• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Hullamborton

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
228 hozzászólás • Oldal: 3 / 16 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 16

Re: Hullamborton

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.11.04. 6:02

(Vyrn Thyn)

*Belépve meglátom a díszes és mégsem túl giccses várószobát, így amíg egyedül vagyok megnézem magamnak a falon lógó térképeket. Bár nem igazán konyítok az ilyesmihez, de laikushoz méltóan azért próbálok felismerni valamit az ábrák között, hogy mit is térképezhettek fel, amiből aztán falidísz lett. Ahogy nyílik az ajtó és belép a testőrparancsnok felhagyok a bogarászással és felé fordulva az üdvözlés után várom a kérdéseit, mondanivalóját és közben ismét meg-meg rándul a szám széle. Ezt akár veheti valamiféle grimasznak is, bár az valószínű, hogy nem gondolná, hogy valójában ez nálam a nyugalom jele.*

-Szóra sem érdemesek, nem jelentettek kellemetlenséget a poroszlók. ... A megbizatással kapcsolatban a fogadó tulajdonosa ajánlotta Önöket, ahol megszálltam. Annyit mondott, hogy itt biztosan találok nekem való feladatot.

*A vizslatás nem igazán zavar és legalább lesz ideje felmérni, hogy mit is ajánljon. Így csak nyugodtan nézek a velem szemben állóra és csendben várom a reakcióit.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.04. 9:29

KM esemény [Cadoras]: Elojatek a viharhoz
Helyszín:Ifin - Abaszisz, Hajozasi vallalat
Időpont: Kora delutan, Adron harmadik (Langok) havanak negyedik napja, meleg evszak
Résztvevők: Quator

A terkepeket tanulmanyozva rajossz, hogy Toronban hasonloakat lattal, nemelyik hatarozotan ismeros, am van olyan is, mely ujdonsagnak szamit. Az apro betuk nemi informacioval szolgaltatnak, igy felfedezed Shulurt, Ifint, meg egy Aloras nevu varost, ezek vastag tintaval vannak kiemelve a pergamenen.
A testorparancsnok belepesere odafordulsz, s valaszolsz kerdesere, mire o gondolkodoba esik:

- Szoval egy fogados... - hummog - Es szabad megtudnom, hogy melyik fogadoban szallt meg? Netan a Vandorlelekben?
Bolintasodra kezet nyujt, es baratsagos mosolyt vesz fel: - Ez esetben fogadja legmelyebb udvozletem, Arnod Kramm neveben is. O ennek a helynek a tulajdonosa. Majd szemelyesen is elbeszelgethet vele, ha ohajt, de most jelenleg fontos ugyek intezese miatt van tavol. Addig is elmondom mire szamithat, hogy ne erje csalodas.
- A Hajozasi Vallalat olyan ugyekkel foglalkozik, melyek jelentosen befolyasoljak Ifin gazdasagat ilyen-olyan modon. Eme vallalat leginkabb Fontos kereskedelmi szemelyek, diplomatak es hajozasi szakemberek vedelmere, Kozvetitesre, valamint fontos iratok szallitasara adhat megbizast leginkabb. Termeszetesen a feladatok nemcsak ennyibol allnak, de leginkabb ezek szoktak elofordulni. A jelenleg kaphato megbizasokrol csak o szemelyesen tudja tajekoztatni. Egy ropke oracskan belul varhato az erkezese, ha gondolja helyezze magat kenyelembe, s hasznalja szereny konytarunkat
- mutat az almarium fele - Addig is hozatok bort, ha igy dont.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.04. 9:47

Helyszín:Ifin - Abaszisz, Ezusthold fogado
Időpont: Kora delutan, Adron harmadik (Langok) havanak negyedik napja, meleg evszak
Résztvevők: Yasha am Loth

Mikor behunyod a szemed osztonod azt sugja, hogy menekulj. Hallod, amint kozeledik, s azt kivanod barcsak ne tertel volna ide be, amikor egy eros, ingerult hang hallatszik az ajto iranyabol:
- ELEG!
Hallasz ket pendulest, aztan egy horgest... de nem a frissen erkezett iranyabol. Kinyitod a szemed, s eloszor a fogados dobbent abrazatat latod, majd az ajto fele fordulva egy feketebe oltozott ferfit. Epp az egyik asztal moge vetodott be, nem tudtad megfigyelni jobban. Az egyik alak, akinel a nyilpuskat lattad korabban, igyekszik arra a helyre, mikozben ujratolti a fegyveret. Egy hirtelen mozdulattal az elobb emlitett asztal moge fordul be, hogy azonnal tuzelhessen, de valamiert megsem teszi. A szekektol nem latod jol, mi is tortent.
Az asztal masik oldalarol emelkedik fel az idegen, s raloki a nyilpuskasra azt. Amaz elejti a fegyveret, s elesik.
A feketebe oltozott alak keskeny tort huz elo, s torkat szegi. Most jobban latod valamennyire. Fekete hosszu haja van, kek szemei, s megnyero arca. Haragot nem, csupan fajdalmat latsz rajta, Azutan rajossz miert...egy nyilvesszo all ki a vallabol.
Felfigyelsz a fogadosra, aki ekozben a pult moge kerult, s egy nemileg nagyobb nyilpuskat huz elo onnan, mint amit tarsai hasznaltak. Az idegen ferfi megdermed, s a fele celzo nyilpuskasra mered. Szemei osszeszukulnek, ugy tunik nehezere esik koncentralni a sebe miatt...
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yasha am Lloth » 2008.11.04. 10:24

Ahogy kinyitom a szemem pillanatok alatt hullanak körülöttem az emberek, hirtelen azt sem tudom mi történik, csak egy férfit látok az ajtóban a megmentőmet, miközben egy nyíl áll ki testéből, s fájdalmas kifejezés ül arcán és mered maga elé, követem tekintetét és a fogadóst látom meg nyílpuskával a kezében.Ösztöneim felerősödnek s érzem most itt az idő.Most visszakapja a sérelmek okozta megaláztatást is.Dobótőrömet kezembe veszem mi eddig a nadrágszáramban volt s megcélzom a fogadóst.

-Neeee!!!!!!! pusztulj te szemét.

s ezzel célzom

/TÉ:53+dobás71=124, sebzés:5/
"A Sors súlyos léptei kövezik ki utam, s majdan ő mutatja végét is"
Yasha am Lloth
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 369
ZK Karakter: Alyrah Leviah(Kampec)
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.11.04. 10:35

(Vyrn Thyn)

*A férfi szavait némán hallgatom. A fogadó említésére bólintok csupán, mint egyetlen reakcióm a hallottakra. Majd néhány hosszúra nyúló pillanat gondolkozás után meglehetősen vérfagyasztó féloldalas vigyorra húzódik a szám. Talán ez lehet a molyos megfelelője számomra.*

-Jól hangzik amit mond. Látok lehetőséget ebben a tastőrködős-szállítós dologban. Valószínűleg a közvetítésnél is megtalálhatjuk a nekem való feladatot.

*Kicsit megeredt a nyelvem és bár a hangszínem továbbra is ugyan olyan monoton ez a hirtelen jött beszélhetnék az érdeklődés jele.*

-Akkor megvárom a tulajdonost. ... Köszönöm az italt elfogadom. ...

*Ahogy közelebb lépdelek a könyvszekrényhez még azért az orrom alatt hallkan megjegyzem, de eléggé hangosan ahhoz, hogy biztosan meghallja a tiszt is:*

-Bár az erősebb italokat jobb szeretem.

*Ezzel letudtam magam részéről a dolgot és ha nem adja jelét, hogy még akar valamit, illetve nem ácsorog itt tovább, akkor figyelmemet a könyveknek szentelem. Azaz csak futólag megnézem milyen címek vannak, majd inkább visszatérek a térképekhez. Sokkal érdekesebbek és itt legalább kis sikerélményt jelent, ha a nevekről felismerek helyeket, városokat.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.04. 10:37

Elokapod a dobotorod a csizmad szarabol, s a fogadosra celzol. Az feled kapja a nyilpuskat, de elkesik a lovessel, a penge megall a mellkasaban... es egy masik a torkaban.
Elegedettseg, s diadalerzet tolt el, hogy vegre megfizettel ennek a feregnek, de ekkor egy hangos puffanasra leszel figyelmes.
Oda nezve latod, hogy megmentod esett el, most a foldon hever, vallabol folyik a ver.
A fogado vendegei nema csendben ulnek a helyukon, feszkelodni sem mernek. Mindenesetre furcsa, hogy senki sem kiallt varosorokert, illetve a dulakodas zajara nem hallatszik a jol ismert sipjuk hangja, ami az erkezesuk vetitene elore.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yasha am Lloth » 2008.11.04. 10:43

A hirtelen diadalittas érzés elszáll s a férfit meglátván szívem összeszorul.Miattam van.....Azonnal odafutok hozzá letérdelek fejét az ölembe rakom, majd letépek egy darabot a ruhámból kihúzom a nyílvesszőt a vállából s bekötözöm a sebét.
-Feltudsz állni ha segítek?...a fogadó vendégei felé fordulok,
- hol találok itt orvost?Válaszoljon már valaki, csak néznek, mint a bolondok, nincs magukban szemernyi jóérzés sem? ezt ordítom...
-Tarts ki segítek-szólok a férfihoz már gyengéd hangon
A férfit nézvén melegség önt el<... mennyire bátor volt s milyen jóképű..>..próbálok mosolyogni, hogy ne lássa rajtam az ijedtséget
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Yasha am Lloth 2008.11.04. 11:04-kor.
Yasha am Lloth
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.04. 10:54

Helyszín:Ifin - Abaszisz, Hajozasi vallalat
Résztvevők: Quator

A testorparancsnok elindul, hogy teljesitse feladatat, mikozben te az almariumhoz setalsz, hogy szemugyre vehesd tartalmat.
Akad itt szepirodalom - Delna tragediaja, Olgerd bard eneke, Taffun kalandjai -, szinhazi muvek - Tellos est Marnchil Htarr (toroniul a gyilkos tor esete), Gellios harom arca (hallottal mar errol a darabrol, egy orgyilkosrol szol, aki a vegen kiderul, hogy sajat magat uldozte korokon at), valamint leiro konyvek - a Toroni etikettrol, Ifin tortenete, Toroni jatekok es eloadasok, Aszisz hadviseles, stb...
A terkepekhez terven tovabb tanulmanyozod oket. Hamarosan egy cseledlany ter be, ezusttalcajan egy kupa, meg harom kisebb palack. Az elsobe beleszagolva valami kokuszlikorfelet erzel, a masodik nem tul eros palinka, mig a harmadik rum.
Kivalasztva a megfelelo italt a cseled egy asztalkara rakja a tobbit a kozeledben levo szofa melle, majd tavozik.
Shulur, Ifin, Fyn-vynn szigetek. Elmerulsz a vilagban, amit tanulmanyozol, de nem sokat tudsz kivenni.
Fertalyora multan nyilik az ajto, s egy kreolboru, pocakos ficko lep be rajta. Ruhazata nemesre vall.
Radpillant, s odamegy hozzad:
- Udvozlom a Hajozasi Vallalatnal. Arnod Kramm vagyok, a tulajdonomban van ez az epulet, s sok masik is Ifinben. Mivel szolgalhatok? - hangja szintelen, de nemi gogot erzel ki belole. Arcan valami ravaszkas felmosoly huzodik.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.04. 11:07

Odasietsz a foldon fekvohoz, s amikor megemeled a fejet, amaz kinyitja a szemet.
Elmosolyodik, s gyenge hangon valaszol:
- Ha lehet inkabb itt fekudnek.
A nyilvesszohoz nyulsz, hogy eltavolitsd, de megfogja a kezed, hogy megakadalyozzon - Kerlek ne! Ha elmulik ez a furcsa kabulat, magam latom el a sebem, elvereznek, ha most kihuznad.
Tekintete meg mindig homalyos, ahogy ott fekszik az oledben.
A fogado nepe fele kialtasz, de azok csupan osszerezzennek, senki sem segit.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yasha am Lloth » 2008.11.04. 11:13

A férfi kérésére hagyom a nyílvesszőt a testében s mellette maradok.
-Ahogy akarod..a nevem Yasha...örülök, hogy itt vagy..vagyis , úgy értem...nagyot sóhajtok..köszönöm

Közben fejét ölembe tartva várom, hogy magához térjen egy kicsit...
Yasha am Lloth
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.04. 11:31

Lassu, nehez legzes, el-elcsuklo fej, neha megrandulo izmok. Mar azt gondolna az ember, hogy vege, hamarosan vegez vele valamifele mereg, de ugy tunik, probal koncentralni.

- Tergas vagyok. - halk suttogas csupan.
Erosen koncentral, legzese felgyorsul, verejtek ul ki a homlokara, s halantekara. Szemeit behunyja, majd nehany szivdobban as utan kinyitja, nemileg tisztabb a tekintete. Most, hogy varakozol, van idod jobban szemugyre venni. Kisse borostas, s az egyik fulen egy nagyobb vagas talalhato, de ennek ellenere jokepu. Atlagos magassagu, nem tul izmos alkat.
Kek szemei vilagosabbak az atlagnal, ahogy bore sapadtsaga is. Inget es nadragot visel, cipoje borbol keszult, incognojanak csuklyaja hatravetve. Mindez fekete, melytol elesen elut ezustfenyu medalja (olyasfajta, amibe festett kepet tesznek)
Kesztyus kezen at is erzed, hogy mennyire forro most a teste, ahogy fogja a kezed - azota nem engedte el, miota eloszor erintette. Combra szijazva egy hegyestor, mas fegyvert nem latsz nala, pedig valoszinuleg o hajitotta azt a ket tort, ami a fogadossal es az egyik csatlosaval vegzett.
Lassan telik az ido, s mar aggodni kezdenel, amikor egyszer csak megerosodik a szoritasa, s amikor kinyitja a szemet, latszik, hogy tisztan lat mar...mintha vilagosabb is lenne kisse.

- Koszonom, most pedig huzd ki a nyilvesszot, olyan gyorsan, ahogy csak tudod. Mivel nem volt szakallas, nem kell tartani attol, hogy meg jobban felszakitja a sebet. - Hangja halk, am megis hatarozott.
Mikor kihuzod a nyilvesszot, csupan felszisszen, nem kiallt.
- Nagyszeru, es most szerezz nem palinkat es rongyot, hogy kitisztithassam a sebet...kerlek.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.11.04. 11:39

(Vyrn Thyn)

*A könyveket elnézve kissé összehúzom a szemöldökömet.*

<Ennyi haszontalan ócskaság ... Még taln egyetlen olvasásra érdemesként értékelhető ez az aszisz hadviselésről szóló lenne, de azt már amúgy is tudom, hogy az itteniek olyan tökfejek, mint a kinti poroszlók. Mennek előre és nem képesek elengedni egymás kezét, mert egyedül egy jobbkiállású koldus is elveri őket. 8) >

*Ilyen gondolatokkal térek vissza a térképekhez, de kisvártatva ismét félbeszakad a vizsgálódásom a cselédlány érkeztére. A belépő felé fordulok és meglátva, hogy fehérnépről van szó felvonom a szemöldökömet, miközben görcsösen meg-meg rándul ismét a szám széle. Viszont meglátva az üvegeket a tálcáján elmúlnak fenntartásaim a kiszolgálással kapcsolatban és közelebb megyek megszagolni mit hozott nekem. A likőr jellegzetes édeskés illatát megérezve kicsit el is kapom a fejemet, bár nem mintha annyira zavarna, inkább csak ezzel jelezve lesújtó véleményemet. Az eddig ismeretlen, de nem túl erős ital már inkább felkelti az érdeklődésemet és ezt csak fokozza a rum erős szaga. Végül kíváncsiságom az ismeretlen felé csábít, így a pálinkát választva leveszem a palackot a tálcáról. Már épp belekortyolnék üvegből, de végül megáll a kezem és rásandítok a lányra, majd leengedve szám elől a palackot odalépek a tálcához és felvéve a poharat töltök bele, majd abból iszok. Ahogy távozik a szolgáló visszatérek a térképekhez. Természetesen most se sikerül túl sokáig elmélyedni az ismeretlenben, mert ismét nyílik az ajtó és egy újabb ismeretlen érkezik.*

