• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 96 / 153 • 1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.21. 9:38

Ejnye no :)

Egyrészt a kahrei nyílpuska ára ottvan a leírásban.

Az volt a mestervizsga hogy megszerezze, másrészt legyilkolták miatta a mesterét őt magát száműzték. Szerintem elég ok lehet hogy nála legyen.

Másrészt hogy Lorin hogyan mesél utána az az ő dolga, én azért felhívnám a figyelmet rá hogy 80-200a az értéke akárhogy készül. A karakter homlokára ki van írva hogy "raboljatok ki", mert egy akármilyen városban az első tolvajcéh kiszúrja, azoknak meg tuti van értékbecslésük.

Másrészt belegondoltatok hogy mennyire nem szoktak a karakterek élethez szükséges skilleket felvenni?
Pont az értékbecslésre gondolok, ha nincs akkor a karakternek sokszor 10*-es áron is eladhatnak dolgokat mert nem ért hozzá (ami meg is történik a fogadókban jellemzően :) )

Ékszerek:
Legyen neki, az aranymennyiség ami egy ékszerbe kellhet 1-2 arany aranytartalma lehet, nem kell neki nemes drágakövet tenni bele. Vannak ún féldrágakövek is azok ára nem verdesi a csillagokat és még egész szépek is vannak közöttük. (ametiszt, gránát, opál, stb)
Manát úgysem tárolhatna benne,mert ahhoz nem az ékszer tisztaság kell az meg még megtízszerezi az árat.
Még akár egész ékszersort is aggathat magára, mondjuk ezüst alappal vagy arany-ezüst keverékkel (ami aranynak néz ki, de rontott minőség)

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.21. 9:50

Üdv!

Nem akartam belefolyni a vitába, de azt hiszem csak hozzászólok.

Lorin

Először is a támadó és flegma hangnemeden változtass!

Egyébként meg amiket írtál felszerelési példákat:

Jann szablya: Nem tudom kinek van, de ha jann az illető, akkor se kötelező hogy legyen nála első szinten.
Shadoni nemes 20 fős kíséret: Nem lehet, mert a szabály szerint kezdő karakter nem indulhat kísérettel.
Varázslónak botja: Szép husángja lehet. Varázslóbotja nem, mert a szabályok szerint azt 3.TSZ-en kapja, ha visszatér az iskolájába.
Kardművésznek slan kard: Lehet, mert a szabályok szerint azt kapja kezdő felszerelésként.
Mechanikus-kovács a muskétával: Ld Sylinas ilyen karakterét... ja nem az törölve lett végleg... Remélem sikerült érzékeltetni mennyire hamvábaholt példa akart ez lenni részedről.

Boszorkány kezdő felszerelése könyv szerint: 2k6 arany és semmi több. Azért, mert itt az oldalon engedékenyen eltekintünk a rezekre pontos számolástól és lehet esetleg kicsit több cucc az nem azt jeneti, hogy hirtelen hozzávágunk egy kezdő karakterhez egy 80 aranyas, ritka nyílpuskát. Mint mindig is hangsúlyozva volt: "Lehet felírni felszerelést, de ésszel."

Tier nan Gordonkáról emg annyit, hogy szintén a torzszülött kategória, ami itt OM-en nem lenne játékba engedve. Ld.: Halhatatlanság... Tehát egy olyan karakterre hivatkozva, ami elvből kilőve a fórumon, mint koncepció elég gyenge alap bármilyen vitában...

Tehát továbbra is azt tudom mondani, kérni, hogy mielőtt példát írsz vagy visszavágsz valaki fejtegető reagjára:
1, Válogasd meg a stílust.
2, Olvass utána a szabályokban.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.09.21. 9:59

Lorin

Nem tudom kinek volt, de mintha már láttam volna játék közben... A táp fegyvert pedig ki is adta? :D

Ahhoz pedig, hogy ki mivel indul csak annyit, hogy én személy szerint nem szoktam 20 fős kísérettel és vagyonokat érő cuccokkal kezdeni. De ha már szóbahoztad ezt a fegyver mizériát, nézzük meg hogyan van szerintem:
A kardművésznek a Slan-kard A fegyver, szervesen hozzá tartozik és a legtöbb kardművésznek van. Namost a boszorkány... A kahrei-nyílpuskával szaladgál minden boszorkány? Nem hinném. Ja és még valami, ha üldözi mindenki, akkor miért pont egy ilyen feltűnő, nem hétköznapi fegyvert választ magának, ami miatt elég könnyen kiszúrhatják?

Persze ez mind csak nézőpont és egy kis kötözködési kedv kérdése :)
Úgyhogy ne húzdd fel magad rajta, csak egy kis vita, amiben kifejtjük nézeteinket.
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.09.21. 10:03

Gondoltam.
Hát persze mindent meg lehet magyarázni mindennel.
Bár örülnék ha elbb te is utána olvasnál- mint ahogy nekem tanácsolták- annak amiről beszélsz.
A kari lopta a nyílpuskát. Ez volt a mestervizsgája, bájolással és intrikával férkőzzön közel egy Céhmesterhez és "lopjon" el tőle egy nyílpuskát.
Hogy Tier nem lenne első szintű? Na igen ez igaz... de sztem épp akkor kezdte a pályafutását. És akkor fejezte be az a tanuló éveit. Ergo, nem első szintű csak annak néz ki.

Arnoil.
Sajnos mókusban azok a drágakövek is legalább 5 arany/karátba kerülnek.
egyébiránt nekem ugyan mindegy mi van nálla.. a fogadónegyedben sok a tolvaj. A kahrei sem lesz mindig biztonságban ha nem figyel rá...

Quator
sztem egyáltalán nem volt flegma a stílusom. Pusztán úgy válaszoltam ahogy Kék Hercegék írták milyen táp is az...bocsánat ha ezt flegmának és támadó jellegűnek vettétek nem annak szántam pusztán érdekel hogy szerintetek akkor mi a táp? De látom mindenki szűklátókörűséggel van megáldva.
(Ugyebár zárójeles részbe írtam hogy igen ezért nem kellene nekem Gorduinra hivatkoznom.. már látom így is felesleges volt még mellékesen is megjegyeznem. Persze hogy senki sem azt szűrte le hogy Kahrén kivűl isn léteznek kahrei nyílpuskák hanem azt hogy .: Gorduinnal akarsz játszani? Om-en nem lehet!... most komolyan... irtma én olyat hogy egy olyna karival akarok játszani? Nem is tudnék... csak arra akartam példát hogy Kahre kereskedik is... nem is kicsit.-és ezt a példát is cak azért mert nem találtam szabálykönyvben értelmes sok mindenre kiterjedő leirást erről a városról.)

Ruyan
Továbbra sem érted.
Épp a fegyver miatt üldözik.
A bárd, hetek óta elöször, szívbõl kacagott.
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

//Wayne Chapman - A Halál havában//
Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 497
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.09.21. 10:18

Ok, akkor nem értem, ez van és kész, elfogadom :D

Legelőször elolvastam, de azóta már annyi minden változott benne, én meg nem nagyon követtem és naponta nem olvastam el. Viszont egy érdekes dolog jutott eszembe. Ha a fegyver miatt üldözik, akkor miért nem adja el, vagy hagyja ott valahol (attól füg melyik a szimpatikusabb számára)? Akkor nem üldöznék. Ha én beelgondolok, hogy mi a fontosabb egy fegyver, ami gyakran besülhet és nem is értek hozzá, vagy az életem, hát én az életemet választanám. Egyedül lennék ezzel?
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.21. 10:36

Jaj, Lorin, húzasd le vele a nyílpuskát aztán az első hsz-ed arról fog szólni, hogy megjelenik a kari régi szeretője aki ajándékba ad neki egyet, teljesen mindegy, erről beszéltem korábban.
Húzasd le azokat a dolgokat amik csípik az emberek szemét, ezeket a játék közben BÁRMIKOR és BÁRHOGYAN oda lehet adni a karniak. Ennyi. Nincs vita meg veszekeddés.

Egy szál bugyiban is indulhat a karakter, mikor már játszik azt juttathatsz neki úgyis amit akarsz.
Legyél már eszesebb. 8)
Nem kell szembemenni senkivel mikor már játszotok éjkirálynőt is csinálhatsz belőle, a kutyát nem fogja érdekelni. 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.09.21. 10:40

Ok utána jártam, olvastam.

Így tényleg nagy hülyeség volt amit írtam. De mostmár 100-jára is kihangsúlyozom, hogy csak a véleményemet fejtettem ki (ami nagy hiba volt) és nem bírálni akartalak.

De azt viszont nem értem, hogy honnan tudod megállapítani, hogy Tier hányadik szintű lehet. Wayn Chapmann sok minden leírásába belefog, és elég érdekesen (legalábbis számomra) írja le a dolgokat.

Részemről, ennyi. Igazat adok, hogy így lehet. Nem az én dolgom... Még egyszer bocs. Hülyeség volt beleszólnom.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.09.21. 11:01

Castor

Jah persze.... aztán meg azért rágják le a mívesebb testrészeimet amiért ilyet tettem.

Hogy Tier hanyas szintű azt nem tom. De abban biztos vok hogy mivel akkro lett bárd (legalábbis akkor fejezte be a társulat beli pályafutását=> ergo akkor múltak el a tanuló évei. Nem?)

Nem de hát ez már a akri olga. Egyébiránt ne lödd már le a poént, épp azért lesz jó neki mert üldözik.
(hoppá... nem neki nekem lesz jó)
:D

Lorin
A bárd, hetek óta elöször, szívbõl kacagott.
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

//Wayne Chapman - A Halál havában//
Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 497
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.09.21. 11:47

Ok, ha a kari meg akar halni, felőlem legyen úgy :D
De szerintem ez már nem tartozik a témához, amit kitárgyaltunk elég rendesen.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.21. 16:20

Azt mondjuk még mindig nem tudom hova van leírva az hogy a vari 3 tsz kap botot mert az etkban nem találtam abban csak az van hogy kap de az nincs hogy mikor, a rúnákat meg nem használjuk csak a harcművész stílusokra.Mert abban benne van azt tudom.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.21. 16:26

Togar

Nagy Ződ '94-es felszereléseknél van egy kasztok és kezdő felszerelés táblázat, olyan, mint az ÚTK-ban. Csak épp az ETK annak a kiadásnak a hirtelen nyereségvágyból történő szerkesztési és tördelésihibáktól hemzsegő újra piacradobása volt, így ez a táblázat (mint ahogy tudtommal a tartalomjegyzék is 8) ) elsikkadt és kimaradt a kapkodásban.

Edit: A talira úgyis azt viszem, így ha gondolod majd megmutatom. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.21. 17:16

A tartalomjegyzékem megvan viszont a táblázat nincs de megvan a régi ződ is csak abban sem találtam :wink:

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.21. 18:00

238. oldal közepe Pénz, felszerelés fejezet első oldala. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.09.21. 20:52

Torozon írta:Castor
Hogy Tier hanyas szintű azt nem tom. De abban biztos vok hogy mivel akkro lett bárd (legalábbis akkor fejezte be a társulat beli pályafutását=> ergo akkor múltak el a tanuló évei. Nem?)

Nem, nem akkor fejezte be a tanulóéveket. Tier hamarabb tanulta ki a bárd "szakmát", mivel mestere Brish kitanította korábban. Azért hagyta ott a társulatot, mert a szerelme, a félelf niarei tőrtáncosnőt megölték az első rajtaütésen, és még bosszút állt a gyilkoson. Utána lépett le, mert minden ráemlékeztette.

(Na ezért az óvónénitől kapok majd egy :off: -ot )
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.22. 5:58

Hmm. Nekem ott a 238. oldalon még a mágia van. A pénz felszerelés a 330-on kezdődik a leírásokkal.Ezt nem hiszem el. :shock:

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése