_________________________________________________________________________________ JK: Zyndran (yankari harcos, "sezro") Esemény: Százmérföldes Menet Helyszín: Úton, Yankarból Aschaon felé Időpont: hajnal A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap _________________________________________________________________________________
Hajcsár veszi át a vezénylést a Tanítótól.
-Jól van ti olmatag szarzsákok! Menetelés Aschaonig, a légió kiképző erődjéig! Most az összes hölgyike megtanulja mi az: menetelni úgy mint még soha! Bal lábbal lépsz ki; egy lépés könyöknyi hossú! Aki hosszabat, vagy rövidebbet lép, annak szétütöm a száját! -suhogtatja meg a korbácsot.
-Kettes sorokba fejlődj!!! Úgy van hölgyek!
Hajcsár a nyomaték kedvvért máris elkezdi ütni a kettes oszlopba fejlődő sezrokat:
-Tempó, tempó; mintha élnétek! -Az állad megemeled, nem úgy mint a fürdős ribancok a fogdában! -Igazod! Egy-kettő-három-négy! -Egyszerre számolj, az isten rohassza rátok az eget! -Egyenesítsd a sort; irány a kapu!
-Ne előzd az ütemet! - bőrszíjak suhogása a füled mellett és a korbács a melletted álló félelf vállába mar. Gilberto összegörnyed.
-Te meg számolj ott Hófehérke! -üvölt rád egy quarro és a korbács a hátadon csattan. A korbácsok rövid, széles szíjai nem tépnek mély sebet, de iszonyatos égő fájdalmat okoznak. (-5 Fp)
A korbácsos quarrok ott vannak mindenütt. Bőrszíjak martak a húsba, botok puffantak a lemaradók hátán.
*Magamban jókat derülök a válogatott sértéseken; igazán jól hangzanak. Egészen addig tetszik, amíg nekem is oda nem csapnak a korbáccsal. Hangosan számolok, ahogy kérték, de gondolatban tovább fűzöm a számolást:*
-Egy! < Rohadj meg! > -Kettő! < Lesz még nálam is a vessző! > -Három! < Ezt még megbánod! > -Négy! < Óh, hogy Tharr démonai tépjék le a bőrt a hátadról te korbácsos fattyú! >
_________________________________________________________________________________ JK: Zyndran (yankari harcos, "sezro") Esemény: Százmérföldes Menet Helyszín: Úton, Yankarból Aschaon felé Időpont: hajnal A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap _________________________________________________________________________________
A régi yankaraoni mondás szerint mindig az első mérföld a legnehezebb. Amikor a menetelő még friss és képes érezni a fájdalmat- amikor még nem tompult el. Amikor a városfalam eltűntek mögöttetek, már csaknem valamennyiőtök bőre korbácsütésektől lángolt. A quarronak nem kell indok a sezrok gyötréséhez: a Yankaraonban meglehetősen kevés joggal rendelkeznek, de az újoncok gyötrése ezek közé tartozik, amit lelkesen végeznek, lévén ővelük is ugyanezt csinálták anno; nomeg ez a feladatuk. Egyenlőre nem vetkőztettek le benneteket egy ágyékkötőre amiről a sezrok a nevüket kapták, de se felszerelés, se víz nincs nálad, jóllehet a menetet ellátmányos kocsi követi, de nem álltok meg, kiszáradó torokkal meneteltek az ütészuhatagban. (PM-ben küld el nekem 12 Állóképességpróba dobást.)
*Szótlanul gyalogolok a többiek között, próbálok takarékoskodni az erőmmel, hiszen még biztos hosszú lesz a „séta”.*
< Nem nagyon értem ezeket a korbácsosokat. Azzal nem érnek el semmit, ha halálra vernek minket. Nem minden katona van acélból, így nem biztos, hogy ez a legjobb szelektálási módszer...No de ki vagyok én, hogy megkérdőjelezzem a több évszázados hagyományokat?! >
Meneteltek. Már délre hág az idő, és még mindig mentek. Eléritek a dahuti parlagok peremét. Mint helyi lakos tudod, hogy innen fog kezdődni az igazi „móka”. Számos pletykát, mendemondát halottál már arról, hogy az aschaoni Kapu –ősi crantai mágia maradványa- eltorzítja maga körül a teret. Gyerekkorodban –szülői tiltás ellenére- be-be merészkedtél a Porsíkságok széléig, mikor a menetelő légiósokat nézted. Számoda gyerekfejjel akkor is egy beláthatatlan porsivatag volt, de a városban a kereskedők esküsznek rá: régen nem csak egy menyényi terület már ez. Hamarosan porfelhőben meneteltek. A pórusaidon kiütő verejték a bőrödön és arcodon ragacsos agyaggá sűrítette a felvert port. A párod Gilberto tesz rá egy két reménytelen kísérletet, hogy letörölje, de csak szétmázgálta az arcán a sarat. A lábad egy idő után már annyira fájt, hogy úgy érzed, mostmár csak egy lépést tudsz megtenni. Aztán még egyet. Végül eljött az idő, mikor minden egyes izmod megérzed ahogy sikítva panaszolja a fájdalmát. Ez az első próba: a quarrok most szemelik ki az első gyengélkedőket, akiket aztán összezúznak. Hárman-négyen már meg-megyrogynak és botladoznak a 101-ből. Ez annyiból jobb neked, hogy a quarrok leszállnak rólad, és kifejezetten a gyengék ostorozásával vannak elfoglalva. Van aki feláll az ütlegek alatt és tovább megy. Azt nem bántják tovább. Egyenlőre még nem hullot ki senki, de a quarrok már látják kik fognak. Zsibbadtra verték a hátadat és sajog midened. Egy idő után behunyod a szemed, a mögötted és előtted haladó nyomorult léptei alapján tartod az ütemet, és várod hogy végre egyszer megérkezzetek. Egyszer oldalra sandítasz: Gilberto elleste a techinikádat és ugyanezt csinálja.
*Tartom az ütemet, hallgatom a bocskorosok szidalmait.*
< Túl lehet élni, hiszen rengetegen túlélték már ezt a menetelést. Sőt ennél még rosszabb is lesz, már ha hinni lehet a mendemondáknak. Túlélték ezek a korbácsos quarrok is, nekem is sikerülni fog. Kitartás... >
_________________________________________________________________________________ JK: Zyndran (yankari harcos, "sezro") Esemény: Százmérföldes Menet Helyszín: Úton, Yankarból Aschaon felé Időpont: napközben A helyszínen eltöltött játékidő: 1.-3. nap _________________________________________________________________________________
Sem enni sem inni nem kaptok az első nap végén. Alkonyatkor mintha egy függöny hullana le, a porsíkság horizontja felett lebegő nap minden átmenet nélkül eltűnt a láthatár mögött. Az éjszaka azonban nem jelentett megállást. Az ég csillagdíszben ragyog, de a holdak még nem jöttek fel, ezért vaksötétben mentek tovább. A talaj fölött mintha állandóan finom csillámló felhöcskék lebegnének; ez csak a vörös hold felkeltekor tűnt így- lisztszerű por szállingózik a talaj felett. Mostmár többen is meg megrogynak és elvétik az ütemet. A quarrok készségesen emlékeztetik őket. Még senki nem esett ki eddig... A szomjúság mostmár kínzó. Egyre többet jár a fejed a víz körül...nem fognak inni adni míg el nem éritek Aschaont? Éhes is vagy de ezt mind jobban elnyomja a szomjúság érzete.
**** A második nap delén hárman összesesnek és nem állnak fel a quarrok ütlegei ellenére se. Otthagíyják őket meghalni. Kiderül, amit te ellátmányos kocsinak hittél nem ellátmányt tartalmaz ugyan, de nem élelmiszert: fegyvereket és tábori eszközöket szállít Aschaonba. Mit isznak ezek a quarrok? Látod: az övükön mindössze két kulacs van, és abból isznak egy-egy kortyot nagyritkán, de egy normális embernek semmiképpen nem lenne elég az a víz ami náluk van, úgy látszik megtanultak elélni a kevésen.
**** Nem álltok meg éjjel és nem álltok meg a harmadik nap hajnalán sem. Melletted Gilberto botladozni kezd. Hajcsár azonnal megjelenik, és ütésre emeli a korbácsát. Látod Gilberton: ha most lesújtanak rá, a haonwelli fiú nem kel fel soha többé. Te jobban bírod, de megőrülsz egy korty vízért.
*Próbálok kitartani, és minden erőmet összeszedve haladok többiek között. Csodálom ezeket a bakancsosokat; ők már végigcsinálták ugyanezt a túrát. Három sorstársam halála után ha lehet még jobban spórolok az energiámmal. Sajnálom őket, de bizonyosan lesznek még olyanok, akik elhullanak.
A haonwelli Gilberto botladozásakor nem hagyom hogy elessen, hanem elkapom a karját, és talpon tartom. A korbácsos megjelenésére sem engedem elesni. Nem szólalok meg, hiszen nem kaptam rá engedélyt senkitől. Igaz, hogy arra sem kaptam engedélyt, hogy segítsek a társamon, de azt se mondták, hogy ne tegyem.*
< Talán nem kapok nagy büntetést, hiszen egy olyan társamnak segítettem, aki lehet, hogy legközelebb – akár egy harci szituációban – épp az én életemet mentheti meg. Asszem így alakul ki minden katonai egységben az összetartás, ami erősíti a csapatszellemet. Ha ez bűn, akkor vállalom a következményeket... >
_________________________________________________________________________________ JK: Zyndran (yankari harcos, "sezro") Esemény: Százmérföldes Menet Helyszín: Úton, Yankarból Aschaon felé Időpont: napközben A helyszínen eltöltött játékidő: 3. nap _________________________________________________________________________________
Hajcsár felordít mögötted, mikor elkapod Gilbertot hogy ne essen össze:
-HÓFEHÉRKE!!! -süvölti a dwoon és kíméletlenül ostorozni kezd mindkettőtöket.
-Szóval maga itt az irgalmas vándor ha? -korbácscsapás.
-A Légióban nincs helye gyengéknek maga barom! -üvölti és még két ostorcsapás oszt ki neked és Gilbertonak. Egy pillanatra a lélegzeted is eláll, Gilberto már csak te tartod, azért tart lépést.
-Megéri; ha? - üvölti mögötted Hajcsár. Egy, kettő, három,...záporoznak rád az ütések. Még vagy két ütés és együtt estek össze a porban Gilbertoval, aki gyakorlatilag félig öntudatlan, félig rád támaszkodik, de félig azért bír menni.
-Meddig akarod még életben tartani őt sezro? - üvölti Hajcsár és rád ver még egyet. -Már halott, csak a teste még nem tud róla! A Légiónak nem kell selejt!
De nem adott parancsot, hogy ne tedd amit teszel. A lábad megbicsaklik. Súlyos teherré válik most a félelf könyű teste.
Hajcsár felemeli a korbácsot, hogy ismét lesújtson.
*Amíg tudom tartom a haonwellit, de amikor érzem, hogy én se fogom bírni az ütlegelést, akkor megvonom a vállam és elengedem a fickót. Nem szólok semmit, csak szánalommal nézek a – gyakorlatilag már – halott félelfre, és menetelek tovább.*
< Micsoda értelmetlen halál! Ha tudsz menetelni akkor alkalmas vagy ebbe az elit alakulatba, ha meg nem – akármilyen jó harcos, vagy lángész is lehetsz – akkor halott ember vagy...Nem tudom, mi lehet egyszerűbb: növelni egy kiképzett, jó harcos terhelhetőségét és állóképességét, vagy kiképezni egy kétbalkezes menetelőgépet! Így nem csoda, hogy csupán öt marad a százból...Öt menetelőgép, aki harcolni is jól tud... >
_________________________________________________________________________________ JK: Zyndran (yankari harcos, "sezro") Esemény: Százmérföldes Menet Helyszín: Úton, Yankarból Aschaon felé Időpont: napközben A helyszínen eltöltött játékidő: 3.-5. nap _________________________________________________________________________________
Mikor a korbács fenyegetően a magasba kígyózott, hirtelen a Gilberto mögött lépkedő dzsad, akivel reggel a kaszárnyaudvaron találkozott és aki Bahadur néven bemutatkozott, Hajcsár elé lép és így a korbács az ő vállába mar és nem Gilbertoéba.
-Sezroo! -üvölti az altiszt, aztán leengedi a korbácsot és végigméri a dzsadot.
Gilberto is felemeli a fejét, kicsit összekaprja magát, tisztában van vele, hogy már az életéért menetel. A quarro alig észrevehetően megcsóválja a fejét; de nem ütött többet. Azon a napon a 101 kaptatt egy pár korty vizet hogy kihúzzátok Aschaonig.
A fájdalom és a szomjúság annyira kilúgozta az agyad hogy tulajdonképpen elfelejtetted mennyi ideig is mentetek, mire elértétek a Porsíkságok szívében a földből kinőtt városkát, Aschaont és az ott lévő légiós erődöt, amely egyrészt a Yankaraon kiképzőközpontja, másrészt a Kapu őrségét is ellátja. Gilberto életben maradt, de a könnyúcsontú félelf egy tántorgó, dadogó eszelős már, mire eléritek az erődöt. Ott hagyják hogy összerogyjatok az udvaron, vizet, sajtot, rozscipót és kolbászt osztanak. Gilberto kicsit jobban lett, miután Bahadur beleerőltettett pár korty vizet és sajtot. Aztán a fiú öntudatlan álomba zuhant. Eszel és iszol is, de öt napja nem aludtál semmit. Nem kell vetett ágy, nem kell semmi sem, elnyúlsz a földön a többi mozdulatlan test mellett és elalszol. Miután beértetek Aschaonba, a quarrok már senkit sem ütöttek. Az idefele tartó úton 8-an haltak meg, vagy maradtak a sivatagban.
< No, lesz itt összetartás és csapategység! Mondjuk egy dzsadtól nem vártam volna... >
*Az erődbe érve örülök hogy élek. A kapott ételt próbálom minél jobban megrágni; amennyire tudom a több napi éhezés után így kell, mert különben rosszul lesz az ember és kihányja az egészet. Megeszek mindent amit adtak. Valahogy érzem, hogy szükség lesz az energiára az elkövetkezendő napokban. Utána – a többiekhez hasonlóan – én is elalszom, és amennyire tudom kipihenem magam.*
_________________________________________________________________________________ JK: Wolftern (ereni lovag) és Maruo Delgado (Alcara Mocskos Lovagja) Esemény: Találkozás Alcara Mocskos lovagjaival Helyszín: Alcara környéke. Időpont: napközben A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap ________________________________________________________________________________
-Jól van fiúk, mozgás! -adja ki a parancsot Joris.
Galoppozásba ugratjátok a lovat és elindultok. Sik tengerparti területen vagytok, jobbkéz felé a Quiron tenger kékje sötétlik, balra, délre a szárazföld. Vezetőitek egy útkereszteződésben dél felé fordulnak, a szárazföld belseje felé.
-Van itt a határban egy elhagyott tanya. -magyarázza Arjan. -Úgy egy féléve még gabonát termesztett itt egy gazda, de a keanori vadvidék felöl lerohanták a fosztogatók. Azóta elhagyott. Úgy tudjuk ott rejtőznek a pénszállító tolvajai. Hogy pontosan melyik épületben azt nem tudjuk, de valószynű a csűr vagy az istálló, ahol el lehet rejteni egy kocsit.
Egy jó órát aktívan vágtáztok, mikor egy dülledező majorsági birtokot pillantotok meg a távolban. nagy L-alakú parasztház, gazdasági épületek és parlafon heverő földek.
Joris és Arjan lelassít.
(Off: Mindkét JK dobjon egyet K100-zal és válasszon egy színt az alábbiak közül: fekete, fehér, kék, zöld, piros)
*Mikor kiadják a parancsot lovamat indulásra késztetem. Szorosan haladok Arjan és Joris mögött, tartom a tenpót. Mikor a távolban meglátom a majorsági házat én is lelasítom a lovamat.*
"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"