<Mi ez? Átjáróház?!?>

*A belépőt első pillantásra sikerül felmérnek és elhelyeznek azok között, akik túl sokra tartják a pénzt és ezáltal saját magukat, pedig értékük igencsak csekély a világban. Viszont az ilyenek azok, akik minden pénzt megadnának, hogy féltett kincseik, titkaik és értelmetlen életük biztonságban tudhassák. Tehát általában ők a megbízói a magamfajtának.*

-Én is üdvözlöm. A nevem Vyrn Thyn. Mint már a testőrparancsnokának is mondottam azt hallottam itt érdemes megbizatás után nézzek, mert számomra megfelelő feladatokkal szolgálhat a hajózási vállalat.

*Nem zavar se a gőgje, se a számomra kissé alattomosnak ható félmosolya. Rezzenetlen tekintettel nézek a szemeibe várva, hogy elfordítja-e a pillantását. Közben a nyugalmamat aláfestendő továbbra is "fintorgok" időnként az idegrángás miatt.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yasha am Lloth » 2008.11.04. 11:58

Elernyedt izmait látván, nehézkes légzése hallatán még jobban összeszorul szívem, mikor beszédre nyitja ajkait s bemutatkozik
-Örvendek Tergas, kár hogy így találkoztunk..elmosolyodok,de szememben ott csillog a féltés.Ahogy egyre gyorsabban veszi a levegőt érzem rajta, hogy küzd a fájdalom ellen.Van időm rá hogy közelebbről megnézzem egész valóját, s csak ekkor tűnik fel borostás arca, mely még férfiasabbá teszi, s szeme mely hideget áraszt világos színe miatt, de keze és pillantása melegségről árulkodik.Bőre sápadtsága tán az őt ért fájdalom miatt ilyen nem tudom eldönteni.Keze még mindig kezemben pihen és jóleső érzéssel tölt el érintése.Hirtelen erősebben szorítja kezem s kinyitja szemét.Szeme kitisztult..kezdek megnyugodni, majd megkér hogy távolítsam el a nyílvesszőt.Egy gyors mozdulattal kihúzom.Majd a söntéshez indulok pálinkáért és egy tiszta rongyért,ha nem találok tisztát újabb darabot tépek le ruhámból.Majd felé nyújtom
-Tessék...tudok segíteni még valamiben?
Yasha am Lloth
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.11.04. 17:15

A palinkat atveve raonti a sebre, s ujra felszisszen, majd gyorsan raszoritja az altalad kapott ruhadarabot.
Rad nez, s mosoly bujkal arcan:
- Igazan sajnalom a ruhat, de egyet se felj, szerzek neked egy masikat. Felkel, mintha semmi baja sem lenne, s sohajt egyet.
- Ami azt illeti tul sokat engedsz lattatni magadbol. Igy legalabbis.
- Menjunk inkabb. Tudok egy biztonsagos szallast, ha nem is olyan szep, de rendben tartott. Mehetunk?
Nyujtja feled baljat, mig a jobbjaval meg mindig a ruhat szoritja a sebre. Mintha alabbhagyott volna a verzes. Lehet, hogy rosszul merted fel a sulyossagat, s csak a mereg miatt volt ilyen allapotban.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yasha am Lloth » 2008.11.04. 17:21

Mosolyára mosollyal válaszolok
-A ruha miatt ne aggódj, majd megoldom, az ajánlatod elfogadom, én sem érzem magam valami kellemesen hm ebben a kevés ruhadarabban

elnevetem magam, majd karjába karolok és követem, jó érzés fog el

<..vannak még ilyen férfiak?...>
Yasha am Lloth
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva