• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Kristálykönny(ETK)

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
96 hozzászólás • Oldal: 2 / 7 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 7

Re: Kristálykönny(ETK)

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.11.11. 20:22

amint eltűnnek a társaim én is útnak indulok először a már jól megszokott kerülőutak egyikén a otthonunként szolgáló kúriába megyek. Odaérve az utcagyerekek egyikének a kezébe nyomok egy fél ezüstöt
- Vegyetek ennivalót és melegebb ruhát.
majd bemegyek a kúriába az első társnak szólok akit meglátok
- Mindenki épségben visszaért?

Majd megkeresem Revalt és 50 arannyi drágakövet a kezébe adok
- Szia szépségem.köszönök mosolyogva Minden rendben van?
- Add el minnél hamarabb mindenkinek adj egy aranyat Hassanak 10-et adj a többit rakd be a bankba.
- Még dolgom van majd jövök.
majd Hassanhoz megyek
- Üdv Hassan.
- Reval adni fog majd neked némi pénzt kérlek beszéljétek meg mire van szükséged és vásároljatok be.
- Mindenkinek a fegyverére jusson minnél erősebb altató méreg és ha tudsz kérlek csinálj valamit könnyen hordozható dolgot amit ha összetörünk akkor jó nagy füstöt csinál. Csak hogy könnyebben eltűnhessünk.
- Köszönöm.
majd gyorsan a szobámban egy levelet körmölök.
levél: Köszönjük az adományát az erioni rászorulók nevében.
majd a ládikát a hónom alá csapva a fogadó felé veszem az irányt. Az egyik általam jobban ismert utcakölyköt magam mellé intem
- Gyere velem elmegyünk egy fogadóba és egy csomagot át kell adnod valakinek. // off leírom neki a nemes külsejét és útközben ha nincs neki akkor veszek egy nagyobb köppenyt ami alá elrejtheti a ládikát
még a fogadó előtt az utolsó sötétebb mellékutcában odaadom neki a ládikát
- Ezt kell átadnod. Bemegyek én is ha netán valami gond lenne segítek. Tudod a mesét nem tudsz semmit csak a kezedbe nyomták a pénzt és a ládikát és a levelet. // off olyat hívok aki már csinált ilyet
- Na menjünk.
egy kicsit lemaradok a gyerektől, de végig szemmel tartom mielőtt a fogadóba lépek a csuklyám az arcomba húzom a fogadóban valahol a söntéshez megyek és sört rendelek az ajtóhoz legközelebbi részen
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.11.11. 21:29

(Ralf)

-Dreina adjon jólétet a háznak! -köszöntöm Armont

-Hagyja el, Armon, ha tényleg olyan nagy a baj, várhat az a törölköző és száraz ruha. -mondom; leveszem a vaskesztyűket, útiköpenyt és átadom Armonnak. (A kardot nem, mert az a nemesember státuszszimbóluma is.)

-Kérem jelentsen be René némnek, megjöttem és a rendelkezésére állok! - mondom és az invitálásra a szalon irányába megyek.

-...és a ház asszonya kiheverte már a gyászt? Imádkoztam Ellanához, hogy enyhítsen bánatos szíve szomorúságán, remélem már megnyugodott annyira a lelke hogy a birtokigazgatással foglalkozzon. Nyugtalanító híreket kaptam nénémtől...mi ez a per a család ellen Armon? Ludovic bácsi nem volt szegény ember, milyen kifizetetlen számlát követelnek és kik?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.12. 15:07

KM: Yasha Am Lloth
Helyszín: Erion,Fogadó negyed
Időpont: psz.:3712 a kacaj havának közepén a délelőtti órákban
Résztvevők:Neskim Teer

A megszokott úton térsz vissza a rejtekhelyetekre, ahol megszabadulsz egy fél ezüsttől, majd belépsz a kúriába.Először Neert pillantod meg, majd kérdésedre sebtében válaszol

-Igen mindannyian épségben visszaértünk...bár Gork beszedett egy kisebb vágást a karjára, de már elláttuk,máskülönben minden rendben.

Konstatálod a mondandót, majd megkeresed Revalt.Jöttödre felvirul arca, s negédes hangon üdvözöl.

-Áh Teer, örülök, hogy épségben visszatértél..kihívó pillantásokat vet feléd miközben ajkai széles mosolyra nyílnak.

Kérésedre elveszi az aranyakat, majd elindul szétosztani a többiek között Hassanál utoléred, s ahogy elhalad melletted macskamód hozzád dörgölődzve..
Benyitván a dzsadhoz, elmondod neki a teendőket..mire ő:

-Ne aggódj..ravasz képpel mosolyog rád, örömöm fog telni a kért dolgok elkészítésében, de akkor most menj mert nem kevés időbe telik míg elvégzem a munkát..majd vállon vereget, sarkon fordul s otthagy.

Kimégy az utcára , s az előbbi gyerek kinek kezébe nyomtad az ezüstöt, már ott strázsál a kapu előtt.Egy intéssel magadhoz szólítod, vázolod neki az elképzeléseidet.Vigyorogva bólint, veled tart.Követed a fiút kissé lemaradva, betértek a fogadóba, de a fiú csalódottan toporog egy darabig, majd mivel a nemes nem tartózkodik bennt, tanácstalanságát egyetlen pillantásba sűrítve feléd néz, majd morgolódik tovább...
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.12. 15:22

Helyszín: Erion,Palota negyed
Időpont: psz.:3712 a kacaj havának közepén a kora délutáni órákban
Résztvevők:Ralf

Armon elveszi a páncélkesztyűt és a köpenyt, majd szokása szerint jól megrágja a választ:

-Asszonyom még mindig emészti magát, bár az utóbbi napokban mintha enyhült volna bánata, de ez valójában nem tartozik rám.Engedelmével uram, szólok René asszonynak..
Majd elsiet s pár perc elteltével nénéddel tér vissza, kinek sápadt arcán , karikás szemein, a kialvatlanság ül tort.Hozzád siet s mint rokonoknál szokás kétfelől megcsókolja orcádat

-Ülj le fiam..Dreinának legyen hála, hogy megkaptad üzenetem, s hogy ilyen gyorsan s épségben ideértél
-Nos az ügy amiért idehívattalak:Darnol Al Angus gróf igaztalanul vádol minket..tudom, hogy Ludovik rendezett minden számlát, hiszen híresen becsületes ember volt.-itt egy könnycsepp indul szeme sarkából-még nyár végén a dzsadoktól vásárolt datolya és árpa szállítmány ügyében támadt köztük némi nézeteltérés.Darnol kevesellte az előre kialkudott összeget, holott erre semmijoga nem volt.Jogászt fogadtunk hát, de hamarosan sajnálatos körülmények között elhalálozott.Ezek után bárkit is próbáltunk beszervezni, senki nem merte vállalni a kockázatot, hogy esetleg életét veszti.Kyel papjai természetesen meghallgattak minket, de sajnos újévig nem érnek rá ügyünkkel foglalkozni.A szerződésben foglaltak szerint most a gróf tartozik nekünk 30 arany dukáttal, mint tudod én nem igazán értek a pénzügyekhez, ezért tanácsadót fogadtam, úgyhogy egyenlőre tartjuk magunkat remélem te tudsz rajtunk segíteni.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.12. 15:40

Helyszín: Erion,Fogadó negyed, Ezüst Vadkan fogadó
Időpont: psz.:3712 a kacaj havának közepén a kora délelőtti órákban
Résztvevők: Vinchenzo Di Vallenor

Kellemes fáradtság zsiborog tagjaidban, miközben ébredezel kedvenc fogadód kedvenc szobájában.Melletted mozduló, forró női testet megérezvén, végiggondolod az előző estét és ismét konstatálod Alimare valóban szemrevaló teremtés.Megnyalod a sebet a szád szélén, szó mi szó igen heves is.Lustán nyújtózol egyet, mire a lány hozzád bújik halkan kuncogva
-Ha apám megtudná, mit műveltem megkorbácsoltatna...téged,..majd finoman beleharap a nyakadba s fejedre dobja a takarót.
Gyakorlott mozdulatokkal fölöltözik, majd fejére húzva az inkognó csukjáját csókot lehel az ajkadra
-Este találkozunk kedvesem, legalábbis ajánlom..majd távozik
Fölkelsz fölöltözöl, megmosod arcod és lemész a fogadóba, hogy valami reggeli után nézz.
Az ivóészbe érve egyből feltűnik egy szakadt kis utcagyerek, amint tanácstalanul toporog
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.11.12. 15:52

ahogy Reval hozám dörgölőzik elmosolyodok a háta mögött
<sose adja fel talán majd ha nyugodtabb életet élünk. Ki tudja?> Gondolom magamban

A fogadóban a fiú tanácstalanságát látva csak intek neki hogy nyugalom majd a fogadóst magamhoz intem
- Elnézést egy kis segítségre lenne szükségem. Meg tudná mondani hol találom Darnol Al Angus gróf úr rezidenciáját?
megvárom az infót és egy ezüstöt adok a fogadósnak majd jelzek a fiúnak, hogy induljon kifelé majd odakint az első mellékutcában megállítom
- Köszönöm a továbbiakban ez túl veszélyes lenne majd megoldom magam. Menj haza.
majd egy pár rezet adok neki én pedig a nemes rezidenciája felé veszem az irányt, de csak óvatosan először feltérképezem a környéket
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.11.12. 16:07

(Vinchenzo Di Vallenor)

*Mikor felébred megsimítja a lány arcát.*

<Hogy én milyen egy szerencsés flótás is vagyok...szép az élet...>

*Halkan, de mélyet sóhajt, és lehunyt szemekkel élvezi a félig bezárt spalettán átszűrődő reggeli napsugarakat. Mikor a lány felébred apró csókkal köszönti. A szavaira elmosolyodik.*

-De nem fogja megtudni...mert ez a mi kis titkunk, és ha megtudná, többé nem találkozhatnánk...azt pedig nagyon sajnálnám.

*Kacsint. Miközben a lány felöltözik, gyönyörködik annak alakjában, és újra csak az az érzése támad, hogy mennyire jól választott, mikor nem lovagnak állt.*

<Balga harcosok...a kardjuknak élnek, miközben ilyen csodás teremtések hevernek parlagon az egész városban...nem baj több marad nekem... :) >

-Mérget vehetsz rá, ki nem hagynám...

*Mosolyog kajánul a bájos teremtésre, miközben az távozik. Ezután nagyot nyújtózik, és ő is magára ölti ruháit, fejébe nyomja karimás, tollas kalapját, és lefele indul a fogadó ivó részébe. Ahogy észreveszi a gyermeket elindul felé...különös, de mintha régi önmagára emlékeztetné...persze csak képletesen. Hajdanán ő sem tudta merre induljon. Mikor odaér mellé megkocogtathja a vállát.*

-Üdv pajti...mi járatban ilyen korán egy ivóban...tán csak nem a tegnap esti ivócimborákat keresed?

*Kérdi tréfálkozva*
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.12. 16:33

Helyszín: Erion,Fogadó negyed, Ezüst Vadkan fogadó
Időpont: psz.:3712 a kacaj havának közepén a kora délelőtti órákban
Résztvevők: Vinchenzo Di Vallenor

A fogadó a délelőtti órákban elég kihalt,csak a vendégek reggeliznek.Az asztalok szépen gyalultak, abrosszal terítették le.A falakon érdekes festmények lógnak, ha egyáltalán festményeknek lehet nevezni azokat a mázolmányokat.Az egész fogadót belengi a reggeli ínycsiklandozó illata,melyre gyomrod nagyot kordul.
Ahogy odalépsz a fiúhoz s megkocogtatod a vállát rémülten kapja fel fejét és tekintetét rád szegezi.

-Szó sincs ilyesmiről jó uram, ha megbocsát most mennem kell
Ezzel kisiet a fogadóból.Éber tekintetedet nem kerüli el az a pillantás, amit az ajtó melletti asztalnál ülő férfival vált.Majd az említett férfi a gyermek távozás azután magához inti a fogadóst, valamit kérdez tőle, majd ő is távozik.A fogadós visszajövet megáll melletted
-Áh Vinchenzo úrfi hát felébredt?Kellemesen telt az éjszakája?A kisasszony feltűnő mosollyal távozott-jegyzi meg mintegy mellékesen-óhajt reggelit?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.11.12. 17:05

(Loganar)

*Méla lapussággal iszogatom sörömet, közben átfut elmémen pár ima szövege.Mikor érzem lassan közeledik időm, felállok esőkabátom hátamra terítem, fegyverem oldalamra kötöm. Kabátom mélyébe burkolózva elindulok a templomba.*

<Ideje megadni az égiek jussát... Fene vinnél el ezt a cudar időt, csak nem próbára akar tenni?>
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2008.11.12. 19:43

Chiaki

Az utcan setalva elhaladok egy lepusztult, ocska fogado mellett. Elfog a hanyinger, s ugy dontok, tovabb setalok meg kicsit faradtsagom ellenere.
A masodik, s harmadik mellett elsetalva mar arra gondolok, talan jobb lenne az utcan ejszakazni, de aztan vegre talalok egy megfelelot. Rezsello, mi? Ostoba osztonallatok. Egy felpucer halnovel akarjak idevonzani a vendegeket? Csocseleknek valo hely...
Minden visszatetszesem ellenere benyitok a helysegbe, s kellemes csalodas er. A helyseg mindent osszevetve csendesnek es nyugalmasnak, s nem utolso sorban tisztanak tunik.
A fogados elso ranezesre kisse ellenszenves, bar nem tudom rossz eloerzetem mire velni.
Vegig merem az asztalnal ulo ket alakot. Ugy dontom kovetem a peldajukat, s iszok valami alkoholt. Bar a rum mar unalmas kisse.
Odasetalok a fogadoshoz, s leulok a pulthoz.

- Valami eroset, de kimeljen meg a rumjatol. Valami jobbra vagyom. Meg etelt, ami nelkulozi a halat, s mindenfele tengeri allatot. Ne kelljen sokaig kesziteni, de taplalo legyen!
Varakozoan nezek ra, s ha elindul vegre, jobban is korbenezek a helyisegben. A ket alakot meg egyszer megnezem magamnak. Eszembe jut, hogy szobat is kellett volna kernem, de aztan magamban csak legyintek a gondolatra. Raer meg. Most inkabb haborgo gyomrom kell megnyugtatnom. Meg valami fehernepet keresni, mert a hajout alatt bizony igencsak hianyolnom kellett....
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.11.13. 7:24

(Ralf)

-Örülök, hogy látlak néném...-köszöntöm én is.

Leülök egy székre és figyelmesen meghallgatom amit mond.

-A zsugori disznaja! -háborgok- Ő tartozik, de ő követel pénzt!?

-Nos, a joghoz nem értek, de ha adsz mellém segítőket akik értenek hozzá,a külvilág felé szívesen elvállalom a jogi képviseletét a családnak. Hivatalosan én leszek a védő, abba nem köthetnek bele, hogy van asszisztenciám, akik a kezem alá dolgoznak és ott vannak velem a tárgyaláson.

-Ha én leszek a deklarált céltábla reméljük már akad jogtudor aki dolgozna velünk.

-Mindamellett még ma kikürtöltetem a kikiáltókkal, hogy a családom becsületének megsértéséért és meggyalázásáért lovagi párvidalra hívom ezt a grófot! Mit képzel ez magáról? Azt hiszi bűntetlenül lehet gyalázkodni!? -elönt a méreg- Hát meglátjuk hogy van -e bátorsága elfogadni a nemesi kihívást! -felpattanok a helyemről.

-Indulok is a hercegi heroldhoz, hogy bonyolítsa le a kikürtölést, hogy az ügy hivatalos legyen! -Ettől ne is próbálj visszatartani, nem nyughatom míg kopját nem törtem ezzel a féreggel! Viadomóban ezért halálos párviadalra mennek, örüljön ha könyörületes leszek és nem tiprom el mint egy bogarat! Ezzel a gyalázattal nem élhettek tovább!

-Armon, a kesztyűmet és a köpenyem! És szalajts futárt elém a heroldhoz hogy máris fogadjon!
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.11.13. 8:36

(Vinchenzo)

-Akkor jó utat fiú.

*Szól oda a fiúnak, de közben már teljesen máshol jár az esze...megérzi a friss reggeli cipó illatát, és gyomra hangos korgással jelzi, h itt lenne az ide egy finom reggelinek. Azonnal eszébe ötlenek a fogadós vajas, gyümölcsös pogácsái,orrát pedig egy közeli hölgy dzsad teájának illata járja át. Fél szemmel végigméri az alakot, akit a fiú nézett, majd elindul a mellette lévő üres asztal felé. Ekkor lép mellé a fogadós.*

-Igen, köszönöm, nagyon kellemesen telt az este. Ha már így megkérdezte, akkor szívesen reggeliznék az ön fenséges gyümölcsös pogácsáiból, és némi finom, illatos, de könnyed teával öblíteném le.

*Mosolyog a fogadósra. Ezután folytatja útját a szabad asztal felé.*

-...és nem baj, ha játszok valami szépet így reggel?

*Kérdi még visszafordulva a fogadós felé.*
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.13. 17:35

//off ma nincs reag:(, ne haragudjatok//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.14. 16:53

Helyszín: Erion,Palota negyed
Időpont: psz.:3712 a kacaj havának közepén a kora délutáni órákban
Résztvevők:Ralf

Armon elsiet, majd néhány perc múlva visszatér kezében a kesztyűvel és egy száraz köpennyel s közli, hogy a futár már úton van.

-Lehetek még bármiben segítségére Uram?Nagyon szívesen elvállalom a párbajsegéd feladatát, ha ezzel meg nem sértem.

Nagynénéd rád mosolyog
-Eszemben sincs téged visszatartani, de arcod vöröséből ítélve nem is lenne rá sok esélyem, így hát csak sok szerencsét kívánhatok,köszönet családomért s a becsületért.
Néhány perc múlva már az eső áztatta utcán vágtatsz.Szívedben keserű dühvel, lelkedben égig érő haraggal.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.14. 17:14

Helyszín: Erion,Úton a templomba
Időpont: psz.:3712 a kacaj havának közepén a délelőtti órákban
Résztvevők:Loganar

Összeszeded a cuccaidat, felkötöd a kardod, majd elindulsz.A közeli szentély felé tartván, lódobogást hallasz a hátad mögött, alig tudsz elugrani, mikor egy aranyvértezetű lovag majdnem elgázol.Szitkozódva és a fölvert mocskos víztől bőrig ázva folytatod az utad a közeli szentélyig.A szentélybe lépve több dolog is szemet szúr.Az egyik az, hogy bár kötelező imádság van, alig hárman lézengenek csak, ebből kettőt már ismerősként üdvözölsz,bár csak magadban.A harmadik az oltár előtt térdepel, bő fekete köpenye, s a fejébe húzott csukja takarja az alakját.Halk dallamos hangon mormolja imáját.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
96 hozzászólás • Oldal: 2 / 7 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 7

Vissza: Régi Kalandok...