• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Minden ami Alcara városában történik

A kalózok, orgyilkosok, és gyönyörű nők városa. Kalózfészekből lett gorviki kolónia.

Moderátorok: Zsoldoskapitány, Admin

Hozzászólás küldése
165 hozzászólás • Oldal: 10 / 11 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Re: Minden ami Alcara városában történik

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.09.19. 19:59

(Zanazan)

Csendesen haladok Sophie oldalán, méregetem a hímbanyát. nem túl bizalomgerjesztő, de ez egész Alcarára elmondható. Vállat vonok a holmija őrzésére. Tőlem aztán!
-Azért majd figyelj rá! Amit talált Drin, le ne nyúlja, vagy más egyebet!-súgom oda Sophienak.
//Dobás: 1k100 = 74 [74] A szín: zöld//
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.09.19. 21:56

Wolftern

(OFF: Ha jól számoltam: össz: 4 az átlag (ha csak a 10 feletti értékekkel számolunk.)
másképp: 14

Szépség 13
Intelligencia 17
Akaraterő 15
Asztrál 12

Melyikre gondoltál? :?

Az így kapott szám: A 4-es átlagnál: 1k10 = 3 [3]
a 14-es átlagnál: 1k10 = 5 [5]) 8)
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.20. 12:05

_________________________________________________________________________________
JK: Maruk (boszorkánymester) és Zanazan (alidari harcos)
Esemény: Meggyógyítani Drint
Helyszín: Alcara utcái, Piac
Időpont: napközben
A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap
________________________________________________________________________________

(Off: Az eseménydobások közül az Alauroné érvényesült.)

Sophie összehúzza a szemöldökét.

-Felejtsd el hogy őrzöm a cuccod, nem vagyok senkinek sem a csicskása. Üzletet ajánlottam, nem szívességet teszek! Azt ugyan lesheted hogy a zugárudat fogom tojózni!

(Zanazan)
-Tényleg meg se néztük Drin mit talált...

Maruk próbál a lehető legrövidebb úton vezetni, bár ez Alcarában korántsem jelenti azt, hogy az a legbiztonságosabb is. Valami lerobolt, romba dölt kőtorony mellett haladtok el, ami egy elvadult telken árválkodik. A romok között zaj kél ahogy közeledtek, fény és emberi alakok mozognak ott.

(Maruk)
A hely Nikodémus, a Doranból kicsapott magiszter vára...volt. Legutóbb mikor erre jártál még álltak a falak.

Velőt rázó nem emberi odtíás kél a falak közül, az emberalakok felétek mozognak. Mintha fényvértben lennének.
Eloszlik a füst aztán megpillantjátok, kik támadtak rátok:
http://www.kepfeltoltes.hu/080920/N_vte ... es.hu_.gif

(Off: Akinek van legendaismerete legalább 2. fokon az dobjon egy Intelligencia próbát. Minden további legendaismert szintért 2. fok fölött +1 módosítóval dobsz.)
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 341
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.20. 12:11

_________________________________________________________________________________
JK: Wolftern (ereni lovag)
Esemény: Találkozás Alcara Mocskos lovagjaival
Helyszín: Alcara utcái
________________________________________________________________________________

(Off: 14 és az első dobásod érvényesült.)

Adora bólint és komoly arccal mondja.

-Ne bízz senkiben Wolftern én is ezt teszem. Én senkiben sem bízom. Gonzanga báró emberi érdeklődtek utánad. Nem tudom mivel tettél neki kereszbe, de én elrejtőznék, vagy elmennék innen. Gonzangának a bőre alatt is pénz van, ékszerekkel és műkincsekkel, meg mindenféle mágikus holmival kereskedik, amiket Toronnak ad el. Sereg verőembere és gyilkosa van, ha téged akar a föld alá tenni, oda is fog juttatni, ha itt maradsz.

-Nos remélem Ranagol méltónak talál az életbenmaradásra. Most mennem kell.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.09.20. 12:46

Wolftern

<Mágikus holmival? Épp ez kell nekem.>

-Mágikus holmit mondtál? Akkor szerintem meg van az oka, hogy miért akar engem. Ez viszont nem jó hír. Várj még. Merre találok valakit akitől tudok lovat venni?

Ha elmegy mielőtt megkérdezhetném, fogom magam és elmegyek a fogadóból. Az utcán egy szimpatikusabb férfit/nőt megkérdek a lóról.

-Jó napot! Esetleg meg tudná mondani, hogy merre vehetek errefelé lovat? Köszönöm.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.21. 11:40

JK: Wolftern (ereni lovag) és Maruo Delgado (Alcara Mocskos Lovagja)
Esemény: Találkozás Alcara Mocskos lovagjaival
Helyszín: Alcara utcái

(Wolftern)

(Off:Ja, igen, bocs Adora természetesen útbaigazít.)

Adora útbaigazítása alapján elmész a helyi piactérre és beszerzed a küldetéshez szükségesnek ítélt dolgokat.
Az árak olcsóbbak mint Erenben, de az árú minősége is silányabb; de természetesen használható termékek vannak.
(Az alaokönyvben szereplő árak mellett vásárolhatsz.)
A vásározás alatt nem történik veled rendkívűli esemény nem lopnak és támadnak meg, a pyar nyeltudással nagyjából mindenütt elboldogulsz olyan szinten, hogy kereskedni tudj.

Miután mindent megvettél amire szükséged volt a keleti kapu felé indulsz. Lovaddal végigléptetsz az utcán, és meglátod a keleti városkapu sziluettját.
Hárpom szürkevértes alcarai lovag várakozik rád a kapunál. Arjant és Jorist ismered, a harmadikat nem, ő fiatal lovag, veled egykorú lehet.

(Off: Kérlek írd le a külsődet Ichigo-nak vagy linkelj képet hogy tudja hogy nézel ki.)

(Maruo Delgado)

Az új fiú nem késett. Vértet és pajzsot visel, színei valmilyen északi nemesházhoz sorolják.
(Ha van Heraldikád <hanyas fokú?> akkor dobj Intelligencia próbát, hogy felismered-e.)

(Off:Kérlek írd le a külsődet Wolfternek vagy linkelj képet, hogy tudja, hogy nézel ki.)
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.09.21. 12:56

Wolftern

Végig hallgatom Adórát, és elindulok a helyi piacra

<Lássuk hol találok egy lovat?>

A piacon nézelődök, mielőtt vennék egy lovat, minden lócsiszárt, eladót megnézek. Főként azokat amelyek a legszebb lovakat árulják. Ha megtalálom a nekem megfelelőt, a legjobban tetsző lovat, amely egy igazi harci lóhoz hasonlít, odamegyek, alkudozom, és ha jó árat ajánl meg veszem a lovat, és hozzá a nyereg, kantár + mélykék színű pokróc. Utána gyógyital szerűségért nézek, de mivel kifogytam a vagyonomból, ezért a gyógyital kereséssel felhagyok és elindulok a megbeszélt találkozó helyre.

A kereskedőnek 3 aranyat és 3 ezüstöt +22 rezet odaadok. Majd a maradék 66rezet beváltom ezüstre ami 6 ezüst és 6 réz lesz. Ebből a kereskedőnek odaadok még 2 ezüstöt.

<Húh. Joris és Arjan nem mondták, hogy lesz még valaki velünk.>

-Uraim! Üdvözletem. Esetleg megtudhatnám kit tisztelhetek önben?

Mikor megérkezem fejemmel bólintok, a köszönés mellé. Majd az új tag felé fordulok, és nyújtom a kezem

(OFF: vettem:
-könnyű harci ló 3a
-gyeplő, kantár, zabla 15r
-lópokróc 4r
-nyereg harci 5e
-kötőfék 3r

össz: 3a 22r 5e

volt: 3 arany 88 réz 3 ezüst a vagyonom
így maradt: 0 arany 6 réz és 4ezüst

Stat résznél felírtam, az értékeit, és átírtam a vagyonomat is. Remélem megfelel.)

Kinézet: 181 cm magas, Fekete rövid haj. Kék szem. Szélles vállú arányos testalkatú. Ezüst színű mellvért, és csataszoknya. Hátán egy közepespajzs ami mögött a vörös palást van. Barna szövetnadrág ami térdtől látszódik. Fekete csizma, a nadrág nincs begyűrve a csizmába. Bal oldalán lovagikard.
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.09.21. 20:39

(Maruk)

A lány csipkelődésére fáradtan rápislant, majd rámordul:
-Zanazannának mondtam!

----
Fények mozgolódnak, pedig nincs este. A romokat kutató ember talán használhat fáklyát, de kár a gőzért rég elloptak mindent, olyan sok idő eltelt már. Aztán előbukkannak, és már egyáltalán nem biztos hogy emberek...de fogalma sincs mi okozza a fényt, és hogy mik azok.
<Agyatlan varázsló, mit hagytál itt? Gratulálok, különösen rondák!>
Fegyverét, egy szablyát az oldaláról, előhúzza, és a kocsija mögé húzódik vissza, hátha nem tud felugrani rá egy sem. Kivárást alkalmaz.
<Azért nem kellene a falhoz szorulnom...lássuk hogy harcolnak, és húsból vannak-e?>
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.09.21. 20:43

con Maruo Delgado

*Megérkeztem a megbeszélt helyre, még korábban is jöttem egy kicsivel. Lassan megérkezett Joris és Arjan is. Már csak a kékvérűre várunk, de ő sem késlekedett sokat. Rögtön végigmérem, nem leplezem hogy a kinézetét pásztázom és ha megfigyeli szememből megvetés sugárzik .
*

<Na, ő lenne az akit bizonyítani akar?Úgy díszeleg mint egy páva. Majd meglátjuk mit bír és mit tud.>

*Az idegen köszöntésére nem reagálok semmit, majkd mikor kérdezi a nevemet válaszolok rá, de a kéznyújtást nem fogadom el.*

-con Maruo Delgado a nevem. De ne pazaroljuk az időnket. Arjan ,szerintem induljunk.

//OFF: Wolftren, ne vedd szeélyes sértésnek a lekezelő hangnemet, csak a karakterem megveti a nemes lovagokat.
Heraldikám nincs

Kinézet
185 cm magas, vaskos testfelépítésű gorviki férfi. Küllemében hordozza eme nép kinézetét: kreolos bőr, fekete haj és szem. Általában félvértben szokott járni, de amikor nem hoja, gorviki szokásoknak megfelelő ruházatot visel. Szűk fekete nadrágot, bőr csizmát, fehér inget és bordószínű bőr mellényt hord. Bordó címerkendőlyét bal karjára kötve hordja(a címer egy ramierát és el olajágat ábrázol amint keresztezik egymást). Fegyvereit nyiltan, büszkén viseli fegyverövén.(Egy egykezes csatabárd,ramiera és 4 hajítóbárd)
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.09.23. 20:51

(Zanazan)

//legendaism. csak 1. fokon van, így gőzöm sincs, mik ezek :P//

Már be se szólok az orkarcúnak, nem ez a nevem, mert az a három tag, aki a romok közül felénk indul, fejbe kólint. Szemem kikerekedik, ránézek Sophiera:

-Mi a rosseb ez? És mért felénk jönnek? Bevállaljuk, vagy tűzzünk innen?
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.26. 20:31

(Off: Innentől kezdve már az ÚTK szabályai szerint játszunk)

(Mindenki)

-Még jó hogy bevállaljuk Zanazan! Talán futva akarsz visszamenni a fogadóba? Ez a lárvaarcú ork különben sem tud a kis talyigájával kereket oldani előlük! -mondja Sophie, és kivonja a rapírját és egy hárítőtőrt is ránt mellé.

-Én védem a vajákost, te pedig üssed őket! Drinnek nem lesz esélye ha kinyirják.

-A fegyvert! -sürget a lány- had adom Arel áldását rá!

(Maruk)

A közeledő lények egész alakja kékesfehéren izzik. (Ezt csak te látod a manalátás miatt.) Nemcsak a felszerelésük, maguk a lények is manát sugároznak. Valószínűleg nem is erre a világra valók, hanem megidézték őket valahonnét.

A lények kb. 10 méterre vannak. Az egyszerűség kedvéért nevezzük őket "Tűzharcosoknak" 3-an vannak.
-egy vaskorbácsos
-egy pajzsos-csatabárdos
-egy tüskés-boxeres

Úgy egy körötök van még cselekedni, mielőtt lerohannak benneteket. Mit csináltok?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsoldoskapitány 2008.09.27. 7:00-kor.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.09.26. 21:01

(Zanazan)

Méregetem ezt a három izét, nem vagyok biztos benne, hogy halandók. Ám ha van vérük, és a fegyverem fémén meg tudom látni, akkor igen... :P
Elállom a hímbanya útját:

-Te maradsz hátul. Megvédelek. Maradj fedezékben, ne nehezítsd a munkám, röviden, amit mondok, azt úgy csinálod, vagy kifingasz. Ha engedelmeskedsz, túlélheted.
Ez legalább hazai terep. Védeni valakit. Hajj, de régen nem csináltam már, és mennyi nosztalgiát ad! S nem csak nosztalgiát, de fel is pezsdít :)
Nyújtom fegyverem Sophienak, az áldás elkél eme áldatlan teremtmények ellen.
"Rühellem a nem embereket, mert mindig tudnak valami olyan trükköt, amire én emberként nem számítok. Íme rá a három példa ezekben a villódzó fenékben..."
tervem az, védem Maruk grabancát, főleg, ha túljut Sophien pár. Nem hagyom, hogy a csaj egyedül hadakozzon három banyekkel.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.09.27. 23:09

(Maruk)

<Nézdmár, még testőröm is van! Ezek oszt nem semmi nők.>
Maruk engedelmeskedve veszteg marad, és közben azon morfondírozik vajon a lények élőholtak-e, vagy sem.
<Szóval a Sólyomnő áldását? Tán pap vagy?...Akkor miért nem kúrálod te ki a barátod? Na ja, biztos ami biztos, mégiscsak jobban értek hozzá.>
Széles vigyorral az arcán figyeli az eseményeket, ha túl közel merészkedne hozzá valamelyik lény, talán tesz valamit, de addig nem, főleg ha a lányok jól ellátják a lények baját.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.28. 8:33

1 kör:

Sophie nem rohan előre a tűzharcosokat aprítani. Ingerülten legyint egyet Maruk megjegyzésére, miután megáldotta Zanazan fegyverét.

A két harcos elégséges hozzá, hogy ne tudják közvetlenül Marukot támadni. Miután Zanazan és Sophie Marukot védik, elesnek mindenféle kezdeményezési jogtól, -hiszen ki kell várniuk azt az időt, miután az ellenfeleik már nem tudnak támadni a körben.

A kordé fedezéke biztosítja, hogy ne tudjanak a lényekhátulról támadni, de -mivel fedezéknek van használva- ki van téve a férecsúszott, kivédett vagy kitért csapások hatásainak, a kocsi körönként STP veszteséget fog szenvedni.

A tűzharcosok a fegyvereiket emelve rohamoznak, a hangjuk olyan mint a fát emésztő tűz ropogása.
Muitán ők a rohamozó felek, akik a védők által ellenőrzött területre érnek, a védőknek joguk van ellenük -minden előtt- egy megszakító támadást végrehajtani, ami ha sikerrel jár, a roham megtörik, és az ellenfelek -az első támadásukon kívűl- már elesnek a körben a további bónuszoktól, amit a roham ad. (De az első támadásukban mindenképp élvezik a roham előnyeit, a kérdés az, hogy -miután a körben többször támadnak- a éendületük kitart-e a további támadásokig.)

Zanazantól kérek egy megszakító támadódobást+Sebzést is! (Csak egyetlen támadódobást, nem annyit ahányat a körben támadni vagy képes!)

Sophie egy szót kiállt, mire felmorajlik az ég, és fülsüketítő dörrenéssel egy villámnyaláb csap bele a korbácsos tűzharcos fejébe.
1k10 = 2 [2] Fp-t Sebezve ezzel.

Maruk te mit teszel?

Fontos!

Él a kötelező ÉP vesztés szabály! Ez azt jelenti, hogy nem csak kizárólag túlütéssel lehet Ép-t sebezni hanem akkor is ha a dobott Fp-sebzés elég nagy. Ez minimum 5 Fp, maximum akkora, amekkora az áldozat Egészségének 10 feletti része, de minimum 5.
Azaz ha ennyit vagy több Fp-t szenvedett el az áldozat egyetlen sebzésdobástól, akkor 1 Ép.t is elveszít. (Ilyenkor nincs az Ép-el járó Fp veszteség.)
Ez bármilyen sebzésre érvényes legyen az mágia, fegyver, vagy bármilyen fizikai hatás. A különböző hatások értéke nem adódik össze, azaz ha valakit háromszor vágnak meg egy tőrrel és rendre 4 Fp-t sérül, akkor a támadásoktól egyetlen Ép-t se veszít.
Terrmészetesen csak a tisztán levont Fp-k számítanak, tehát az SFÉ érvényesül.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.09.29. 13:27

(Zanazan)

Utálom, ha olyanok támadnak rám, akikkel amúgy semmi bajom. Jelen esetben is, nem én bőszíthettem fel ezeket a tüzes izéket, de rajtam csattan a dolog. Sóhajtok, ez a testőr örök átka. Sose vele van a támadónak baja, hanem azzal, akit véd... :P
Megmarkolom fegyverem, próbálom a rohamozók lendületét kicsit csökkenteni, ne úgy robbanjanak közénk, mint a mennykő.

Támadó:
1k100 = 55 [55]
Sebző:
2k6 = 6+6 [12]
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező