• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Raquwarra városa

A Család mindenekfelett!

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
170 hozzászólás • Oldal: 10 / 12 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12

Re: Raquwarra városa

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.10.01. 11:37

JK: Giorgo wes Otragor
Helyszín: Gorvik tartomány, Raquwarra városa
Időpont: reggel

*Láthatóan elgondolkodik a tíznagy a hallott információkon, majd rövid szünet után ismét kérdez:*

- Azt hallottam, hogy az amundok mágiája megbontja az elmét és az egyszerű halandókat az ő oldalukra állítja...Lehet ez ellen védekezni?

*Időközben egy olyan városrészre érkeztek, ahol valamivel többen mozognak az utcákon. Egy háromszintes épület helyreállításán felettébb sokan dolgoznak. Valamiféle nemesi kúria lehet, mert egységes – sötétkék, stilizált címeres - derékkendős fegyveresek ügyelnek a munkásokra. Gorvikiak, oldalukon ramiera és dobótőr.*
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.10.01. 21:21

(Giorgo)

*Bólint.*

-Erről már én is hallottam, de mint mondtam személyes tapasztalataim nincsenek ilyen téren. Annyi bizonyos, h varázslataik az elmére hatnak. Hathatós védelemről nincs tudomásom, de a papjaink bizonyára ismernek olyan formulákat, imákat, áldásokat, amik hathatósan felveszik a küzdelmet ezek ellen. Ők is az istenek követei, akár csak Amhe Ramun papjai. Azt pedig kétlem, h nagyobb istenség lenne, mint...

*Ahogy a kúria elé érnek megszakítja mondandóját. Ebben van némi szándékosság is, mert tudja, h Shadonban Domvikot tisztelik, és ebből akár még komolyabb vitája is támadhat a katonával.*

-Itt mi épül? Talán valamelyik helyi főnemes tér vissza a békés vidékekről?

*Próbálja a címereket elemezni, hátha kiderül belőle, h mely család bitrtokolja ezt az épületet*
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.10.03. 2:01

*A tíznagy bólogat:*

- Igen, igen! Az egyik nemesi család, a Montesyto familia építteti fel a palotáját. Pontosan nem tudom, hogy mivel foglalkoznak, de nem sajnálják a pénzt semmire. Már jó ideje építkeznek, de még nem láttam egyiket sem a kékvérűek közül...

*Kicsit figyelitek az építkezést. A munkások – úgy tűnik – elég jól értik a dolgukat; látsz közöttük egy idősebb fickót, aki irányítja a munkát. Van a kezében egy összetekert pergamenlap is; talán az épület tervei lehetnek rajta.
A fegyveresek egységes felszerelésben feszítenek. Gorvikiakra jellemző szűk ruházat, prémes bőrmellény, ramiera, dobótőr. A derékkendőik sötétkék színűek, a címer – egy mirtuszkoszorúval körbevett nyitott tenyér, melyen két dobókocka pihen – mellett egy ”M” betűhöz hasonló hímzést is észreveszel.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.10.05. 7:35

(Giorgo)

<Hmm...érdekes címer. Még nem láttam eddig soha. Bizonyára nagy jelentőséget tulajdonít a család a szerencsének...talán a vagyonukat is ennek köszönhetik.>

-Valószínűleg csak azután térnek vissza, mikor már minden rendeződött. A legtöbb nemes nem szereti a bizonytalan helyzeteket...

*Tovább indul a katona nyomában*
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.10.05. 21:23

*Di Zacho bóligat, majd int, hogy haladjatok. Hamar magatok mögött hagyjátok az építkezést.
Bolyongtok a városban, nem igazán ismerős a környék. Errefelé is dolgoznak néhányan egy-két ház helyreállításán, de korántsem akkora elánnal mint azon a nemesi kúrián.
Egy elég romos, de láthatóan lakott kétemeletes ház előtt megáll a tíznagy.*

- Ide most be kell mennem, van itt egy fickó, aki majd' mindenkiről leveszi az információkat. Ha akar bejöhet, vagy meg is várhat idekint...De figyelmeztetem, nem éppen uraságnak való a látvány odabent...

