• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 45 / 200 • 1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Yasha am Lloth » 2008.10.27. 10:59

Nos úgy látom a tali sikeresen végződött:D Remélem tavasszal már én is ott lehetek:twisted:

De ha már itt tartunk mostmár szó eshet egy taliról is verseny nélkül:D
"A Sors súlyos léptei kövezik ki utam, s majdan ő mutatja végét is"
Yasha am Lloth
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 369
ZK Karakter: Alyrah Leviah(Kampec)
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.10.27. 11:20

Mi van?
Milyen kritikát tett közzé Dreemer? :shock:
Én mindig lecsúszok mindenről. :?

Mindegy. Nem lényeg.

Nos a magam részéről engem az motivált, hogy nagyon jól éreztem magam a versenyen, annyira hogy a lelkesedésem átcsapott modulírásba és ehhez próbáltam társakat toborozni.
Tettem ezt azok közűl akikről tudtam hogy szívesen bíbelődnek modul gyártásával és ez meg is látszik az írásukon.

Ami a versenymodult illeti: mint az már korábban mondtam, betegre röhögtem magam és nem illik ebéd után a kosztot kritizálni, miután jól bezabáltunk belőle és elteltünk vele, hogy de szar volt, mert nem ízlett a köret. Természetes hogy nem létezik tökéletes versenymű de törekedni lehet olyanra amiben minden karaktertípus jól érzi magát. Szerintem ez sikerült, ezért én meg is köszöntem a KM-eknek, respektálva a teljesítményüket, függetlenül attól ki és mennyire dolgozott a modulon, a tali egészer jól sikerült.

És igen a szervezés is jó volt: időben el tudtuk kezdeni a játékot, megvolt a terem, gondoskodtak a berendezésről. Az egyéni szemszögömből annyit láttam, hogy odamentem, beletettem a fenekem a jóba, és szórakoztam 7-ig. Az hogy X-nek meg Z-nek nem volt kész a karaktere kurvára érdektelen számomra, ez az én szórakozásélményemet szemernyit sem befolyásolta, fájjon emiatt az adott csapat KM-jének a feje, én ezt magasról leszarom, nekem ez nem fáj. Ezekből a problémákból én semmit se éreztem, csak odamentem és jóléreztem magam, nem vagyok én mazochista, hogy attól tegyem függővé a szórakozásom, hogy Gipsz Jakab, meg a másik időben elkészült-e a karakterével, mit érdekel engem; az ő érdekük hogy kész legyenek vele, nem az enyém...:roll: Én jól éreztem magam. Nem volt problémám se a szervezéssel, se a meséléssel.

Ami Quator hozzászólását illeti: a véleményéhez mindenkinek joga van, függetlenül attól, hogy ez kinek mennyire csípi a szemét és okoz-e neki leliismeretfurdalást, bosszúságot, vagy igaztalannak érzi-e. Quator hozzászólásában egyetlen fórumszabályt sem sértett meg, nem trágárkodott (ellentétben velem), nem gyalázkodott. Egy kritikát foglamazott meg, amit ő igaznak vélt. Uram bocs'á ehhez mindenkinek joga van akkor is ha szerintetek a véleménye irritáló, igazságtalan vagy kedvrontó. Én személy szerint úgy látom hogy Quator hozzászólása valóban bántó, enegem is picit kellemetlenül érint a nem várt piedeszta; de mivel nekem nem ingem, nem veszem magamra, győzködje Quatort a véleménye tarthatatlanságáról az akit ez irritál és nem tud úgy élni hogy Quator ezt gondolja róla. Engem nem zavar, ha ezt gondolja, ezt gondolja, tőlem aztán rántottát is süthet a hasamon. De ne felejtsték az aranyszabályt: mindenkinek jogában áll sírni! :D Nekem is neked is a harmadiknak is. Az más kérdés, hogy ezt mennyire respektálják vagy hallgatják meg, vagy érdekel-e ez másokat. Nektek meg jogotok van egy véleményre nem reagálni, figyerlmen kívűl hagyni. Gyakran ez irritálóbb annak aki a véleménye után nagy viszhangot vár és nem történik az égvilágon semmi; csak döcög tovább az élet, anélkül hogy a megjegyzésére bárki reagált volna. A mellőzöttség gyakran beszédesebb, és hatékonyabb mintha leírjátok százan, hogy ez nem volt szép és miért csinálod.

