• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Vidéki történet (ÚTK)

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
397 hozzászólás • Oldal: 3 / 27 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27

Re: Vidéki történet (ÚTK)

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.07. 17:17

--------------------------------
KM: Siffad
Helyszín: Abaszisz
Időpont: Psz. 3701.
Résztvevők: Ayana
- Nos Hölgyem, akkor megengedi, hogy ajánljak Önnek egy fogadót?

Csoportotok kisebb szigetet képez a tömegben, az emberek kikerülnek benneteket. A katonák egyaránt figyelik a tömeget és titeket. A tiszt arcán széles mosoly ül, bal kezével a kardmarkolatát fogja, de jobbjával a lovad szíja felé nyúl.

- Szerintem az Obasz Gyöngy megfelelő lenne az Ön számára. Úriemberek szállnak ott meg, de gyakran akad hölgyvendégük is. Mit szól hozzá? Bár ezzel a karddal kicsit kilóg közülük. És ott talán még összefutunk olykor, ha nem vagyok szolgálatban.

Mielőtt válaszolhatnál, a távolban kürt hangját halljátok. Ennek hallatán újdonsült hódolód hátralép, udvariasan biccent egyet majd futva erednek a kürtszó felé. Még látod, amikor előhúzza kardját, aztán elnyeli őket a tömeg, csak lándzsáik hegyét látod a tömeg fölött.

Helyszín: Ifin
Résztvevők: H’yssadin Sychín
Mértékletességet tanúsítva követed kísérődet a csatornába. A lejutást néhány vaskampó segíti. A járat belmagassága emberi, tehát kényelmesen elfértek, kb 1 méter széles. A falak nedvesek és a szag betölti a járatot. Gyík egy kisebb lámpást húz elő a köpenye alól és gyorsan meggyújtja. Érzed, ahogy a hátad mögül huzat érkezik – sós illatot érzel és enyhül a szag is. Sietősen elindul előre és viszi magával a fényt is.

- Sietnünk kell, nemsokára kinyitják a zsilipet. Akkor derékig leszünk a zavarosban, mert a víz felnyomja a szennyet ide is. Erre parancsoljon.

Ahogy haladtok előre, több járatot is elhagytok. Néha befordultok egybe, kereszteztek egy másikat. Hamar megszokod a rossz szagot. A csizmádnak jó hasznát veszed, mikor átlábaltok egy tócsán, majd egy nagyobb terembe érkeztek. Ott egy öt fős társaság fogad benneteket.

Hátul a falnak támaszkodik egy ismerős, a klán-társad. Apró jelzéssel int neked – „minden rendben”, de nem használja a „biztonság” jelzést.

Résztvevők: Alex Leron
Az előtted álló lovag rád tekint, majd kissé rekedt hangon szól hozzád:
- Üdvözöllek, Testvérem Dartonban. Ronog cwa Urtherron mester már nagyon várt téged. Lépj beljebb. – azzal félreáll az útból

Egy udvarra léptetsz be lovaddal, ahol több csatlóst pillantasz meg, köztük néhány fehér orkot. Lovagot egyet sem, viszont néhányan frissen ellátott sebeket, kötéseket viselnek a testükön. A növendéknek, aki átveszi tőled a lovat, bal keze felkötve, de így is értő kézzel bánik vele. Csak int, hogy egyenesen menj a templomba.

Besietsz Darton helyi templomába – hatalmas épület, bár Rowonhoz képest a kisebbek közül való. Idebenn már több lovag is várakozik, a legtöbben imádkoznak, néhányan fegyvereiket tartják karban. Furcsa lenne ilyet látni egy szent helyen, ha nem épp Darton lovagokról lenne szó.

A főoltárnál látod meg a helyi nagymester – talpig páncélban, körülötte több lovag, akik testőrként védik őt. Téged is gyanakodva figyelnek, mikor közelebb lépsz.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.11.07. 18:12

Alex Leron

*Beérve a kapun feltünik, hogy sok itt a sebesült, mind a fehér okokat, mind az embereket elnézva. Talán valami csata lehetett? Amint az inas átvette a lovamat, leveszem a kegytárgyat a nyeregről és elindulok befelé a templomba. Bent már a hiányolt lovagokat. Elég szokatlan, hogy itt az oltárnál kivont fegyverzettel állnak és persze mind agyig felvértezve. Meglátva a komtúrt elindulok felé határozott léptekkel, majd tőle kb 2-3 méterre féltérdre ereszkedem és köszöntöm.*

-Üdvözletem Ronog cwa Urtherronmester. Alec Leron vagyok a rowoni egyházból. Rám bízták azt a nemes feladatot, hogy elhozzam önnek ezt a kegytárgyat. - azzal leveszem a vállamról és két kezembe fektetve nyújtom felé. Megvárva a válaszát ismét kérdezek tőle.

-Látom elég nagy itt a harckészültség. Megtudhatnám mi történt itt a rendházban?
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.11.07. 19:14

(Sychín)

*A tenger felől érkező légáramlat felfrissíti. Miután a vezetője megemlíti a zsilipek kinyitásának veszélyét azonban gyorsabban szedi a lábait mint addig. Nem lenne ínyére, ha derékig a szennyben kellene mászkálnia. Az utat, melyen végigmennek próbálja emlékezetébe vésni. Mikor beérnek a terembe, gyorsan végigméri taktikai szempontból. Belépve a tisztelet jelét mutatja a társaság irányába.*

<Tudom barátom...nekem sem tetszik ez a hely.>

*Ha elindul a vezetője, ő is közelebb lépdel*
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.11.07. 20:40

Az első kérdésre szótlanul bólintok, hisz mégiscsak én kértem, hogy ajánljon egy fogadót. Figyelmesen hallgatom, mit mond, bár a széles vigyorát nem tudom mire vélni. Ezért én is mosolygok rá.
<Obasz Gyöngy?...Elég sznobnak tűnik így...Biztos gazdagok szállnak meg ott. Én meg mondtam, hogy olcsó szállást keresek, mert nincs annyi pénzem.>
Gondolataimnak lassan hangot adnék, de hirtelen kürtszót hallok, amire hirtelen a hang irányába kapom a fejem.
-De én...-Elharapom mondanóm további részét, mert a tiszt már el is száguldott embereivel. Olyan gyorsan mentek el, hogy köszönni se tudtam. Tanakodni kezdek.
<Vajon miért akar összefutni velem? Biztos a barátom akar lenni. :D Végre...Van egy barátom...De biztos jobb lenne egy másik fogadó. És nekem továbbra sincs olyan sok pénzem. Utánamegyek, és megkérdezem, nem tud-e valami mást esetleg. Vagy ha szolgálaton kívül van, lenne-e kedve körbevezetni a városon. Pár nevezetességet, és fontosabb dolgot bemutatni...És legalább azt is megtudom, hogy mi volt ilyen sürgető.>
Megfogom Orden kantárát, és elindulok vele az előbbi kürtszó irányába.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 279
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.08. 10:39

Résztvevők: Alex Leron
A komtúr egyik testőre lép elő és átveszi tőled a csomagot. Hátralép és elfordulva tőled elkezdi kicsomagolni. Kérdésedre maga a komtúr felel, miközben érdeklődve figyeli a kibontakozó szobrot.
- Nos, csak egy kisebb hitvitánk volt Tharr itteni főpapjával, aprócska nézeteltérés.

A szobrot időközben kicsomagolták. A lovag pár pillanatig megdöbbenve nézegeti, majd felmutatja a komtúr felé. A komtúr arca egyszeriben elhalványodik, majd kivörösödik
Most mát te is megszemlélheted: egy teljes-vértbe öltözött, kétkezes csatabárdra támaszkodó harcost ábrázol, Darton szimbólumával a mellkasán – és egy ork fejével. Láthatod a szobor nevét is: Rendíthetetlen.

A hátad mögött mozgást és csendüléseket hallasz – hátrafordulva látod, ahogy több fehér ork letérdel és néma üvöltéssel emeli az ég felé arcát.

Résztvevők: H’yssadin Sychín
A vezető félreáll és az alagutat kezdi figyelni, ahonnan érkeztetek. A távolból halk moraj érkezik, a tenger szaga megerősödik.
A rátok várakozó Kobrák félreállnak, a társad ellép a faltól és felétek közeledik. Toroni nyelven szólal meg, és a „hallgatózás” jelet küldi feléd:
- Üdvözöllek. A csomag már útra készen. Itteni barátaink meggyőzték az utolsó hajó kapitányát, hogy vegyen fel benneteket is a fedélzetre. Hamarosan indul. A Fátylas Hölgy kísérjen benneteket.
Mi vadászatra indulunk.

A csapat ellép mellőletek és belép egy másik járatba. Vezetőd továbbkísér egy harmadik járaton, mely egy ajtóhoz vezet. Belépve rajta egy fáklyákkal megvilágított terembe lépsz, ahol egy incognos alak ül háttal neked. Lassan, kimérten áll fel, hátradobja csuklyáját és feléd fordul. Egy tisztavérű kyrt pillantasz, metszően éles tekintettel. Csak röviden szól és int:
- Pietor, Badr’Cyah!

Résztvevők: Ayana
Továbbmész. A tömegben már nehezebb gyalog folytatnod az utat. Sajnos újdonsült barátod eltűnik a tömegben, már nem látod a csapatát.
Kényszeredetten haladsz előre, mivel megfordulni nem tudsz. A fő utca hamar túl zsúfolttá válik számodra, kezdesz rosszul lenni. Pár perc elteltével gyérülni kezd a tömeg, majd szinte teljesen elapad. Azon kapod magad, hogy egy karavánnal együtt haladsz egy hatalmas tér felé, melyen csak néhány kapuboltozatra emlékeztető építmény és rengeteg őr áll.

A karavánról többen gyanakvó tekintettel figyelnek, ezért inkább leszakadsz tőlük. Egy sokkal kisebb csoport felé lépkedsz: több koldus áll félkörbe két, egymásnak szembeforduló alakot.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.11.08. 23:02

Ayana

<Szörnyű ez a tömegnyomor. Jó lenne kiverekedni belőle.>
Lovamhoz simulok,h minél kevesebb helyet foglaljunk el. a karavánra értetlenül nézek.
<Miért néznek olyan furán?...Biztos észrevették, hogy nem tartozok közéjük...Vagy talán tolvajnak néznek?...Ó, lehet a füleim... MIndegy, jobb lesz leszakadni.>
Gyorsan felhúzom a csuklyát, aztán Ordent arrébtolom kicsit, hogy eltávolodjunk a csapattól.
<Hmm...Koldusok? Nem túl jó dolog. Igazából nem akartam ilyen emberekkel összefutni, de nem látok mást a közelben. Talán jobb lesz, ha Orden hátán megyek oda. Végülis úgysincsenek itt emberek, és a tisztel és csapatával is megismerkedtem már. :D >
Felülök lovam hátára, és lassan odaléptetek a kis csoporthoz.
-Jó napot, uraim! Meg tudná mondani valamelyikőjük, hogy merre található az Obasz Gyöngy?
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.11.09. 17:02

Matt

Megnyugodva szemlélem, ahogy a büdös jótevőm rendet tesz. Öntudatlanul is tartom tőle a 2 lépés távolságot.

- Egy ezüst azért sok pénz, de ha segít nekem eligazodnom itt Ifinben akkor biztosan nem jár velem rosszul. Először akkor menjünk a Barna Macskához, s közben meg is mutogathatja mi minden van útközben. Azt a Krad templomot is feltétlenül fel szeretném majd keresni, de csak ha a fogadót már megnéztem.
Türelmetlenül várom az indulást, nagyon szeretném már nem az utcán tudni magam.
- Ha gondolja akkor mutassa az utat.

Ha elindulunk akkor figyelni próbálom a környéket, illetve pár kósza kérdéssel próbálom kipuhatolni kísérőm kilétét.

<Nagyon jó lenne ha számíthatnék erre az emberre, talán még a keresésben is tudna segíteni >
- Mondja hogy is hívják magát? Az én nevem Matt.
- Mit csinál itt Ifinben ha éppen nem eltévedt utazókat kísérget?

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.11. 22:27

Résztvevők: Ayana, Csendes Matt
/Matt/
A hagymabűz megint megcsap, miközben kísérőd válaszol.
- A nevem Bikka, Uram, csak Bikka. Vot egy szép nagy bikkám, szép nagy deog, sok bikka-vidalt megnyert meg a tehenek is szerették. Csak hát kiöregedetett és megholt. Szépen megettük és csak emaradt belőle, meg a nevem – mutat a pálcájára.
- Egyébkéén aza a munkám, segétek az utazókat eligazgatni.

Már éppen indulnátok, mikor egy nő léptet oda hozzátok a lován.
-Jó napot, uraim! Meg tudná mondani valamelyikőjük, hogy merre található az Obasz Gyöngy?

Kísérőd megtorpan és az előbbi vigyorral fordul felé. Matt számára érthetetlen beszélgetés veszi kezdetét asziszul.
/Ayana/
- Hát persze, szép hölgy, tudom, hogy hol van. Csak ezt az úrfit elkísérem a Barna Macskába, de jöjjön csak, Önt is elviszem. És nem is kérek érte sokat – de hát gondolom, Önnek nem lesz gond kifizetni az a kis pénzt – teszi hozzá kétértelműen mosolyogva.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.11.11. 23:18

Matt

< A fene a hagymádba ember! Büüüdöööööööös! >
- Nos ezek szerint ismeri Ifint, szükségem is lesz egy ilyen emberre. Előbb azonban a Barna Macskába kéne már eljutnom.

A közelebb léptető lovas megzavar kissé, felpillantva a lovasra nem igazán találom a helyemet pláne hogy nem értem mit mond, de szerencsére a rendkívül barátságos és büdös Bikka oldja a helyzetet. A kialakuló beszélgetést hallgatom (csak minek...), közben körbepillantok hogy mi is a helyzet a koldusokkal. Ha van helyem akkor a ló közeléből is arrébb lépek. Bosszúsan nézek a beszélgetőkre, de Ayanáról elkapom a tekintetem ha rámnéz.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.11.12. 18:51

<Vajon ezt hogy értette? Ennyire gazdagnak néznék ki?>
Töröm a fejem, és kicsit értetlenkedő fejjel nézek rá.
-Mennyit kér érte?
A koldusokra pillantok, hogy kellő távolságban vannak-e. Majd kedvesen rámosolygok Mattre. Aztán leszállok a lovamról, és lehetőleg úgy próbálok földet érni, hogy hozzá legyek közelebb, mivel az újdonsült idegenvezetőmről meglehetősen erős, orrfacsaró bűz süt le. Próbálom nem mutatni az enyhe undoromat, miközben rámosolygok, és megkérdezem:
-Na, indulhatunk akkor?...Apropó, ha már így idekeveredtem, megtudhatom a nevét?
Miután elmondta, odafordulok Matthez, és kedvesen, a szokásos vigyorral az arcomon megkérdezem őt is:
-Én Ayana vagyok. Önnek mi a neve?
Hagynék egy kis időt, hogy válaszoljon, de mielőtt még mondhatna valamit, rögtön folytatom a kérdezősködésemet, mert hirtelen meglátom a botját.
<Mi lehet az? Még sosem láttam ilyen furcsa eszközt. Egy bot? De mégsem teljesen...>
-Megmondaná nekem, hogy mi az? Még sosem találkoztam ilyen eszközzel.
Mutatok a varázslóbotjára.
-Valamilyen fegyver?
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.11.12. 21:38

Matt

< Atlam! Rámmosolyog! Mi a fenét csináljak most? >
A lóról leszálló hölgy láttán még inkább körbenézek, merre lehet itt arrébb lépni. Majd a nekem szegezett szóáradatról megdöbbenve nyugtázom hogy továbbra sem értem mit mond. Ettől kicsit bamba arckifejezést öltök, ami azonnal elmúlik amint Atlamra mutogat.
< Mi a fene! >
- Nem értem hölgyem a szavait (pyar), ha lehetne kérnem beszéljen valami más nyelven (erv), olyant amit ööö én is megérteni (toroni).
Bikkához fordulok:
- Mit szeretne a hölgy (erv)?

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.11.12. 22:05

Először elég magabiztos vagyok, mert szimpatikus a fiatalember, de utána rájövök, hogy nem ért meg. Ez eléggé elbizonytalanít, és kicsit kedvemet szegi.
<Na most mit csináljak? Nem érti mit mondok....Á, a hagymaszagú idegenvezető.>
Ötletemtől vezérelve újra nagy vigyor terül szét arcomon. Odafordulok a hagymaszagúhoz.
-Tolmácsolná kérem a szavaim? Úgy látom nem értett meg. És nem látok más kapcsolattartási módot.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.11.13. 19:30

Alex Leron

<Aprócska nézeteltérés, Hát akkor milyen lehet az, ha komolyabb vita alakul ki? Hát igen, nem egyszerű az élet ha ilyan korcs istenekkel is meg kell osztani a várost.>

*Amint a komtúr testőre elkezdi kibontani a szobrot, érdeklődve figyelem, mégis milyen alakot formáz. Megpillantva a komtúr fejét, hogy szinte minden szinben játszik, még kíváncsibb leszek. Aztán megpillantom: egy fehérork teljes vértezetben. Elmosolyodom magambam. Közben hátraforulok ahogy hallom a mocorgást.*

<No úgy látom így csesznek ki a testvérek egymással :)>
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.11.13. 20:31

(H’yssadin Sychín)

*Meghajol, és a tisztelet jelét mutatja az alak felé, majd elindul az irányába. Nem szól egy szót sem, míg oda nem ér.*

-A hajó indulásra kész uram. Indulnunk kell, h mihamarabb elérjük uticélunkat.

*Fél szemmel a környéket páztázza, nehogy meglepetések érjék.*
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.14. 23:07

Résztvevők: Ayana, Csendes Matt
Kísérőtök ide-oda kapkodva próbálja követni társalgási kísérleteteket. Arcán egyre szélesebb vigyor terpeszkedik kínlódásotokat nézve, ami lefagy, mikor mindkettőtök szinte egyszerre néz rá.
Megzavarodva fordul Matt-hez (aszisz): Várjon, ez nekem .. a fene, megbolondítják itt anyám fiát!
Odafordul Ayana-hoz:
- Hölgyem szinte ingyen megspórolom Önnek a keresgéléssel járó fáradalmakat – és csak 1 ezüstjébe kerül egy kiváló városi kísérő szolgáltatása!! És szólítson csak Bikának!

Majd Matthez vissza (erv):
- Nonono, nemakkar a jány semmi rosszassságot, csak ő is kísértetet akar egy kocsmához. Lássa, Nagyjóurram, hát ilen szép kísértő vagyog én, a Bikka. És csak a fegyveréről kérdezed.

Kissé megizzadva megindul előre, hátrafigyelve, hogy követitek-e.

Gyorsan haladtok előre, vezetőtök értő módon váltogatja az utcákat. Próbálkozik némi idegenvezetéssel is, de főleg asziszul magyaráz Ayanának, Matt kissé a háttérbe szorul. Kb 25 perces gyaloglás után a fejét vakargatva torpan meg egy sarkon.
(aszisz)
- Tudja, Hölgyem, igazából erre kellene menni, de a múlt héten összebalhézott két szekta. Ez az utca az egyikük területe és mostanában nagyon érzékenyek. Szóval menjünk inkább kerülő úton.
(erv)
- Ifjúr, itten volt nagy vérengezés két oltár között. Nemjoo mostaság erre csinál sétafika, de tudok kissé mélyebb utat.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
397 hozzászólás • Oldal: 3 / 27 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 27

Vissza: Régi Kalandok...