• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Arnoil (Vrei Dra'yven)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
10 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Arnoil (Vrei Dra'yven)

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.10.06. 23:24

ÚTK szerint

Név: Vrei Dra'yven

Kor: 30 év

Nem: Férfi

Kaszt: Varázsló

Faj: Kyr származék

Induló helyszín: Hatváros

Vrei 3670 őszén látta meg a napvilágot Armen városának egyik nagyobb palotájában. A Dra'yven család negyedik gyermekeként. A család kyr származása bizonyított, de a nemes vér Vrei szépapja által sajnálatos módon felhigult. A család majdnem száz éven át titokban tudta tartani ezt a sajnálatos tényt, de Vrei születése előtt erre fény is derült minden igyekezet ellenére. Ennek köszönhetően ha vagyoni helyzetük nem is, de a család becsülete és rangja megcsappant.
A család az Armen melletti helységben lévő bányászatot felügyeli, kizárólagos joggal rendelkezik az itt lévő anyagok kibányászására és annak értékesítésére. Cserébe jelentős adókat fizetve biztosítja Armen városának bevételeit.
Fő bányászott anyagok: terméskövek (építőanyagként), Márvány, Gránit, egy kisebb ezüstmező is van a területen. Cseppkőbarlangok is is felderítésre kerültek a területen, amelyek titkos raktárakként illetve esetleges titkos tevékenységekhez ideális (ezek vannak is használva, csak a szűk család által mozgatva a szálakat) helyet biztosítanak.
A bányászat során zárványként kőzetbe záródott ritkább anyagok is előkerülnek (drága és féldrágakövek) főként borostyán a jellemző márványba vagy mészkőbe ágyazódva, de előfordul jóval ritkábban más is. A helyi ezüstmező telérei között arany is van amit csak mosásos technológiával tudnak kinyerni (kőtörő malom -> a helyi patak feduzzasztva és az itt keletkezett mesterséges kis tó vizével átmosva a zúzalék) illetve így a le nem választott ezüst telérdarabok is előkerülnek amit aztán a városban lévő ötvös céh mesterei választanak szét.
Természetesen a nemesfém lelőhely szigorúan őrzött terület, és az itt dolgozók zömmel rabszolgák, akiknek esélyük sincs semmit kicsempészni.

Vrei kevés törődést kapott szüleitől, mivel őket a család vezetésén túl a helyi társadalmi élet teljesen lekötötte. Anyagi vonatkozásban semmilyen hiányt nem szenvedett, a család anyagi helyzete nem egy közeli városállamét meghaladja, holott Armen városában még nem mondhatók a leggazdagabb családnak sem. Negyedik gyermekként ugyan nem számított "jelentős hatalom" várományosának, de a család hatalmához mért oktatók figyelték és oktatták a gyermek Vreit.
Mivel a hadi tudományokban és az egyéb fizikai területen bátyjai jobb teljesítményt nyújtottak ezért a mágia útja felé terelgették már ifjú korában (Vrei képességei átlagfelettiek szinte minden területen, de sehol sem kiemelkedő). Tanulni Pyarronba küldték az ottani egyetemre, ahol a kiemelkedő alapozásnak köszönhetően már könnyen nyújtott jó teljesítményt.
Mentális vizsgálatok során kiderült, hogy "fertőzött" mivel a család jelentős rabszolga tartó így Vrei-t bizony hidegen hagyja az emberi szenvedés. E fő ok miatt nem kerülhetett be a Lar-Dor-i belső iskolába. Ez egy komoly csapás volt Vrei büszkeségére, az addig mindent megkapó kyr ifjú komoly pofont kapott az "embernéptől", ami nagymértékben eltávolította őt Pyarrontól.

A mágia művészete iránti érdeklődése máshogy nem nyerhetett kielégülést, minthogy más iskolát keressen magának az ifjú Vrei. Anyagi lehetőségei és családja kapcsolat rendszerén keresztül jutott el Vaniir városába ahol a Hatvároshoz hasonló hatalmi berendezkedés segített fennmaradni egy a pyarroni eszméktől érintetlen varázslótársulatnak. A kyr vezetésű város az egyébként szegény környéket teljesen ellenőrzése alatt tartja részben katonai erővel részben a megvédett magitorok hatalmán keresztül is. Vaniir városának vezetői nem asszimilálódtak oly mértékben Pyarronhoz, mint ahogy azt Hatváros tette (pl), ebben segítségükre volt az a tény is hogy maga a városállam nem kulcsontosságú területen fekszik, illetve nagy kereskedelmi utak sem vezetnek rajta keresztül. A rend ahol Vrei tanulmányait elkezdte az egykori kyr mágiára építkezik, godoni örökségből semmit sem használnak. A rend tagjai csak legalább felerészben kyr származásúak lehetnek. A mágia területén elsődleges a lélekmágiák ismertetése (ezzel is segítve a városvezetést a rend fenntartásában), minden más terület csak ennek alapos (3.fok) megismerése után következik. Vaniir jelentős bányászatot folytat, és ennek köszönhetően nagy mennyiségű munkáskéz is szükséges amit az egyébként szegény (ridegtartású állattenyésztés, hegyi jellegű mezőgazdaság) vidék eltartani nem képes. Másrészt nem egy nagyon mélyre nyúló tárnában is történnek munkálatok, ahol élő ember sokáig nem marad életben. Ezért a legnagyobb titokban nekromanciával is segítik a kitermelés hatékonyságát (legmélyebb tárnákban, varázslói irányítással mentálfonálon keresztül). A hatalom és a rend ilyen összefonódása révén Vaniir területén más mágiahasználó (sem mozaik, sem tapasztalati, sem szakrális) meg nem tűrt személy, s ebben hatékony társ a katonai vezetés is (eltűnt varázshasználók száma nagy, az esetleg túl nagyhatalmú egyedek kitoloncoltatnak mondvacsinált okokból. Pyarronnak már szemet szúrt Vaniir rendje, de az amund események miatt nem jut/jutott elegendő kapacitás a probléma kezelésére. Vaniirban az általános vallás a kyr istenekhez kötődik, köznépnek kötelezően vezetőknek szabadon választva. Tharr hite nem dívik, de meglepő módon Morgena igen. A Vaniir rend által képzett varázslóként végezve Vrei visszatért Armenbe, s céljai között egy a Vaniir államszervezethez hasonló faji diktatúra kiépítése a fő cél, viszont ehhez még sokmindent el kell érnie a rendnek is. Másik fő célja a legnagyobb tudású varázslók közé kerülni, ezzel is bebizonyítva Pyarron gyengeségét.

Jellem, személyiség:
Énközpontú, empátiát teljesen nélkülöző személy. Pyarroni eszmék szerint nevelték, de arculcsapásként élte meg az hogy nem kerülhetett be Lar-Dorba. Egyébként nem érezhető ez a sértettsége a közembereknél, kimondottan a pyar magasztos eszék esetén válik cinikussá. Társalgásban kellemes orgánumú, jó beszélgető partner. Úton a kinézete a képen látható.

Barátai, ellenségei:
Armenben a családja egyik intézőjeként működött a pyarroni egyetem után (a Vaniir rendbe kerülése előtt), és igy sikerült néhány nagyobb hatvárosi család ifjabb tagjaival (akik hasonló minőségben működtek), jó kapcsolatot kiépíteni. Vreinek ellenségei nem voltak, egy-két kereskedő családdal került összetűzésbe (főleg dzsad és északi erv famíliák), de hatalmi háttérrel sikeresen rendezte az ügyeket, de nem feltétlen maradt utána jó viszony.
Pyarroni egyetemi pályatársai közül néhány szintén Hatvárosban ügyködik, az ismertség és a kapcsolat megmaradt, viszont Vrei az emberektől eltávolodva nem szivesen kér tőlük semmit maximum majd felhasználja őket céljai érdekében (fajgyűlölet Vaniir után erősödik).

Célok:
A Vaniir rend titkos szervezetként működik Vaniiron kívül, így Vrei is igyekszik háttérbe vonulni.
A családja megerősödésén keresztül a rend és saját céljait igyekszik elérni. Egyenlőre vár és tanul. Később a család vezetői helyére pályázik, a család pedig Armen majd sorban a többi város vezető családjaként van elképzeléseiben. Pyarron és annak minden emberi mocska kerüljön a helyére (falakon kívülre, pl a bányákba).
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Arnoil 2008.10.19. 14:30-kor.

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

Re: Arnoil (Vrei Dra'yven)

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.10.11. 23:31

Erő 12
Gyorsaság 13
Ügyesség 14
Állóképesség 14
Egészség 13
Karizma 14
Intelligencia 16
Akaraterő 14
Asztrál 14
Érzékelés 14
Bónuszok összesen: 3 int pszi, magasmágia és kyr 4.fok miatt

Képzettség neve: Kpból szint:
Pszi (kyr metódus) 4
Magasmágia 13 Kp 3->4
írás/olvasás 3
Ősi Nyelv - Kyr 13 Kp 3->4
Számtan/mértan 3
Történelem 2
Udvari etikett 2
Politika/diplomácia 2

Élő nyelv (Pyar) 3
Helyismeret (Hatváros) 3
Kultúra (Pyar) 3
Élő nyelv (Toroni) 3
Élő nyelv (Erv) 2

Lélektan 6 Kp 3
Ékesszólás 1 Kp 1
Fegyverhasználat (Egykezes kardok) 1 Kp 1
Szex kultúra 1 Kp 1
Pajzshasználat (alkarvédő) 1 Kp 1

Felhasznált: 36 Kp

Kapból vett Kap 1 tsz
35

KP 0 Kp 20 20

KÉ 27 0 0
TÉ 39 0 0
VÉ 87 0 0
CÉ 28 0 0

ÉP 13 0 0
FP 28 0 0

MP 7 5 15
YP 18 0 0

Vaniir rend (varázslóiskola) 10
Nemesi vér 1
Vagyon 3
Kyr faj 1
Szintenként elkölthető kap: 35
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Arnoil 2008.10.19. 14:10-kor.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ryen Quateron » 2008.10.15. 11:21

Üdv!

Először is bocs, hogy ilyen későn adok hírt magamról, sajnos sok dolgom volt.

A statot majd később nézem, lássuk a történetet. Tetszik, de még lenne egy-két dolog amire szeretnék választ kapni.

- Érdekelnének a karakter céljai, hosszú és rövid távon. Miért jött vissza, mit akar csinálni otthon.
- Szintén érdekelne a karakter kapcsolatrendszere. Milyen ismerősöket szerzett gyerekkorában Armenban. Barátok, ellenségek, tanárok, akik felé kitüntetett figyelemmel van, vagy szívesen, vagy esetleg haraggal gondol vissza. Valamint alakított-e valami kapcsolatot Pyarronban, azon kívül, hogy eltávolodott a pyarroni eszmétől.
Ryen Quateron
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 24
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ryen Quateron » 2008.10.15. 12:08

SZTORNÓ AZ ELŐZŐ HOZZÁSZÓLÁSRA!!!

1. Van egy-két logikai bukfenc. A pyarroni varázslórend tagjai, csak 3.tsz.-ű varázslók lehetnek
2. Az előtörténet második felétől már Lar-dorról beszélsz, ami teljesen más. Itt van a belső- az északi- és a keleti-iskola.
3. A Lar-dori varázsló kasztú karakter mindenképp a belső, vagy az északi iskola tanulója volt.
4. Ezekbe az iskolákba viszont ilyen jellemmel biztosan nem végezhetett a karakter, így csak magányos mesternél tanultként tudom elképzelni, ebben az esetben újra kell gondolni, írni az előtörténetet. Esetleg egy kaszt nélküliként tudom így elképzelni a karaktert, de akkor meg kell vásárolnod egy csomó hátteret még, valamint kp-ból kell megvenned minden képzettséget.

Sajnos ebben a formában nem fogadhatom el a karaktert.
Ryen Quateron
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.10.16. 21:34

Üdv!

A pyar varázslórendet javítottam. Keleti "nemesifjaknak fenntartott" iskolában tanult.

A 3 Kap-os vagyon éves "bevétele pont fedezi is a tandíjat a 10 évre (50ap/év).

Ha ez nem járható, akkor kreálnom kell egy magányos mestert vagy kisebb iskolát valaol a közelben akik pénzért oktatták.

A többi kérdést (amik stornózva vannak most) majd hétvégén megszerkesztem remélhetőleg. :)

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ryen Quateron » 2008.10.18. 8:54

3. A Lar-dori varázsló kasztú karakter mindenképp a belső, vagy az északi iskola tanulója volt.
4. Ezekbe az iskolákba viszont ilyen jellemmel biztosan nem végezhetett a karakter, így csak magányos mesternél tanultként tudom elképzelni, ebben az esetben újra kell gondolni, írni az előtörténetet. Esetleg egy kaszt nélküliként tudom így elképzelni a karaktert, de akkor meg kell vásárolnod egy csomó hátteret még, valamint kp-ból kell megvenned minden képzettséget.

Szerintem ez egyértelmű volt, ha nem akkor bocsánatot kérek. Felőlem lehet a keleti iskola tanulója a karakter, ebben az esetben nem veheti fel az iskolát, a pszit, a mágiát háttérből kell megvennie, és minden képzettséget kp-ból. Én így értelmeztem a könyvet. Ha gondolod rászabadítok még egy-két Hm-et a témára.
Ryen Quateron
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.10.19. 14:36

Szia!

Alkottam neki egy rendet, és a köré egy városállamot :)

Kérdezném hogy szerkeszthetek-e a rendnek botot illetve egyéb specializációkat (Morgena hit, bónusz képzettség (kyr nyelv 4.fokra gondoltam révén hogy használják archaikus nyelvként beszédre a köznép előtt), titkos rendként némi álcázási dogokat is feltételeznék Vaniiron kívül, illetve helyismeret és kyr kultúra ami még kinézne)

Természetesen tudom hogy pengeélen táncol az iskola, de az amund ügyek miatt Pyarron örül ha azzal elbír. Ilyen nagy betegségekkor szoktak mindenféle fekélyek kiújulni az épnek tűnő testen is.
Lehet hogy 10 év múlva kivégzik a rendet, de most vígan ellehet.

Üdv:
elfmage

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ryen Quateron » 2008.10.20. 12:54

Bocsáss meg de én valószínűleg nem lennék elég rugalmas ahhoz, hogy ez a karakter valaha is játékba kerüljön, vagy ha játékba engedném, nem hiszem, hogy élvezném a neki való mesélést, mert csak kinyírni tudnám. Bocs még egyszer, ezek valószínűleg az én hiányosságaim miatt vannak.

Üdv.
Ryen Quateron
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ryen Quateron » 2008.10.21. 9:35

Gratulálok srácok! Ügyesek vagytok. Pont erre való ez a topik.

Az előttem szóló kollégának igaza van, tanuljatok meg olvasni, ha meg nem értetek valamit kérdezzetek egymástól, ne sértegessétek egymást...

Nem gondoltam volna, hogy ennyi anyázáshoz fog vezetni, hogy visszautasítom a karaktert, de ez van. Azért most leírogatom, hogy miért is mondtam vissza.

- Az eredeti koncepció tetszett, csak volt benne egy-két logikai bukta, össze lett mosva a pyarroni és a lar-dori varázslórend, erre fel is hívtam a figyelmet, valamint hozzátettem, hogy egy ilyen koncepciót, csak úgy tudok elfogadni, ha kaszt nélküliként készül el a karakter. Szerintem egy ilyen derékba tört varázslói pályának jár ennyi hátrány. Ezek után, hogy ne legyek szőrösszívű, még odabiggyesztettem, hogy esetleg egy magányos mesterrel meg lehet oldani a dolgot.

- Na ezek után jött, az, amitől elkezdtem gondolkozni a karakteren. A jelenlegi előtörténete, valamint a céljai. Először is a hegesztés nem tetszett, de azt még valahogy bezsúfoltam volna a világképembe(bár ilyen előzmények után az én fejemben ez egyértelműen tápolásnak állt össze), ám amikor a karakter céljait elolvastam, elgondolkodtam mit tudnék neki mesélni az általam elképzelt Hat Városban. A vége mindig az lett, hogy rövid úton meghal a karakter. Ekkor kezdtem el utánaolvasgatni Arnoil régebbi előtörténeteinek, amiből azt szűrtem le nem túl kompromisszum kész, így született meg a döntés.

Hozzáteszem, nagy mértékben közrejátszik, hogy még életemben nem meséltem, ezért nem is akarok olyan karit bevállalni, amihez nem fűlik a fogam.

Remélem valamennyire érthető ez az iromány, lehet hogy nem sikerült minden gondolatomat 100%osan átadni(sőt biztos).

Üdv. Ryen
Ryen Quateron
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.10.21. 22:24

Az eredeti koncepcióval újragyártottam Vrei-t

Mementóként kérem temetőzni a dark Vrei-t.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére