• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shulur - Kikötõnegyed - Rabszolgapiac

A Háromfejû Birodalma...

Moderátorok: Isshae Ianarak, Admin

Hozzászólás küldése
165 hozzászólás • Oldal: 10 / 11 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Re: Shulur - Kikötõnegyed - Rabszolgapiac

HozzászólásSzerző: Fentagor » 2008.09.16. 9:59

/Fentagor-partraszállás(nem a D-napon :) )/

Ahogy felérek a fedélzetre és látom, hogy a part már igancsak közel van, az a fajta furcsa izgalom lesz úrrá rajtam, ami egy rég várt esemény beteljesülésekor elfogja az embert. Nagyot sóhajtok.
<Hát itt vagy Fentagor.>
Mikor megérkezik Neha, és egy két irigykidő pillantást elkapok, magamban jót derülök.
<Nos ez van srácok.>
Ránézek és apró mosoly jelenik meg az arcomon.
-Ha így esett, hát így a jó. Kiismerhetetlen, hogy mit tartogatnak számunkra az istenek, de talán épp ezért szép az élet, mert a jövőt homály fedi. A partraszállás pedig nem is lehetne varázslatosabb, mint kegyed társaságában. *biccentem meg kicsit a fejemet felé*
-Bánni pedig igazán csak azt bánnám, ha most elmulasztanék valami olyasmit, mit a jövőben már nem lenne módom megtenni, egy olyan dolog miatt, mi évezredek óta itt áll, és még itt fog legalább ennyi ideig. Hisz a pillanat varázsa amivel most megajándékoz, egyszeri és vissza nem térő..... *és én is Neha szemébe nézek, elveszem benne*
<Mit számít ilyenkor a part, mikor szemének tengerében lubickolhatok.>
A kikötés pillanata és a katona közjátéka kizökkent kettőnk idilljéből, és mikor a palló a helyére kerül elindulok én is, hogy lábammal érintsem azt a földet, mire oly kíváncsi voltam mindíg is.
Neha szavaira újfent elmosolyodok.
-Szebb fogadtatást legmerészebb álmaimban sem remélhettem ennél. Igazán kedves öntől, ez a figyelmesség. Ígérem szívembe zárom ennek a percnek az emlékét. Bár tudom olyasmit ígérek, amit könnyedén fogok teljesíteni.
Követem Nehát, és közben nem lennék férfiból ha lopva nem nézném meg a fenekét :D, és szó mi szó, tetszik(?) amit látok.

Gyorsaság:15 próba:1k10 = 10 [10]
Ügyesség:16 próba:1k10 = 5 [5]
"Nem írom pennával, fekete tentával,
de kardom élivel, ellenség vérivel,
az én örök hírömet." /Zrínyi/
Fentagor
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 107
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.09.19. 19:37

*A látvány tetszik, bár a ruha elég zárt Nehán, de azért sejteti lágy domborulatait.
Érszreveszed a csúszását a pallón, de nem vagy elég gyors, hogy utána kapj; éppenhogy csak kicsúszik felkarja a kezedből. Megcsúszol te is a hirtelen mozdulat következtében, de ügyesen korrigálsz egyensúlyodon és "sietve" három lépéssle lejebb áll meg biztos lábbal a pallón. Neha viszont egy erőteljes sikítás közepette a hideg vízbe pottyan.
A legénység két tagja azonnal kötelet dob a vízbe, s egy harmadik utána is ugrik a nőnek - nem lacafacáznak. Mire felocsúdol a nő már a matróz karjaiban kapálózik, aki a part felé evickél vele.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1593
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fentagor » 2008.09.23. 13:11

/Fentagor-a kikötőben/

Miközben egy pillanatra azokon a lágy domborulatokon felejtettem a szememet, bizony későn reagáltam, és nem tudtam elkapni a lányt, és már esik is a vízbe.
-Neha! *kiáltom*
Majd azon igyekszem, hogy nehogy én is utánnaszálljak, ami szerencsére sikerül is, főként azért, mert nem tudok úszni :oops: . Két szökkenéssel a biztonságot adó kő mólón termek, és látom ahogy a matróz kifelé evickél a lánnyal. Kicsit, féltékeny vagyok rá, hisz a karjaiban tarthatja Nehát.
Hát a hős megmentő szerepét elcseszted a bambulásoddal, gratulálok. Na mindegy ez a hajó elment, :) vagy épp most jött?
Odafutok, ahol látom, hogy partot fognak érni, és segítek a lánynak. Mindenképpen én szeretnék lenni aki kisegíti a vízből. Ha ez összejön a köpenyemet lekanyarintva a vállamról beburkolom vele, hogy ne fázzon. Közben ha erre mód és lehetőség van egy pillanatra átkarolom. Persze nem úgy, hogy az bántó vagy tolakodó legyen. Illetve ha úgy érzem, hogy ezt a helyzet nem teszi lehetővé akkor természetesen nem.
Majd a lányra nézek, és aggódó tekintettel kérdezem.
-Nem történt baja suessa?
Fentagor
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2008.10.19. 17:18

*Rajtad kívül még két matróz igyekszik segíteni kivelé a vízbe esett nőt és társukat - ezt igencsak megnehezíti az, hogy Neha nagyon bepánikolt és rúgkapál, sikítozik, hisztizik. Azért hármótoknak csak sikerül kiszedni őt a vízből, miközben te már teríted is rá a köpenyedet.
Neha vacog a köpeny alatt, hisz még nincs meleg, sőt, vizes ruhában kimondottan hideg lehet.
Vacogása közepette hagyja csak abba a hisztizős viselkedését, lassan már csak szipogássá szelídül minden.
Egy tiszt érkezik hozzátok takaróval.*

- Suessa! Messire! - *köszön rátok, majd a nőre teríti a takarót.* - Kérem jöjjenek utánam, hogy az Úrnő azonnal meleg helyre kerülhessen, és átöltözhessen, amit a csomagjait is lehozzák a hajóról. Már intézkednek, hogy ez legyen az első dolguk a matrózoknak. Jöjjenek...
*Mondja mindezt tisztelettudóan, ahogy elvárható egy pietortól. Sietve egy masszív házhoz vehet benneteket, majd be az ajtón és át egy helyiségen egy takaros, kényelmes, de semmiféleképpen sem úri szobába vezet benneteket. Ideiglenes szállás lehet...
Neha az úton hagyja, hogy vezesd, segítsd, átöleld, láthatólag jól esik neki a gondoskodásod.*

- Itt a Suessa átöltözhet, melegedhet... Bocsássák meg kotynyelességemet esetleges illetlenségemet, de amíg a száraz ruha meg nem érkezik a csomaggal csupán a száraz takaróba burkolózzon be a Suessa, hogy meg ne hűljön. Biztosíthatom önöket, hogy az engedélyük nélkül senki sem fog belépni a szobába.
*Megvárja még a válaszotokat - bár Neha csak vacog a karodban - majd haptákba vágva magát távozik a szobából.*
"Shulur megtanít, hogy a bukás csak pillanatnyi állapot. Véglegessé az teszi, ha feladod a küzdelmet" - Isshae Ianarak
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fentagor » 2009.02.06. 13:09

/Fentagor - Nehával a kikötőben/

*Miközben a pietor a ház felé vezet, és Neha mint valami kis ázott veréb vacog a karjaimban, furcsa érzések kerülgetnek.*
~Jó érzés átölelni.
*Nem szólok egy szót sem míg a katona magunkra nem hagy, neki is csak bólintok. Ekkor a lány felé fordulok, és bíztatóan elmosolyodok.*
-Azt hiszem mostmár nem lehet semmi baj, hisz nem hullámzik a talaj a lábunk alatt. Szerintem nem mondott ostobaságot a pietor. Így meg fog fázni.
*Símogatom meg az arcát.*
-Természetesen elfordulok, és ha bármiben a segítségére lehetek, kérem szóljon. Vagy ha nem sértem meg, akkor, míg a ruhái ide nem érnek az ingemet vegye föl. Mégis csak kellemesebb mint ez a durva pokróc.
*Nézek Neha szemébe, várva a válaszát, és azon gondolkodom, hogy mi az ami megfogott ebben a lányban.*
~Sokat tűnődtem azon nőket ölelve, hogy miért van az, hogy míg egyik csak vágyaimat korbácsolja fel, addig a másik egy apró pillantása a szívemig ér.
Fentagor
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.02.09. 14:04

- Segítsen Fentagor kérem, megbízom önben, tudom, hogy becsületes úriember és nem fog visszaélni a helyzetével. Sajnos egyedül nem boldogulok a vizes ruhámmal...
*Neha szeméből szinte könyörgés süt ki, miközben a vacogása kicsit sem hagy alább.
...
Való igaz, a vizes egészruha úgy tapad a kecses női testére mint egy fólia vizesen. Nemcsakhogy a cipzárt kell segítened lehúzni róla, de magából a ruhából is ki kell hámoznod a törékeny nőt. A kísértés nagy és veszélyes érzelmeket korbácsol fel férfiszívedben ahogy centiről centire óvatosan lesegíted a csurom vizes ruhát Neháról... A felső ruha alatt egy vékonyabbpamut alsó fehérneműt visel, ebben talán több a víz mint az egész többi öltözékében, így nincs mese, ettől is meg kell szabadítani a nőt, hogy meg ne hűljön...
Neha zavarban van, orcáján piros rózsák virítanak - mondhatni, hogy a füle tövéig elpirul amikor lesegíted róla a pamut alsóneműt - hálás szemekkel néz rád egy pillanatra amikor az inged ajánlod fel számára. Felveszi, majd alaposan betakarózik a száraz pokrócba.
Neked viszont uralkodnod kell magadon... A nő hátát láttad csupán... kecses test, puha és hamvas bőr, mely férfiszíveket dobogtatna meg - ha nem lenne tele korbácsnyomokkal egész testfelülete. Ez a látvány feledtette veled vágyadat... kérdések tolulnak elmédbe... s ha nem bírsz uralkodni érzelmeiden kibuknak belőled a kérdések...*

//kérnék egy normál módosítók nélküli asztrál és akaraterőpróbát a gurítós szobában :) a szerkesztőbe beillesztett dice segítségével - ha nem menne a hogyanja szólj :wink:
Ha bármelyiket is elrontottad akkor kérdezel a látottakkal kapcsolatban - ha mindkettőt elrontottad düh uralkodik el elméden és szíveden...//
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fentagor » 2009.02.17. 13:37

/Fentagor-Nehával a szobában/

(gurítottam és sikerült :) )

Ahogy egyre több ruha kerül le Neháról, úgy feszíti a vágy egyre inkább bensőmet. A lány gyönyörű és én korántsem vagyok fából, nomeg az a fránya, hosszú hajóút :) .
Bizony a hús hívó szavának nehéz ellenállni, mégis gátat kell szabni az érzelmeknek. Pedig oly könnyű lenne engedni csalfa csábításának.
~Uralkodj magadon! Sem a hely sem az idő nem alkalmas.
Mikor már épp sikerül a vágy vörös ködét eloszlatni, meglátom Neha korbácstépte hátát.
~Milyen bomlott elme képes erre a gaztettre? ötlik fel bennem a gondolat, melyet a düh hullámai követnek. Csak nehezen állom meg, hogy ne kérdezzek, hogy ne öleljem át, hogy ne tegyek elhamarkodott ígéretet, hogy többé senki sem teheti ezt vele.
De eszembe jutnak bölcs tanítóm szavai.
Fiatalúr, sokszor úri körökben a csönd többet ér a legékesebb szavaknál is. Jól vésd az eszetbe, hogy elhamarkodott tettek következménye, szinte mindíg bukás. Hát zabolázd meg forrongó lelked, és viselkedj úgy, ahogy ősidők nagyjai tették.
Összeszorítom hát ajkamat, nehogy kibukjanak azok a szavak, azok a kérdések, mik Nehának szomorúságot, netán szégyent okoznának. Megpróbálom, hát elterelni a gondolataimat, és úgy tenni, mintha nem láttam volna semmit.
-Mostmár biztosan nem fog megfázni. És ha a pietor visszatér, hozatok vele egy kupa forralt bort, vagy teát. Az biztosan jól fog esni. kicsit kivárok majd folytatom Nem gondolja Suessa, hogy találkozásunk nem a véletlen műve? Hogy a sorsnak, vagy az isteneknek tervei vannak velünk? Bár nem vagyok pap, sem mágiában jártas magiszter, de mégis érzem, hogy valami furcsa dolog történik velünk.
Hogy zavaromban, vagy csk úgy, nem tudom, de sétálgatni kezdek a szobában, néha lopva Nehára pillantok.
Fentagor
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.02.22. 13:37

*Egy megkönnyebbült apró, alig hallható sóhaj hallatszik a nő felől, majd remegve fordul meg és hálás tekintettel néz téged pár pillanatig csendben.*
- A forró teának jobban örülnék, Fentagor.
...
Hát... én hálás vagyok az égieknek, hogy Önnel ismerkedtem meg.
Azért pedig Önnek tartozom hálával, hogy itt van velem és nem hagy magamra.
Furcsa... igen, és én félek ettől a furcsaságtól... - *halkul el, a hangja, miközben elfordítja tekintetét az ide-oda járkáló alakodról.
Mielőtt bármit is válaszolhatnál kopognak az ajtón.*

- Suessa, Messire! A Suessa csomagját lehozták a hajóról, itt is volna. - *hallatszik az ajtó túloldaláról annak a katonának a hangja, aki ide kísért benneteket. Neha úgy húzódik, hogyha ki is nyílna az ajtó ő takarásban legyen.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fentagor » 2009.02.23. 20:36

/Fentagor-Nehával a szobában/

Már épp szóra nyitnám a számat amikor kopogás hallatszik, és a pietor hangja. Az ajtóhoz megyek, és kinyitom, úgy hogy közben teljes testemmel takarjam Nehát. Mikor az ajtó előtt álló Pietorra nézek, elgondolkozom azon, hogy hogyan is viselkedne ebben a helyzetben egy toroni, vagy kyr nemes. És ebben az egyszerű szituációban szembesülök azzal, hogy a könyvek és az élet egészen más világ. De eszembe jutnak Regall szavai.
~Ha nem megy másként fiam, hál játsz!
A Pietorra nézek, majd Neha csomagjaira, és újfent a katonára.
- A suessa inna egy pohár forró teát miután átöltözött. Lekötelezne ha ezt is ilyen hatékonyan és gyorsan elintézné, mint a hölgy csomagjait. Nézek rá határozott, egyenes tekintettel. Majd ha megfordul, a lány csomagjait beviszem a szobába, és leteszem Neha elé. Ránézek bíztatón.
- Ha bármiben segíthetek, csak szóljon. És hátat fordítok neki. Míg öltözik, megkérdezem tőle.
- Ha kilépünk innen, meghívhatom egy estebédre?
Fentagor
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.03.01. 18:06

*A katona kérésedre(?) haptákba vágja magát előtted.*
- Messire, a tea azonnal kész lesz, bátorkodtam előre gondolkodni és már intézkedtem az elkészítéséről.
*Halk koppanós léptek közelítenek a katona szúrós szemmel fordul az irányába, majd feléd fordul ismét.*
- Itt is van, Messire. - *egy fiatal, barna bőrű, hosszú fekete göndörhajú teremtés érkezik. Egy tálcát egyensúlyoz két kezében, melyen egy kissé míves fém kancsó és két pohár látszódik. A kancsóból meleg pára emelkedik fel lassan - forró ital van benne ez biztos.
A fiatal teremtés nem néz rád, még csak nem is köszön. Szemét meredten leszögezi maga elé a talajra.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fentagor » 2009.03.11. 23:38

/Fentagor-a kikötőben/

A katona rekciójából rájövök, hogy bizony ez Toron, és itt igenis más viselkedési szabályok szerint élnek.
~Bizony más az élet és más a könyvek világa.
*Igyekszem semleges arcot vágni, és csak bólintok a pietornak. a szolgáló útjából pedig elállok, hogy bevihesse a teát Nehának.
Mikor ezzel végzett a szolgáló, a katonához fordulok.*
-Egy kocsira lenne szükségünk, mikorra a suessa elkészül.
*Nem szentelek több figyelmet neki, magától értetődő, hogy intézkedik. Legalábis úgy teszek, mint aki így gondolja.*
~Szokni kell még ezt.
*Mikor mindenki távozik a szobából a lányra nézek, de nem szólok semmit.*
~Na és most hogyan tovább Fentagor?
Fentagor
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.05.16. 22:22

*A szolgáló beviszi a teát, tölt mindkét kupába és kivonul. A katona pedig egy újabb tisztelgés után sarkon fordul és távozik intézni a kocsit számotokra.
Neha meredten ül a kis asztalka mellett. Egyenlőre nem nyúlt még a meleg italért, de láthatóan még a csomagjaiért sem lépett, hogy száraz ruhát vegyen magára rendesen.
Elgondolkodott nagyon. Látszik szemén, hogy nagyon messze jár gondolataiban, talán azt sem vette észre, hogy a teát letették melléje, s a katona is eltávozott dolgára, s újra kettesben maradtatok.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fentagor » 2009.05.18. 9:09

A kikötőben Nehával

Látom a lány tanácstalanságát, s talán szomorúságát is. Nehéz ilyenkor mit mondani, ezért a holmimhoz lépek és előveszem a lantomat és csendben pangetni kezdem, majd halk dúdolni kezdek egy dalt.

Kinek mi dolga? - Szerintem
a gyermeké az, hogy szülessen,
a Napé, hogy megsimogassa,
s a Holdé, hogy álomba ringassa.

A tanító dolga, hogy tanítson,
a lelkemen valamit javítson.
A diák dolga, hogy kutasson,
ha felnő, jó irányt mutasson.

A zenész dolga, hogy zenéljen,
a szívem mélyéig elérjen.
Az író dolga, hogy meséljen,
de igazat írni ne féljen-
de igazat írni soha ne féljen!

A Szerelmem dolga, hogy megértsen,
hogy higgyen bennem és segítsen.
>Hogy nélküled élni ne akarjak,
s ne hagyd, hogy a vesztembe rohanjak!<

A Barátom dolga, hogy ott legyen,
ha szükség van, bármit megtegyen,
ha eltévedtem, keressen,
ha gyűlölöm, akkor szeressen.

Az Anyám dolga, hogy ne sírjon,
ha nagyon félt, akkor behívjon.
Az Apám dolga, ha ajtót nyit,
ne úgy köszöntsön, mint akárkit.

A Testvérem dolga, hogy figyeljen,
Ha hibáztam, neki ne kelljen.
Ha nem hiszem, akkor ő higgye,
A tüzünket helyettem őrizze.

A Lányom dolga, hogy daloljon,
hogy örökké kislány maradjon.
A Fiam dolga, hogy nevessen,
hogy mindig apjaként szeressen.

S ha mindez így lesz -csak remélem -,
az én dolgom, hogy megérjem.

(http://ingyenzenekereso.hu/get.php?name ... _dolog.mp3)

Ahogy az utolsó akkordok is elhalnak a szoba falai között bíztatóan Nehára nézek.
-Az a dolgod nagyon nehéz lehet, ami ennyire beárnyékol egy ilyen gyönyörű arcot. Ha tudok könnyíteni ezen a terhen, úgy szívesen segítek. De talán először kóstoljuk meg a teát.
És az egyik csészét Nehának nyújtom.
Fentagor
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Isshae Ianarak » 2009.05.20. 22:21

*Dalodra Neha felfigyel. Csak néz, szemében könnyek gyűlnek. Csendes sírásba kezd, hang nélkül gurulnak le a könnyek arcán az ölébe.
Szavaidat is csendben hallgatja végig, elveszi a teáscsészét tőled, leteszi maga elé az asztalra. Szép barna szemeit a te szemedbe mélyeszti - feneketlen szomorúság csupán amit látsz benne.
Halkan szólal meg, vagyis énekel.*

- Szívtelen, kegyetlen, gyilkos kárhozat
Saját testvérét ölte az átkozott
Belülről feszít a düh s a fájdalom
Bosszút állok én, ha lesz rá alkalom
Elvette eszét a hatalomvágy
Léptei nyomán pusztulás jár
Szívemből kívánom halálát már
De nem biztos, hogy igaz a látomás
Nem biztos, hogy ez mind valóság

Lehet csak képzelet, mit legyőz az értelem
De nekem feltétlen kell már a bizonyság
Hallottam a városban színészek járnak
Megkérem olyan játékot játszanak
Melyben a király testvérét megmérgezi
Aztán majd annak feleségét elveszi
Ha ezt nézi majd a király
Bűnösen nem bír nyugodni tán
Ez lesz nekem a bizonyság már

Mert nem biztos, hogy igaz a látomás
Bolondnak fogok előttük látszani
S játékom így tudom játszani
Kizökkent idő egyre csak nyomaszt
Hogy nékem kell most helyretolni azt
Látva a színészek játékát
Hálóként fennakad majd a király

Gyengeség gátolja bosszúmat bár
Mert nem biztos, hogy igaz a látomás

*A halk dal után mintha megnyugodott volna kissé; a könnyei már nem hullanak ölébe, s tekintete sem üres, bánatos, csupán egy szomorú nemeskisasszony ül veled szemben már.*
Isshae Ianarak
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Fentagor » 2009.05.21. 11:42

/Nehával a kikötöi szobában/

*Hallgatom Nehát és az első traktusok után, ahogy ráérzek a dallamra halkan pengetni kezdem a lantot. Tekintetemet nem veszem le szomorú szemeiről, miközben a lant csendes dallama alájátszik a bús ballada komor szavai alá.
Aztán elhalkul a dal, utolsót pendül a lant is. Pillanatnyi csend borul a szobára, amit nem akarok megtörni, csak nézek azokba a szomorú szemekbe. Majd leteszem a lantomat és megszólalok.*
- Egyedül jöttem egy idegen földre, kíváncsiságból, kalandvágyból, más dolgom nem lévén, céltalanul. Nem vagyok hős lovag, sem lelkekre gyógyírt bűvölő vajákos, csak egy világcsavargó igric. De mindennél jobban bánt, ha ilyen csodaszép arcban bánatos szemek vernek tanyát. *Ekkor jobb kezem hüvejkújjával letörlöm Neha arcáról az utolsó könnycseppet.*
-Hírmondója se maradjon ezeknek. *Egy pillanatra apró mosoly jelenik meg az arcomon.*
-Az én dolgom Suessa, hogy újra vidám szikrákat lopjak a szemekbe, hol bánat fészkel, és mosolyt csaljak az arcra, mit szomorúság ural. *Kicsit kivárok majd folytatom.*
-Kössünk alkut! Amenyiben magányom fenyegető árnyát tova űzi, úgy késséggel állok rendelkezésére, még akkor is ha Tharr pokolának tornácára is kell követnem.
Fentagor
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
165 hozzászólás • Oldal: 10 / 11 • 1 ... 7, 8, 9, 10, 11

Vissza: Toron