• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Két tűz között [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
161 hozzászólás • Oldal: 8 / 11 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Re: Két tűz között [ETK]

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.08.15. 12:59

Garon

- Igen, lenne még valami. Szertnék megszállni itt egy éjszakára. Mennyibe kerülne?- kérdezem miközben odaadom a Henriknek a 4 rézt.

Miután válaszolt és elment belekortyolok a borba és várom, hogy Fentagor mit válaszol a kérdésemre.
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nekromat » 2008.08.22. 9:37

(Ver Utusv)

Mikor megérkezünk a kapitány szobájába és a tárgyra tér, érdeklődéssel figyelem a feladat részleteit.
<Hűűű..... ez testhez álló feladatnak tűnik. Tökéletes egy kis edzéshez és tapasztalatszerzéshez. És persze a fizetség sem utolsó. 40 arany rengeteg pénz, bár engem a pénz nem boldogít. Nagyobb célok hajtanak előre mint a tolvajok által képviselt kabzsiság és a pénz utáni sóvárgás. Kíváncsi vagyok hogy ki lehet vajon a két kolléga aki még az ügyön dolgozik.>
Mikor a kapitány befejezte az eligazítást, reménytkeltően ránézek hogy érdekel a feladat amit ajánl.
-Ez valóban igen komoly és nehéz feladatnak néz ki. Ha tényleg igazak a sejtései a szörnyek és más háttérben megbúvó borzalmakról. De engem ezek nem rettentenek vissza és elválalom a munkát.
-Viszont egy kérésem lenne. Nem most dolgozok idegenekkel együtt elősször és sajnos volt hogy rosszul sült el a dolog. El tudna mondani mindent amit csak tud a két emberről akit az ügyre állított?
"A démonok, legyenek bár alacsony- vagy közrendűek, netán urak vagy hercegek, mind afféle Külső Síkok teremtményei, melyeket nem ural Isten. Intelligensek és rossz szándékúak, gondolkodásuk kifinomult és követhetetlenül kaotikus. Lelkük nincsen, testük azon idegen világ anyagából épül fel,ahonnan megidéztettek...."
"Megidézőjüket majd minden esetben igyekszenek elpusztítani; gonoszságukról és leleményességükről, de bátran mondhatom, korlátlan hatalmukról sem lehet fogalma az olvasóimhoz hasonló ostoba földi halandónak."
- Idézet Abdul al Sahred Necrográfiájából.
Nekromat
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 373
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.08.22. 15:39

Résztvevők: Ver Utusv
Esemény: A kaszárnyában

A kapitány elmosolyodik. Majd feláll az asztaltól, és már lépne feléd, mikor megkérdezed, a többiekről.
-Hát nem sokat tudok róluk. Az egyikük toronból jött, és a barátait, a város környékén ólálkodó tolvajok ölték meg. Állítólag egy pap. A másik férfi-ről se tudok sokkal többet. Az biztos, hogy ő is beszéli a toroni-t. És egy igen elvetemült emberrel került szembe a városban, aki gazdag és befolyásos is... Jómagam tegnap este beszélttem vele, és szerintem kifognak jönni. De ahogy elnéztem a toroni-t ő is elég barátságos. Ha még nem említettem volna, akkor az Öreg Fűz nevű fogadóban, Garon-t vagy a másik férfit Fentagor-t keresd. Őt könnyebben megismerheted, mert még késő este is magával hozta a hangszerét, és nagyvalószínűséggel, még mindig nála van. A város lakói közül is jól kitűnik, mert ő az egyetlen akinek a haja olyan mint a hó. Még a város legöregebbjének, sem olyan fehér a haja, mint az övé... Ha megtalálod őket, mond meg nekik, hogy én küldtelek, és hogy először a kikötőben kezdjétek a kutatást. Ott néhányan némi aranyért, még az annyjukat is eladnák, csak a megfelelő embert kell megtalálni. Ha nincs más akkor javaslom mielőbb indulj megkeresni az újtársait.
Ha van még kérdésed válaszol, majd elkísér a szoba ajtajáig. Mikor kiléptek egy tisztféle áll az ajtó előtt. Egyedül abból veszed észre, hogy egy tiszt és nem egy közkatona, hogy az öltözéke, egyáltalán nem hasonlít azokra a katonákra, mint akiket láttál az úton idefele jövet. Kezében egy díszes sisak van. Mellénye láncing, alatta valamilyen barna vászonból készült ruha. Nadrágja úgyanúgy vörös, mint a kaszárnya ajtajában álló két őré. Oldalán egy hosszúkard félét veszel észre. Mikor kiléptek az ajtón haptákba vágja magát és tiszteleg, a kapitánynak, majd rád néz és köszön.
-Kordiviusz kísérd ki ezt a férfit a kaszárnyából, majd az istállóban találkozunk. Ismét feléd fordul a kapitány.
-A kikötőben vigyázzatok! És ha találtok valamit az üggyel kapcsolatosan szóljanak.Majd nyújtja feléd jobbját; kezet fogtok. A kapitány bemegy a szobába, a tiszt pedig rádnéz.
-Kérem kövessen.
A kaszárnyából ugyanazon az úton vezetnek ki, mint amin bejöttél. Kilépve az utcára, mintha a tömeg megritkult volna. Még az árus is eltűnt. Néhány pillanat múlva a nap simogató melegét érzed az arcodon. Úgy érzed jó lenne egy pohár jó hideg víz, ebben az átkozott melegben.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nekromat » 2008.08.22. 16:30

(Ver Utusv)

Mikor a kapitány megemlíti hogy egyikük, de lehet hogy mind a kettőjük toroni, kikerekednek a szemeim és tekintetemet az övébe vájom. Mikor észreveszem hogy arckifejezésem kissé feltünő, gyorsan másfelé nézek és amíg kikisérnek a kaszárnyából magam elé bambulva gondolkodok. A kapitánytól elköszönök mikor útnak indít és a kapitány helyettesétől is mikor kiérünk a kaszárnyából.
<Fenébe! Toroniak. Nem hittem volna hogy itt összfutok velük, bár igaz nincs messze a határ. Ez annyira nem jó hír. A népem nem szereti őket ahogy ők sem az enyémet. Valószínűleg fel fognak ismertni. Mit tegyek? A feladatot el kell végeznem ha elfogadtam. Na mindegy. Megkeresem ezt a két fazont és rögtön az elején elválik hogy felsimernek vagy sem. És ha felismernek, hogy lesz-e belőle konfliktus vagy sem. Legfeljebb megölöm mindkettőt. :D Vagy engem nyírnak ki. :? >
A nagy meleg szakítja félbe gondolatmenetemet.
<Fúú..... mekkora a hőség. Le kell gurítanom egy korsó vizet. Na merre lehet az az Öreg fűz.>
Az első járókelőtől megkérdeze hogy merre találom a fogadót, majd elindulok az irányába. Közben azon töprengek, hogy vajon hogy kezdjek velük beszélgetni.
<Ez érdekes lesz: "Hellósztok ősi ellenségek. "Mostantól egy feladaton fogunk dolgozni." Vagy rögtön egy széklábbal menjek az asztalukhoz? :? :lol: Na majd lesz valahogy.>
"A démonok, legyenek bár alacsony- vagy közrendűek, netán urak vagy hercegek, mind afféle Külső Síkok teremtményei, melyeket nem ural Isten. Intelligensek és rossz szándékúak, gondolkodásuk kifinomult és követhetetlenül kaotikus. Lelkük nincsen, testük azon idegen világ anyagából épül fel,ahonnan megidéztettek...."
"Megidézőjüket majd minden esetben igyekszenek elpusztítani; gonoszságukról és leleményességükről, de bátran mondhatom, korlátlan hatalmukról sem lehet fogalma az olvasóimhoz hasonló ostoba földi halandónak."
Nekromat
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.08.22. 19:42

Esemény: Az Utcán

A tiszt is elköszön, majd elindulsz megkeresni a fogadót. Az utcán az előző sokaságból, márcsak néhányan vannak. Ami hirtelen első ránézésre tíz- tizenkét ember. Épp szembe jön egy szép fiatal fekete hajú nő. Ránézésből ugyanolyan idős mint te. Odamész és megkérdezed, hogy merre található az Öreg Fűz. A nő kezében egy kosár található, ami tele van zöldséggel és krumplival. Igen nehéznek nézz ki.
-Persze elmondom, ha segítesz ezt a kosarat hazavinnem.
Ekkor eszedbe jut a kapitány egyik mondata: "...az Öreg Fűz nevű fogadóban szálltak meg az északi városkaputól nem messze..." Amíg gondolkodsz a lány kérdőn nézz rád. Közben a hőség is kezd, egyre elviselhetetlenebbé válni körülötted.
-Akkor mi lesz? Segítesz vagy nem?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2008.08.22. 20:03-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nekromat » 2008.08.22. 20:01

(Ver Utusv)

Mikor a másodszor is megszólít a lány, felocsudva nyúlok a kosárét hogy segítsek neki.
-Ohh persze hogy segítek hölgyem. Elnézést csak elbambultam egy kicsit, úgy megütött szépséges arcának fénye ebben a hőségben. :)
Majd elveszem a kosarat és udvariasan nyújtom a karom a hölgynek hogy belekaroljon és hazakísérjem.
< Az északi kapunál van. Hát persze. Annyira belemerültem a két idegen származását tekintő gondba hogy ki is ment a fejemből hogy a kapitány megemlítette hol találom a fogadót.>
A lányra udvariasan mosolygok amikor rámnéz és beszélgetni kezdek vele amíg tart a séta.
-Hogy lehet hogy egy ilyen szépséget nem kísér el a férje vagy a barátja a vásárba? Ilyen nehéz holmik cipelése nem női munka.
Ha válaszolt témát váltva, érdeklődni kezdek a tolvajok iránt.
-Tudja én utazó vagyok és hallottam hogy ebben a városban mostanában megszaporodtak a tolvajok és sokat lopnak fosztogatnak a városkapun kívül. Ön hallott valamit erről?
Nekromat
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.08.22. 20:49

Esemény: Egy lánnyal az utcán

Mikor dícséred a hölgyet, arca elpirul, majd hogy elrejtse ezt, gyorsan átadja a kosarat, és megfogja a karodat. A kosár valóban nem könnyű, olyan 8 kg körülire becsülöd, de úriemberként elragadod a kosarat, és várod hogy a hölgy vezessen. Néhány másodperc múlva elindultok és lefordultok a fürdő utcájába. Ahogy közelítetek a fürdőhöz, egyre jobban lekívánkozik a ruhád. Homlokodon apróverejték cseppek jelennek meg. Ránézel a nőre, akinek szintén melege van. Nem is érted, hogy ilyen hosszú szoknyába és felsőbe, hogy bírják ki ilyenkor a nők. Néhány kínos és kellemetlen perc után a nő is megszólal.
-Ha elmondtam volna, hogy hol találod a kocsmát, és megkértelek volna, hogy segíts, akkor is segítettél volna? Az Öreg Fűz, könnyen megtalálható, ahol találkoztunk az a főtér. A hatalmas toronnyal átlósan van egy templom torony. Ennek a templomnak a bejáratáig kell elmenned, majd onnan balra fordulva, megláthatsz egy hatalmas fűzfát. A fa elég nagy. Úgy látja az ember, hogy pillanatokon belül odaérhet, de sokat kell gyalogolni, mire elérünk oda. Nincs se férjem, se barátom.Itt a hangján szomorúságot hallasz.Egy pár éve volt egy fiú, akit nagyon szerettem és... A fiúnak a városvédelmében fegyvert kellett ragadnia és egy este, mikor a barbárok megtámadták a várost, harc közben elesett. Apám azóta a város bírájának a fiához akar feleségül adni... A leendő férjem egy kegyetlen 13 éves a fiú, aki állatokat kínoz. Mivel édesapám már öreg, és édesanyám, nem rég meghalt, így nem akad aki segítene a cipekedésben.
Közben lefordultok jobbra, majd balra. Néhány lépés után egy fehér ház előtt találod magad. A kapuban két németjuhász csóválja a farkát, mikor megláttják a lányt. Nem tart sokáig mire észrevesznek téged is. Ekkor hangos csaholásba kezdenek. A lány elmosolyodik, majd szelíd hangon megszólal.
-Itt is volnánk. Köszönöm a segítséget. Remélem, hogy még máskor is találkozunk. Jó volt beszélgetni, és látni, hogy vannak még tisztességes emberek.
Ez a mondat szíven ütött, mivel ezt még az első szerelmed mondta anno. A lány kiveszi a kezedből a kosarat, majd lerakja a földre. Eközben felocsúdsz a nosztalgiázásból... Hogy egyúttal tudakozódj a feladatod felől, amit a kapitány rádbízott megkérded a lányt a tolvajokról is.
-Azt látom, hogy utazó vagy, mert akkor a fogadót se keresnéd. De nem tudom miről beszélsz. A városiőrség mindenkit megvéd. És nem hinném hogy megszaporodtak volna a lopások. Én nem hallottam ilyet. Szerintem a városok környékén, sokan a lopásból és csalásból szerzik a kenyerüket.
A lány várja, hogy elköszönj, vagy mondj valamit. Közben a hőség megenyhült. A tenger kellemesen hideg szellőt, fúj felétek, és a kellemetlenül bűzölgő halak szagát.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nekromat » 2008.08.30. 12:35

(Ver Utusv)

-Természetes hogy segítettem volna akkor is. Egy ilyen bájos teremtésnél keresni kell az alkalmat hogy hogyan lehet a közelébe férkőzni és megismerkedni vele. :)
Mikor elmondja hogy hol az Öreg fűz, figyelmesen bólogatok, habár útközben nekem is eszembe jutott hogy merre van, de nem akarom hogy úgy érezze a lány hogy nem érdekel mit mond. Mikor a szüleiről, a volt vőlegényéről és a lehendő férjéről mesél kicsit elszomorodok, ami az ábrázatomon is meglátszik.
-Részvétem édesanyád miatt. A volt vőlegényed és a lehendő nem várt férjed miatt is. Nekem is kellemes volt ez a beszélgetés. Tudod mit?! Megjegyzem hol laksz és amikor lesz időm ellátogatok hozzád ha szeretnéd. Szívesen segítek a házkörüli munkákban is ha kell amit egy ilyen törékeny teremtésnek nem szabad csinálnia. :) Ki tudja talán meg is szöktetlek hogy ne kelljen ahhoz a kölyökhöz hozá menned.:D
Megvárom a lány válaszát és ha nincs más, elköszönök és elindulok az Öreg fűz irányába.
Nekromat
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.08.30. 15:05

Esemény: A keresés

A lány a szavaid hallatán elpirul. Megfogja a kosarat és bemegy a kapun. Mikor bemegy az egyik kutya ráugrik, majd a másik is, és épp hogy csak nem esik el. Rád néz, és folytatja.
-Köszönöm, de már régen történt. Már csak az emlékük van, amit itt őrzök a szívemben. *a kezét a mellkasára rakja* -A szöktetés jó ötlet, de attól félek, hogy nem mehetek. Édesapám, a fájdalomba, és a szégyenbe belehalna. *Itt egy kis szünetet hagy majd, halkabban folytatja* -Ha van kedved segíteni, holnap, reggel találkozhatunk a piacon. *Csábosan rádmosolyog, majd elköszön. Elköszönsz, és miközben mész a fogadó felé arra eszmélsz, hogy ez a lány feldobta a kedved. Na nem mintha, eddig nem lett volna jó. Visszamész a főtérre, és követed az útbaigazítást, amit a lány mondott. Még mindig a lány szavai csengenek, a fejedben. Eléred a főteret, ami átalakult egy gyümölcspiaccá. Mindenütt emberek vannak, és kínálgatják a gyümölcseiket. Az egyik árus melett elhaladva a friss barack illata csapja meg az orrod, és rögtön meg is kívánod a barackot. Ilyen melegbe, valami frissítő sem ártana, ezért odamész a téren található kúthoz, és felhúzod a vödröt, majd a kezedbe mersz egy kevéske vizet. A víz nagyon finom és kellemesen hűsítő. Majd ismét elindulsz az Öreg Fűz felé. Nem tart sokáig, hogy megtaláld a fogadót. Belépve kellemes helynek találod. A helység tele van. Főként város lakókkal, akik itt bújnak meg a nap égető melege elől. A pult tőled jobbra található. A helységben 6-7 asztal van. Az ablakoknál, fűzöld függöny van, ami el van húzva, hogy a meleg ne jöjjön be.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nekromat » 2008.08.31. 9:34

(Ver Utusv)

Mikor beérek a fogadóba, rögtön a pult felé veszem az irányt. A pultnál megállok és a csapos felé intézem szavaimat.
-Jó napot. Kérhetnék egy pohár vizet?
Amíg hozzák a frissítőt, szétnézek a helyiségben, hogy meglátom-e esetleg a leírás alapján a két jövendőbeli kollegát. Ha nem, mikor kihozza az italt, 5 rezet csúsztatok a pulton felé.
-Lenne pár kérdésem is ha nem harakszik meg.
Ha készséges akkor folytatom.
-Két férfit keresek. Egy csuhás papot és egy hosszú szőke hajú embert aki mindig a hangszerével jár. Azt mondták itt szálltak meg.
Megvárom a válaszát és az utasításai szerinti helyen keresem tovább a két úriembert.
Nekromat
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.09.11. 19:26

Résztvevők: Fentagor de’Molay, Garon Re'Srion
Esemény: Kaland folytatás (Fentagor kimesélése) :shock:

//Mivel írtam már Pm-et Fentagornak és magasról tesz rá mit írok ezért nélküle folytatjátok a játékot. Szerintem elég időt adtam rá hogy válaszolhasson. Nem élt a lehetőséggel így ezzel a reaggal ő most távozik//

Miközben Fentagor válaszát várod a pultos rád néz, majd társadra.
-Hmm? egy éjszaka? Egy ágyas vagy két ágyas szobát óhajt? Esetleg külön szobát? Ha külön szobát kér akkor az 1 ezüst lenne, ha kétágyas szobát kér akkor az már 2 ezüst. Vagy ha a legjobb szobánkat kérné akkor 2 arany lenne, de ebbe már a reggeli és a vacsora is benne van.
Mosolyodik el a fogadós, majd várja a válaszod. Közben Fentagor kortyol a poharából, majd megszólal.
-Nos szerintem az úr külön szobát és egy ágyasat szeretne.
A fogadós bólint, és kérdőn nézz rád. Fentagor is megvárja válaszod, majd ha beleeggyezel, a Henrik elköszön tőletek, és vissza sétál a pulthoz.
-Elnézésedet kérem ezért, de fontos dolgom van még ma, ami nem tűrhet hallasztást. Meghívnálak de nem tudom mi fog történni, így magadnak kell megoldanod a szobát. Ha azon gondolkodsz, hogy segítesz, akkor ne gondolkodj. Nem tudsz segíteni ez csak az én dolgom, és nem tartozik senkire, nem szeretném ha követnél... Ha véletlen egyszer összefutunk még az életben, majd folytathatnánk ezt a beszélgetést.
Újtársadon magabiztosságot veszel észre. Ellent mondást nem tűrő, hangon beszél hozzád. Majd megissza az imént kihozott bort. És távozik a fogadóból, de előtte felmegy a szobájába lévő felszereléséért. Most hogy Fentagor távozott, a fogadó elég üresnek tűnik. Már egy fél órája is, hogy elment az utolsó vendég is. Csak te és a fogadós vagytok az ivóban, mármint a fogadóhelységbe. Lassan elfogy a bor is, szemedet, pedig már alig bírod nyitva tartani. Nagyon fáradtnak érzed magad.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.09.13. 12:40

Garon

- Köszönöm, de megfelel egy egyágyas szoba is, ha lehet akkor reggelivel kérném- válaszolom a fogadósnak, majd odaadom neki a szoba és reggeli árát.

<<El kell mennie? Fura. Mintha úgy lett volna, hogy együtt derítjük ki azt az ügyet. Lehet félreértettem valamit. Dehát menjen, én nem akadályoozm meg.>>

- Persze, természetesen menj csak. Ha haamrosan vissazérsz, akkor lehet, hogy itt találsz még a városban- mondom Fentagornak, aztán csak figyelem hogyan távozik.

Miután megittam a bort felmegyek a szobámba, lerakom a cuccaimat, aztán bezárom az ajtót és lefekszem aludni.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.09.13. 13:28

Résztvevők: Garon Re'Srion
Esemény: Az ébredés

Italodat felhörpinted, majd a pulthoz lépsz, a szoba kulcsért
-Akkor ez 1 ezüst és 4 réz lessz összesen. A szoba az emeleten található a 14-es jelzésű. Itt a lépcsőn menjen fel, forduljon a jobbra lévő folyosóra. Majd keresse meg a 14-es jelzésűt. Tessék a kulcs.
Mondja a fogadós, s közben jobbra lévő lépcsőhöz mutat. Majd mikor befejezte hátrafordul és a mögötte lévő szekrényből leakaszt egy kulcsot és eléd rakja. A kulcsot elveszed, s elindulsz a lépcsőn felfelé. Felérve egy hosszúfolyosón találod magad. A folyosó talapzatára egy díszes szőnyeg van leterítve. A fal vörös téglából van kirakva. Ezen végig kristálylámpák vannak, amik a helység megvilágításáról gondoskodnak. A lépcsőtől néhány méterre a jobbra vezető folyosóra térsz, majd megkeresed a tizennégyes jelzésűt. A folyosón fából vannak az ajtók. A tetejükön, kisebb alma, méretű bronz számokkal. A szobád baloldalt az ötödik ajtó mögött található. A kezedbe lévő kulcsot belerakod a zárba, majd elfordítod. A zár kattan és kinyílik az ajtó. A szobába lépve, nem látsz ablakot. Csak a plafonon lévő kis csillárt. A szoba nem túl nagy. Egy 3mx3,5m szélességű. Magassága talán 2,5 méter. A szoba távolabbi sarkában megpillantod az ágyad. Az ágytól nem messze, egy tükrös asztalt veszel észre. A szoba másik sarkában egy szekrény, mellette a kovácsoknál látott fegyvertartó doboz és szekrény van. Az ajtótól balra pedig egy kandalló látható, ami a jelenlegi hőség, és nyár miatt nem üzemel. Leveszed felszerelésed és nyugovóra térsz...
Másnap reggel felébredve, kipihentnek érzed magad. Az ágy kényelmes volt, és álmodat nem zavarta semmi sem.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.09.13. 14:51

Garon

<<Egész jól aludtam. CSak ma kéne elkezdeni utánna járni az ügynek. Fentagorral egyszerűbb lett volna, de ha a Tűzkobra is úgy akarja egyedül is menni fog.>>

A kandallóhoz lépek és megnézem van-e benne valami, hogy egy kis tüzet gyújthassak. Ha igen meggyújtom, letérdepelek elé egy tőrrel a kezemben és nekilátok imádkozni, ha nem, akkor nem gyújtok tüzet, csak térdre ereszkedem és úgy kezdem el az imámat:

Uram, ki vagy a Tudás és Kíváncsiság istene;
Áldassék a neved és az ajándékod;
Mivel emberek milljóinak életét tetted jobbá;
A Tűz;

Lobbogó lángjai védenek a vadaktól;
Fényes nyelvei megvilágítanak;
Mint felkelő nap sugárai a tájat;
Ó, a Tűz;

Világosítsd meg az én elmém is eképp;
Hogy lássam, amit nem látok;
És értsem, amit nem értek;
Uram, ki vagy a Tűz maga.

Ha van tűz, akkor imám közben megvágom a bal kezem a tőrrel, és a kibukkanó vércseppeket a tűzbe hullajtom áldozatként a Tűzkobrának. Miután befejeztem imámat lemegyek és megreggelizek.
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.09.14. 6:53

Esemény: A keresés

Odalépsz a csaposhoz, a pult előtt négy férfi ül, és beszélgetnek.
-Az ám, még hogy finom, egyszerűen fenséges.
Mondja az egyik bajszos férfi, majd koccintanak a mellette ülőkkel. Közben a pulthoz érsz. A csapos valami papírra írkál. Mikor észre vesznek, mindenki rádnéz, és várja, hogy mit akarsz.
-Jó napot magának is. Mit szeretne?... Egy pohár vizet?
Csodálkozik a kéréseden. Miközben folytatnád, hogy mit szeretnél, a pultnál lévők egyik férfi hangosan felnevet, majd kérdőre von.
-Mégis miféle nyamvadt kér, vizet egy kocsmába?
Szinte a körülötted lévők azonnal röhögésbe törnek ki. Egyedül a pultos nem. A pulton lévő fapoharak közül el vesz eggyet, majd hátra megy a vizedért. Közben a melletted ülő, férfi tovább folytatja, a piszkálódást.
-Tán az úr fél, hogy az istenek megorrolják, ha iszik? Á igaz is, csak rád kell nézni, egy pohár bortól is kifeküdnél.
A fickó piszkálódása, közben szétnézel, de nem látod akiket keresel. Mikor visszafordulsz a csapos megjelenik a pulttól nem messze lévő ajtóban.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
161 hozzászólás • Oldal: 8 / 11 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Vissza: Régi Kalandok...