• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Szarvtorony

Ahol a Mágusok az urak...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
57 hozzászólás • Oldal: 2 / 4 • 1, 2, 3, 4

Re: A Szarvtorony

HozzászólásSzerző: Laurana » 2008.09.16. 18:44

(Cassandra Revarae)

*Hát bizony sok mindenre számítottam, mikor úgy döntöttem bemegyek mégis, na de erre... Hiszen eleve kifelé indult el, nem a lépcső irányába, mint én, meg hát különben is, meg sem fordult a fejemben, hogy bizonyára bokros teendői mellett még órákat is tart. Nyelek egy nagyot, majd próbálom összehúzni magam, bár ez az első sorban bizonyára nehézkes, tudom úgyis észrevesz. ~És én még azt hittem, hogy innen már nem lesz baj...~ *
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 431
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.09.19. 13:19

Helyszínen töltött idő: 1. nap

Szorongva ülsz a padban, várod a sorsod, mikor is belép a híres Alyr Arkhon. Körülpillant, egy pillanatra megakad a szeme rajtad, majd nekikészül, hogy órát tartson. Melletted egy ember lány keze a magasba lendül...

- Igen, öhm... Lucretia? - mondja Alyr.

- Elnézését kérem, hogy az óra menetét zavarom, magiszter, de bizonyára nem vette észre, hogy Cassandra... talán Rerveree késve jött be az órára...

Alyr felhúzza a szemöldökét, majd válaszol:

- El kell hogy keserítselek, de észrevettem. És még jobban el kell, hogy keserítselek, de nem büntetem meg ezért...
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 232
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2008.09.27. 15:54

(Cassandra Revarae)

*Nem lep meg igazán, hogy a "drága" osztálytársam beárult, valahogy számítottam is rá, igaz nem haragszom, betudom a saját kis emberi korlátoltságának (ahogyan azt is, hogy a nevemet sem tudja rendesen), illetve gyerekes bosszúvágyának. Mindenesetre kíváncsian egyik szemöldököm enyhén felemelve szemlélem, hogy valyon meddig megy el, hogy a magiszter válasza után is folytatja-e.*

//Tudok a lányról amúgy valamit?//
"Az otthon talán azt a helyet jelenti, ahol sosem bocsátanak meg, ezért örökre oda tartozol, oda láncol a bűntudat."
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.09.30. 16:24

Lucretia nem hagyja annyiban.

- De magiszter úr! világosan le van írva a Szarvtorony szabályzatában, hogy a késésekért büntetés jár, melyeknek kiszabása az adott magiszter feladata.

Alyr kissé feljebb vonja a szemöldökét, arcvonásai megfeszülnek. Látszik, hogy kezdi idegesíteni a kiscsaj.

- Látom, rendesen bemagoltad a szabályzatot. Van azonban három, egyenként is elég meggyőző érvem. Egy: azt a szabályzatot én magam írtam. Kettő: bár ettől még vonatkozik rám is, te magad mondtad, hogy a büntetés kiszabása az adott magiszter feladata, aki - jelen esetben - én vagyok. Három: panasszal fordulhatsz a Szarvtorony magisztereihez, legmagasabb fokú döntés pedig... a főmagiszteré! Vajon ki is a Szarvtorony főmagisztere... pont én! Egyéb ellenvetéseidet most közöld, de közben idézd fel a második főtéma hármas altémájának tizenkettedik bejegyzésést!

Lucretia nyel egy nagyot, majd reflexszerűen válaszol:

- "Az óra hátráltatásáért, ezzel más akoliták tanulásban való akadályozásáért büntetés jár, melynek kiszabása az adott magiszter tisztsége."

- Pontosan! - mondja Alyr vigyorogva. - Akkor úgy vélem, kezdhetjük is az órát!
Tisztelettel: Altemor an Sibassin, Artemor an Sibassin fia, Vinidius Artemora egyenes ági leszármazottja, az Emlékezés Tornyának főmagisztere, egyben a dorani Nagytanács elnöke

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2008.09.30. 18:22

(Cassandra Revarae)

*Bár ez nálam ritka dolog, ajkaimon vékony mosolyra húzódnak a jelenet hatására. Kissé eljátszom a gondolattal, hogy panasszal éljek a leányzó ellen, hisz mintha valaki éppen az órát zavarná, valamint a többi akolitát hátráltatná a tanulásban, de úgy tűnik, annyira be akar mártani, hogy ennek nincs is tudatában. Pedig a második főtéma hármas altémájának tizenkettedik bejegyzésése mindenkire vonatkozik^^. Mindenesetre kicsit mosolygok csak ezen is, csak elmélkedem rajta, nem tenném meg, hiszen azzal semmivel sem volnék jobb, mint ő, így inkább érdeklődve várom az óra folytatását.*
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.10.02. 18:46

Az óra folytatódik, Alyr a homonkuluszokról beszél.

//A kiscsajról egyébként csak annyit tudsz, hogy valami gazdagabb kereskedőcsalád második leányaként született, és igen fenn hordja az orrát//

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2008.10.03. 20:42

(Cassandra Revarae)

*Most, hogy végre már semmi akadálya, érdeklődve figyelem az órát, igyekszem aktívan részt venni.*
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.10.09. 17:37

Sikerül egész aktívan részt venned, persze sohasem nagyon belemelegedve. Az az asztrálcentrikus emberek sajátja...
Az óra végén mindenki kimegy a teremből, s te is követnéd őket, de egy hang szólít a hátad mögül:

- Cassandra! Veled még beszédem van!

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2008.10.09. 19:17

(Cassandra Revarae)

*A hang hallatára megtorpanok, majd lassan szembefordulok annak forrásával.
~Tudtam, hogy nem úszom meg ennyivel...~ suhan át az agyamon, míg tiszteletteljes tekintetem a magiszterre emelem, igyekszem egyenesen állni a pillantását.*

-Állok rendelkezésére, főmagiszter...*felelem talán egy hangyányit tétován, majd pedig várom a megérdemelt sorsom.*
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.10.09. 19:31

Alyr kérdő-szemrehányón néz rád.

- Rendben van, nem akartam feltartani az órát, de azért érdekelne, hogy hol is jártál...

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2008.10.09. 19:47

(Cassandra Revarae)

*Lesütöm a szemeim, ritkán fordul elő ugyan, de most tényleg zavarban vagyok. Egyszer kések el, és pont most, pont így... Nem is tudom hirtelen, mit kéne felelnem, valahogy mintha nehezemre esne bevallani a lelkemen ülő tanácstalanságot, magamnak is, nemhogy egy olyasvalakinek, akit mindennél jobban tisztelek. Az persze meg sem fordul a fejemben, hogy akkor régen neki is lehettek hasonló gondjai, hiszen mégiscsak ő a híres-neves Alyr Arkhon...
Összeszedem magam, majd - bár így sem teljesen - felpillantva nekikezdek:*

-A városban sétálva elfelejtkeztem magamról, későn kaptam csak észbe, hogy ma még kötelességeim vannak, és persze a nagy sietségben történt egy apróbb "baleset" is... Mire magamhoz tértem, és felsiettem a teremhez, már elkezdődött az óra.
*vázolom az eseményeket*
-Többet nem fordul elő...*szabadkozom ezután, ismét kissé leljebb hajtott fejjel, tányleg szégyellem magam*
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.10.10. 14:00

Elmosolyodik, majd körülnéz, meggyőződik róla, hogy senki sem hallja a beszélgetést.

- Hallottam már rólad, Cassandra, azt mondják, tehetséges nekromanta vagy, s az olyanokat mindig szívesen látjuk. Minden további nélkül elhiszem neked, hogy nem volt szándékos. Azt pedig, hogy többet ne forduljon elő, el is várom! Eredj, nehogy most meg miattam késs el!

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2008.10.11. 13:00

(Cassandra Revarae)

*Nem pont ilyen válaszra számítottam, és kissé még mindíg zavarban vagyok, így hát nem is szólok semmit, csak -mintegy elköszönés gyanánt- mélyen meghajolok a főmagiszter előtt, így maradok néhány pillanatig, majd felegyenesedve hátat fordítok, és kisétálok a teremből.*
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Altemor an Sibassin » 2008.10.14. 19:01

Kisétálsz a tanteremből, majd a torony belsejében tekergő gigantikus csigalépcső felé veszed az irányt. Lefelé sétálsz, melletted különböző lények, vagy azoknak rajzai, kicsiny gólemek sorakoznak. Dedulus Mons munkái, lejjebb pedig másoké.
Közben gondolkozol, hogy milyen órád is lesz... Hát persze! Most van két és fél óra szabadidőd! Bár az is igaz, hogy a homonkuluszokról is lenne mit tanulni... Alyr nem aprózta el a helyettesítést!

<<DORAN>>
Altemor an Sibassin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Laurana » 2008.10.16. 20:17

(Cassandra Revarae)

*Lefele menet kissé elidőzöm a különböző alkotásokat vizsgálva, elképzelem kissé, hogy milyen volna "életet" csepegteti beléjük, milyen volna maguktól mozogni látni őket.
Átsuhan a fejemen a golndolat, hogy ha már úgyis van egy kis szabadidőm, megint sétálok egyet, de egyáltalán nem szeretném, ha a reggeli "incidens" megismétlődne, így mégis inkább máshogy döntök.
Megfontolt léptekkel a könyvtár felé veszem az utamat, hátha tudok még egy kis újdonságt olvasni a homonkuluszokról, vagy esetleg csiszolhatok kicsit a nyelvtudásomon. *
Laurana
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
57 hozzászólás • Oldal: 2 / 4 • 1, 2, 3, 4

Vissza: Doran