*Várakozóan tekint rád, közben az oldalán fityegő pénzes zacskót az egyik belső zsebébe tömi.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.10.06. 9:43

(Giorgo)

*Bólint, ő is a pénzes zacskóját elrejti valamelyik kevésbé látható zsebébe, és elindul a kaonával.*

-Ha nem gond önnel tartok. A felforduláshoz meg amúgy is hozzá vagyok szokva. A háborús területek nem a rendezettségükről híresek.

<Hátha csurran cseppen valami információ nekem is, nomeg nem árt tudni, h ki ennek a kutyának az informátora.>

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.10.06. 20:51

Időpont: délelőtt

*Te is biztos helyre teszed a pénzes zacskódat, majd követed a tíznagyot az épületbe.
A bejáraton túl szinte azonnal félhomály fogad, az ablakok többé-kevésbé be vannak fedve rongyokkal, deszkákkal. Áthaladtok néhány félhomályos folyosón és romokkal és lomokkal teli szobán.
Elég nagy a kosz és a mocsok, de a tíznagy ezzel mit sem törődve halad az épületben. Amikor az emelet felé veszitek az irányt, a lomok közül egy tíz-egynehány éves forma szutykos kölyök lép elő. Koszos ruhákban van, de kezében határozottan markol egy kis kézi nyílpuskát, amit felétek irányoz.
A tíznagy megtorpan, és határozottan szólítja meg a kölyköt:*

- Hozzá jöttem Pedrito! Állja félre, te is tudod, hogy nem bajt keverni jöttem!

*A kölyök jól megbámul téged, de nem szól, csak félreáll az utatokból.
Felmentek az emeletre, ahol hasonló siralmas látvány fogad, mint az épület többi részén.
A tíznagy határozottan halad az egyik szoba felé, ami ugyan szintén romos, de valamivel lakhatóbbá van téve.
A szobában van néhány egészen használhatónak tűnő bútordarab is, de a legfeltűnőbb az az ősz hajú öregember, aki egy rozoga asztal mögött írogat valamit. Koszos-rongyos ruhákban van, de a nyakában egy vaskos aranylánc fityeg, vézna ujjain pedig jó néhány drágakövekkel díszített gyűrűt látsz. Arca és kezei telis-tele vannak ronda fekélyekkel és gennyedző sebekkel. Ezek a sebek elég büdösek, de az öreget ez cseppet sem zavarja.
Érkezésetekre felnéz, abbahagyja az írást és várakozóan tekinet rátok.
Di Zacho megköszörüli a torkát.*

- Üdvözletem uram! Tudja, hogy miért jöttem...

*Az öreg biccent egyet köszönés képpen.*

- Kit hoztál ide shadoni kutya? Ugye a Gortvarból érkezők egyike?

*A tíznagy bólint.*

- Valóban ő az egyik...Idehoztam ahogy ígértem, beszélhet vele!

*Ezzel kimegy a szobából és egyedül hagy a vénséggel. Amaz megereszt feléd egy fogatlan vigyort, majd int, hogy üljél le az egyik közeli székre.*

- Abradon...Nem arról akarom faggatni, hogy miért jöttek ide a társaival...Persze ha akar arról is beszélhet...Nekem információk kellenek a háború állásáról, a Gortvar-i állapotokról, az ott állomásozó shadoniakról...Nem akarok fenyegetőzni, hisz érdekeink közösek. Közös az ellenségünk is. Ki kell űzni őket az országunkból...
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.10.17. 4:52

(Giorgo)

*Felkíséri a tíznagyot. A fiú feltűnése nem lepi meg, mert számítot valami hasonlóra, de a kihívó méregetésre összeszükülő szempár a válasz. Ha nem lenne kíváncs itt helyben levágná a kezeit.*

<Pimasz fattyú...látom nem tanítottak jómodorra....>

*Felérve, és az öreget meglátva azonban ez ki is megy a fejéből nyomban. Egy pillanatra megtorpan a látvány és a szag láttán, de nyugalmat erőltet magára, és próbál természetesnek tűnni.*

-Üdvözlöm!

*Hajlik meg kissé derékból, immár mosolyogva.*

<Cseles....a kíváncsiságomra épít...de tetszik ahogyan ezzel a shadoni pórral beszél. Megéri meghallgatni a mondandóját.>

*Bólint.*

-A nevem Giorgo ves Otragor.
-Sajnálatosan a küldetésem céljai bizalmasak, de a Gortvari, frontvonalbeli helyzetről készséggel elmondok mindent amit tudni szeretne. ...Hasonló nézeteket vallunk...

