JK: Drin (tolvaj) és Zanazan (alidari harcos)
Esemény: Szállás
Helyszín: Vidám Fiúk vendégfogadó
Időpont: napközben
A helyszínen eltöltött játékidő: 1. nap
________________________________________________________________________________
(Drin)
(Off: Akkor írd fel magadnak, mert ez kb olyan hiányosság mintha úgy csináltál volna harcost, hogy páncélt és fegyvert nem adsz neki.)
Nos, egy életed, egy halálod, a láda fedelének pereme alá feszíted a tőrt a rongyba csavart kézzel.
Mikor megfeszíted a tőrt a fedél megemelkedik és mozgásba hozza a rugós csapda mechanikáját.
Nos...a csapda nem egy tűt lő ki.
Hanem 360 fokos szögben egy körben -aminek a láda az epicentruma-; egszerre egy időben úgy egy tucat vékony acéltüske lő ki a láda peremáben elhelyezett, feszített rugós üregekből, szeli át a levegát és áll bele a falba, fába, párnába, ágyba, mindenhová amit talál.
Ráadásul ferde szögben olyasféleképp, ahogy egy rózsa szírmai körülnövik a porzó közepét.
Nem a kezedbe mennek a tüskék.
Egy átüti az inged a mellednél, egy a nyakadba áll.
Azonnal nehezebben szeded a levegőt és kezdesz elkékülni.
Érzed az izmaidat görcsbe rántó mérget, amint terjedni kezd.
Nincsenek illúzióid, valószínű kígyóméreg, egy jó felcser, vagy egy pap kellene...olyan két percen belül, mielőtt az idegméreg blokkolja a légzőizmaid...
A karakternek két perce van cselekedi valamit.
(Javaslom támolyogj át a szomszédba Sophiehoz, mielőtt elpatkolsz...

(Zanazan)
Sophie elmosolyodik.
-Ugyan, értem én hogy együttérzel és hálás is vagyok a támogatásodért. Azért egyedül sokkal nehezebb lenne. Köszönöm, hogy itt vagy velem.
-Ami a nyomot illeti...nos, túl sok infóm nincs. Tudom hogy néz ki Bronte, egyszer láttam, igaz olyan hét-nyolc éve. Tudom hogy a városban van, és élnie kell valamiből, mert kizárt hogy a shadoni posta kihozza ide neki a havi életjáradékát, amihez hozzá sem nyúlt. Valószínű áruba bocsájtja a kardját. Szóval keresni kell egy vén harcost aki nehézfegyverzetet használ, idegen a városban és olyan öt éve jött ide...
-Azt reméltem Drin tud majd nekem segíteni, ilyen dolgokban profinak néz ki a fickó, nem olyan baleknak, aki első nap belenyúl valami csapdába...-mélázik el a lány.