• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 29 / 200 • 1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.24. 21:45

Olvasgatom a könyvecskét (ÚTK), és van egy aggodalmam...

keveredés van az háttér iskola felvétel és a kaszt kiválasztása között.

Legalábbis a harcosoknál elég jól látható hogy nem kell "neves" iskolában indulnia azaz nem kell neki háttérként felvehető iskola sem.
A többi kaszton lehet vitatkozni, de amit képes "magányos mester" átadni az bizony tanulható háttér iskola nélkül is.
Sajnos nagyon nem egyértelmű a dolog...

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.25. 4:50

Üdv!

Yvették vinyójának mihamarabbi jobbulást vagy transzplantációt! :?

Arnoil

Olvasd már el légyszíves mondjuk a bárd kasztot. Ott szerintem eléggé ki van domborítva, hogy a magányos mester is ugyan úgy iskola háttérnek számít és fel kell venni ígyis-úgyis. A táptóbiás szókiforgatásokat hanyagoljuk ha lehetséges.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.25. 6:08

Én is jobbulást kívánok Yvett vinyójának, erről jut eszembe most kaptam én is a cégnél egy új vinyót mert a régi döglődött. A legkisebbet hozták ami volt és az 500 giga feltelepítve mindennel együt maradt 495 giga üresen, ezt mennyi idő alatt lehet megtölteni doksikkal? Mert más nem kerül a gépre :lol:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.25. 6:19

Quator ar Zaraquer írta:Arnoil

Olvasd már el légyszíves mondjuk a bárd kasztot. Ott szerintem eléggé ki van domborítva, hogy a magányos mester is ugyan úgy iskola háttérnek számít és fel kell venni ígyis-úgyis. A táptóbiás szókiforgatásokat hanyagoljuk ha lehetséges.[/color]

Arról nem beszélve, hogyha nincs Iskola háttered -értelemszerűen- nem kapsz induló képzettségcsomagot sem, mindent a karakteralkotáskor, illetve szintlépéskor kapott KAP-okból vásárolt Kp-k-ból kell megvegyél! (Az ÚTK-ban nem lehet képzi szintet közvetlen KAP-ból venni!!! Csak Kp-t.)
Behozhatatlan és óriási hátrányba kerülsz azokkal szemben akik viszont nem sajnálták az iskolára KAP-ot.

Persze, tanulhatsz magyányos mestertől, csak győzd kifizetni a kívánt képzettségek árát, Képzettség-pontban. Meg fogsz lepődni, hogy egy nyamvadt nyelvismeret milyen drága. 8)
Éppen akkor szívsz a legnagyobbat ha magányos mestertől tanulsz. :D Bizonyos képzettségek meg egyenesen hozzáférhetetlenek iskola nélkül. A IV. fokú képzettségek csak nagyhírű rend egyetem vagy híres oktató segítségével tanulható. A "híres" oktató az nem olyan hogy a fejvadászod két feles között megkéri, hogy tanítson neki mágiahasználatot a konyhában, szabadidejében.
Valóban a Harcosnak vannak lehetőségei, hogy magányos mestertől szedje össze a tudását. Csak egyet felejtesz el: ha nem veszed fel az Iskolát, dobsz egy hátast mikor összeszámolod hogy egy Iskola nélküli harcosnak mennyibe kerül a kitanítása Kp-ban.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.09.25. 6:30-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.09.25. 6:28

Nem kötekedés képp mondom de van kivétel.
Pl az Areliták... na ők nem hiszem hogy egyetemen sajátítják el a tudományukat. Legjbb tudomásom szerint van egy mentoruk és szvsz. Amikor pedig felszentelik őket akkor 2-3 "már megtermett" pap segít a ceremóniában. (aminek persze szerves része a lerészegedés ..:D)
de ettől még nekik is el kell költeni az iskolára költött KAP ot csak érdekes hogy ők mégsem iskolában/céhbe/klánban tanulják a mesterségüket.
Legalábbis délen nem mert északon van egy Arelit "kolostor". Javarészt csak alkohol előállításával foglalkoznak persze...:D( na jó harccal is de az csak másodlagos. :D:D:D)

Arnoil
Sztem ha harcművészetet varival akarodfelvenni akkor... sürgősen csinálj még egy accot.
Bocs de ezt nem hagyhattam ki! :D
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.25. 6:33

Nem vitatom, de az Arelita is óriási hátrányba kerül ha nem veszi fel az Iskola hátteret. Nincs képzicsomag, vagyél meg mindent Kp-ból.
Egyébként meg az Arelita-külön alkaszt a könyvben, ki van dolgozva. Csupáncsak azoktól a képziktől esel, el ha nem veszed fel a Háttérnek az iskolát.
Nekem jó. 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.25. 6:36

Az ÚTK csak névelg kasztfüggetlen. A gyakorlatban kőkeményen kasztokra (csak itt most iskoláknak, rendeknek hívják őket) épülő játék.
Nem azért fogsz kasztosodni, mert kötelező, hanem, mert ezzel jársz jól. :D
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.09.25. 9:57

Adron megdobott egy ÚTK könyvvel - eh, ez az isten fifikás, alkalmazkodott a 21. századhoz... :lol: - és ismerkedem vele. Még idő kell, míg felfogom, mi merre hány lépés, de le fog csúszni a torkomon :)
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.09.25. 10:39

Sher Dolan írta:
Ichigo írta:ÚTK-ra átállás szerintem jó ötlet.legalábbis én örülök neki és végre taulhat a fejvadász normális harcművészetet!

A fejvadász speciel bekerült az njk kategóriába szerintem, eddig is nehezen magyarázható volt mit keres a nagyvilágban, tán az egyetlen gorviki volt a kivétel, de most gyakorlatilag meg van lőve, semmi egyéb fegyverhasználatot nem kap, ami teljesen reális is, a renegát a sajátjait meg nem használhatja mert lebukik.

Sher

Ha NJK kaszt lenne akkor nem tették volna bele a játszahó kasztok/iskolák közé. Hidd el bele lehet magyarázni, hogy mit keres egy fejvadász a nagyvilágban, csak a HM en múlik. pl a klánja küldetésében jár, egy testőrt pl kiküldtek egfy személy védelmére, egy orgyilkost valaki vagy valakik levadászására. Itt ebben már nem kell renegátnak lenned, ha egy nagyobb klánhoz szeretnél tartozni(Ikrek,Vértestvérek,Anath-Akhan...stb), hiszen direkt ezért dolgozták ki ezeket és lehet nekik kalandot mesélni.
A fegyverhasználatnál pedig nem értem mire gondoltál egyéb fegyveren. Alapból kap a fv 3 fegyóhasználatot, egy a klán trad fegyvere, a 2. szabadon választott a harmadik pedig egy fegyvercsoportra tartozik. Igy kiküszöbölték, hogy egy fv ne csak 2-3 fegyvert ismerjen, hanem akár az egész kardjellegű csoportot használhassa.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sher Dolan » 2008.09.25. 11:03

Ichigo

Félreértettél, én nem arra gondoltam, hogy nem lehet egy egy kalandot lejátszani fejvadásszal, de próbálj meg 4-5 egymáshoz kapcsolódót. A rendednek nem hiszem hogy az lenne az érdeke, ami a csapatnak, ill. csak akkor ha arra van kihegyezve a játék, ebben az esetben a többiek vagy szintén a klán emberei, vagy nekik nem jó :wink:

Fegyverhasználat a klán tradicionális fegyvere 3 fok
fegyverhasználat 2 fok
Fegyverhasználat(minden xar) 1 fok

Ebből nekem az jön le, hogy ha rejtve cselekszik a minden xar amit ismer és ennyi. A klánok többségénél 2 tradicionális fegyver van azaz marad az 1 fok amit fejleszthet persze tovább, de harcművészkedni nem fog vele az biztos.

Szóval szerintem nem kellet volna ennyire részletesen kidolgozni. Helyette más alkasztokat betehettek volna.
Pl gladiátor.
Malor Dein Árnyjáték nirmajéban
Naim Akra Doran
Sher Dolan
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.09.25. 12:51

A fegyverhasználat 2 fok ugye azt takarja hogy azzal is használhat töbféle fegyvert mivel csak 3. fokon kell specifizálódni.(ekkor kell kiválasztani egy fegyvert amire kap +2ké,+5té és +5 vé-t). Ha van a klánnak mégegy trad fegyvere akkor azt a 2. fegyverhasználatnál tudja használni, de mellette tudja még forgatni a többit is ami abba a kategóriába van.

Meg ha jól emlékszem akkor hogy valaki ismerje a klánok trad fegyvereit akkor legalább 3. fokú fegyverismeret kell átlagembereknek, közkatonáknek nemigen van. Nem fogják felismerni a sequort,lagosst,pugosst, fejvadászkardot...stb

a harcművészetet fegyverre meg csak harcművészek használják.(tudtommal)

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.25. 12:54

Quator ar Zaraquer írta:

Arnoil

Olvasd már el légyszíves mondjuk a bárd kasztot. Ott szerintem eléggé ki van domborítva, hogy a magányos mester is ugyan úgy iskola háttérnek számít és fel kell venni ígyis-úgyis. A táptóbiás szókiforgatásokat hanyagoljuk ha lehetséges.

Bárdot még nem olvastam... 8)

Csak kissé nem akarom a varázsló(i)mat a csúcsos süveg, bot és fekete/szines/szakadt köpönyeg szereotípia szerint vinni.
Persze látom én hogy kénytelen leszek...

Magányos mesternél a köv lenne szerintem:
no bot, no háttér (csak a pszi és mágikus adottság ami önmagában is asszem 3 KAP), a kaszt képziket megkapná mert a kasztja varázsló akkor is ha nem "neves" iskola.
Természetesen azt tudja tanulni amire oktatója van mert ugye zömmel valóban IV-es szintek.

Erről beszéltem máshol, hogy nincs alternativa.
Varinak kötelező Mp-t és a mágiájához szükséges képziket felvennie, szinesedni semmi esély.
Csak az én vagyok a varázsló itt a botom ott a süvegem, és rettentő fontos és nagy ember vagyok módon lehet vinni.

Mondjuk én vari fan vok, így nagyon más kasztokat nem néztem. Csak ez az iskola dolog nem egyértelmű nekem még mindig.
Szerintem meg nem ugyanaz hogy valaki Harcos vagy Ereni kékköpenyes. Mert a harcos az kaszt az Ereni az meg iskola. Ugyanígy nem ugyanaz hogy valaki varázsló vagy valaki Dorani varázsló.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.09.25. 13:02

Lényegtelen hogy iskola vagy magányos mesternél tanul e az illető, az iskola hátteret mindenképpen fel kell venni. Nem ehet azt hogy én most nem veszem fel mert nemakarom. akkor nem tartozol az adott kasztba. Ha magányos mesternél tanulsz akkor csak a sima képzettségcsomagot kapod meg, nem kapsz plusz képzettségeket amit az iskolánál leirnak
De azthiszem valahol a könyvben le is van irva ez a magányos mesteres dolog, ha hazaérek megkeresem

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.25. 13:03

Castor de Vinter írta:Nem vitatom, de az Arelita is óriási hátrányba kerül ha nem veszi fel az Iskola hátteret. Nincs képzicsomag, vagyél meg mindent Kp-ból.
Egyébként meg az Arelita-külön alkaszt a könyvben, ki van dolgozva. Csupáncsak azoktól a képziktől esel, el ha nem veszed fel a Háttérnek az iskolát.
Nekem jó. 8)

Neked is mondom hogy nagyon nem mindegy hogy az iskola előnyeit nem kapod meg vagy a kasztot nem veheted fel iskola nélkül.

Kasztod lehet iskola nélkül is és a kaszthoz leírt általános skilleket - szerintem - megkapod, csak semmi többet...

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.25. 13:04

Ichigo írta:Lényegtelen hogy iskola vagy magányos mesternél tanul e az illető, az iskola hátteret mindenképpen fel kell venni. Nem ehet azt hogy én most nem veszem fel mert nemakarom. akkor nem tartozol az adott kasztba. Ha magányos mesternél tanulsz akkor csak a sima képzettségcsomagot kapod meg, nem kapsz plusz képzettségeket amit az iskolánál leirnak
De azthiszem valahol a könyvben le is van irva ez a magányos mesteres dolog, ha hazaérek megkeresem

Azt megköszönném mert akkor tényleg tiszta lesz minden.

Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére