• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 21 / 200 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.09.19. 21:30

Figyelj Kék Herceg! Én mondtam, hogy oké, ramiera letudva. De a tőrkard miért nem jó? Az miért nem lehet? Meg akkor mostmár a nyílpuska sem elfogadott?
Egyébként az én karakterem ettől speciel nem lesz halhatatlan, de legalább meg tudja védeni magát. Szóval 2 kis dobótőrrel szerinted mit érne? Pár koldust, akiknek a szervezete le van gyengülve legyőz. Azoktól megtudja védeni magát.
Szerintem a nyílpuska eléggé meg van indokolva.

És nem azt mondtam, hogy annyira jól esne, ha kirabolnának. De ha valaki úgy indul egy kalandban, hogy elég nagy előnyt élvez a többi játékoshoz képest (és a HM mégis beengedte), akkor a HM kiegyenlítheti az esélyeket. Ugyanez érvényesülhet a fordított esetben is.

Nekem ugyan nincs beleszólásom a HM-ek dolgaiba(és ezért nem is fogom megmondani mit csináljatok), de nem értem, hogy ha egy baromi nagy előnyt élvező karakter indul, akkor miért nem lehet elfogadni, és maximum a játék alatt kiegyenlíteni. Végülis gondolj bele, a mai világban is előfordulnak ilyen lopások. Meg ugyanígy olyan is, hogy valaki valamilyen módon elég nagy vagyonra tesz szert(bármilyen formában is).
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 279
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.09.19. 21:32

Igen ám, de te nem veszed észre a szabályokat. Ez M.A.G.U.S és se nem a való élet és se nem valami más. Én a beleélés a M.A.G.U.S világába gondoltam. Nem pedig úgy hogy a M.A.G.U.S-t helyezzük át a mi világunkra. Az csak egy hasonlítási alap. Egyébként akkor feltehetném azt a kérdést, hogy Értesz a mágiához is? Ha ezt ennyire tudod, mi mennyi idejébe tellik valakinek. 8) Hidd el, hogy ez azért nem így megy.

Igazából mindenkinek más elképzelése van Ynev világáról. Itt a fórumon ezt valamennyire, valahogy egységesíteni kellene szerintem ,és nem lennének a tiedhez, illetve Syriséhez hasonló esetek. De! ez elég nehéz lesz.

Mindenkinek, ha lenne valaki olyan aki csinálna egy olyan karaktert ami vándorolna EREN-ből TARIN-ba, TARIN-ból EREN-be(ezt még nem igazán beszéltük meg Togar-ral, de lehet, hogy lesz belőle valami) és van még szabad helye: "nyílt játékban max 3 karaktere lehet" dologra gondolok, akkor kérem jelezze.

Köszönöm
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 330
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.19. 21:34

Ami nem a mindennapi élet része - vagyis nem kötetlen csevely, hanem a szabályrendszer értelmezésével van kapcsolatban azt itt folytassátok: viewtopic.php?f=3&t=105

A többire nem írok, túl fáradt vagyok, főleg a gyerekes hisztirohamokhoz.
De nem bírom megállni, hogy egy javaslatot ne írjak mindenkinek: előbb olvasni, aztán olvasni és értelmezni és csak utána írjatok ...

Szúúúúúúúszáááááááááá
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.19. 21:37

Kék Herceg írta:
Nem az a baj, hogy van, hanem hogy 1.TSZ-ű karakterek nem bírhatnak ilyen tárgyakkal. Mivel írja a könyvekben is(és ezt nem fejből szedem: Nagyon ritka az a kalandozó amelynél sok érték, illetve nagyobb értékek vannak. ) Megmondanátok egyébként, hogy mi értelme van annak, ha legyőzhetetlen vagy? Mi benne a játék. PL:
Arnoil? Mész az utcán és előbukkan egy fejvadász, akit a mágiád és egyébb hatalmaddal sec-perc leütsz. Kapsz érte mondjuk 500 tp-t és már is 3.szintű vagy. Ezt élveznéd? Én nem igazán. Azt elhiszed hogy, ha egy bérgyilkost rád küldenének, lenne esélyed ellene? Ugye nem. :? El kell fogadni mindenkinek, hogy vannak nála erősebbek nem is kis számban. A HM-ek legalábbis én úgy intézem hogy a JK-k jól érezzék magukat, és fejlődjenek is, de ezt nem kell sietetni, majd alakul a dolog. :)

Syris!
Meg kell érteni, hogy ez van, a nem az nem. Tudom, hogy a véleményem nem érdekel senkit, de azért a józan ész azt diktálja, hogy nem csinálok egy olyan karit, aminek 30 földje, 400 testőre és ki tudja mennyi mindene van még. Most a karakterednek jobban fog esni, ha az adott HM azt mondja, hogy éjszaka betörtek a szobádba, nem vetted észre és elvitték a medálodat? :?

Senki nem vitatta hogy a hm-tel bíró varázsló nem erős a harcban.
Csak harc van a játékban?
Elhiszed hogy harc nélkül is lehet jót játszani?
Teszem azt nem is kellett messze menned rögtön meg is találtad hogy mivel is lehet legyőzni pl. De még erre sem feltétlen van szükség. Ki az aki egy dorani varázslót megtámadna? 8)
Milyen feladatokkal fognak egy dorani varázslót megtalálni? Kergessen rablókat az erdőben?

Minden karaktert hamar olyan helyzetbe lehet hozni hogy szüksége legyen azokra az értékekre amiket felírt magának...

Syris esetében meg én (HM-ként is mondom) nem rinyálnék ennyit. Szépen stílusosan el lehet venni mindent ami nem kell úgy hogy még talán élvezni is fogja a játékot.
Persze ahhoz egy kis alázat is kéne, hogy ne azt érezzem közben hogy a fene de meg kéne mondanom neki mekkora hülye hogy ilyesmit irkált a karlapra...

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.19. 21:38

Mi a bré az a szú-szá? :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.09.19. 21:41

Syris!

Félig meddig igazad van. De ezt nem értem nagyon senkiben( itt főleg haverokra gondolok. Mi ÚT szerint, képzettség követelményekkel játszunk és az ő karakterjeik majdnem mindegyiknek 17-18 körüli értékei vannak)

Na de mit vársz egy 1.TSZ-ű karaktertől?

Talán azt, hogy menjen és sárkányokat öljön? Ugye te sem gondolod komolyan? Visszatérve mi a játék abban, ha 17 körüli képességeid vannak, a KM kér mondjuk egy egészségpróbát és nem tud mit kezdeni vele. Vagy épp látsz egy fejvadászt aki lmegakar ölni, előveszed a nyílpuskád és átlövöd(ez elég furcsa és rossz példa volt, de egyszerűen csak az a magyarázata, hogy Túl nagy előnyt jelent. Az én játékomat és mesélésemet más karakterei illetve történetei nem zavarják, és sztem nem is fogják. De van egy szabály amit megalkottak, a fórumhoz, és az ezen okokból alkotódott meg.

Ennyi mindennek a magyarázata.
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.19. 21:43

Castor... Nem vagyok nagy filmnéző, de a Bad Boysban amikor a rendőrfőnök agya durrani látszott mindig szúszázott... gondolom valami keleti önnyugtatás vagy mifene :lol:
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.09.19. 21:44

Nyugalom, Relaxáció...
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.09.19. 21:45

Köszönöm szépen :D .
Egyébként megjegyezném, hogy ami vicces, az az, hogy én egyetlen egy szót sem írtam arról, hogy a boszorkány renegát gorviki. Azt Torozon vetette fel, és ha megnéznitek, láthatjátok, hogy az előtörténetben sem és egyik reagomban sem szerepel.
De mondom, ok. Csak akkor mondjátok meg, hogy akkor mik lehetnek nálam. És én ezt már korábban is hangsúlyoztam.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.19. 21:48

Noodel/Eressyr/Arion!

Van egy új regisztrációnk, ez te vagy? 8)
Van egy ötletem, esetleg alkothatnál egy szóláncot regisztárciókból!
Mit tudom én, ha Most Arionként regeltél, a következő klónod első betúje lehetne a legutolsó változat utolsó betúje, tehát Arion-Neriol-Larkin és így tovább!

Mit szólsz hozzá? :D

Yvett!

Ez nekem kimaradt az életemből, de köszi a választ.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.19. 21:51

Jézusom gyerekek még mindig Syris karaktere van műsoron? :shock:
Esküszöm Roxi hermafrodita karija és a szörföló gnóm óta nem volt ekkora felhörrenés, pedig az aztán fajin kari volt.... 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.19. 21:51

Castor de Vinter írta:Noodel/Eressyr/Arion!

Van egy új regisztrációnk, ez te vagy? 8)
Van egy ötletem, esetleg alkothatnál egy szóláncot regisztárciókból!
Mit tudom én, ha Most Arionként regeltél, a következő klónod első betúje lehetne a legutolsó változat utolsó betúje, tehát Arion-Neriol-Larkin és így tovább!

Mit szólsz hozzá? :D

Yvett!

Ez nekem kimaradt az életemből, de köszi a választ.

Was hamzige zürzaval? :?

Nem vagyok sem gyártástechnológus sem pedig 30 éves :lol:
Cicókám lehetne hogy rendesen a nevemen szólítasz?

Tüncibünci Csator cicamókuskám? 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Arnoil 2008.09.19. 21:56-kor.

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.19. 21:53

Castor de Vinter írta:Jézusom gyerekek még mindig Syris karaktere van műsoron? :shock:
Esküszöm Roxi hermafrodita karija és a szörföló gnóm óta nem volt ekkora felhörrenés, pedig az aztán fajin kari volt.... 8)

Ja-ja... azt tényleg ütött... :lol:
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.19. 21:53

Arnoil!

Ez a te hibád. 8) Összezavarnak a klónjaid, mostmár légyszi csinálj egyet Arion néven is! 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.09.19. 21:56

Kék Herceg írta:Na de mit vársz egy 1.TSZ-ű karaktertől?

Talán azt, hogy menjen és sárkányokat öljön? Ugye te sem gondolod komolyan? Visszatérve mi a játék abban, ha 17 körüli képességeid vannak, a KM kér mondjuk egy egészségpróbát és nem tud mit kezdeni vele. Vagy épp látsz egy fejvadászt aki lmegakar ölni, előveszed a nyílpuskád és átlövöd(ez elég furcsa és rossz példa volt, de egyszerűen csak az a magyarázata, hogy Túl nagy előnyt jelent. Az én játékomat és mesélésemet más karakterei illetve történetei nem zavarják, és sztem nem is fogják. De van egy szabály amit megalkottak, a fórumhoz, és az ezen okokból alkotódott meg.

Ennyi mindennek a magyarázata.

Hm... Figyelj, a HM nem úgy alakítja a történéseket, ahogy jónak látja? Én nem mondom, hogy menjen sárkányokat ölni, de akkor az értékei miatt olyan nagyon gyengeként sem lehet vele bánni. Szerintem az ilyen helyzetek kiküszöbölésére vannak a HM-ek.

De a statom is elvileg rendben van, az előtörténetem is. Akkor mi kéne még? Még ugyan nem fejeztem be teljesen, még vannak apró tökéletesítések hátra, mint pl a tőrkard pontos értékeinek beírása. De alapvetően idáig elfogadott. Főleg hogy a ramierás kérdés (remélem) lezárult. A nyílpuskám meg elvileg teljesen elfogadott.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 21 / 200 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 200

Vissza: Archívált Fórumok