• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Castor de Vinter (William Tell)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
8 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Castor de Vinter (William Tell)

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.10.12. 21:14

ADATLAP-részletes statisztika

Adatok:

Név: William Tell
Faj: félelf
Iskola: Erigowi Számszeríjász (ÚTK: 41. old)
Kor : 30 év
Szint. 1.
_________________________________________________________________________________

A félelf fajból eredő bónuszok és korlátozások (ÚTK:23.old):

-Gyorsaság, Karizma, Érzékelés értéke maximum: 19
-Erő és Állóképesség értéke maximum: 17
-Hallás, látás élesség 1.5-szerese az emberének (+5CÉ)
-Infralátás 30 ynevi lábig
-3. fokú Oktatótól (-1Kp) sajátíthatják el az alábbi képzettségeket: Állatismeret, Idomítás, Erdőjárás, Lovaglás; de csak a Képzettség 3. fokáig és ez a képesség nem adódik össze más Oktatásból eredő bónuszokkal
-Feketemágia és nekromancia típusú varázslatok 2E-vel nagyobb erővel érvényesülnek rajtuk
__________________________________________________________________________________

Tulajdonságok:

Erő: 10
Gyorsaság: 18
Ügyesség:17+1
Állóképesség:12
Egészség:12
Karizma:12
Intelligencia:12
Akaraterő:12
Asztrál: 11
Érzékelés:19+1

Összesen: 135+2
__________________________________________________________________________________

Háttér:
Faj (1)-félelf
Adottság(1)-Érzékelés+1
Iskola-Erigowi számszeríjász (5)
Szintenként elkölthető KAP-ok: 50-7=43
KAP-felhasználás:

1.TSz.-en elköltött:
-12 HM(24 KAP)
-10 Kp (10 KAP)
-9 Fp (9 KAP)
Összesen: 43 KAP
„Ingyen” képzettségek (ÚTK:18.old):

Nyelvtudás (anyanyelv-erv) 3.fok
Kultúra (saját-északi erv kultúra) 3.fok
Helyismeret (szülőföld-Haonwell) 3.fok
Az Erigowi Számszeríjász induló képzettségei (ÚTK: 41. old)

Fegyverhasználat (vadász számszeríj) 3.fok
Fegyverhasználat (egykezes kardok) 2. fok
Fegyverismeret 2. fok
Csapdaállítás 1. fok
Futás 2. fok
Úszás 2. fok
Vadonjárás (mérsékelt égövi erdő) 2. fok
Nyomolvasás 2. fok
Kocsmai verekedés 1. fok
Jelbeszéd 1. fok
Lopódzás +25%
Rejtőzködés: +25%
Képzettség-pontok felhasználása :

1.TSZ (Int+Kp): 22 Kp

-Fegyverhasználat (vadász számszeríj) (2/8/15/30/45) 4.fok-ra fejlesztése 15-2Kp=13 Kp
Megjegyzések:
-Mindig két szint közötti különbséget kell kifizetni
- A képzettségett az Erigowi Számszeríjász az Oktatás képzettség 4. foka által nyújtott előnnyel (-2Kp) tanulhatja. lásd: ÚTK:41. old
- a vadásznyílpuska Tulajdonságkövetelménye: Ügyesség, Érzékelés; lásd: ÚTK:136.old
- *: a képzettég 4. foka miatti Tulajdonságnövekedés az Ügyességre lett elköltve
-A képzettség tanulási ideje: 2 év 10 hónap

Eddig elköltött Kp:13
Maradt: 9 Kp

-Harctéri gyakorlat /1/5/10/20/30/ 3 fok. =

1 fok=1Kp
2. fok= 4-2=2 Kp
3. fok=5-2=3Kp
Összesen= 6 Kp

Megjegyzések:
-Mindig két fok közötti különbséget kell kifizetni.
- A képzettséget az Erigowi Számszeríjász az Oktatás képzettség 4. foka által nyújtott előnnyel (-2Kp) tanulhatja. lásd: ÚTK:41. old
-A Harctéri gyakorlat képzettség Tulajdonságkövetelménye: Gyorsaság, Ügyesség, Érzékelés; lásd: ÚTK: 138. old
-+1 HM minden szinten
-A képzettség tanulási ideje: 10 hónap

Eddig elköltött Kp: 19
Maradt: 3 Kp

-Lovaglás /1/3/8/15/25/ 3 fok. =

1 fok=1Kp
2. fok= 2-1=1 Kp

Megjegyzések:
-A fajból adódó bónusz miatt -1 Kp.

Összesen= 2 Kp

Eddig elköltött Kp: 21
Maradt: 1 Kp

-Akrobatika fejlesztése 1Kp-ért=+3%

Eddig elköltött Kp=22
Maradt: 0 Kp
Tanult vagy fejlesztett Százalékos képzettségek:

1. TSZ:
Lopódzás: +25%(iskolából)+38(Ügyesség+Érzékelés)=63%
Rejtőzködés: +25%(iskolából)+38(Ügyesség+Érzékelés)=63%
Akrobatika: +3(Kp-ból)+18 (Ügyesség)=21% (5%-onként +1 VÉ)

Megjegyzések:
-Minden %-os képzettség értéke alapból a vonatkozó tulajdonság értéke.
( HM-ként nálam él egy olyan házi szabály, hogy ahol több tulajdonságból ered a százalék, ott nem az összegüket, hanem az átlagukat kel nézni.)

Harcérték módosítók felhasználása:

1.TSz.-en elköltött:
+3KÉ/+3TÉ/+3VÉ/+3CÉ
+1 HM a Harctéri gyakorlat 3. foka miatt, amit a VÉ-re költök

Harcértékek alakulása szintenként:
Fegyvertelen KÉ=Gyorsaság+Érzékelés+HM
Fegyvertelen TÉ= Erő+Gyorsaság+Érzékelés+Ügyesség+HM
Fegyvertelen VÉ= 60+Gyorsaság+Ügyesség+HM
Fegyvertelen CÉ= Ügyesség+Érzékelés+HM+Faji Bónusz

1.TSZ:
KÉ=18+20+3=41
TÉ= 10+18+20+2=52
VÉ=60+18+20+4=102
CÉ=18+20+3+5=46

Fp-k alakulása szintenként:

Fp= Állóképesség+Akaraterő+szintenként X

1.TSZ: +9 pont
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.10.13. 6:21-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

Re: Castor de Vinter (Wiliam Tell)

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.10.12. 21:14

ADATLAP-Össszesített statisztika:

Adatok:
Név: William Tell
Faj: félelf
Iskola: Erigowi Számszeríjász
Kor : 30 év
Szint. 1.

Tulajdonságok:
Erő: 10
Gyorsaság: 18
Ügyesség:18
Állóképesség:12
Egészség:12
Karizma:12
Intelligencia:12
Akaraterő:12
Asztrál: 11
Érzékelés:20

Képzettségek:

Fegyverhasználat (vadász számszeríj) 4.fok
Fegyverhasználat (egykezes kardok) 2. fok
Fegyverismeret 2. fok
Csapdaállítás 1. fok
Futás 2. fok
Úszás 2. fok
Vadonjárás (mérsékelt égövi erdő) 2. fok
Nyomolvasás 2. fok
Kocsmai verekedés 1. fok
Jelbeszéd 1. fok
Lopódzás 63%
Rejtőzködés: 63%
Harctéri gyakorlat 3. fok
Akrobatika 21%

Harcértékek:

Fegyvertelen: 41/51/102/46
Rövid kard: Tám/kör:2/46/61/110/1k10+1
Vadász számszeríj: Tám./kör:1/46/61/3k6 +(még hozzá kell adni a 4. fokú fegyverhasználat bónuszait +5/+10/+10/+10 SFÉ-2)

Életerő és Fájdalomtűrés:

Ép: 10
Fp: 33
SFÉ : 1 (fegyverkabát)

Felszerelési tárgyak:

-vadász számszeríj
-rövidkard
-fegyverkabát
-szegecselt bőrvért (nem hordja)
-nyúzókés
-bicska
-számseríjlövedék 2 tucat
-Számszeríj lövedék tartó tegez
- utazóruha
-hátizsák
-egy napi élelem és víz
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.10.19. 12:59-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.10.12. 21:17

Előtörténet:

Azt mondják félelfnek lenni valamilyen különleges, az emberek által irigyelt, olykor megvetett, vagy éppen útált dolog. Gyerekkoromben én ebből semmit sem éreztem. Haonwellben nőttem fel a hercegség számtalan vadászlakjainak egyikében, ahol apám –a herceg számtalan erdőjáróinak egyike- volt a kerületért felelős kósza-kapitány a Tarinnal közös határvidéken. Egy kb 80-100 fős felederítőcsapat elöljárója volt, rendes katonai rendfokozattal, havi ellátmánnyal és zsolddal szolgálta a herceget a hadsereg feledrítő tisztjeként.
Gyerekként szentül hittem, minden felderítőben elf vér folyik, mert Arelre mondom két kezemen meg tudnám számolni hány ember szolgált a Fattyú-század felderítői között. Idősebb fejjel mikor már én is beléptem a seregbe, már tudtam, hogy nem véletlen a század neve, sem az hogy ott szolgált a fajtám a legnagyobb számban: felderítésben valóban lekörözzük az emberek többségét, egyedül az Embervadászok azok akik képesek meglepni minket is. A gúnyneve ellenére a Fattyak Erigow legeredményesebb katonai alakulata volt. Olyan volt mint egy nagyon nagy család: felcseperedvén elképzelhetetlennek tartottam, hogy más hivatást válasszak magamnak, mint az apám.
Anyám szintén félvér volt, ő elf kopók és más harcikutyák tenyésztésével foglalkozott a nemesi kúriák és a hadsereg számára. Kifejezetten jól éltünk, a család jövedelmének nagy része utazásra ment el, a szüleim szenvedélyes világutazók voltak. Amikor csak tehették és el tudtak szakadni a szolgálattól és a munkától, a „hónuk alá csaptak” és gyakran meg sem álltunk a Sheral túloldaláig. 20 éves koromra már annyi vidéket bejártam velük, mint valami Krad pap térképész; bár utazásélményeim egy nagy színes katyvaszként maradtak meg bennem, inkább csak érzésekre, hangulatzokra és tájakra emlékszem. De minden jónak végeszakad egyszer. 21 éves voltam, mikor kitört a XIV. Zászlóháború.
Behívó nem kellett, mentünk mi magunktól is, vissza az erdeinkbe, védeni a határt a kecskeszomorítóktól. A Háború volt az életem következő mérföldköve. Az hiszem utána minden emlékemet ehhez kötöttem: volt a Háború, előtt és Háború utáni életem. Apám tudatosan védett az éles helyzetektől: mivel nagyon zöld voltam még, visszarendelt a hadműveleti területektől és csak kisebb helyi csetepaték közelébe engedett. Ez a kis ízelítő is bőven elég volt a toroni reguláris hadseregből. Embert nem gyűlöltem még soha, -még azokat a taplófejű erenieket sem- de Toron népével kivételt teszek. Egyszerűen nem értem hogy élnek emberek, akik szerint helyénvaló a halott bajtársakat valami torz létbe visszabűvölni, és a hősi haláltól megfosztva őket újra csatasorba küldeni. Például ez általános eljárás volt toroni részről az elesetekkel. Sejtem, hogy a mieink mit művelnek a civilekkel különb dolgokat toroni területen de előszőr láttam nőket és gyerekeket oltárköre kötözve és kivérezve. Milyen elmebeteg barom képes követni olyan férget istenként, aki ilyesmit követel!? Imádkozom Antohoz, hogy keljen fel a vizekből és mossa el az egész rohadt tetves földtelevényt a világról, amit ma Toronnak hívnak. Apám anyámat erioni rokonaimhoz menekítette, távol a háború forgatagától. Őt magát közben a Szövetség a tiadlani-toroni határvidékre helyezte a Fattyú századdal. Befolyását latba vetve kijárta hogy én viszont a hercegségben maradjak a palotát védő számszeríjasok kötelékében. Mondanom sem kell: ezentúl még kevesebb harcot láttam, mint addig. Mondhatni díszpáholyból néztem végig a háború végét.
Apám a hadjáratból nem tért vissza. Egy este egy Krad lovag jött hozzánk, apám posztumusz nemeslevelével és kitűntetéséve és a hírrel: Adren Tell ütközetben eltűnt valahol a toroni-tiadlani gyepűkön, és nem került elő.
Anyám vigasztalhatatlan volt, még a kutyáit is szélnek eresztette volna, de a jószágok nem hagyták el a kenneleket. Én viseltem gondjukat, hogy éhségükben ne vaduljanak el, anyám annyira elhagyta magát. Még egy Ellana-papnő tanácsát is kikértem, de azt mondta, olyan nagy volt a kötődés anyám és apám között, hogy szó szerint a szíve szakad meg ha apám nem kerül elő. Nem tudom hogy létezik-e ekkora szerelem, de nem vehetem félválrról egy papnő szavait, arról nem beszélve, hogy anyám újabban valóban betegeskedni kezdett: fáradékonnyá vált és csendes semmitevésben bámul ki az ablakon egyre csak apámat várva.
Végül megesküdtem neki, hogy előkerítem apámat ha a Boszorkányerődig is kell érte menjek. Előszőr nem akart engedni, sírógörcsöt kapott hogy a fiát is elveszíti a férje után; nem tudtam mit tegyek.
Végül apám régi katonatársai adtak egy tanácsot: Tiadlanba és a Dwyll Únióba még évekkel a háború után is szivárogtak vissza a Szövetség hadifogságból szökött katonái, lehet ha érdeklődnék a Tiadlani tartományi katonai kormányzóságon, talán nyomát lelhetném neki. Végül erre nem volt szükség, mert apám előkerült; a dorani titkosszolgálat egy akciója során -melyben több hadifogolytábort számoltak fel- kiszabadult és hazajött.
Hálás volt a dorani magisztrátusnak a szabadításért -pontosabban egy bizonyos varázslónak, aki annak a fogolytábornak a felszámolásában közvetlenül is részt vett, ahol apám raboskodott,-és háláját kifejezendő- egy drága, és mutatós -üres- börkötéses pergamen könyvet készítetett, mint olyan holmit aminek a varázsló leginkább örülne és leginkább használni tudná a feljegyzéseihez. Ezt a gesztus értékű hálaajándékot rám bízta, hogy vigyem el Doranba, egy Sorel nevű varázslónak, és tolmácsoljam apám üzenetét.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.11.16. 18:14-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.10.12. 21:19

A karakter egyenlőre nem játszik sehol. Majd ha üresedés lesz egy nekem szimpi helyen majd úgy alakítom az Előtörit hogy passzoljon.
Ahova menni szeretnék:
-Eren
-Doran
-Hat Város
-Pyarron

Majd megkérdem a Hm-eket tudnak-e valahol fogadni, ha nem, legfeljebb a kari a temetőben fog dekkolni az aktivitásig.

Majd figyelem a helyváltozást és jelzek a Hm-nek.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

Re: Castor de Vinter (William Tell)

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.11.18. 21:21

Átnéztem a karaktert, és rendben találtatott. Köszönet a részletes adatlapért! :D

Az előtörténeted érdekes, nem találtam benne logikátlan dolgot.

Akkor ha nem bánod, be is meséllek. Ha jól értelmeztem az előtörténetet, akkor William azzal a céllal érkezik Doranba, hogy a köszönetet átadja a Sorel nevű mágusnak, ugye?
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 232
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.11.18. 22:06

Igen, és hogy átadja az apja ajándékát.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.11.18. 22:33

Megírtam a bemesélést, <<EBBEN>> a topikban találod ("A Városfalon kívül...")
Jó játékot Doranban, remélem tetszeni fog...
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 232
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.11.20. 7:20

Köszönöm.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester