• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
2989 hozzászólás • Oldal: 19 / 200 • 1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 200

Re: Torozon Tavernája

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.19. 18:16

Quator ar Zaraquer írta:Castor

Akkor miért kellett majd két évet szívni az OM-UT-vel? :? 8)

Ezt a kérdést nem értem.
Mindenesetre nekem sose okozott gondot úgy hajlítani a rendszert hogy az nekem tetszett, igazából sose az OM-UT-t játszottam mióta HM-kedem. Az OM-UT ugyanis kizárólag a karialkotást szabályozza a HM saját házisazbályait nem.
Persze lehet egy látszat egységességet hazudni, hagy jaj egységesek vagyunk de ez az egységesség a karialkotás után azonnal meg is szűnik és szubjektumokra bomlik.

Végső soron minden két ember között a KM meg a Jk között zajlik. Ha nem követik a szent egységességet nem tudtok vele mit csinálni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.09.19. 18:35-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.19. 18:30

Én emiatt nem látom az átállás problémáját mert eddig még nem láttam olyan karit aki átment volna másik helyszínre max a temetőig jutott.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.09.19. 18:35

Nos az adott helyszinen belül lehet variálni a szabályokkal, de a JK vegye tudomásul, hogy ha az eltér az OM-UT-tól akkor az csak az adott helyszinen érvényes. A Kriak nevű karim már megjárt pár helyszínt és például a párja most ép talán Erionban pihen. Megbeszéltük a HM-el akihez átmentem, hogy ő nem szeretné irányítani. A helyszínváltás az bizony HM és JK megegyezésén múlik. Ha minden az OM-UT szabályainak megfelelő akkor a HM-nek mondjuk nem sok oka lehet morogni a karival kapcsolatban és ezért fontos a megléte. Mert azért a HM-eket sem árt egy kicsit korlátozni, de a helyszínén belül részemről azt csinál amit akar max nem játszok nála. Ez mondjuk nekem még nem okozott gondot. :D
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.09.19. 18:38

Castor!

Látom nem érted, vagy én nem értelek. :? 8)

Úgy gondolom a dolgot, hogy mindenki elvállal annyi JK-t amennyit tud. Ez nem azt jelenti, hogy azt mondom, hogy vállaljon mindenki annyit amennyit csak tudd, hanem azt hogy én például nem tudok annyi történetet kitalálni, hogy 3 JK- nál több embernek tudok mesélni. De ha van olyan HM aki, tudna, akarna, képes rá, hogy egy történetet kalandot, stb levezessen, csak már nem tud több embernek mesélni, akkor megkér valakit, hogy vigye végig amire ő újra bír neki mesélni. PÉLDA: Mondjuk ez legyél te! Az én ereni lovagomnak az előtörténetemben kitaláltam, hogy egy ereklyét kell megkeresnie és visszavinnie az ott lévő, rendháznak. Na már most, mivel én vagyok Eren HM-je, ezért magamnak nem mesélhetek.(hogy is nézne az ki? :? ) De te igen és mindenki más is. A velem való történéseket gondolom már kitaláltad, (nem akarok sehova menni de a karimnak van egy fő célja amit szeretne elérni. Ahogy olvasgattam az előtörténeteket, minden karakternek van célja. :mrgreen: ) És ezeket a célokat, nem biztos hogy egy JK csak azon a helyszínen(példámnál Erenben vagy a Pentádban) találja meg ahol épp van. Szerintem ezeket lehetne az ötletem által vándoroltatni. (Természetesen az OM keretein belül: szóval ha valakinek olyan célja van mint Ranagol paplovagomnak, hogy istene főpapja akar lenni, akkor ez eleve el van vetve. De ezt a kari nem tudja, a JK tudja, és mindent megtesz hogy elérje. (legalábbis nálam)
ÉRTEM, hogy nem mindenki bír 36 JK-nak egyszerre mesélni, de ezt a HM-es topicba minden HM megbeszélné hogy mit bír. Ezzel azt mondom ha valaki 3 JK-t bír akkor 3-nak mesél,(úgysem akar mindenki mondjuk EREN-be menni, aki akar az jön de csak átmenetileg. Utána pedig egy másik helyszínre. Nálam van 2 JK és lehet hogy van más hely is ahol nincs teljesen tele. Oda például vándorolhatnának a JK-k) Szerintem nem olyan nehéz elmesélni egy JK-nak, hogy mit lát, mit csinálhat mit tudhat, illetve tud. A történet meg van, és csak egyes HM-eknek annyi lenne a dolga, hogy a területükön a JK-k átmásznak, vagy épp megtalálják amit keresnek, majd vissza az adott helyszínre. Nem kell, hogy sárkányokkal találkozzon, vagy hogy akadályozza meg a kyreket a pusztításban, csak annyi kell, hogy átvezesse az általa irányított helyszínen. Az is igaz, hogy nem mindegyik helyszín van, egymás mellett. DE... Azért vagyunk HM-ek, hogy ezeket megoldjuk.... Na mind1. Ha volt már ilyen akkor, sajnálom hogy az egész befuccs, és nem erőltetem tovább. Ha pedig mégis gondolkoznátok a dolgon, én szívesen válalnám a szabályainak lefektetését, kidolgozását, és még próbáját is.
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 330
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.19. 18:42

Tőlem kipróbálhatjuk ugyis ott vagy mellettem meglátjuk mi sül ki belőle. :D Én elvezetem a karit a saját helyszínemen most úgyis egy jk minuszban vagyok bár kissé lasabban írok nem naponta de akkor tök mindegy hogy 3nak vagy négynek.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.19. 18:49

Garmacor írta:Nos az adott helyszinen belül lehet variálni a szabályokkal, de a JK vegye tudomásul, hogy ha az eltér az OM-UT-tól akkor az csak az adott helyszinen érvényes. A Kriak nevű karim már megjárt pár helyszínt és például a párja most ép talán Erionban pihen. Megbeszéltük a HM-el akihez átmentem, hogy ő nem szeretné irányítani. A helyszínváltás az bizony HM és JK megegyezésén múlik. Ha minden az OM-UT szabályainak megfelelő akkor a HM-nek mondjuk nem sok oka lehet morogni a karival kapcsolatban és ezért fontos a megléte. Mert azért a HM-eket sem árt egy kicsit korlátozni, de a helyszínén belül részemről azt csinál amit akar max nem játszok nála. Ez mondjuk nekem még nem okozott gondot. :D

Pontosan. Erről beszéltem.

Minden azon múlik a Jk és a Hm mit fogad el. Garma vágja mit mondok.

Ha teszem az én és Quator megbeszélem hogy Magus 1.0. játsziok vele a Colosseumban, az fáj bárkinek? Zavar bárkit, belezavar bárkit a SAJÁT játékában? (Nem akarok 1.0-s magust játszani, de ha kerít rá embert, engem nem zavar hogy csinálja. Ha meg nem lesz rá jelentkező, akkor így járt. Ekképen úgyis alkalmazkodnia kell a közigényhez.)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2008.09.19. 19:07-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.19. 19:00

Kék Herceg írta:Castor!

De ha van olyan HM aki, tudna, akarna, képes rá, hogy egy történetet kalandot, stb levezessen, csak már nem tud több embernek mesélni, akkor megkér valakit, hogy vigye végig amire ő újra bír neki mesélni.

Tapasztalatom szerint minden HM-nek elég a saját "nyomora" gondja-baja annnyit és úgy tervezenek amit egyedül és szeretettel kedvel csinálnak. Senki nem vár arra, hogy kap a másiktól JK-t, mindenki annyit vállal amennyit szépen el bír vezetni.

"...akkor megkér valakit, hogy vigye végig amire ő újra bír neki mesélni." A probléma itt van. NINCS ilyen ember. Akinek van szabad kapacitása, az tudatosan szervez magának JK-t nem vár az együttműködésre. Másrészt nem fogunk friss, nem játszó JK-k tól elvenni helyet, szabad kapacitást fenntartani a vándorló karik számára, hisz van aki játékba szeretne kerülni és nem tud csak azért mer X meg Z nem bír egy területen megmaradni.

De tudod mit? Próbáld meg. Kérdezd meg a HM-eket hogy hány akar tőled JK-t átvenni. Nekem nincs rá szükségem.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.09.19. 19:21

Na végre! Akkor már csak egy új JK kellene, mivel a nálam játszók biztosan nem tudnak elmenni.
Ez a jó hozzáállás.

Szerintem itt az a lényeg, hogy ki mit, hogyan irányít. Hisz aki HM az mindent megtehet az adott helyszínén. Na mármost, ezt egy szabállyal le lehetne korlátozni. Igazából, lehet hogy csak én vagyok béna, vagy akármi más, de nem vettem észre, hogy Castor a légióiban aranymedálokat kitüntetéseket, netán Pegazusokat osztana. :shock: Ezzel nem vitát akarok, hanem csak annyit, hogy a HM-et is legalább kössék valami szabályok. PL: bár lehet pegazusokat találni Yneven, de elvétve és ritkán. Nem hinném hogy valaki mutogatná. Mert az ellenségei, vagy a vetélytársai lecsapnának rá azonnal. (Kivétel egy olyan kereskedő akinek nagy hatalma és befolyása van. Attól max csak a király, herceg, vagy tudom is én mi más tudná elvenni. DE ilyenkor mondom, hogy mire való a HELYSZÍN HÍREK TOPIC? Igaz én sem írok, de minek írjak, hisz a kutya se nézi, hogy hol mi történik. Visszatérve a pegazusos dologra. Ha a PENTÁDBAN lennének hatalmas Pegazus ménesek lennének, EREN azonnal letámadná. Ezt nem azért mondom, mert ehhez van kedvem, hanem mindenki egységes és nem D20-as vagy ETK-s illetve ÚTK-s OM-et akar. Na már most ha függetlenül nézzük a dolgot. Ki mit tenne ha uralkodó lenne, Yneven? Nem mint HM-KM hanem valójában.(JA ÉS NEM VAGYOK GÉPBOLOND AKI ALIG VÁRJA, HOGY A GÉP ELÉ ÜLHESSEN :lol: ) Mert a szerepjáték lényege, hogy beleéled magad...Vagy nem!? Szerintem sokan azt tennék amit írtam. Visszatérve az eredeti problémára, csak meg lehet valahogy eggyezni, hogy mindenki egységesen játszon és ne legyen, hogy az egyik helyen a KM/HM engedi a ramierát a másik helyen pedig nem. NEM AKAROK SZABÁLYALKOTÓ LENNI, CSAK VAN EGY OLYAN, HOGY HA MÁR VAN EGY EGYSÉGES RENDSZER AMIÉRT SOKAN ÖSSZEDUGTÁK A FEJÜKET, AKKOR MINDENKI FOGADJA EL ÉS AZ ALPAJÁN MESÉLJEN ILLETVE JÁTSZON. EZ EGY FÓRUM! OLYAN ÚGY SE LESZ HOGY MINDENKINEK MEGFELEL. AKINEK MEGFELEL AZ JÁTSZIK AKINEK PEDIG NEM AZ MENJEN ODA. NEM HINNÉM HOGY AZÉRT LETT KITALÁLVA, KIÉPÍTVE A RENDSZER HOGY ANARCHIA LEGYEN A FÓRUMON.

Togar!
Akkor szerintem valahova felkellene rakni a dolgot, hogy egy JK-t vársz/várok aki szívesen átvándorolna EREN-be illetve TARIN-ba, hogy kipróbáljuk hogyan lehetne a (van egy karakterem és az egyik HM megengedi a ramierát, a másik pedig nem) problémát kiküszöbölni. És én se tudok mindennap írni, de a JK ezt megvárhatja, mert szerintem cserébe igen élvezetes és izgalmas kalandba lesz része. Hisz nem mindenki járkál EREN-ből TARIN-ba, vagy TARIN-ból EREN-be. :)

Remélem nem bántottam meg senkit, érveimet a szerepjáték lényegére, és hogy tök jó hogy van egy fórum amin lehet M.A.G.U.S -ni, alapján írtam. Nem pedig hogy fikázzunk le valakit, mert az tök jó. :?
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.09.19. 19:36

OK bocs!

Értem most már felfogtam mit mondasz. :shock:

Egyébként nem azt mondtam, hogy tartsunk fent egy helyet vagy direkt dobjunk ki valakit a csapatból. Mind1.
Én optimista vagyok, úgy látom másoknak/másnak nyűg a mesélés és a JK-k. Ennél jobban gondolataimat nem tudom megfogalmazni. Azért egy próbát megér és szeretném ha sikerülne a dolog. Már írtam hogy mi a helyzet és nem próbálok senkit győzködni. Neked nem fekszik a dolog. És ennyi. Megértem. :)

A lényeg, hogy megpróbáljuk egységesíteni, és azonossá tenni a játékot. (MIRE VALÓ AZ OM-ÚT, HA CSAK A KARAKTER ALKOTÁSNÁL ÉS A TP ADÁSNÁL HASZNÁLJUK?... NAGYON SEMMIRE. [ISMÉT BOCCS? MINDENKITŐL AKI RÉSZT VETT A KITALÁLÁSÁBAN] EZ AZÉRT SZÚRJA A SZEMEM. MÁSIK NEM IGAZÁN VAGYOK ANNAK HÍVE? HOGY AZÉRT NEM MESÉLEK A JK-NAK MERT NEM TETSZIK A KARIJA ILLETVE MERT VAN EGY OLYAN TÁRGY NÁLA AMI JÓVAL ERŐSEBBÉ TESZI, A TÖBBI NÁLAM JÁTSZÓ KARAKTERNÉL/JK-NÁL.... MEGOLDÁS EGYSÉGES RENDSZER =>
OM-ÚTNINCS MEDÁL, NINCS RAMIERA, NEM FŐ A FEJEM, ÉS BOLDOG MINDENKI. EZ LENNE A CÉL ÉS NEM AZ HOGY A MÁSIK HM-ET TERHELJEM VAGY KIBASSZAK VELE.

Egyébként valószínű hogy igazad van! Nem hinném hogy rajtam kívül van más, aki a meglévő JK-i mellé akkar még 1-t. :(
EZ VAN! :bruhuhu:

Esetleg valaki másnak nincs ötlete ezzel kapcsolatban? :roll:
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.19. 19:37

Nekem kicsit másabb a véleményem, mint Kék Hercegnek.

Castornak abban igazat adok, hogy minden HM máshogy mesél. Viszont abban is, hogy ez miért ne mehetne odáig, hogy más rendszerben is?

Ahogy többen írtátok annyi, hogy aki ott akar játszani az az adott helyszín szabályai szerint alkot karaktert és oda tud átmenni vele, ahol ugyan az a rendszer.

PL.:

Pentád és Eren OM-UT szerint megy, Colosseum és Ugon ETK szerint. Tarin és Tiadlan emg mondjuk ÚTK szerint.
Ekkor, aki a pentádban akar játszani az OM-UT-s karaktert csinál és ha vándorolni akar vele, akkor Erenbe teheti zökkenőmentesebben. Ha máshova akkor meg kell alkossa a karaktert a másik rendszerben, de erre nem nagyon kerülne sor.

Az egységesség annyiban lenne tagolt, hogy jelenleg is sok hely van Yneven, amire nem lehet eljutni, mert egyszerűen nincsennek kidolgozva/megnyitva. Így a játékosok a meglévőkből választanak. Ez után is a megtlévőkből lenne a választás csak rendszerileg is lehet választani.

Tudom az ETK-t hiába hozom fel azzal kb egyedül vagyok, hogy szeretek/szeretnék Af/Mf rendszerben játszani. Ezért inkább nézzük az ÚTK-t az mostanában felkapottabb alternatíva. Az csak egy lehetséges választás lenne, hogy aki szeretne átállni rá az átállhatna helyszínileg és aki meg ki szeretné próbálni az oda tudna menni ÚTK-s karkaterrel.

Egy próbát megérhetne szerintem. Mint írtam max, ha nem jön be, visszaállunk egységesre.
Castor is mondta: Ha nem lesz jelentkező egy helyszínre a JK-knak nem tetsző rendszere miatt a HM úgyis kénytelen lesz vagy bezárni vagy átállni a JK-k által óhajtott rendszerre. Viszont ezzel megadatna a lehetőség a választásra.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.19. 19:42

Arról nem beszélve, hogy a Hm nagyon motivált lesz, ha olyan rendszerben mesélhet ami neki tetszik, szívügye és szereti. Nagyxban emeli a játék színvonaláth a a HM nem úgy ül le mesélni, hogy "a francba rámerőltették ezt az egységes szart" hanem abban mesél amit szeret.

UI: Quator ha ÚTK-t mesélsz nyíltban, egy helyet máris lefoglalnék magamnak. 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.19. 19:47

Castor

Először játszani kéne egyet ÚTK-ban. 8) :) Még nem tudom milyen erősek az ellenfelek...

Viszont ETK-t bármikor. :) (Bár lehet kísérlet képp ÚTK-t is meg lehetne próbálni, ha más nem egy harc erejéig a Colosseumban.)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.19. 19:49

Na :)
Izzik rendesen...

Quator: nem vitás hogy meghal ha a corga kinézte magának, de nem mindegy hogy ez hogyan történik. Ha a realitások talaján állva van annyi a karakterben (mégiscsak egy kalandozó és a magus heroic fantasy) hogy esetleg ezt a rövidtávot mondjuk 3 nap alatt éri el a corga akkor az az 50 hozzászólásos "küzdelem" lehet hogy élvezetes játék lesz akkor is ha a vége a temető.
Ezzel szemben ha elintéznek azzal hogy becsapódik 2 nyilpuskalövedék és a méreg k6 kör alatt lebénít majd jönnek, leszúrnak, elvisznek, fejedet karóra tűzik menet van az semmiképpen nem heroic, az a dark és hard fantasy sajátja ergo magus és ynevidegen.

Valahogy én így képzelem.

Ettől lesz játék a dolog, és elegáns.
Mert nem egymás totális szivatása a cél asszem, mindannyian játszani szeretnénk.

Legalábbis hozzám mindenki jöhet amivel szeretne...
Ami összetartozik az összenő, ami meg nem az úgyis elmarad valahol.

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.19. 19:51

Én játszom útkt :D De még nem meséltem. Elég kemények az ellenfelek ha kidolgozod őket elég hamar le tudsz csapni bárkit viszont téged is hamar lecsaphatnak.

Kék herceg légyszi a nagy betűket mellőzd mert az mást jelent inkább szinezd át amit ki akarsz emelni

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.19. 19:57

Castor:

Lesz alkalmad hozzád is inditott karaktert bírálni, ugyanis van egy olyan koncepcióm ami járna Pentádban (majd ha befér) is.

Az elf és a harcművészet dologról:
Nagyon összemosol 2 dolgot. A nevezett kari a varázslósága előtt tanulta volna a harcművészetet, ha mutatsz nekem egy elf harcművészetet akkor felveszem vele azt.
Ne is próbáld előadni hogy az elfek csak boxolni tudnak, elég mókás lenne... :lol:

Gondolom ez a részlet nem érdekel, de azért fontosnak tartottam megemlíteni.

Végezetül:
Leköteleznél ha a továbbiakban Arnoil néven szólítanál, megengedett még az elfmage is 8)

Üdv:
elfmage

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496