Ha meg úgy gondolod hogy valamit reagálnod kell, akkor ne húzd fel magad azon hogy a másik meg másképp gondolja, mindenkinek jogában áll baromi nagyot tévedni is. 8)

Mindenkinek vannak jó meg rossz tulajdonságai, az enyéimet már ismeritek, Quatoréval meg most ismerkedtek. Na, bumm; nektek nincsenek olyan tulajdonságaitok amitől mások a falra másznak? :roll:
Quator baromira sértődékeny, egészen apró ökörségek miatt lesz lelkibeteg, hajlamos az érzelmi zsarolásra, az őt ért sérelmeket évek múltán is emlegeti, és legalább olyan makacs mint én. 8)
Mindezzel együtt és emellett szeretném hogy Quator benne legyen a modulíró csapatban, mert van egy csomó olyan jó tulajdonsága ami miatt már bizonyította -legalábbis nekem-, hogy lehet vele együttműködni: könnyen lelkesíthető (ez bók akar lenni), kreatívan fejleszt tovább meglévő ötleteket, pontos, elvégzi amit elvállat, kitartó, nem lohad le a munkakedve a 2. hónap végén sem, a mászkálós jellegű kalandrészek megtervezése pedig kifejezett erőssége.

Én Quatorról ezt gondolom, ez róla az én véleményem, ha ezzel nem tud együttélni az az ő baja: de én szívesen dolgoznék vele a hibáival együtt is, mert senki nem Teréz Anya, meg gáncsnélküli ember. Engem nem zavarnak a hülyeségei, megszoktam már, mikor rájön az ötperc olyankor nagyvonalúan hallgatok, hümmögök és kivárom míg tárgyalóképes állapotban lesz és kész.

Baromira hiperérzékeny társaság vagytok, vegyetek példát rólam: nekem például lehet fát vágni a hátamon, az orcámon pedig olyan vastag a bőr, hogy már SFÉ-t ad. :D 8)

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.10.27. 11:42

Olvasván benneteket srácok egyrészt örülök, hogy ennyire lelkesek vagytok, hogy ennyire rajta vagytok azon, hogy a köv.tali modulja szinte minden igényt kielégítsen.

Egyrészt viszont nem örülök, sőt... szomorúan olvasom a sorokat.
Nem mint admin, hanem mint egy mezei parasztjány szólok, mondom el gondolataimat. Kövezzen meg érte aki akar.

Önző kijelentésnek tartom azt, hogy valaki csak akkor akar modulíró és KM lenni, ha xy nem lesz a csapatban.
Kérem ez nem a személyes jólétünket szolgálja, hanem a közösség egészét.
Miért kizáró ok az, hogyha valaki azt az xy személyt nem kedveli mint ember? Miért kell akár saját magát, akár az xy személyt megfosztani attól, hogy a fórum aktív gárdájának egy napját felemelje ötleteivel, munkájával - modulírásával, meséjével. Önző dolog így kirekeszteni bárkit ebből a szerepből.
Aki akar dolgozik - aki akar kis ellenszenvvel is együtt dolgozik a többiekért-magáért a modulon. Nem kell pirospacsit játszani közben, nem kell hátsótnyalni, puszipajtásnak lenni - és mégis megírható színvonalasra a modul így is.
Aki pedig az ellenszenvét nem tudja félretenni az kimarad önként és csendben az egészből.

Castor!

Dreemer nem itt tette közzé a Quator által írt kritikát, hanem a rejtett modulírós topikban - nem lett moderálva, legalább is általan nem, mert nem látok oda be.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.10.27. 11:44

Egyetértek az előttem szólóval.

De még mindig nem tudom hogy mit írt Quator...:roll: Most arról a hsz-ről beszéltek amiut azután írt, hogy elkezdtem toborozni a modulírókat?

Erről beszéltek? Ez az ominózus szemcsípő hsz?

Quator ar Zaraquer írta:
Castor modulírós invitálására, megkeresésére:

A mostani és az elmúlt 4-5 hónap fényében még azon is erősen gondolkodom, hogy van-e értelme erőlködnöm az új tali miatt. Viszont mivel tudom, hogy Castor biztos pont lesz és odateszi magát, ahogy kell, így akár modulírást is vállalok, ha igény van rá. Ennek két feltétele részemről:

1, Senkivel nem jópofizok 3-4 hónapot, akit egyébként élbnől ki nem állhatok, mert ha már időt/energiát ölök bele, akkor szeretném végre jól érezni magamat én is.

2, Egyedül, ileltve Castorral ketten nem szeretném 3-4 ember munkáját végezni. Ha mindenki tartja magát a feltételekhez és annyit vállal, amit képes érdemben teljesíteni, akkor ok.

Tehát, ha szükség, igény mutatkozik a munkámra természetesen szívesen segítek és ismét "felveszem a lantot". Úgy látszik a tavasz mindig meséléssel teli lesz. 8) :)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.10.27. 12:05

Hmm a jó szándékáll tett cselekedetem úgy tűnik nagyobb vihart kavart mint amekkorát csitítani szeretem volna :( Vagy csak én értem félre a dolgokat...

Castor de Vinter:

Mi van?
Milyen kritikát tett közzé Dreemer? :shock:
Én mindig lecsúszok mindenről. :?

Jelen idő szerint az említett kritika a következő helyen található:
Fórum kezdőlap » Rejtett Fórumok » II.OM találkozó » Megbeszélős, ötleteljünk...

A kritikát Quator jóváhagyásával helyeztem el ott. Amennyiben Quator úgy gondolja ide is berakom, de vele való egyeztetés nélkül nem kívánom sehol sem idézni, nyilvánosan. Mert ezek az ő gondolatai, és csak a modul íróknak szánta őket eredetileg. Úgy gondolom ez a helyes döntés.

Személy szerint szeretem ha megmondják nyíltan hol vétetem hibákat, mert így könnyebb ki javítanom őket. Éppen ezért nem haragszom senkire aki ezt tette. Csak örülni tudok neki, mert legalább van remény a hiba korrigálására, ezért is kezdtem el új modul szerkezeti félépítést kitalálni.

Mindenki:
Jelen idő szerint más mondandóm nincsen általánosságban, talán csak annyi, Thor vállalta mint láttam a modul írás "terhét".Ennek csak örülni tudok!

Köszönettel:
Dreemer
U.i.: Valamit ki kell találnom, ,megint be előztek!
U.i.2.: SRY Con hogy a ne beszéljünk a rejtet topickrol irány elvet megsértettem... ugy gondolom a tisztán látás végett hasznos volt...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Dreemer 2008.10.27. 12:11-kor.
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yasha am Lloth » 2008.10.27. 12:11

Huh ez aztán a keveredés
Yasha am Lloth
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yasha am Lloth » 2008.10.27. 12:16

Teletabbies ölelés??? :shock: Mindenkinek jó lesz én tudom:D Nekem bejött eddig:D Keblemre gyerekek :ordogi:
Yasha am Lloth
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.10.27. 12:20

Castor

Az általad idézett reagomra írt Yvett.

Dreemer arra a pm-emre írt, amit neki küldtem a találkozó után. Ha kíváncsi vagy rá neked is elküldöm.

EDIT: Mint Dreemernek is írtam, mikor megkérdezte felrakhatja-e a modulíróknak a rejtett topicba azért írtam pm-ben neki, hogy ne legyen ismét az rámsütve, hogy mindig csak lázítani akarok, ha nem azt mondom, amit mindenki más hallani akar.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.10.27. 12:33

Aha, küldd el, érdekel mi váltotta ki az arc megnyúlását... 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.10.27. 12:34

Nem értem mindek a vita ha nem bírom felvállalni az ellenszenv nem tudomásul vételét akkor csendben kell maradni mint én.A legelső OM tali jó volt mert mindenki tette a dolgát a km-ek megírták a modult a jk elkészítették a karaktereiket és mind időre. Mert ha a km azon dolgozik hogy nekem jó legyen akkor nem a verseny napján tolom elé a kinyomtatott karakterem. Nekem az a véleményem a hibákból tanulni kell.Mert itt voltak mondjuk jól éreztem magam de zavartak dolgok.

Ha van egy határidő akkor azt be kellene tartani megcsinálni a karikat a játékosoknak, mert enélkül semmi értelme. Viszont a kmnek meg el kellene olvasnia a nála játszó karaktereket és azt sem árt ha a modult amit mesélnek elolvassák. Mert az senkit nem zavar ha mese közben beleolvas inkább az mnt a rögtönzés mert ez utóbbi rövidtávon működik de hosszútávon nem és egy nagy zagyvaság lesz az egész amit nemhogy a jk de a km sem tud a végén követni. És engem ez zavart sem a játékosok nem foglalkoztak a kmekkel sem a kmek a játékosokkal.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dreemer » 2008.10.27. 12:36

A vita közben felvetődött 2 kérdés. idézem azokat, nehogy a feledés sötét homályába merüljenek:

Yasha am Lloth:
Nos úgy látom a tali sikeresen végződött:D Remélem tavasszal már én is ott lehetek:twisted:

De ha már itt tartunk mostmár szó eshet egy taliról is verseny nélkül:D

Válaszom: Van valami kidolgozottabb elképzelés is? Másrészt miért legyen verseny nélkül? Az csak érdekesebbé teszi, bár a verseny részt nem kell komolyan venni szerintem... :)

Saját felvetésem:
Egyéb:
Felmerült bennem egy gondolat és kíváncsi lennék az illetékesek véleményére. Jobb topickot nem leltem neki...

Modul szerkezeti kiralitására (értsd: logikailag hogyan vannak az esemény sorok egymáshoz csatolva, a történettől függetlenül hogyan érdemes
ezeket a részeket kidolgozni) szeretnék egy próba modult csinálni/tesztelni.Csakhogy egyedül nem vagyok képes kellően alaposan le ellenőrizni a szerkezeti megoldások működő képességét.
Amennyiben csinálnék egy nagyon rövid de újszerű szerkezeti megoldásokat tartalmazó modult, lenne aki lemesélni asztal mellet és utána véleményezné a megoldások működő képességét? Továbbá a tapasztalatait?
Első sorban rendkívül rugalmas modul szerkezet ki alakítása a cél. Modul reményeim szerint a lehető legtöbb féle csapathoz tud igazodni, úgy hogy nem lesznek problémák a modul nehézsége, vagy könnyű mivolta miatt. Megkockáztatom akár a típusa is formálódhat. Mindezek mellet nagy általánosságokban az induló csapatok egységes értékelhetősége megmarad.

Véleményetek :?:

Köszönöm a figyelmet:
Dreemer
U.i.: UTK szerint lenne megalkotva a történet TSZ 1-re. Alacsony szintű karaktereknek, szigorúan nem nyomozós történet :) .
Dreemer
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 514
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yasha am Lloth » 2008.10.27. 12:39

Akár verseny szinten is..csak asztali legyen..és ti benne legyetek..a többi nem nagyon érdekel:D:D:D:D Hogy hol és mikor az kérdéses és hogy hogyan...de ez majd eldől...bár ha ez így folytatódik lehet hogy egyedül maradok...
Yasha am Lloth
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.10.27. 12:48

Yasha verseny nélküli találkozós kérdésére reagálva:

-Szerintem erre nem fognak sokan elmenni. Feltételezem te ezt valami sörözős-üljünk be valahová történettel egybekötve gondoltad. A jó szándék tiszteletre méltó, de az a baj vele hogy senki (vagy legalábbis kevesen) nem fog azért vonatozni/autókázni sok-sok kilómétert, hogy egy pohár sör vagy egyéb ital mellett cseverésszen. Arról nem beszélve, hogy itt a szerepjáték iránti igény adja az együttlét alapját, amire mozdulnak az emberek, a találkozzunk csak úgy dumcsizni-típusú talik sok buktatót rejtenek, ez nem olyan vonzó mintha azt mondom, hogy gyertek és játszunk együtt. Lehetséges persze ilyen is de ezekre szerintem pont a játéktalálkozók adnák meg az alapot a későbbiekben.

Dreemer kérdésére reagálva:

Megalkotsz egy modult amit asztaliban élőben tesztelnél? Az rendben van ha a te közvetlen földrajzi berkeiden belülről toborzod hozzá a tesztalanyokat, de a távolság és az emberek időbeosztása keresztűlhúzza a tervet, ha te ezt OM-tagokkal akarod kivitelezni élőben és asztaliban. (esetleg az egy városban lakók éppen meg tudják csinálni.) További kérdés hogy az eképpen letesztelt modult a tesztben résztvevő játékosok hogyan fogják játszani, ha te azt ki akarod vinni versenyre is? Ők eleve ki fognak esni a játéklehetőségtől, mert ismerik a modult.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.10.27. 13:03-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yasha am Lloth » 2008.10.27. 12:52

Nos reakcio:

Nem italozásra avagy bármiféle szerepjátékon kívüli közös ülésre gondoltam:D Áh forró itt a hangulat én ide azért jöttem hogy élvezzem a játékot és találtam pár értékes embert...ezért is gondoltam, hogy esetleg egy asztali is belefér valahol valamikor...max üditővel vagy sütivel......de hibernálom ezt az ötletet úgy látom egy kis időre:D

maradok yasha a naív kislány:D
Yasha am Lloth
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.10.27. 12:54

Quator ar Zaraquer írta:Az általad idézett reagomra írt Yvett.

A tisztánlátás kedvéért: én nem arra írtam kimondottan, hanem arra ahogy itt többen megnyilvánultatok, ahogy látom az egész km-i készülődést.

Yasha, Dreemer!

Még nagyon régen volt két vagy három próbálkozás alanatúr találkozóra - idő előtt érdeklődés hiánya miatt befuccsolt.
Tapasztalat, hogy ilyesmire nincs igény. Igaz azóta kicserélődött a gárda majdnem teljesen - de... nem hiszem, hogy túl sok változás lenne ebben a tekintetben.
Az asztali játék vonzza az embereket, a kikapcsolódás lehetősége azokkal akikkel napi szinten együtt kalandozik a fórum lehetőségein belül. Jó megismerni az usertársunkat, kötni az avatart valós személyhez - ettől más az egész közösség mint valami személytelen tucatfórum.
Aki akar ismerkedik, beszélget és nem csak a közvetlen csapattársaival - hisz ha a nap folyamán nem is volt erre lehetőség, de reggel az a közel két óra hossza rendelkezésre állt.
Lassú vagyok ... Egyetértek Castorral, így nem is írom tovább.

Ismét csak... Yasha - ilyenre már volt példa, de erről Castor tudna mesélni. :)
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 45 / 200 • 1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 200