• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

III. Csapat

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
142 hozzászólás • Oldal: 5 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10

Re: III. Csapat

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.25. 17:47

Üdv

Tömören átszaladtam azon, amin a napokban le maradtam. A jelek szerint van egy ötödik játékosunk.
Szeretettel fogadunk. Legalább is én biztosan.
A karakterválasztásodban nem tudok segíteni. Azt viszont össze tudom foglalni mi, van.
Van egy BM egy Domvik pap egy általános varázsló valamint egy harcos.
Az biztos, hogy a csapatból hiányzik a besurranásokat vállaló személy. Mint a tolvaj és a fejvadász.
A teljesség kedvéért hozzá teszem így sincs akadály kicsiny csapatunk előtt. Igen kevés dolog tud megállítani minket.
Válaszd azt a karaktert, amelyik a leg szimpatikusabb.

A másik, ami feltűnt, hogy a KM valamiért kezd egy kicsit tűkön ölni.
Remélem, megnyugtatja a hír, hogy elküldtem a karakterem. 90%-ig biztos. A felszerelés terén még biztosan kiegészítésre fog szorulni. A holnapi nap folyamán azt is el fogom küldeni.
Ami még nem szerepel a lapon az a BM tetoválásaim és az esetleges mágikus felszerelésem.
Bármilyen homályos folt van, a karakteremen szólj, és részletesen leírom.
Erről jut eszembe. Tudom, hogy tömörre síkeredet az elő történetem.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ligadio » 2008.09.25. 18:30

Nos akkor tolvaj... úgyhiszem ez jó lesssssz:D

holnapra megvan a karakterlap + az előtöri.
a csapatelőtörivel minyúság van?

maradok szemtelenül:
Ligadio Redorez
Ligadio

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2008.09.25. 23:01

Szia!

A közös előtört el tudod olvasni a harmadik oldal leg alján.
Pelso írta. Ha meg kéred szerintem simán bele ír,de te is ki találhatod, ha gondolod.

Mindenkitől bocs. Kicsit morcos vagyok mostanában, ......

Holnap este le adom a kész karim!!!!!
Ha nem tetszik, akkor majd beszélünk.

Üdv

Gorodak.
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.26. 5:44

Üdv

Ligadio
A választásod örömmel fogadjuk. Ötödik tagunk, aki elérhetetlenség miatt ki lett zárva és ezért csatlakozhattál hozzánk, is szintén tolvaj lett volna.
Teljesség kedvéért leszögezem nem erőszak. Ezt csak azért mondom, mert nem soroltad fel azon karakterek között, amikkel lenni szerettél volna. Így csak az esetben legyél tolvajjal, ha tényleg szeretnél vele lenni. Ha mással szeretnél, inkább lenni nyugodtan legyél vele. Így is be fogunk jutni ahova szeretnénk.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.26. 6:45

Üdv

Majdnem el is felejtettem. Elő történet. Nos, nem szívesen írnám át. Viszont szívesen hozzá fűzök bármit. Nem kötelező mindenkinek háborús övezetben találkozni. Ha még is tolvaj leszel, akkor szerintem az egyikünket akartad ki rabolni vagy ki is raboltad csak elkaptunk. És most magunk mellet tartunk. „büntetésből.” Na persze ha mással leszel, akkor más a felállás. És egészen mást kell írnom. Amint végleges, hogy mivel leszel meg írom ezt a kis apróságot.
Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.09.26. 17:59

Üdvözletem!

Nos, átfutottam a karakterlapokat. De még így is láttam, hogy foglalkozva lett velük. A mai napon nem nyugszom míg mindenkinek el nem bírálom a karakterlapját.

Külön örömmel tölt el, hogy egy nappal a határidő előtt adtátok le a karakterlapokat. Remélem nem haragszotok azért mert egy kissé khm... nyersen fogalmaztam illetve a fejetekre koppintottam. Nem szeretem ha nem jövök ki valakivel illetve ha esetlegesen morcosság lép fel épp ezért szent a béke. Illetve szent a béke? :)

A varázslónak az az egy varázstárgy megengedett amit felírtál a karakterlapra.

A tolvaj szerintem is jó ötlet támogatom az új tagunk karijával kapcsolatban.

Majd még jelentkezem a mai nap addig is minden jót!!!!

Minden Tisztelettel: VYan Lefydd Gianag hercege
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.26. 19:12

Üdv

Harag az sosem volt. Legalább is, én nem tudok róla.
A karimat leadtam volna hamarabb csak vagy időm, vagy eszközöm nem volt hozzá.
A hiányzó részeket, mint a fegyverem értékei. Valamint az egyéb hasznos kiegészítőim, amik hiányozna mihamarább pótlásra fog kerülni. Ilyenek a fegyvereim értéke valamint a gyógyfüvek és egyéb kiegészítők.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.09.26. 19:36

Üdv!

Rendben van Pelso. De én nem írtam haragot!!! :)

Na, azt hiszem h ma még sem tudom elbírálni, mivel van javítani való bőven így éjszakába nyúlóan fogok bírálni lehetséges, hogy lesznek karilapok melyek csak holnapra lesznek kijavítva.

Maradok: Vyan Lefydd Gianag hercege
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.09.26. 21:43

Üdv!

Itt a harcos kéretik jobban odafigyelni!!!

Harcos

Nevet hiányolom
Jellemet szintén

A karakterlapot kéretik mindenhol kitölteni, ettől lesz élő a kari, és nem csak érték.
A Bill nevű barát nem tudom mennyire illik Ynevre-de ez már mellékes kérdés, nem kötekszem...

A mágiaellenállás hiányzik. Mindenkinek van egy alap mágiaellenállása ez az asztrál és az akaraterő.

Vallást kéretik választani Ylinorban Mogorva Chei miatt Arel hite dívik (nagyon).

Pólót én ebben a korban nem írnék, maradnék a tunika megfogalmazásnál.

Majd hogy nem 400 KAP-ot osztottál el és a képzettségeket kérném nagyjából szintenként elosztva felírni,
ezzel is az előtörténetet alátámasztani.

ÉP-Fp számítást kérem levezetni.

Felszereléslistát kérném bővíteni, és árakat részletesen jegyezni ETK-ban elvileg mindent megtalálsz.
Fehgyverhasználathoz kérném a fegyvertípust felírni.

Ylinori révén kérném, hogy a lovak különös tisztelete,
és szeretete miatt a lovagláshoz vedd fel az állatismeret (ló) képzetséget
a lovaglással minimum azonos szintre(kp-ból vagy még KAP-ból)
ez ki fog fizetődni azzal, hogy olyan lovad van, aminek 2 jó tulajdonsága van, és nincs rossz.

Ruházatot kérném leírni,mennyiségre, minőségre, típusra.

Képzettségeknek, azért, ahol logikus kérném a képzettség előfeltételeit is. pl.:térképészet2-höz a rajzolás, és mértan

Kp-alapnak az egy irreálisan kevés a 10-es Kp/szinthez mérten.

Akrobatika fel van írva a harchoz, de már képzettségként nem vetted fel.

Az ökölharc képzettséget kétszer vetted fel.

HM/szintre kérnék indoklást ugyanis az alapokhoz mérten igen-igen soknak tűnik.

Azért nem tudok többet írni mert majdnem 30 kappal van több költve mint a megengedett.

Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.09.26. 22:27

Üdv!

(varázsló)

I. gyermekkor

1. melyik szülőd is elf pontosan?
5. démon? helyi pap? ez eléggé furcsa és hihetetlen. ha nagyon akarod, hogy a karinak fehér szeme legyen tőlem lehet de más magyarázatot kérnék rá.
8.részletesebb indoklás
10. amelyek szorosan nem következnének a kasztból!!! az alkímia erősen varázsló képzettség.

II. ifjúkor

1. egész jól alakult? mit értesz ez alatt? Sok szerelmem volt és sok sikerült is? szintén nem értem részletezés "világosítás".
2. tetszetős válasz szeretném ha kifejtenéd! :) miben voltál te más, érdeklődőbb?
3. részletezés
4. még ha titkos is volt a mestervizsga azért pm-ben megküldheted. :)

III. személyiség

1. Ezt írhatod a hobbyhoz is mondjuk az alkímia helyére oda jobban beleillik.
2. gyengéje a karinak (ez nem azért van, hogy lehessen mivel szívatni a karaktert, hanem azért hogy színesebb legyen)
4. lásd kettes kérdés
8. lásd kettes kérdés

Jellem hiányzik!!!

TULAJDONSÁGOK

tulajdonságnál 123 kapot költöttél el, ezenfelül pedig, az ügyességre 10 kapot írtál pedig, 15. re van felvéve 5 kapot kell még rá fordítanod. Értem én hogy ezt azért írtad mivel a fegyvered 4. fokra van felvéve de az csak 1 bónuszt ad. A szépségnél én személy szerint keveslem a 10-et így ilyen formán a játék nehéz lesz vele.

ÉP/FP

kérem az értékeket feltüntetni KAP pontokban is. Az Fp akt. az nagyon alacsony egy 5. szintű karakternek.

harcértékek: összesen 178 kapot költöttél el

té: 1 ez nevetséges egy hangyának van 1-es támadó értéke
vé: szintén alacsony egy erősebb paraszt legény akkor üti túl a karaktertamikor akarja puszta kézzel! Egyébként nem 31 hanem 36 a vé-je
Kérném itt is kiszámolni az értékeket a fegyverrel együtt.

Pszi pont:

itt a kiszámítás már nem ETK szerint megy így: szintenként a varázsló 5 pszi pontot kap, ezenfelül szintenként egyet ehhez jön még az inteligencia tíz feletti része és a pszi pont alap ami 3. Mindent összevetve 35 pszi pontja van a karinak.
AME: 49
MME: 51

A felszerelésnél légyszíves feltüntetni az árát! Ezenfelül még javasolnék pokrócot szappant stb...
A kp/szint nagyon magas. Ezt mi indokolja? És az alap az meg csak 1.

Képzettségek:

A vulgármágia képzettséget papok illetve varázslók nem vehetik fel!
A mestermágia képzettség igénye 4. szintű nyelvismeret. Ezenfelül egy 5. tsz karinak ez nagyon magas negyedik fokon, a harmadik dolog pedig, hogy manapontilag erősen le vagy korlátozva nem is igen tudnál ilyen varázstárgyat készíteni vagy ha igen akkor kis hatás fokkal.

a drágakő mágiához (4.fok) 5.fok ásványtan szükséges. Ezenfelül kevés a manapont. Ilyen képzettséget Tiadlanban űznek magasabb szinten. Meg persze meg válogatják kinek árulják el eme tudásukat a mágusok.

démonológia (3.fok): mozaik mágia 5. fok szükségeltetik hozzá tehát szintén kiesik a listából. Egyébként a karakter félelf mivoltából adódóan féli a démonokat és a sebzésükre (érzékenység szempontjából) sokkal érzékenyebb csak úgy mint a nekromancia. (ETK félelf faj leírása)

fegyverhasználat (4.fok): itt jön be a +1 ügyesség mivel az íjhoz erre van szükség. de semmiféleképpen nem +5-t ad az ügyességre

írás/olvasás (4.fok): 4. fok nyelv ismeret kell hozzá.

Kovácsolás (4.fok): 9-es erővel nem megoldható

mesterlövészet (4.fok): ehhez 5. szintű fegyverhasználat képzettség kell

magas mágia (3.fok) nekromanciát nem engedélyezem ezenfelül UT 264. oldal erre a képzettségre vonatkozó megkötések. Ha már gyakorolsz asztrál mágiát 3. fokon akkor nem nagyon szokás felvenni a mentál mágiát is 3. fokra vagy fordítva. Ezt a részt a könyvben olvasd el figyelmesen!

lovaglás (3.fok) kell egyen súlyérzék 50% és állatismeret 3.fokra

elő nyelv elf 3.fok: indoklást kitől és mikor tanulta meg?

A kp nagyon magas ha marad akkor alapos indoklást kérek.

Eddig ha jól számoltam 326 kapot költöttél el, ha a képzettségeket nem számolom bele így maradt 49 kap amit a képzettségekre használhatsz.

Azt hiszem ennyi ha ezeket megoldod akkor kész a karaktered. Persze a képzettségeket meg a többit megint eloszthatod, vagy átszerkesztheted. Nem szükséges ezeket az instrukciókat követned ezek csak javaslatok.

Maradok: VYan Lefydd Gianag herceg

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vyan Lefydd 2008.09.27. 18:48-kor.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.27. 8:58

Üdv

Tudom, hogy 3 pszi pont nem a világ, de még is miért alapozol egy amúgy csapni való rendszerre?
A magam részéről már csak azt várom, mikor hagyja maga mögött az oldal.

Lehet, hogy hülye kérdés de, nem csak a képzettséges rész került hasznosításra ebből a könyvből, mert valamiért az oldal szervezői ezt tartották jónak.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.09.27. 19:02

Üdv!

Nos, Pelso nagy fejtörést okoztál most nekem ezzel a Bm-el. :) Gondolom a képzettségekből kiindulva szeretnél magadnak tetoválásokat gyártani. Ezt meg is engedem amennyiben egy szabálykönyvben (ami használható a versenyen) felmutatod a leírását és felveszed hozzá a képzettségeket megfelelő szinten és a követelményeket betartva.

Ezenfelül Adval Nokor törzsről valami kis leírást ha kérhetnék.

Persze lehet ez a két homályos folt benne van valamelyik könyvben de most nagyon nem tudom kikeresni. Ebben ha kérhetném a segítségedet köszönöm.

Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.09.27. 19:31

Üdv!

Boszimaster :)

Előtörténet rendben van.

Jellemrajz hiányzik.

Az Fp rosszul van kiszámolva, más van feltüntetve az fp kiszámolása táblázatban és más az aktív fp rovatban. Az fp alap kevés!!!

harcértékekre 126 kapot költöttél a té-t keveslem.

A kezdeményező értéknél ezt a : 6+2+(1 tsz)-t nem értettem.

Fegyverek harcértékei nincsenek feltüntetve. A felszerelés listához kérném odaírni mennyibe is került.

Képzettségek:

A tetoválásra vonatkozó részt tekintsd meg az előző reagban.

Elsőfokon nem lehet 5. szintű képzettséged. Neked három is van. A pszit kitől tanulta meg 4.fokra egy egy szerű vajákostól. Ugyan ez a kérdés vonatkozik a mágiával kapcsolatos részekre is. Kicsit soknak tűnnek nekem. A titkos pszi képzettséghez első fokon szervezeti háttér szükséges ezenfelül alapos indoklás. Természetesen később is felvehette a kari viszont akkor szintén indoklás szükségeltetik.

mester lövészethez (4. fok) a választott fegyver 5. fokú ismerete szükséges

A Kap pont ha így nézem az egészet el van számolva én 397-et számoltam össze.

A képzettségeket át kell szervezni.

MINDENKIRE VONATKOZIK AZ ADOTT KAP ELKÖLTÉST KÉRETIK MINDENHOL FELTÜNTETNI HOGY KÖVETHETŐ LEGYEN NE CSAK A KÉPZETTSÉGEKNÉL KÖSZÖNÖM!!!

Tisztelettel: VYan Lefydd Gianag hercege
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.28. 7:50

Üdv

Nem okozok fejtörést mivel ezt már megbeszéltem a szervezőkel és modul írókkal a megbeszélésben.
A találkozón nincs olyan könyv, ami engedélyezné, ha csak nem vesszük annak az új tekercseket. Ami igaz nem tér ki milyen tetoválásokra gondol, de mágikusan töltött tetoválásokról beszél.
Amúgy nincs sokk kedvem kétszer engedélyeztetni semmit.
A leírt képzetségeket amúgy Yvet írta le, amikkel én is maximálisan egyetértettem. Arról már nem tehetek, hogy az új tekercsek rosszul van meg írva.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.28. 8:06

Üdv

Jellemrajz, ha hiányzik, az azért van, mert nem volt rá feltüntetet rész. Mihamarabb pótlom.
A kezdeményező értéknél ezt a : 6+2+(1 tsz)-: tulajdonság plus 3 a BM-nél meglévő tapasztalati szintenként +1 KÉ pont rá fordítása nélkül. Nem tudok róla, hogy ez vissza lenne vonva.
A fegyverek harcértékei azért hiányoznak, mert ép nem volt a közelemben törvénykönyv, amiből ki tudtam volna nézni. Amúgy már pótolva van.
A felszerelés listánál amúgy meg nincs feltüntetett hely a felszerelés árának feltüntetésére. Elküldöm majd ezt is.

Minden egyes 5 szintű képzetségen azért van, mert a kedves új tekercsetek szerintem igen rosszul van meg írva és ezt adta nekem feltételül. Valamint egészen más körülményekhez van meg írva. Különben nem hágnám át ezt a kedves szabályt. Amúgy ha betartanám, egyszerűen már-már fizikai nehézségeket okozna egy rendes karakter összeállítása. A magam részéről én mindent meg tettem, amit tudtam, de ennél töbre nem futotta. A pszi és írás/olvasást vissza írom alacsonyabb szintre mivel azt a tetoválás miatt írtam csak le. Mivel igyekeztem be tartani a feltételeket legjobb tudásom szerint.

A KAP-ot ellenőrzöm.

Még is hova írjam, amikor nincs feltüntetett rész rá. Amúgy meg tudtommal könnyen vissza lehet számolni ott ahol, nincs feltüntetett rész rá.

Kezd egyre kevésbé tetszeni ez a rendszer. A kért részeke megnézem és ódosítom.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
142 hozzászólás • Oldal: 5 / 10 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 10

Vissza: Csapatszervezés