• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 95 / 153 • 1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.09.02. 7:49

Annyiban igaz, hogy amikor ki adták az új tekercseket még nem szerepelt hivatalos kiadásban. Azóta viszont már évek teltek el. Megjelent már két hivatalos kiadásba is. Én megelégszem azzal is, ha az azokban szereplőket alkalmazhatom. Az igazság szerint csak azokra van szükségem.
Valamint a használatának egyéb korlátozásaiban is benne vagyok mivel jelenleg is csak szakma-tetoválás birtoklása mellet használom.
Nem látok semmi kivetni valót használatában hiszen amúgy is át tér az oldal egy olyan szabálykönyve ami viszont engedélyezi a használatát.

Pelso
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.02. 16:16

Én nem ismerem azokat a tetoválásokat - eddig még legalább is.
Látatlanban azt mondom, hogy a következőkkel meglehet oldani a dolgot:
- Tetoválásismeret (képzettség)
- Tetoválás 4.fok (képzettség)
- Szimbólummágia 3.fok (képzettség)
- Mágiaforma 4.fok

Ezzel így bármit le lehet írni ami egy bm tárházában van, s mágikusan feltetoválni bárkire. A 4.fokú mágiaforma ismerete meg lehetővé teszi az új formula kigondolására (pl. többszörözhető varázslat, újratöltés, stb.)
Ennyire "egyszerű". Szerintem.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.03. 6:02

Üdv

Elvileg 5 fokú képzettséggel tudsz új mágiát jelen esetben tetoválást létrehozni, viszont a szinolum mágia szerintem nem kell hozzá a többi viszont igen. A szinbólummágia amiatt nem mert a rajzolatok jelen esetben a tetoválások és míg nem 5 szintű a képzettség addig csak azokat tudja tetoválni amit megszerzett mert a tapasztalati mágiánál csak másolni tud amig 4 es.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.03. 11:58

Vulgármágia 4.fok: A mesterfokon képzett karakter az adott mágikus hagyományban megszerzett elméleti tudását már nem csak passzív formában alkalmazhatja. Immáron képes arra, hogy önállóan egyedi varázslatokat kreáljon.

Szimbólummágia: a varázslatok szimbólumokba foglalása és leírása ezzel együtt azon szimbólumok Mp-al való feltöltése, hogy a varázslat milyenségétől függően "írott" formában használható legyen. (az én értelmezésemben)
Hiába tetoválok, ha a mágikus szimbólumok jelentésével nem vagyok tisztában - ergo kell a szimbólummágia.

Tetoválás: nem néztem a könyvet csak most. Javítok. Tetoválás képzettség 5.fok - mert csak ezen a fokon képes a bőrrajzolatokat manával feltölteni a kiválasztott.

Belegondolva azonban kétféleképpen is lehet ezt a tetoválást értelmezni.
1. vagy nem kell hozzá csak az, hogy jártas legyen a karakter a mágia területén és akkor 5.fokú tetoválással képes azokat "bőrre írni" hogy mágikusak legyenek.
2. vagy a kitetovált finom és bonyolult szimbólumokat képes csak ezen a fokon feltölteni.
Én az utóbbit vélem - mint mondtam azért, mert a mágiák leírása a rúnákkal történik - márpedig az a szimbólummágia tudománya.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.09.06. 23:19

Siffad írta:Üdv, egy kérdésem lenne: udvari ork lehet pap?
Az alapkönyv szerint ritkán, de miért ne bírhatna más fajokhoz hasonló hittel?

Elképzelhető, de ehhez képezni kell az orkot. A szakrális mágia nem olyan, mint a vadorkoknál is "hagyományosnak" számító sámán-mágia, hogy Rurk bátyó elugatja a kis gaugoknak, hogy ha ezt meg ezt csinálod a Nagy Manitu megsegít...

Miután -tudomásom szerint eleve mágikusan tenyésztett lények, és okosabbak -pontosabban kiműveltebb értelemmel bírhatnak- a vadon nőtt társaiknál, így elképzelhető, hogy beléjük lehet verni a litániákhoz, és a rituálékohoz szükséges hittételeket, bár hosszas magyarázkodásra számíthat az a pap -amennyiben egyházszervezet keretei között működik- akinek meg kell indokolni, hogy ugyan miért is akar papot faragni egy udvari orkból...:roll:

Példának okáért gond nélkül el tudok képzelni egyet Arel, vagy egy Darton szolgálatában; de Dreina papjaként egy kicsit önmaga paródiájává válna...vagy a Quator által emlegetett gorviki Ranagol-pap is életképtelen koncepció; szal KM függő, szerintem.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meckanor » 2008.09.09. 12:38

Üdv!

Van egy kissé nevetséges, ám valójában nagyon komoly problémám...
Nincs, soha nem is volt, és valószínűleg nem is lesz Új Tekercsek könyvem. A fórumon azonban hiába keresem a felvehető képzettségeket, azok leírását, stb. Persze boldogulnék az Első Törvénykönyvből, de nem is ismerem az ötszintes képzettségrendszert, azt se találom, Kp-ból mennyi egy-egy szint /első szint egy, második három, harmadik négy stb.?/. Plusz a képzettségek járulékos dolgairól sincs semmilyen ismeretem...áááááááá
SEGÍTSÉG!! :D
Meckanor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.09.09. 12:46

Szia!

Könyv nélkül nem is fogod megtudni, hogy mely képzettség mennyi Kp-ba kerül fokonként. Nincs módunkban feltenni a könyvet, ugyanis az jogsértő lenne.
Tehát UT nélkül nemigen fogsz tudni mit kezdeni a nyílt játéktéren.

Járulékos dolgok pedig nincsennek - bár nem igazán értem, hogy mire is gondoltál. :roll:

Yvett

(úgy öt perc múlva nézz pm-et :wink: )
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.09. 13:13

Viszont annyival kiegészíteném hogy mielőtt átolvasod a komplett UT-t olvasd el a szabályokat mert az UTból csak a képziket használjuk a szabályokat alig. Feltéve ha megoldódik a könyvgondod :roll: Viszont ha zárt kalandban játszol ott a km mondja meg melyik könyvből mesél.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Arnoil » 2008.09.18. 11:09

Nem tudom hogy volt-e már téma, de több területen is felmerültek bizonyos kérdések:

Konkrétan a varázslói (illetve bármely) mágia harci szituációban való alkalmazására lennének kérdéseim illetve kibeszélni való helyzetek hogy most mi és hogyan reális és miként illeszthető be a szabályrendszerbe.

Első és legfontosabb hogy külön kellene választani az 1sec-es és a nem 1 sec-es varázslatokat.

A nem 1 sec-es varázslatoknál egyszerűbb a dolog a mágiahasználó zsolozmázik és hadonászik hozzá, közben erősen koncentrál, gyakorlatilag mint egy darab fa támadható. Persze kérdés hogy az adott szituációban tud-e olyan helyzetet találni a vari hogy pl egy harci körben 2-3 sec-es varázslatot elsüthessen. A másik kérdés hogy sec-enként hány támadást kaphat pl (tipikusan pl egy kisajtolás ami mondjuk életfontosságú lehet egy (gonosz) mágiahasználónak és 5sec-ig tart, ez alatt mennyi támadást kaphat, és milyen VÉ minuszokkal)

1 seces varázslatoknál van még egy minősített eset nevezetesen a harc vagy a kör kezdete.
Iyenkor mi van, mert mire ütne az ellenfél a varázs is létrejön.

a harc közbeni varázsnál (1sec) ugye él a 1 sec varázs 2 sec pihenő 1 sec varázs lehetőség, viszont az nincs kivesézve hogy most akkor a támadó melyik secben is csaphat be és mikor mennyi is a vari védőértéke.

Mi van akkor pl ha a vari a varázshasználatot ilyen módon jelenti be:
Amikor az ellenfél egyik támadását sikeresen hárítottam akkor egy xyz 1sec-es varázst alkalmazok (amig az ellenfél visszatalál a támadó pozícióba).

Mi van akkor ha a varázst létrehozza kör közben, de a végjelet pl egy ütéssel/vágással egyidőben ejti ki?

Egyáltalán ha adott esetben (harcos /varázsló) a harci kör 1 támadása helyett hogy és milyen módon alkalamazhatna mágiát?

Remélem lesz a dologból egy érdekes eszmecsere, akinek segít az nézze meg az UTK harci fejezetét. Ott ugyanis ezek akérdések zömmel rendezettek olyan shadowrunos technikával (legalábbis engem arra emlékeztet)

Üdv:
elfmage

Csendes Matt - karakterlap - Holtak Pálcája ZK - ÚTK

Vrei Dra'yven - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Erresyr en Ayres - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Franco con Zagarrio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK
Gorgio - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Damakban pihen
Mirco - karakterlap - nincs helyszínen - ÚTK - Gro-Ugonban pihen
Arnoil
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 496
ZK Karakter: Csendes Matt - Holtak pálcája - 2tsz
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.09.20. 13:58

Ruyan és Kék Herceg

Attól félek ti a Kahrei nyílpuskát csak így ismeritek.:
Táp fegyver mert nagyot sebez meg sokat támad körönként.

Nos ez így egyáltalán nemigaz.

Igazából szerintem sokkalta rosszabb és bajosabb fegyver mint az egyszerűkönnyűnyilpuska. Miért?
Aszem erre már válaszoltam Torozonként.:
Kahrei nyílpuska.: Ritka mechanikus számszeríj, ami gyorsan lő. ellenben mint azt már sokhelyütt olvashattuk gyakorta megy tönkre és a javítatása esetenként többe kerül mint ha vennél egy újjat. Javítani pedig nem minden egyszerű kovács képes.Mechanika nélkül csak a ravasz huzogatásához értesz ahhoz hogy mi hogy működik rajta nem.Továbbiakban mint az úgyszint tudjuk, a lövedlék amit kilő egy egyszerű acélrúd ami nyílhegyben végződik. ilyet nem mindenhol lehet kapni mert elég egyedi, sőt esetenként a számszeríjjba is külön kiadás kell, amit kevés helyen hozzáférhető.

Ennyi hátrányért szerintetek megéri a gyorsabb támadás? Szerintem két dobótörrel többre megy az ember mintha már rögtön a Harc első köréen beragad a fegyver. Vagy talán nem így látjátok?

Tavaly évvége felé haverommal megcsináltuk a Kahrei működési elvét, egy vázlaton. Ne nagy dolog, egy csiga egy visszahúzó szerkezet egy rugó és talán még egy gumiszíjjal kellet több hozzá mint egy sima nyílpuskához. Ergo a 80 Aranyas ár sem reális. Egyáltalán nem. főleg úgy hogy még garancia sincs rá:D. HA jól emlélszem annak a kis nyomoronc fekete dalnoknak minden második használatnál bedöglött szétment vagy kifogyott vagy valami baja volt. Na ez ritkán fordul elő sima nyílpityuval.

Remélem sikerült némi hasznos -és eddig számotokra ismeretlen- információt közölnöm.:
Lorin
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kék Herceg » 2008.09.20. 14:58

Na ezzel sem teljesen értek eggyet.

Mivel az csak elmélet. Próbáltál már egy ilyen igazi nyílpuskát? (teljesen más mint egy íj)Igaz tegnap írtam, hogy nem a M.A.G.U.S-t kell átvinni a valóvilágra, hanem a M.A.G.U.S világába kell bele képzelned magad. De mindig mindenki a való világgal magyarázkodik. Igen ám csak mindenki elfelejti, többek között néha én is: Hogy vannak szabályok! PÉLDÁUL: A varázsló nem fog harcművészkedni, akármennyire is képes lenne rá. (bár ezt is kötve hiszem, hogy a mágia melletti tanulás közben képes lehet/lenne erre.) Szint úgy nem fognak ramierát, használni renegát boszorkányok. És szerinted mitől Kahrei? Nem azért mert csak Kahreiek használják?

Nekem egyébként semmi gondom nincs az egésszel, max ha én mesélek nem engedem és ennyi. Nem akarom az igazam/félreértésem/ nem igazam bizonygatni. Mindenkinek más elképzelése van. Ez rendben is van, de akkor mire valók a szabályok(Bár azt tartja a mondás, hogy azért vannak, hogy áthágják őket, de azért nem ennyire, hogy egy olyannak adok ilyet ami elvi lehetetlenség. Na mindegy. Engem tényleg nem zavar, a dolog, csak olyan jót elcsevegtek/elcsevegtünk, hogy az észrevételemet/álláspontomat leírtam, evvel kapcsolatban. :lol:
Egy jó katona nem azt kérdi az ellenségről hányan vannak, hanem hogy hol? - spártai szállóige
Kék Herceg
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 330
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ruyan » 2008.09.21. 8:01

Megmondom a véleményem és egyből táp fegyverként ismerem a kahrei nyílpuskát :D

Amit írtatok mindkettőben van olyan amivel egyet értek. A Lorinéban az, hogy sok a hátránya. Na igen, de akkor minek kell neki, ha nem is illik igazán a boszorkányhoz, akit elvileg egy renegát gorviki boszokány tanított és így van/volt ramierája... És nicsak egy másik problémás fegyver. Egyik elvileg gyakran bedöglik (csak a te kalandjaidban nem sült még be egyszer sem :roll: ), a másik meg csak akkor használható rendesen, ha gorviki tanított. Nekem, ne haragudj ez olyan, mintha megnézte volna a fegyvereket és ez is jó, meg ez is jó, aztán kiírogatta őket, holott egyáltalán nem illenek egymáshoz, szerintem.

A Kék hercegében pedig az, hogy nem fog zavarni, ha játékba megy így, csak kifejtettük a véleményünket...
Bredon Shovilan-Vérszín Hold alatt
Thun, a vadász-Haláltusa
Ruyan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 459
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.09.21. 8:49

Itt nem az a gond hogy tép vagy nem táp mint leírtam hanem az éra egy olyat amit leírtál kb 200a ha egyéltalén adnak el, és ráadásul mint mondtad minden nagyon drága hozzá, a nyílvesszőtől az alkatrészekig.És mint kifejetettem ha a kari 6ik szintű akkor aztmondom rendben de egy induló első szintű karakternek kissé drága. Az hogy te utánna úgy meséled neki hogy talál egyet a te dolgod.De akkor ennyi erővel és is felírhatnák a karinak egy 20 karátos smaragdot manát tárolni első szinten mert végül is az sem táp csak manát tárol benne és nem akarja eladni. Az a gond hogy a többiek az induló felszerelést kapják. Ennél a karinál meg csak az majdnem 500a.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.09.21. 9:04

Huh most ezen a hasamat kelelt fognom Kék herceg.
Már te sem gondolod komlyna ugye hogy a Kahreiek csak maguknak gyártanak?

Ugyebár most fennáll az a probléma hogy, ha a magus világára hivatkozok (regények) akkor arra ne hivatkozzak mert milyen kis izémizé vagyok meg a regényirok azok nem JK-K HM-ek és azt nem kéne. Na meg nem is mindenki olvasta el. Nos én úgy vélem aki ilyen téren nem olvasott még akkor inkáb vegyen a kezébe egy művet és lapozgassa mielőtt mindenféle meggondolatlanságokat kezd fecsegni.
Pl gondolok itt haalmas nagy überállattáp Tierünkre a fél kyr fél Ilanori bárdra akinek semmi köze kahréhoz, mégis már az első tíz oldalon a Kahreriével keménykedett.És hogyan is ha közbe Erionba volt? Ott vette! Na most ebből kiindulva is eljuthatok oda hogy Kahre aktív kereskedelmet folytat, és annyira nincs elzárkózve. Persza sajnos erről a Sumi semmit se ír :(. Így mindenki ráfoghatja hogy Kahre így meg úgy elv an szigetelődve meg hogy ilyen meg olyan hatalams nagy muskétákkal felfegyverkezett serege van... és háttérinfó sehol. Max a regényekben de fentebbi okokból azokra nem illik itt hivatkozni.

Másrészt Kék herceg nem akarod beléd kötni de ki számit Kahreinak? Aki hétéves korától ott nevelkedett az igen? Mert ez esetben a boszorkányunk Kahrei.

Ruyan
...
Az én kalandjaimban kinek votl ilyen fegyvere? És kinek voltak übertáp mágikus fegyverei ami egy csapással 200 démont vágott le és Elementálokat idézett?
Na szal azokhoz ne hasonlítgass mert azok gyakorta nem "reálisak" és ez a lehető legfinomabb szó amit erre használni tudtam.
Lehet úgy tűnik de ha elolvastad volna az előtörténetét akkor rájöttél volna hogy elég logikusan illik bele. Persze itt lehet tovább gördítenia fonalat hogy.: hát ez akkor is csak megmagyarázás meg akkor is táp.
De nekem ehhez nincs kedvem.
Amúgy meg Jann indulhat Jann szablyával első szinten? Igen ah örökölte. Shadoni nemesnek lehet 20 fős kisérete 1.Tsz-en? Igen mert nemes. Varázslónak lehet botja első szinten? Igen ha Dorani. Slan kardművész indulhat Slan karddal 1 Tsz.-en? Igen.
Akkor feltenném a nagy kérdést.:
Egy boszorkánynak akinek senkije sincs és semmije , üldözik a Kahreiek, üldözi az inkvizíció, nem lehet egyetlen -szerintetek- táp fegyvere?
Hm???
Itt tenném hozzá hogy egy Slan kard 100a a Slan tőr 70a egy Kahrei nyílpuska 80a. Jann szablya 120 a míg az elfek Khossasja (pedig ők a mágus esetlenségéből adódóan enm
forgathatnak más fegyvert!) 50a.
És akkor nézzük csak mi is a táp?
Egy slan kard értékei...20 as támadó!!!! ajaj... az már nagyon nagy szóval táp.
Jann szablya 17TÉ 20 VÉ 2k6+3as sebzés. Na ez aztán übertáp fegyver.
Folytassam vagy elég lesz?
És akkor itt még nem is ejtetem szót a Tűzfegyverekről!
Szerintetek ha indítok egy Kahrei Mech-Mágus kovácsot akkor annak nem lehet első szinten 20 Kg puskapora és egy 400a értékű Muskétája?
Tény hogy senki se fog neki mesélni de " az indulásból kapott fegyverek" logikáját követve miért ne lehetne neki? Hiszen meg is tudja csinálni magának! Mellé még egy alkímia képzettség (3 KAP) és mindjárt van egy rakás puskaporom is!
Remélem sikerült érzékeltetnem pár dolgot a táp és nem táp fogalma körül.

500a???
Mi a fene kerül szted anyiba?
A kahrei 50a. A smaragd amit lehuzattam már semennyibe sem kerül. Bár hogy egy boszorkánynak ne legyenek ékszerei :S...egyedi.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.09.21. 9:27

Lorin

Már írtam hogy nekem mindegy, a dolog. De! Abba igazad van hogy Khare kereskedik mindenkivel, és nem csak ők használhatnak ilyet. Szerinted ugyanolyan minőségű fegyvert fognak kiadni a kezükből mintha maguknak csinálták volna? Mivel a boszorkány Kahrei, ezért felőlem lehet akár két nyílpuskája is. Én csak megjegyeztem, hogy túlzás volt a nyílpuska. Akármennyire Kahrei, illetve nem Kahrei az illető. Egyébként, épp most olvasom a Halál havában című regényt :? Csak hogy mondjam Tier nem egy első szintű kari, és nem illik összehasonlítani a kezdőket egy hősssel. 8) Mármint a M.A.G.U.S világában. Akkor ha nem akarsz belém kötni, mond már el hogy a karakternek honnan volt annyi pénze,hogy vegyen egy nyílpuskát. Mert nem hinném, hogy valaki megsajnálta volna. Vagy össze gyűjtötte volna rá a kari a pénzt, illetve a renegát gorviki boszorkány ezt mondta volna:
-Tessék lányom, itt van egy nyílpuska, hogy meg tudd védeni magad, hisz elég csúnya vagy ahhoz, hogy használd a csókmágiádat.

Szerintem egyik se történt meg. De te tudod. Írtam is hogy csak a véleményem fejtettem ki a nyílpuskás ramierás cuccról, és nem téged akartalak bírálni, vagy ehhez hasonló. Ha úgy veszed, hogy ez történt, akkor bocsánat! De akkor is ez a véleményem a kahrei nyílpuskáról.

Ki számít Kahrei-nek? Nálam az aki ott él, ott született, és azok akiknek mindenük ott van. Na mármost ezzel az erővel egy másik karakternek a khálok fegyverét, a Ghon szarvkardot, is meglehetne magyarázni. Tök mindegy. Vagy mégsem?
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 95 / 153 • 1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 153

Vissza: Csevegõ