hogy melyik típusra melyik az optimális, és korántsem a legújabb driverek vannak feltűntetve, a mondjuk 5 övvel ezelőtti szériában gyártott alaplapok esetében. Én még le is tudtam onnan tölteni azt a drivert amivel normálisan üzemel a videokártya. Viszont ez a program nem alegújabb ATI-s driver, hanem régebbi, de csak ezzel a driverrel képes az alaplap kezelni a videó kártyát. Próbáltam az újabbakkal,azzal rendre lefagyott. Csak azzal volt hajlandó üzemelni, amit ott találtam.

Ha a kártya meg zsír új technológia, -amit ezekre az új, kétmagos procikhoz terveztek-, meg esélyed sincs rá, hogy működjön; a videokártyacsere -amennyiben követni akarod az aktuális technológiai szintet- általában dominóban magával rántja a teljes gép cseréjét, mert akkor már olyan alaplapot is venned kell hozzá, ami kezelni tudja, de ha már új alaplapot veszel, akkor érdemes processzort is újra cserélni, stb...ki van ez találva, hogy az alkatrész gyártóknak jó legyen. 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.11.18. 7:57

Az videókártyánál meg kell nézni, hogy a BIOS milyen beállítást tesz lehetővé. Bizonyos alaplapoknál van olyan funkció, hogy a maximális sebességgel kezelje. Ilyenkor fagy a gép ha technológiai eltérés van. Viszont ha fix értéket adsz meg, mondjuk hogy négyszeres tempóval kezelje akkor működik. A driver tekintetében meg Castornak az ötlete jó eséllyel segíteni fog.
Memória tekintetében a sorrend érdekes ritka az, hogy egyáltalán nem lehet összevariálni két memóriamodult.
Ha van másik billentyűzeted kéznél akkor nézd meg hogy arra is panaszkodik-e.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.11.18. 12:21

A biost ne piszkáljuk ha nem értünk hozzá mert több kárt csinálsz mint hasznot. A 6200-a kártya elég régi és a Castor által említett 2 magos procikhoz gyártott kártyák már nem mennek bele ezekbe a foglalatokba szóval ha bele tudta rakni akkor tutti agps a kártya és minimum 2 éves konstrukció szóval nem új. A 6200as 8x agp foglaltot támogat de a dobozára rá van írva hogy 8x vagy 8/4x ha utóbbi akkor esélyed van ha előbbi akkor tényleg a lapon múlik.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2008.11.18. 12:27

Hali!

Mindenkinek, de főleg az ASZTALI ETK-ra jelentkezőknek szól (amit Quator hirdetett meg):

Pénteken és szombaton (nov. 21-22) Budapesten a BME egyik kollégiumában, a Kármán Tódorban asztali szerepjátékverseny lett meghirdetve. Arra már nem emlékszem pénteken mi is a téma, de szombaton M.A.G.U.S. kalandmodul fog zajlani. Nevezés 20-ig, 5-6 fős csapatok jelentkezését várják. Nevezési díj nincs, kisebb kaja és pia (3-4 ásványvíz, nassolnivaló, és 10% kedvezménnyel lehet pizzát rendelni) készlettel ellátják a játékosokat. 9-től lenne a regisztráció, 10-től kezdődne a játék és egészen 18:30-ig tart. Egyelőre ennyire emlékszem, ha valamit kihagytam volna bocsesz, sajnos nekem nem küldték el levelezőlistán, de már írtam e-mailt a pontos információk megszerzése végett. Akit érdekel, kérem jelezze, és amint tudom (remélem minél hamarabb, esetleg még ma) elküldöm neki az eredeti e-mailt. Szóval az elmaradt szolnoki játékot véleményem szerint itt lehetne pótolni.:)

Ui.: Az e-mailben pontos információk vannak a karakter megalkotásáról, és gondolom a helyszínről is. Sajnos ebbe nem volt időm belenézni.

Üdv: Anathor
"Mivel szegény vagyok álmom van csupán.
Álmaim lábad elé terítem,
Finoman lépj: mert álmaimon gázolsz." - W. B. Yeats

"Az írek közt az a homoszexuális, aki jobban szereti a nőket a piánál."

"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás

Rye'tel Assumpta (Tharr-pap) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1179
"Fivér" (Gorviki Vértestvér) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1442
Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 586
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2008.11.18. 13:48

Érdekel a dolog, úgyis régen voltam a Kármánban. :)

@Yvett
Azért a BIOSban az AGP gyorsítást megnézném, mert kártyánként változó, hogy ki vagy bekapcsolva szereti. Ha meg már agyon volt birizgálva nekije a bijosza, akkor CMOS reset. Meg egyébként is úgy kezdeném az egészet. :idea:
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 503
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.11.18. 14:42

Asztali ETK engem is érdekelne, de a jelenlegi állás szerint melózom hétvégén... :/
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.11.18. 16:30

Shia-ko írta:
@Yvett
Azért a BIOSban az AGP gyorsítást megnézném, mert kártyánként változó, hogy ki vagy bekapcsolva szereti. Ha meg már agyon volt birizgálva nekije a bijosza, akkor CMOS reset. Meg egyébként is úgy kezdeném az egészet. :idea:

a load setup default ugyanaz cmost akkor resetelünk ha nem tudjuk a bios jelszavát mert le van kódolva :D

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Anathor » 2008.11.18. 18:14

Ha nem bánjátok bemásolom ide az eredeti levelet, hogy ne kelljen egyesével elküldeni, meg hogy mindenki lássa:

II. Szárnyatlan Pegazus szerepjátékos versenyt,

amely 2008. november 21-22.-én kerül megrendezésre a BME Kármán Tódor Kollégiumában (1111 Budapest, Irinyi J. u. 9-11.)

Program:

11.21. (péntek): Munchkin bajnokság

14:45 - Regisztráció
15:15 - 19:20 - Verseny (4 kör)
19:45 - Eredményhirdetés

11.22. (szombat): M.A.G.U.S. modulverseny

09:00 - Regisztráció
10:00 - Játék kezdete
18:30 - Játék vége
19:00 - Eredményhirdetés

Nevezési határidő mindkét versenyre: 2008. november 20. csütörtök, 24:00

A versenyekre a nevezés a kszk@ktk.bme.hu e-mail címen történik. A M.A.G.U.S. modulverseny esetén csapatonként (4-5fő) kell jelentkezni, a honlapon megtalálható karakteralkotási útmutató alapján készített karaktereket elküldve. A Munchkin bajnokságra a helyszínen is lehet nevezni, de csak az előre nevezetteknek tudjuk garantálni a játéklehetőséget.

Élelmezési információk: Minden csapat számára biztosítunk 3 üveg szénsavas és szénsavmentes ásványvizet, hozzá szörpöt, valamint meleg tea is lesz, és minden csapat kap majd egy kis nassolnivalót is :) Ezeken kívül a rendezvény teljes időtartama alatt 10%-os kedvezménnyel lehet rendelni a PizzaBoytól.

További információk a http://kszk.ktk.bme.hu honlapon találhatók.
"Mivel szegény vagyok álmom van csupán.
Álmaim lábad elé terítem,
Finoman lépj: mert álmaimon gázolsz." - W. B. Yeats

"Az írek közt az a homoszexuális, aki jobban szereti a nőket a piánál."

"A templom közel van, de csúszós az út. A kocsma messze... De majd óvatosan lépkedek..." - Orosz mondás

Rye'tel Assumpta (Tharr-pap) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1179
"Fivér" (Gorviki Vértestvér) karakterlapja:
viewtopic.php?f=44&t=1442
Anathor
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 586
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2008.11.18. 20:17

Akkor már csak egy kérdés:
van csapat, ahova betársulhatok. :)

@Togar
Mondjuk, ha rendesen össze van kutyulva a BIOS, akkor a default nem mindig segít, biztosabb a CMOS reset. Az évek rászoktattak, mert "tisztább" munkát végez. ;)
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.11.18. 20:20

Én is szeretnék számtech segítséget kérni.

Hol lehet kilistáztatni az összes futó folyamatot? A ctrl+alt+del kombó nálam nem hozza be a listát, csak az aktív programokat írja ki (bár nem értem, h miért nem) de nekem az összes kellene, mert időnként vmi nagyon lefogja a gépem. nem vírus, mert azt heti szinten nézem (avg + spyware terminátor) ill van tűzfal is.
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shia-ko » 2008.11.18. 20:21

Ha afutó processek kellenek, akkor ctrl+shift+esc.
Üdv:
Gabi
Shia-ko
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.11.18. 20:28

Ugyanazt hozza ki, mint a ctrl+alt+del. csak a progikat, nem a folyamatokat. nem tudom átváltani. a feladatkezelő indítása is ugyanezt hozza ki.
szerintetek is programhiba? mert akkor tényleg csak a w-újratelepítés lesz a vége :(
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.11.18. 22:53

Húúúú Srácok!

Köszi mindenkinek a segítséget!
A memóriakártya emlékeim szerint nem egyforma kinézetre sem ...
Hogy milyen az alaplap "dunszt" és mikori a vid.kártya... hát újonnan vették, de sztem nem újgenerációs, mert simán bement a helyére.
A Bios... nos jártam valaha biosz órákra... de ha jól sejtem köze nincs a kettőnek egymáshoz :mrgreen: (vagyis én biztos nem nyúlok bele :P)
Megpróbálok fakítani valamit azzal a szszsz...ral :roll:
Ha nem megy, akkor dobom az illetőnek, talán jobban jár egy szakemberrel mint velem ( :lol: )

Mégegyszer köszi mindenkinek a segítséget!

Yv
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.11.19. 7:11

Siffad írta:Én is szeretnék számtech segítséget kérni.

Hol lehet kilistáztatni az összes futó folyamatot? A ctrl+alt+del kombó nálam nem hozza be a listát, csak az aktív programokat írja ki (bár nem értem, h miért nem) de nekem az összes kellene, mert időnként vmi nagyon lefogja a gépem. nem vírus, mert azt heti szinten nézem (avg + spyware terminátor) ill van tűzfal is.

Nézd át spybottal és ad aware-val is szerintem, listázni csak ennyit tud a windóz én úgy tudom. Nézd meg miket indít el automatikusan bekapcsolásnál és szedd ki a felesleget így ha nem indítod el a progit nem fog futni és kevesebbet is swappel ergo talán gyorsabb is lesz.Lehet még piszkálni a regisztrit de azt nem ajánlom én inkább ujrarakom ha nagyon belassul.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva