• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Syris (Syris)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
29 hozzászólás • Oldal: 2 / 2 • 1, 2

Re: Syris (Syris)

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.18. 19:29

Torozon-Lorin!

Megmondtam már nem egyszer, hogy egy adott karakterhez az alábbi személyek írjanak: a karakter játékosa és a bíráló személyek. Slussz. A bíráló személye pedig a HM-ek valamelyike és nem egy "mezei user".
Mégegyszer megkérlek, hogy legközelebb Torozonnal írj ide - nem érdekelnek a kifogások, a következő Lorino hsz-odat csuklóból fogom törölni. Nem fog érdekelni, hogy véletlen volt (ténylegesen), vagy mennyit szenvedtél vele, mennyi időd ment rá.
Tartsuk már be azokat a minimális szabályokat amiket állítottunk.

Ami pedig a ramierával kapcsolatos problémáidat illeti.
Lehet hülyeségnek tartod, lehet én is, lehet más is. De nem fogok minden egyes hülyeségnek titulált mondatot/szabályt azért újraalkotni, felülíratni háziszabállyal, mert valakinek csípi a szemét.
A shadoni nemesúr gyereke abban a környezetben nevelkedett kiskora óta, abban a kultúrában, tradíciókban.
Egy gorviki a ramierát kiskorától fogva tanulja forgatni - mivel nálluk tradícionális fegyver és a használatának "művészete" nem ugyan az mint egy tőr forgatása. EZ miatt jár a gorviki származásúaknak a több harcérték a fegyver forgatásához.
Ezzel szemben más tőlük jóval minimálisabb ideig tanulják használatát - ami idő alatt nem lehet elsajátítani azon fogásokat, amelyek a "többletet" adják.

Elf kopó: nem írja a bestárium, hogy bármennyivel is hosszabb ideig élnének egy közönséges kutyához képest.

Tisztelettel:

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.09.18. 20:11

A ramierához annyi hozzászólásom lenne, hogy a karakterem -mint írtam az előtörténetben- egészen kiskorától tanult a boszorkánynál. Az anyja 7 éves korában meghalt. Tegyük fel, hogy ebben az évben került Kahreéba (főleg mivel én így gondoltam :D ). 24 éves korában halt meg a boszorkány. Így gyerekkorától kezdve taníthatta a ramiera használatára. Na ha ezt most kiszámoljuk pontosan, akkor az pontosan 17 év... Szerintem ennyi idő alatt bármilyen különleges is legyen egy fegyver, és bármilyen nehezen lehessen elsajátítani a kezelését, 3. fokon szerintem el lehet. És mint ahogy te is írtad Yvett "Egy gorviki a ramierát kiskorától fogva tanulja forgatni "....Szerintem így kielégítő indoka lehet a ramiera használatára. De én igazából nem akarok senkibe sem belekötni. Ha ez sem kielégítő magyarázat, akkor akkor hogy ne legyen fennakadás, akkor maximum majd lecserélem.

A smaragd....igazából nem ökölnyi nagyságúra gondoltam :) . Sajnálom, ha ilyen fontos elemeket hagyok ki a leírásaimból. Igazából nekem személy szerint nem jönnek be a túl nagy és csicsás dolgok, és ez a karakterem is meghatározza (bár ti ezt nem tudhatjátok, mivel nem ismertek). Akkor hogy tisztázzuk a kő kb mogyorónyi méretű, és 1 darab van belőle, és nem mágikus tárgy.

A boszorkány és a fél elf viszonyáról pedig majd írok az előtörténetben külön kis szakaszba, ha lezárult a ramiera kérdés, ugyanis úgy látom, hogy nem túl elfogadott dolog, és akkor bármit írok, nem fog változtatni.

Az elf kopót illetően Torozonnak igaza van. Valamivel biztosan hosszabb életű, mint a normális kutya, ugyanis az elfek -ahogy Torozon/Lorin mondta- találták ki őket. És mivel ők is elég hosszú élettartammal vannak megáldva, biztosan a kis "házikedvenceiknek" sem az a 10-15 év adatik meg. Szerintem kb 50 évig élhetnek, de még 1-2-őt biztosan kéne. Ha pedig majd elfogadott lesz, akkor majd beírom az adatait, ha pedig nem,...akkor hát nem.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 279
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.18. 20:15

Üdv!

Ha már mindenki beleszól én is hozzáfűznék valamit. 8)

Most vagy Lorin tudata meghasonlott vagy Syris Lorin accjával írt. 8)

EDIT: Rossz helyre írtál és el is olvastam... 8) Csak gyors volt a copypaste Syris accja alá. :)

A ramierás dolgora pedig néhány karakterötlet, ami ezek alapján szintén teljes értékű a szemetekben:

dupla-sequoros vadork: "egy renegát kráni mortel tanított hogyan lehetek Birodalmi Fejvadász..."

elf íjas törpe: "egy kiszakadott elf mutatta meg, hogy kell használni..."

meneth-es jann: "kiskoromban örökbefogadott Amhe-Ramun főpapja..."

Nos azt hiszem érzékelhető, hogy miért is vannak bizonyos fegyverek népcsoporthoz és származási helyhez kötve... 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.18. 20:59

Üdv!

Na, akkor mégegyszer: kultúrális, tradícionális fegyver a ramiera Gorvikban.
Az az egyén, aki nem gorviki kultúrában sajátította el a fegyver forgatását egy egyszerű sima tőrként tudja csak kezelni.

És ha már itt tartunk, hogy ennyire ragaszkodtok a ramierahoz: a gorviki boszorkány hogy települt be Khareba anélkül, hogy az első próbálkozásnál ne lőtték volna le a többi kiszakadottal együtt?
Kiszakadottak... hm... Ha hátat fordítok eddigi életemnek mindent hátrahagyok még a tradícionális fegyveremet is, nehogy bárki ezáltal tudjon "azonosítani" és ártani.
Ha pedig önként mentek mert csak... A gorvikiak a legfajgyűlölőbb népség - pont egy félelf leányzót venne magához egy gorviki boszorkány tanítványként?
Arról nem beszélve, hogy nem egészen élet jelleműek a gorvikiak - ez pedig a növendéken nem látható, sőt...

Remélem érzitek az ellentmondást a jelenleg látszódó karakter és a gorviki vonal között.
Most is azt mondom, hogy maradhat a ramiera, de csak tőr értékekkel.

A kutya meg... Nem mondtam, hogy le kell húzni, sem ellent nem mondtam Torozonnak. Egyszerűen közöltem, hogy a könyv erről említést sem tesz...

Ja, igen, elfelejtettem a bírálatba beírni. ^^
"Közös" kultúra nincs. Pyarroni van vagy erv. Mivel a karakter északi, Khareben élt, így az ervet kapja meg.

Yvett
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.09.19. 6:18

Yv, Quator.
mivel enyi problémátok van egy vas miatta nekem meg már fáj tőlle a fejem ezért ne legyen akkor a karinak...
Hozzátesezm érdekes hogy eza szabály egy éve még nem volt szabály. Érdekes.
Természetesen most hogy a kultúra szót is hozzábigyeszettétek így már érthetőbb. De én továbra sem látom át teljesen.. evan.

Quator!
Te felhoztál 3 példát nem tűnt fel hogy mindegyikben az embertől eltérő fajok vannak???
Amúgy meg nekem személyszerint a Menethes Jann sem elképzelhetetlen párosítás.(mi van ha csecsemő korában elrabolják őt Amundok és már csak a megvetés és a kicsúfolás kedvééért is szolgát csinálnak belőlle? Hiszen talán ilyen fiatalon még nem lenne megfelelő áldozat korcs istenüknek...persze mástészta hogy ilyet nem csinálnak de megtehetnék!)
A ramiera szerintem továbbra is csak egy fegyver aminek forgatásához egyedül olyan ember tanításával érthet az ember aki gorviki tradíciók szerint sajátította el annak forgatását.(Bár tom ebbe a mondatba megint bele fogtok kötni de mindegy...)

Syris!
ha más fegyvert kell választanod választ a Tőrkardot akkor legalább már 3 oldalnyi reag lesz a karidnál :D

Kutyus...
Én továbbra is engedélyezném, a könyvet most nem olvastam de azért elég gáz hogy egy 900 éves elfnek életében nem két három vadász ebe van hanem 200. Kiscit sok idő lenen őket betanítania nem ? Attól hogy okos még nem a legjobb legügyesebb kutya.(Igen ennél van jobb is a Néma eb...)

jah amúgy nem nemhasonlott meg az agyam ...akkor.
Pusztán az történt hogy Syris-éktől irtam OM-re mert elmentem hozzájuk beszélgetni a taliról. (remélem ezért senki nem fog megkövezni)
És gondolom be volt nyomva a Automatikus Bejelentkezés ezért mikor Syr belépett akkor az én accommal tette.
Bocs erről én nem tehetek meg szerintem Ő se, egyébként milyen éles szemed van Q:D
JAh és nem még mielőtt bárki is azt feltételézni hogy kis Noodel vagyok, Syris nem klónom mint ahogy azt a Talin is láthatjátok majd.
(márha van olyan ügyes és most sikerül elküldenie a jelentkezési PM-et :D)

Yvett!!!

Nekem Soha Senki semmit nem mondott arról hogy mit szabad és mit nem szabad csinálnia a HM accjával!
nem értem miért ez a nagy fenyítés, lévén én semmit se tudtam!ű
Ha mondtad volna-mondtátok volna!- akkor természetesen CSAK Torozonnal írok ide. De mivel eddig úgy vettem ki -saját karijaim bírálatából- hogy teljesen mindegy kivel írok ezért nem foglalkoztam ezzel...

Torozon
A bárd, hetek óta elöször, szívbõl kacagott.
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

//Wayne Chapman - A Halál havában//
Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 497
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.09.19. 6:32

Ok. Akkor a ramierát majd átírom tőrkardra, vagy még nem tudom pontosan mire. A kutyának meg majkd az adatait. A boszorkány és a fél elf kapcsolatát ki kéne még fejtenem akkor, csak hogy ne kelljen még azon is még 1 v 2 oldalt vitázni? Egyébként a tegnapi bakimért bocsi Torozon. :oops:
Quator, dícséretes mindenre kiterjedő figyelmed. :D
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.09.19. 7:54

Lorin

A karakter félelf és egy kifejezett emberi kultúra speciális fegyveréről van szó... Szerinted miért hozhattam nem ember példákat, ha egy nemebmer karakterről van szó?

A folyamatos acc cserék és mással írások csak figyelem kérdése.

A pirosbetűs rész: Ki van írva. Eddig is így volt és mindig rá volt szólva másra is, hogy a HM-accal írjon bírálatot. Az, hogy nem figyelsz soha nem azt jeneti, hogy nem lenne kiírva/használva valami.

Syris

Valakinek úgy látszik figyelnie kell, ha már az acc-tulajdonosok nem képesek rá.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.09.19. 9:39

Quator!

Akkor vegyük sorra. Egy félelf miben si rosszabb egy embernél?
Tudtommal Erő kap -1 et. Ez olyan tulajdonság amivel vele születik.ű
A ramierához pedig szerény vélemyényem szerint NEM kell erő. Csak Gyorsaság és Ügyesség. Mivel a félelfek ügyességre +1-et kapnak ügyességkük pedig annyi mint egy embernek így nem hogy hátrányt élveznének inkább előnyben vanak az emberekkel szemben.
Egy törpe többek között azért nem használhat elf íjjat mert nincs olyan magas mint az íj! Vagyis testi adottságaiból kifojólag. Ilyen a félelfeknél a gyengébb alkat, de ez nem feltétel a Ramiera forgatáshoz. Ha egy pallosan akarna harcolni talán de a Ramiere csak kicsit nagyobb és élesebb mint egy tőr.

A piros betűs részre ey másik Topicban fogok válaszolni mert nem tartozik a karihoz...
- Alyr, az ég szerelmére! Hogyan sikerült rávenned Torozont, hogy kráni itókát szolgáljon fel neked?
A nekromantának szeme sem rebbent. - Azzal kecsegtettem, hogy ha megteszi, még ma este odébbállok.

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.19. 10:14

Srácok!
Maradjon már meg mindenki itt a karakter bírálatánál és a hozzá kapcsolódó fejtegetésnél.

A többi szabályzavaros, vagy vitázzatok pm-ben, a HM-es topikban, de ne itt.

Syris!
Ha a változtatások megtörténtek kérlek szólj és újra átnézem a statot, meg az előtöri kiegészítést.

Yvett
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.09.19. 10:34

A Ramierás cucc az szervesen tartozik (tartozott) a karihoz.

No mivel nekem előtörténetileg semmi bajom nincs a karakterell így csak a Staton kell válltoztatni aztán tőllem játékba is kerülhet.

A pénzed ennyi.:

Arany: 1k10+1 = 8(+1) [9]
Ezüst: 1k10+4 = 4(+4) [8]
Réz: 6k10+11 = 9+8+1+3+6+2(+11) [40]

No ezt majd írd fel a karilapra és hogyha változna akkor természetesen vezesd.

Torozon

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Syris » 2008.09.19. 12:38

Edited by Yvett de Crei

Mondtam, hogy maradjunk a karakternél, a személyeskedést más úton intézzük el.
Syris pm-et küldtem.
Syris-Erion
Ayana-Vidéki történet
Syris
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Torozon » 2008.09.24. 8:06

Üdv!

Nos akkor részemről játékba kerülhet.
Remélem annak ellenére hogy, a kedves "nem-bíráló" személyek tanácsára sikerült lecsupaszítanod, nem vettem (tük/ték) el a játékkedvedet és továbbra is szeretnél játszani.

A bemesélő reagot illetően, hétfőt igértem, ám mint mindig most is időhiányban szenvedek. A hétvége felé megírom a te reagodat.

Üdv és bocs .: Torozon

(Ui.: Látom lehúztad a kahreit... de ha gondolod nyugodtan felírhatsz helyette egy Kézi nyílpuskát. Abba nem lehet belekötni...(már persze akinek nagy gyakorlata van ebben annak biztos sikerül :) )

Torozon
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.24. 13:57

Üdv!

Átnéztem a karaktert.
Valószínű előszörre nem néztem meg rendesen, de fog még változni a statod a következők miatt:

- Faji CÉ alapod 10 - erre KAP-ot nem kell költeni, tehát elvileg maradt 10 elkölteni való KAP-od. Vagy hagyod így és akkor lesz 20-as a CÉalapod.

A Pszi nincs kiszámolva.
Pszi használati fok: 4.
Pszi használati szint: 1.
Max. Pszi pontok: 8 (1Ppalap+7iq10feletti része)
Akt. Pszi pont: 8 (ha csak a dinamikus pajzsba nem raksz valamennyit)
ME:
Tudatalatti asztrális 13
Tudatalatti mentális 14
Statikus pajzs asztrális 8
Statikus pajzs mentális 8
Dinamikus asztrál-mentál 0-0 (de tehetsz bele, csak ennek az összegével csökken az aktuális Pszi pontod amit felhasználhatsz)
Összes ME: asztrális 21
Összes ME: mentális 22

Megvárom míg azt a 10 KAP-ot hová költöd, de egyébként rendben van a karakter.

Yvett
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.28. 9:34