*Persze ezt az utolsó hozzáfűzést halkabban tezi meg, h a tíznagy ne hallja. Valószínűleg sejti, h ez a tény, de ne legyen azért teljesen nyílvánvaló....És valóban úgy tesz, ahogyan mondt;, amit tud azt közli, még azt is, hogy az előrenyomulás megakadt, mert a harcok vezető strategis-át fogságba ejtették az amundok, valamint, h már küldtek csapatokat a kiszabadítására, de azt nem említi meg, h ők azok. A részletes beszámoló talán 1-1,5 órán át is eltart.*

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.10.18. 2:25

*Az öregember figyelmesen hallgat, néha bele-bele kérdez a mondandódba, ha valami nem tiszta neki. Főképp a shadoni csapatok mozgása és összetétele érdekli.
Többször beszél kétértelműen, néha alig tudod eldönteni, hogy az amundokat tartja Gorvik fő ellenségének, vagy a shadoniakat.
Sokszor olyan hangnemben beszél az ”ellenségről”, hogyha hallaná valaki, biztosan máglyára vetnék.
Amikor befejezed az elbeszélést, elégedetten bólogat.*

- Jól van abradon, hosszú idő óta maga az első, aki értelmes híreket hozott! Valami stratéga esetleg? Látszik, hogy ért hozzá...No de mindegy is, nem faggatom tovább. Van esetleg kérdése?
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.10.22. 12:30

(Giorgo)

-Igen, magam is valami hasonlóval foglalkozom. Gondolom balgaság lenne az ön foglalkozása után érdeklődnöm.

*Sokatmondóan elmosolyodik.*

-Ha már így megkérdezte, akkor érdekelne, h hogy-hogy ilyen segítőkész a kinti "külhoni"?

*Biccent az ajtó irányába*

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.10.23. 0:20

*Az öreg is elmosolyodik a kérdésed hallatán.*

- Tartozik nekem néhány dologgal...Egyébként nyugodtan beszéljen, nincs itt az ajtó előtt a shadoni, már lement a földszintre...Az embereim odafigyelnek szinte mindenre, így láttak egy-két dolgot a tíznagyról, amiket persze már én is tudok róla...

*Hamiskásan kacsint egyet.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.10.28. 20:21

(Giorgo)

-Vajh milyen kompromittáló dolgokat tehetett egy "fegyelmezett" shadoni katona.

*A fegyelmezett szót megnyomja, és hangjából érdeklődés hallatszik ki*

<Hátha megtudok én is pár dolgot erről a fajankóról...akkor nekem iy lenne némi befolyásom az események alakulására>

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.10.29. 12:17

*Az öreg vigyorog a kérdéseden.*

- Sajnálom abradon, de nem mondhatom el! Ugyanis ha elmondanám, többé nem használhatnám fel a dolgot a tíznagy sarokba szorítására...Legyen annyi elég, hogy van vaj a fején a shadoni kutyának...
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.10.29. 22:18

(Giorgo)

*Enyhén meghajol, közben pedig mosolyog.*

-Öröm volt önnel beszélni, de lassan vissza kell indulnom. Ha esetleg valami még eszébe jutna, és a segítségére lehetek benne szóljon...pár napot még bizonyára itt kell töltenem, mielőtt tovább indulnék.

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.10.30. 13:00

*A öreg szintén meghajol.*

- Köszönöm a híreket, remélem sikerrel jár...

*Ezzel otthagyod a vénséget és kimégy a szobából és a földszint felé veszed az irányt.
Könnyedén letalálsz, de most nem látsz egy őrködő kölyköt sem. A földszinten megtalálod a tíznagyot, az ábrázatán némi idegességet, vagy inkább valamiféle aggodalmat is felfedezel. Nem szól semmit, csak sietve elhagyjátok az épületet.
Két-három házzal arrább idegesen hadarni kezdi a kérdéseit:*

- Mi volt? Mit akart az öreg? Mondott valami fontosat, vagy érdekeset?
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
170 hozzászólás • Oldal: 10 / 12 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12

Vissza: Gorvik