• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Minden ami Alcara városában történik

A kalózok, orgyilkosok, és gyönyörű nők városa. Kalózfészekből lett gorviki kolónia.

Moderátorok: Zsoldoskapitány, Admin

Hozzászólás küldése
165 hozzászólás • Oldal: 8 / 11 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Re: Minden ami Alcara városában történik

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.09.10. 16:41

Wolftern

<Nagyszerű! Lassan lesüllyedek, az ő szintükre... Haj édesapám biztos forog a sírjában, hogy ezt teszem! Na de, legalább megtapasztalom a kinti világot, és még lehet, hogy az ereklyét is megtalálom.>

- Jó uram, azt értem, hogy maguk nem tisztelnek senkit és semmit, de akkor legalább a becsületemet ne tiporják a sárba. Nem beszélek sokat, de azt nem szeretem mikor a családomat, vagy a hazámat ócsárolják. Megkérném, hogy a kutyaól szó helyett használjon mást... Köszönöm, hogy segítenek az urak.

Szólalok meg erélyesen, de azért tisztelet tudóan. Majd követem a fickókkat, lovuk mellett sétálok ha bírok, és közben nézelődök és gondolkozom.

<Hmm... Ez egész jól ment a kocsmában történtekhez képest. Viszont azt meg kell hagynom, hogy nem tartanak valami sokra. Még arra se méltatnak, hogy beszédjüket értsem... Lehet, jobban jártam volna Adóra úrnőjével? De azért ők legalább lovagok, remélem egy kis lovagiasság szorult beléjük. Ha bebizonyítom, hogy jó vagyok kopjatörésben, és a harcban is, akkor remélem segítőkre akadhatok személyükben... Huh! Még este vissza kell jönnöm. Nem akarom Adórát cserben hagyni.....>
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.10. 20:37

_________________________________________________________________________________
JK: Drin (tolvaj) és Zanazan (alidari harcos)
Esemény: Szállás
Helyszín: Vidám Fiúk vendégfogadó
Időpont: napközben
A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap
________________________________________________________________________________

(Zanazan)

-Virrasztani? -horkan fel Sophie- Nem vagyok én siratóasszony! Szorongassa a kezét a nyavaja, ha olyan hülye volt hogy belenyúlt valami csapdába, anélkül, hogy előtte leszedné...egyátalán mi ez a cucc? A sajátját akarta elrejteni, vagy itt talált valami forró szajrét?

Végigméri Drint:

-Valami vajákost kell szereznünk. Olyat aki ért a méregmágiához. A papok csak sebeket és betegségeket gyógyítanak, mérgezést nem.

(Off: Sajnálom de ez van. Ezen én is meglepődtem, de átolvasva az alapkönyvben a GYógyításvarázs leírását, kitűnt, hogy a mérgezés kezelésére alkalmatlan. :roll:)

-Teszek egy kört a városban és szerzek valami kuruzslót neki, aki hatástalanítja a mérget, nagyon rossz bőrben van, mindent nem bízhatunk a szérumra. Egy egyetemi alkímistától vettem, szóval valószínműleg hatni fog, de ha a szervezete nem elég erős, akkor keresni kell valami mágiahasználót akinek van gyakorlata a mérgekkel való mahinálásban. Nem szívesen dolgoztatok boszorkánymesterekkel, de nincs más ötletem, hogy ki tudna segíteni rajta.

Sophie veszi a kalapját és indulni készül:

-Jössz? Vagy imádkozol érte Dartonhoz?

A ládikát nehéz megmozdítani van súlya. Egy rongyba csavart batyut látsz benne.

(Drin)

Off: megnéztem a karakterlapodat, Drin Egészsége 12-es, amihez +3 járul az ellenméreg miatt.
A nyolc dobás azt a kritikus nyolc órát jelképezi, amíg a karakter szervezete küzd a méreg ellen.
A nyolc dobásból mindössze 3 volt sikeres; -azaz három kockadobásod volt 5 vagy az alatti- a a karakter életét vagy halálát az dönti el, hogy a sikerült, vagy a sikertelen Egészségpróbák voltak e túlsúlyban. Azaz legalább 5 sikeres Egészségpróbával élhetnéd túl.
Mivel neked ezt nem sikerült teljesíteni; a karaktrer meg fog halni.

Egyetlen esélyed van: ha az alatt a 3 órányi haladék alatt, amit a 3 sikeres Egészségpróbával szereztél az NJK Sophienak sikerül-e neked egy megfelelő tudással rendelkező boszorkánymestert találni, a városban aki hajlandó -pénzért- meggyógyítani.

Ezt egy %-dobás fogja eldönteni amit neked kell dobni -én nem akarom, mert most a karid élete a tét.

Mivel Alcara a méregkeverők városa itt nagyon könnyű méregkeverő vajákost, boszorkánymestert találni; az esélyeid alapesetben jók: 85% lenne, ha Sophie itteni lakos lenne és lenne helyismerete. Mivel ez nincs neki, és mindössze 3 óra áll a renelkezésére megfelelő tudású embert keríteni; ez korántsem lesz könnyű, ezért ebből lejön -30%

Dobj %-ot, ha 58% vagy az alatt dobsz, Sophie és Zanazan időben érnek vissza egy megfelelő tudású boszorkánymesterrel, ha a dobást elvéted, akkor már csak a karakter kihűlt és élettelen testéhez érnek oda...
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 341
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.10. 20:59

_________________________________________________________________________________
JK: Wolftern (ereni lovag)
Esemény: Találkozás Alcara Mocskos lovagjaival
Helyszín: Alcara utcái
________________________________________________________________________________

Arjan felsóhajt:

-Jaj, Dartonra kölyök, te nagyon egyűgyű vagy! Előszőr is ne urazz! Egyikőnk se úr. Én Rowonban nevelkedtem a dartoniták között, nem volt se apám se anyám. Joris meg szökött fegyenc egy börtönszigetről. -nem vagyunk lovagok, sose voltunk azok, csak kitanultuk a nehézpáncélos harcot meg a lovas harcmodort; ennyi. De ezt csináljuk olyan jól, mint a rongyrázó nemesek a tornákon, csakhát ugye minket nem szokás meghívni efféle viadalokra...
Zsoldos nehézlovasok vagyunk és annak szolgálunk aki megfizeti, most éppen Cirilló gróf eltűnt pénzeskocsiját keressük és az a megbízás hogy nyírjuk ki azokat akik elvitték, meg szerezzük vissza a pénzt. Embert ölünk pénzért; neked is ezt kell csinálnod ha velünk akarsz tartani!

Végül Joris megáll:

-Soha nem jártam Erenben de tudom hogy egy északi hercegség egy zászlósúr pálcája alatt, -Eligor vagy hogy hívják....- és tizennégyszer verték el a toroni ármádiát, mikor az északra tört. Ez mind szép kölyök, de mi itt nem eszmékből élünk, hanem véren vett aranyból, ha ezt el tudod fogadni hajrá, ha nem, akár velünk se gyere, mert nem terem ott neked babér ahová megyünk!

-Ki vele kölyök; tudsz úgy harcolni mint a zsoldosok? Nem dicsőségért, és becsületért hanem aranyért?
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.09.11. 16:05

(Zanazan)

//Tyű, fel van adva a lecke :P No, majd kiderül, Alauron karit vált, vagy sem...//

- Veled megyek, attól, hogy mellette gubbasztok, nem lesz jobban.
Felkapom Drin motyóját, azt, amit a földön heverve látok és leteszem az asztalra.
- Próbáld meg kihúzni, amíg hímbanyát nem lelünk, okés?
Nem dob fel, hogy megbízhatatlan, sötét alakokkal üzleteljünk, de ezen most Drin élete múlhat. Üzenetet hagyok odalenn, ha Nabil visszatérne és keresne, Sophieval teszünk egy kis kitérőt, várjon meg a szobánkban.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.09.11. 17:04

(Drin)

Messziről szavakat hall, és árnyak cikáznak a szeme előtt.
<Darton?>

1k100 = 96 [96]
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.09.11. 17:05

//Szeretnék én lenni a boszorkánymester, akit meghót tolvajunk mellé kerítenek. Lehet?//
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.09.11. 17:35

Wolftern

<Vajon miért nem lepődök meg?... Nem hiába nem tudom h mit tegyek, de jelenlegi helyzetemben nagyobb szükségem van rátok, mint ahogy gondolnátok.>

-Természetesen tudok harcolni. Elég jól. És nem hátrálok meg. Már elhatároztam magam, és mostanába nem is nagyon vágyok haza, rossz emlékek kötnek oda. Az arany meg amúgy is rám fér.

Egy halvány mosolyt ejtek, majd várom mit mond Joris és Arjan.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.11. 17:56

OFF:

Alauron!

Természetesen semmi akadálya; -attól most eltekintünk, hogy az a b.m. aki "Kobramarást" tud semlegesíteni (ugyanis ezzel mérgeződtél meg) nem lehet első szintű-; lehetsz nyugodtan az érkező bosz.mester.

Sajnálom a tolvaj halálát, de tudtad, hogy aktív a csapda- illetve JK-ként is tudtad, hogy a csapdahatástalanítást elvétetted, ennek ellenére megrpróbáltad; nos jól okoskodtál, tűcsapda esetében semmi értelme a kínmérgeknek, vagy a múló rosszullétnek. Nomeg, nem is rézgyűszűket tartottak a dobozban, de ezt majd később...
Ha csak egy ponttal magasabb lett volna az Egészség értéked -vagy pszível rágyúrtál volna, ha van- akkor megúsztad volna a dolgot; vagy esetleg pihenteted az ügyet és alaposabban tanulmányozod a ládát és felkészültebben próbálkozol a nyitással...:roll:

Ha nagyon a szívedhez nőtt a kari, eltekintek a balsikerű dobástól és jöhetnek időben a társaid, hogy megmentsenek, de ha így döntesz, vezesd fel Drin karakterlapjára, hogy egyszer már a Pentádban elhalálozott, de a HM-i engedéllyel sztornóztuk a kudarcot és úgy vettük, hogy megúszod.

Hogy döntesz?

A bm. vagy Drin? :roll:
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.12. 16:31

-Jól van, Wolftern, jól van, majd elválik mennyit érsz. Egy napi lovaglásra ide van egy öreg csűr, a kocsitolvajok ott rejtőzködnek, kushadnak, míg az éj leple alatt tovább tudják utaztatni az aranyat.

-A terveünk egyszerű -bízva a páncélozottságunkban- lerohanjuk őket, rájuk törjük az ajtót, és mindenkit kinyírunk, a kocsit visszaszolgáltatjuk. 20 aranyunkba került ez az információ és hiteles forrásból van, szóval este minden kiderül.

-Addig is menj az állatvásárba, vegyél lovat meg amit még fontosnak ítélsz. Sisakot is szerezz be, vékony szemrésűt, mert biztosan lesznek velük íjászok és számszeríjászok. akik figyelnek és lőnek, szóval a fejed ne hagyd védtelen.

-Egy óra múlva találkozunk a keleti kapunál, ha veleünk akarsz tartani. Egy fertályórát várunk ha addig nem jössz, elmegyünk.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.12. 16:47

JK: Drin (tolvaj) és Zanazan (alidari harcos)
Esemény: Szállás
Helyszín: Vidám Fiúk vendégfogadó

(Zanazan)

Elindulsz Sophieval vajákost keríteni a városba. Az ivóban Sophie gyorsan kikérdezi Rurkot hol érdemes próbálkozni. Rurk értőn bólint, magyarázni kezd és megkérdi:

-Esetleg történt valami amiről tudnom kéne? -vicsorítja ki az agyarát

-Ugyan semmiség...-paskolja meg Sophie az ork pofáját. -A barátunk belenyúlt a saját fegyvermérgébe és most kicsit ejtőzik odafent, neki kell valami kuruzsló.

Rurk arca elsőtétül:

-Előre szólok a hullák eltakarításáért felárat számítok fel.

-Ugyan Rurk, ki beszél itt halottakról. Egy kis baleset ez minden, számítok a diszkréciójára. -és egy ezüstöt dob a pultra.

Az ork nagy morogva elteszi de azért motyog az orra alatt:

-Csak egy kis baleset, mindig ezt mondják...nem nekik kell agydarabkákat takarítani a szoba faláról.

Az ork rádnéz és megkérdi:

-A barátja még mindig nem jött vissza? A helyében szétnéznék a kikötőben, meg a kalózhajókon. Gyakran előfordul, hogy a kapitányok kényszersorozzák a markos legényeket, akik magukhoz térnek a nyílt tengeren, mint a hajó legénységének újdonsült tagjai. -Rurk elmélázik-esetleg eladják őket rabszolgának, vagy heréltet csinálnak belőlük, hogy a dsidoni emír...

-Köszönjük Rurk már eleget segített. -vág közbe Sophie és beléd karol, vasvilla pillantást vetve az orkra. -Kiválóan ért a kedélyfokozáshoz...

Az ork megbántottan visszanéz és egy poharat kezd el zavartan törölgetni.

-Kérem én csak a lehetséges veszélyforrásokra hívom fel a fizetővendégeim figyelmét.

-Arelre ez a kutyaól mage egy veszélyforrás! -dobbant Sopihe, mire a kocsma törzsközönsége hőbörögni kezd.

-Mi baja a spinének a kecóval? -dörgi egy reked borízű hang.
-Asszongya kutyaól.
-Hülye kurva!

-Nekem pofázol? -von kardot Sophie és elindul a drabális tengerész felé.
A helyi nehézfiúk félkörbe felállnak.
Sophie különösebb félelemérzet nélkül vág át a termen és kivonja a rapírját.
A tengerészek kést rántanak.

(Alauronnak)
Ha lesz valami értékelhető előtöri természetesen neked is fogok reagolni.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsoldoskapitány 2008.09.12. 16:52-kor.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.09.12. 16:52

Wolftern

<Ez már valami!>

-Rendben. Ott leszek, addig elmegyek a piacra és beszerzek mindent.

Elköszönök a lovagoktól, majd amilyen gyorsan csak tudok, futok vissza a Smaragd Oázisba, Adórához.

<Tehát akkor visszamegyek, szólok Adórának, hogy meggondoltam magam és nem akarok az úrnővel beszélni, majd a szobát is lemondom. Aztán a piacra... Aha, először meg kellene kérdezni hol van. Hajaj! Gyorsnak kell lennem. Hmm? Vajon a fogadóban lehet lovat kapni?... Á, mondjuk akkor inkább harci lovat szerzek. Na mindegy majd meg látom, hogy alakulnak a dolgok. Remélem, most nem fog senki belém kötni.... Csak ne fájna annyira a lábam!>
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.13. 9:07

Visszaindulsz a Smaragd Oázishoz. Véletlenül egy kis mellékutcára keveredsz és most nem a főbejárat felöl, hanem oldalról közelíted meg a helyet.
Nagy meglepetésedre, a fogadó hajó fedélzetén két ismerős alakot látsz:

Az egyik a merénylő a tetőről -a a fegyvere még most is nála van, a másik Gustavo Primo, a gorviki ficsúr,-Gonzanga siedonja, aki aziránt érdeklődött kit szolgálsz és honnan jöttél!
A két gorviki veszekszik valamin, Gustavo láthatólag lehordja a számszeríjászt és szélesen gesztikulál.
A másik leveszi az arckendőjét és látod, hogy egy ismeretlen nő az!

Még nem vettek észre, az utcaszint forgatagában állsz, nem a fogadó-hajón.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.09.13. 9:22

(Zanazan)

-Nono, ha rajta is veszít, nem hajintjuk csak úgy ki az utcára, vagy dögkútba! Mindenkinek jár a tisztességes temetés, vagy hogy egy pap vakkantson rá valamit.
Rossz kilátások. Vajon ha én feldobnám a talpam egy nap idegen földön, engem is elkaparnának a legközelebbi árokparton? Honnan kapnának hírt a szüleim a vesztemről? Ha Drin meghal, vajon várja őt valaki valahol?...
Nabil távolléte is fájdítja a fejem. Egy rohadt mosás miatt nem talpaltam volna a város túlsó végébe, inkább fogok egy szappant meg egy tál vizet és hajrá... :?
Sophie minősíti a helyet, sóhajtok.

-Jaj, hagyd már, menjünk...-de elkéstem, a vendégek felzúdultak. Halántékomon lüktet egy ér. Drin ellenméregre, azaz boszorkánymesterre vár, Nabil elmarad, ő meg leáll mindjárt verekedni, csak mert olyan tűzről pattan Arel hívő? Elkáromkodom magam:
-Bammeg, Sophie, bunyózni jöttünk le, vagy talán dolgunk is lenne, hm? Elhiszem, hogy az istennőnek tetszik, ha minden kicsiny kihívásra büszkén válaszolnak kegyeltjei, de így a büdös életbe nem megyünk semmire! Maradsz itt kicsit helyretenni a pofákat, és menjek egyedül, vagy most mi van? A picsám eldurran!
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.09.13. 10:56

Wolftern

<No lám mit ad Dreina! Odakéne mennem és meg kellene ölnöm mind kettőt.>

Keresek egy olyan helyet ahol nem látnak, én meg látom és hallom is őket. Majd figyelem az eseményeket. Ha észrevesznek, elbújok és várom h közelebb jöjjenek.

<Vajon ki lehet az a nő?>
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Zsoldoskapitány » 2008.09.14. 7:25

A gorviki nő és Gustavo beszélgetése nem tart sokáig, hevesen veszekednek úgy egy fél percig, utána a nő dühösen leviharzik a pallón és elvegyül a tömegben.
Gustavo, még egy darabig összehúzott szemöldökkel néz utána aztán felmegy a teraszra az övéihez és leül.
Zsoldoskapitány
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
165 hozzászólás • Oldal: 8 / 11 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Vissza: Alcara